Muhabbetin zottirik anlarında dalıp dalıp çıkıyorum ama Yaşar Nuriye kaptırdım kendimi..Halk tvde konuk..
Hayran hayran dinliyorum
iyi akşamlar hanımlar
ben de yarışma için yemeğimi yaptımm bir güzel aşamaları fotoğrafladımm..konumu açayım dedim ama akşamdan beri..resim yüklemede sıkıntı yaşıyrumm yüklediğim resimler bir süre sonra öznizlemede kayboluyor görünmüyor acaba resim sınırı mı var:44::44::44: boyutlarını da küçülttüm ama yok sürekli düzeltmekten daraldım..dünde uğraştım en sonunda sayfadan kopunca bıraktım...o kadar uğraştımm fotoğrafladım bu aşamada vazgeçmek de istemiyorumm...
nasıl yapsam her önizlemede başka fotolar kayboluyor..
Amanınnn çok olmuştu görmeyeli bi bakayım dedim netten zayıflama sırrını da sormalı kendisine
Kanser be beybim
Muhabbetin zottirik anlarında dalıp dalıp çıkıyorum ama Yaşar Nuriye kaptırdım kendimi..Halk tvde konuk..
Hayran hayran dinliyorum
iyi akşamlar hanımlar
ben de yarışma için yemeğimi yaptımm bir güzel aşamaları fotoğrafladımm..konumu açayım dedim ama akşamdan beri..resim yüklemede sıkıntı yaşıyrumm yüklediğim resimler bir süre sonra öznizlemede kayboluyor görünmüyor acaba resim sınırı mı var:44::44::44: boyutlarını da küçülttüm ama yok sürekli düzeltmekten daraldım..dünde uğraştım en sonunda sayfadan kopunca bıraktım...o kadar uğraştımm fotoğrafladım bu aşamada vazgeçmek de istemiyorumm...
Kanser be beybim
iyi akşamlar hanımlar
Köftesinin malzemesi
4 su bardağı köftelik bulgur
3 yemek kaşığı isot (pul biber)
1 tane soğan
1 tane yumurta
2 kaşık un
Tuz
Bir tutam karabiber
Bir tutam 7 çeşit baharat (aktarlarda bu adla satılır)
Ve 200 gram sinirleri alınmış ve mutfak robotunda macun kıvamına gelinceye kadar çekilmiş yağsız parça et
Diğer malzemeler
Yarım kilo pazı sapı
Yarım kilo kuşbaşı et
Yarım kilo nohut
100 gram kuyruk yağı
Tuz
Yapılışı:
Yumurta ve unun dışında ki tüm malzemeleri (soğan sadece 4 parçaya bölünmüş olmalı çünkü yuvarlama aşamasında soğan çıkarılacaktır) bir kaba alıyoruz ve yumuşayıncaya kadar su ile 20 dakika kadar yoğuruyoruz. Yoğurma işlemi bitince soğanları içinden çıkarıp 2 kaşık unumuzu ve yumurtamızı harcımızın içine alıp 5 dakika daha yoğurduktan sonra su yardımı ile fotoğrafta görüldüğü gibi nohut kadar ufak taneler halinde yuvarlıyoruz. Yuvarlama aşaması bittikten sonra yarım litre sıvı yağımızı tencerede kızgın hale getirdikten sonra bir kaç seferde köftemizi pişiriyoruz (Hepsini tek seferde pişirmeye çalışırsak dağılır). Köftelerimiz piştikten sonra pazı saplarımızı çok küçük taneler halinde doğrayıp su koymadan bir tencerede kısık ateş ile hafif pişiriyoruz. Son aşamasında kuşbaşı etlerimizi, kuyruk yağımızı düdüklü tenceyere koyup 5 dakika kadar kavuruyoruz ve nohutlarımızı da alıp 3 litre kadar su çektikten sonra ağzını kapatarak 45 dakika kadar pişiriyoruz. Yemeğimiz pişince kapağını açıp zaten pişmiş olan pazı saplarımızı da düdüklü tencereye alıp 2 dakika kadar beraber kaynatıyoruz. yemeğimiz tamamen hazır olunca daha önceden kavurduğumuz yuvalak köftelerimizi kişiye göre tabağa koyuyoruz (kavrulan köfteleri yemeğimizin olduğu düdüklü tencereye almaya çalışırsak köfteler kuruluğunu kaybeder ve yumuşacık olur hem görüntü açısından hem yeme açısından güzel olmaz) üzerine yemeğimizi koyuyoruz ve ufak ufak doğradığımız sarımsakları yemek tabağına koyuyoruz (yine aynı şekilde eğer sarımsakları yemeğimizin olduğu düdüklü tencereye almaya çalışırsak bu defa kalan yemeğimiz kötü koku yapar) Yemeğimiz hazır. Afiyet olsun.Eki Görüntüle 878665
Aşuremi süsleyemedim malzemem yoktu
Eki Görüntüle 878667 Eki Görüntüle 878668 Eki Görüntüle 878669 Eki Görüntüle 878670
Buda eşim için supangle
Eki Görüntüle 878673 Eki Görüntüle 878674 Eki Görüntüle 878675 Eki Görüntüle 878676
Ellerine sağlık canım Hani bize aşure
Herkes kendi yapıyodağıtırsam biter hepsini ben yiycem
Kaç tane kase çıktı ki zaten ondan kız sana yetmez o yarın yine yap
2 paket yapacaktı kesin hepsini yemiştir
Kaç tane kase çıktı ki zaten ondan kız sana yetmez o yarın yine yap
Nevoş bundan bize fayda yok hep kendine hep kendine ama yaa bir kasecik vermiyo bize yemiştir hepsi bitmiştir zaten
Afiyet olsun
Nevoş bundan bize fayda yok hep kendine hep kendine ama yaa bir kasecik vermiyo bize yemiştir hepsi bitmiştir zaten
5 tane çıktı 1er yedik 3 kaldı
yarın yapamam bütün gün yatıcam yarın
Tamam o 3 taneyi alalım biz nevoş, ben, med
Ahh canım çok yoruldun tabii kolay değil yanii. Bende yarın dinleneyim diyorum da ütüler var akşama yemek yaparım, p.tesi gününe yemek yaparım kaynanaya gideriz 1-1.5 saat otururuz p.tesi iş çıkışı dedim ya ondan fayda yok bize eve gelince yemek olması gerekiyor. birkaç iş daha yapayım diyorum ama bilmiyorum. :26:
Evet bize vermezBizde ona vermeyelim
teşekkür ederim
vermem dedim ki baştan
Tamam o 3 taneyi alalım biz nevoş, ben, med
Ahh canım çok yoruldun tabii kolay değil yanii. Bende yarın dinleneyim diyorum da ütüler var akşama yemek yaparım, p.tesi gününe yemek yaparım kaynanaya gideriz 1-1.5 saat otururuz p.tesi iş çıkışı dedim ya ondan fayda yok bize eve gelince yemek olması gerekiyor. birkaç iş daha yapayım diyorum ama bilmiyorum. :26:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?