Yöresel Tarif Yöresel Yemekler

Yöresel Yemekler

Favori tarifim ....

• Ankete Katılan
    149
  • Anket Kapalı .
Ama yine iyi hatırlamışsın ben belki hatırlamazsın diyede söylemedim
Nasıl bir değişim iyi mi kötü mü:26:
Benimde incir ve üzüm yok diğerleri var..

Ben de ilk kez duyuyorum sütlaç dağıtanı.Ben onu hiç mi hiç dağıtmam.

Teşekkür ederim canım.

Bende herşeyi dağıtma potansiyeli var bir tek aşureyi dağıtırken küçük tabak kullansam da elim titrer

Buğday olsa sanki yapacaksın.Hazırlarının nohutları taş gibi kalıyor.Sen yarın aldırıver.Yaparsın belki:)

Maşallah
Gerçi misafir geleceği zaman bende böyle oluyorum ama misafir çağırmamaya özen gösteririm

Ama yine iyi hatırlamışsın ben belki hatırlamazsın diyede söylemedim
Nasıl bir değişim iyi mi kötü mü:26:
Benimde incir ve üzüm yok diğerleri var..

Ayıp ettin söylesen hatırlardım az mı geceyarısı muhabbeti ettik

Valla alırım dedi kocam hazır mazır yapıçam nefsim körelsin bi yerim şişmesin

Normalde bende buğday dışındakiler varda şimdi buğday al desem bugüne çıkmaz dr oetker al didim

Niyetlenirsem çok fazla yapıyorum ben dağıtsamda (ki 2-3 kişiye dağıtırım sadece) 3 gün gelip gidip yiyecek kadar kalıyo bana.. yoksa gözüm doymaz aşureye
Ozaman aşüre tarifi bekliyoruz hemde fotoğraflı bakalım kaç fotoğraf çekeçeksin

Neyse evde aşure var gidince hemen gömüleceğim.İkinciyi yaptı annem.Ama mantıya asla hayır demem.

Mantı mıSüper bayılırım
Bu seferki farklı umarım yapabilirim tepside yapılan mantı

Bu da annemin aşureleri.

Çok güzel görünüyor ellerinize sağlık canım allah kabul ettisin

Son düzenleme:
Hızlı gidiyosunuz şekerim yükseldi:111: yavaş okuyamıyorum

Son düzenleme:
Buğday olsa sanki yapacaksın.Hazırlarının nohutları taş gibi kalıyor.Sen yarın aldırıver.Yaparsın belki:)

yok dr oetker güzel valla ben arada yaparım

Yağmur bitmiyor ki nasıl yapsın

He yaa 4 ten beri kapalı hava yine

Ne bereketli memleketmiş orası öyle.

Yağmasada hava kapalı olunca psikolojimi etkiliyor

Bu arada annenin ellerine sağlık dememişim ya ben :26:

Ne bereketli memleketmiş orası öyle.
Evet nerde yaşıyordu bizim burda daha çok yağmadı
Sağol canım evet çok sohbet etmiştik
İyi alsın gönlün geçsin bari

Kolay gelsin canım ben de hiç yapmadım hep merak ederim nasıl oluyor diye yapınca söylersin

Tamam 3 fotoluk işi var

Hızlı gidiyosunuz şekerim yükseldi:111: yavaş okuyamıyorum

Biz hızlı gitmiyoruz nevoşla senin imzalar ortamı hızlandırıyo

yok dr oetker güzel valla ben arada yaparım

He yaa 4 ten beri kapalı hava yine

Yağmasada hava kapalı olunca psikolojimi etkiliyor

Bu arada annenin ellerine sağlık dememişim ya ben :26:

Sanki onun da nohutları biraz diri kalıyor diye hatırladım da.:44:

Annem adına teşekkür ederim.

hmm bende csn sıkıntısından bakıyorum ya işten geliyorum çocuk yok iş bir yere kadar bende kafayı dağıtıyorum. O zaman işten çok uyku lazım oluyor arkadaşlarım ne temizliği uylu istiyorum ben diyorlar gerçekten zor ama ona da alışıılıyordur.

Off mamalara bak süpe gözüküyorlar bize aşure kalmamış sanırsam şu yaptığın patates çanağı salatası mı bende yapıyorum onun kayınpederimin favorisi ne zaman yemeğe gelseler onu ister. benim kayananada pimpiriklidir bir koltuk yastığı az yamuk dursun farkeder ya da orta sehpa yaptıysam bile yine üzerinden geçerim.

Teşekkür ederim canım
Sanada kolay gelsin ellerine sağlık

Sağol nevoşum bitirdim işlerimi yemek işi kaldı bi onu da halledeyim.

Benim eşimde çok yardımcı olur bir de çalıştığım için bulaşık makinesini boşaltır yemek yaptıktan sonra ben sofrayı kurarken ocağı bile siler, sofra kurmama yardım eder, tost filan yapar kahvaltıya. Yatağı düzeltir örtüsünü filan serer bugünde çamaşır atıyorum makineye bana da öğret dedi sen rahatsız olursun yatarsın filan ben yapabileyim dedi.

Ben de bir daha yapmak istiyorum yaptığımda dağıtınca pek birşey anlamadık

Öyle oluyo ona buna dağıtınca insan anlamıyor bir de kendine yapmak gerekiyor ayrıca. Ben yapamadım yapsam çok dağıtacağım yer vardı da bir türlü yapamadım kısmet olmadı.

Galiba bende yarın tekrar yapacağım bir iki kişi kaldı içime sinmiyor

Yap efserim ama ondan da bize kalsın tadalım yanii

Yarınkide sizin olsun o zaman sağol canım

Tamam anlaştıkk onlar bizim olsunn

O kadar uğraşıp da dağıtamam öyle herkese

Sütlaç yaparım dağıtmak için onu yesinler aşure benim

Tabii o kadar uğraşıp bir de dağıtıp sana ancak bikaç kase kalması kötü ama aşurenin amacı o aşure ayında. Bol bol yapacaksın. Annem yapmış 60 kase dağıtmışta dağıtmış kendi apartmanı, yan apartmandaki dayımların apartmanı, msafirleri gelmişti onlara, kardeşimin işyerindekilere kendlerine de kalmış baya ama bir ben yiyemedim işte bana da komşudan ve işyerindeki çalışma arkadşaım olan beyden geldi eşi yapmış nefsimi körledim işte.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…