Yorgun bir anneyim

greatcook

Guru
Kayıtlı Üye
24 Şubat 2013
306
250
Kızlar selam bu satırları gözlerim dolu dolu yazıyorum 7,5 aylık çok tatlı pamuk gibi bir evladım var canımdan çok hemde çok seviyorum ama bizim sıkıntımız uyku uykuyu hiç sevmiyor gün içinde o kadar yoruluyorum ki akşam olunca az da olsa kendime vakit ayırmak istiyorum gerçi artık bunu da geçtim kendisi doğru düzgün uyumuyor onun için daha çok üzülüyorum dediğim gibi gün içinde sürekli oyun sohbet ile geçiyor uyumamasini veya az uyumasını bir şekilde tolere ediyorum ev işi vs beraber yapıyoruz Allah var eşim çok destek ev işine bebeğimize vardiyalı çalışmasına rağmen fazla fazla ilgilenir bizimle ama ben çok yorgunum özellikle akşamları bitiyorum Buda bebeğime yansıyor bazen ister istemez sesim yükseliyor yeter dur uyu gibi sonra vicdanım sızlıyor oturup ağlıyorum ben kötü bir anne miyim diye iç dökmek istedim anneligi beceremiyormusum gibi hissediyorum bazen elimden geleni yapıyorum ama bazen sinirlerime hakim olamıyorum

Yalniz mi buyutuyorsunuz cocugunuzu? Babasi, anneniz ya da kv yardimci olmuyor mu?

Normalde o kadar küçük bebekler cok uyurlar. Doktora goturmedinizmi? Belki uykuya az ihtiyaci olan insanlardandir bebeginiz ama ben olsam yinede doktora gotururdum.

Yazmıştım aslında babası çok destek annem de öyle ama tabi işin büyük sorumluluğu bende Buda beni yoruyor açıkçası
Pardon ben atlamisim o kismi okurken. Annelik boyle bir sey aslinda, feci yorucu biraz daha sabredin, iletisim kurmaya basladiginda her sey daha guzel olacak

Normalde o kadar küçük bebekler cok uyurlar. Doktora goturmedinizmi? Belki uykuya az ihtiyaci olan insanlardandir bebeginiz ama ben olsam yinede doktora gotururdum.
Götürdüm götürmez miyim 2 tane farklı doktora hemde hiçbir şey yok çok şükür gayet sağlıklı doktorumuz her bebek uykuyu sevmez dedi 2,5 yaşına kadar böyle gidebilir dedi

Allahım yavrunuzu sağlıkla mutlulukla analı babalı büyütmeyi nasip etsin inşallah.

Daha çok çok küçük.

Çocuk büyütmek çok kolay değil anlıyorum. Ben de hep vicdan muhasebesi ile yaşıyorum.

Allahım yardımcımız olsun hepimizin inşallah.

Pardon ben atlamisim o kismi okurken. Annelik boyle bir sey aslinda, feci yorucu biraz daha sabredin, iletisim kurmaya basladiginda her sey daha guzel olacak
İnşallah keşke annelere özel bi enerji enjekte edebilseler inanın o mutlu olsun diye 7/24 uyumayabilirim ama insanız gün sonu pilimiz bitiyor bizim enerji bitipte bebelerin ki full olunca insan maalesef yoruluyor birde yorulduğu için kendini suçluyor :)

Aminnnn inanın o kadar çok seviyorum ki en ufak off demem bile vicdanımı yerle bir ediyor

Suclamayin kendinizi, kan degerlerinize bir baktirin belki vitamin takviyesi verir doktorunuz. Neticede hamilelik+emzirme ile depolarimiz bosaliyor komple

Suclamayin kendinizi, kan degerlerinize bir baktirin belki vitamin takviyesi verir doktorunuz. Neticede hamilelik+emzirme ile depolarimiz bosaliyor komple
5. Ayda sütüm kesildi maalesef çok sütü olan bi anne değildim gün içinde çok odaklanıyorum çocuğuma ekran göstermiyorum hep oyun vs veya is yaparken hep yanımda böyle olunca ekstra enerji gidiyor sanırım benden ya da anca bu tempoya adapte olucam

Tamam emzirme fazli bitse bile depolariniz hemen dolmuyor bir tahlil yaptirip takviye alin gerek varsa, eksik yoksa da tempoya alismaya zorlayin kendinizi

Babasinisten gelince kendinizi kahve icmeye disari atin mesela

Tamam emzirme fazli bitse bile depolariniz hemen dolmuyor bir tahlil yaptirip takviye alin gerek varsa, eksik yoksa da tempoya alismaya zorlayin kendinizi

Babasinisten gelince kendinizi kahve icmeye disari atin mesela
Gayet güzel fikir olabilir

Kan tahlili yaptırdınız mı bebeğinize? Uykusuzlukta doktorumuz önermişti sonra alerji süreci başladı bebeğimde, bundan kaynaklıymış uyuyamaması.

Allah kolaylık versin, gerçekten zor ve siz tek başınıza gerçekten iyi iş çıkarıyorsunuz. Acaba her gün böyle öğlen 2 gibi kanguruya takıp yürüyüşe çıksanız,benim kızım uzunca bir süre gündüz uyumuyordu evde sadece kanguruda uyuyordu,ben her gün yürüyüşe çıkıyordum bir saat kadar yürüyordum o iyice uyuyunca oturup bi kahve içiyordum sonra eve geliyorduk böylece 2 saat falan uyumuş oluyordu,benim de havam değişiyordu dışarıda . Yani evde uyusun iş yapayım ya da oturayım daha iyi ama en azından evde uyutmaya çalışıp uyumayınca ben yorulup geriliyorum o ortadan kalkıyordu temiz hava ikimize de iyi geliyordu

Götürdüm götürmez miyim 2 tane farklı doktora hemde hiçbir şey yok çok şükür gayet sağlıklı doktorumuz her bebek uykuyu sevmez dedi 2,5 yaşına kadar böyle gidebilir dedi
Yeter ki iyi ve saglikli olsun. Demekki uykuya diger bebekler kadar ihtiyaci yok. Zordur tabii, Allah yardimciniz olsun. Anneniz bazen yardimci olsa arada ayni sehirde iseniz.

Benimkiler de 2.5-3 yaşına kadar geceleri düzenli uyku uyumadılar, sizi çok iyi anlıyorum o yüzden.
Onları uyutup yatağa geçerken nasıl heyecanlanırdım sonunda azda olsa uyuyabileceğim diye nasıl sevinirdim, uyku benim için lüxtü gerçekten.
Uyku için tavsiye veremem ama şunu söyleyebilirim, bebeğinize kendinize odaklanın Ev işi yemek ws için kendinizi yormayın( ben bu hatayı çok yaptım) Her fırsatta dinlenin, bebeğiniz uyanık olduğu zamanda alın yanınıza yatakta uzanın keyif yapın. Ve unutmayın bu günler çok çabuk geçiyor, şu an çok yorgunsunuz biliyorum ama bi bakmışsınız büyümüşler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…