• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yöresel Tarif Yöresel Yemekler

Yöresel Yemekler

Favori tarifim ....

• Ankete Katılan
    149
  • Anket Kapalı .
Vallaha çocukların yaşını söyleyene kadar aklımdan bile geçmedi:53:

Çok değişmişsin ikizcim çookk:ssz::ssz:

Ya noolur yapmayın ya buğday yok evde yaaa :43::43:hem nasıl uğraşçam şimdi yaa:31:
Dr oetker aldırcam şimdi eşime:52::52::52:
Ama yine iyi hatırlamışsın ben belki hatırlamazsın diyede söylemedim:ssz::9:
Nasıl bir değişim iyi mi kötü mü:26::27::9:
Benimde incir ve üzüm yok diğerleri var..:ssz:

Ben de ilk kez duyuyorum sütlaç dağıtanı.:9:Ben onu hiç mi hiç dağıtmam.:60:

Teşekkür ederim canım.:56:

Bende herşeyi dağıtma potansiyeli var:21: bir tek aşureyi dağıtırken küçük tabak kullansam da elim titrer:53::52::52::52:

Vallaha çocukların yaşını söyleyene kadar aklımdan bile geçmedi:53:

Çok değişmişsin ikizcim çookk:ssz::ssz:

Ya noolur yapmayın ya buğday yok evde yaaa :43::43:hem nasıl uğraşçam şimdi yaa:31:
Dr oetker aldırcam şimdi eşime:52::52::52:

Buğday olsa sanki yapacaksın.:1:Hazırlarının nohutları taş gibi kalıyor.Sen yarın aldırıver.Yaparsın belki:)

Bunlar yapmak için soruyosan yardıçım yoktu sarmayı dahi kendim dün akşam sardım pastayı dünde yaptım kızım istedi bügün tekrar yaptım salatıyı sabah hazırladım bir ara oçakta yer kalmadı :10:sonra yiğenim geldi ona ikramda bulundum yaptıklarımda o çabuk kalktı :29:bende evi sildim süpürdüm kayınvaldem eltim aynı apartmandayız onları çağırdım sonra aşüreyi dağıttım bunları tek yaptım
Yardımçım var ev temizliğine 15 günde bir gelen yada büyük temizliklerde yardım eden çok sevdiğim anlaştığım bir yardımçım var ama mutfağa sokmam orası bana ayit ben yaparım o yer :52:

Maşallah:nazar:
Gerçi misafir geleceği zaman bende böyle oluyorum:21: ama misafir çağırmamaya özen gösteririm :52::52::52:

Ama yine iyi hatırlamışsın ben belki hatırlamazsın diyede söylemedim:ssz::9:
Nasıl bir değişim iyi mi kötü mü:26::27::9:
Benimde incir ve üzüm yok diğerleri var..:ssz:

Ayıp ettin söylesen hatırlardım az mı geceyarısı muhabbeti ettik:34:

Valla alırım dedi kocam:52: hazır mazır yapıçam nefsim körelsin bi yerim şişmesin:ssz:

Normalde bende buğday dışındakiler varda şimdi buğday al desem bugüne çıkmaz dr oetker al didim:21:

Niyetlenirsem çok fazla yapıyorum ben:21: dağıtsamda (ki 2-3 kişiye dağıtırım sadece:27:) 3 gün gelip gidip yiyecek kadar kalıyo bana.. yoksa gözüm doymaz aşureye :52::52::52:
Ozaman aşüre tarifi bekliyoruz:52: hemde fotoğraflı bakalım kaç fotoğraf çekeçeksin :60:

Neyse evde aşure var gidince hemen gömüleceğim.:27:İkinciyi yaptı annem.Ama mantıya asla hayır demem.:56:

Mantı mı:52::52::52:Süper bayılırım:56::10::10::10:
Bu seferki farklı umarım yapabilirim tepside yapılan mantı :56:

Bu da annemin aşureleri.

nMZul.jpg
Çok güzel görünüyor ellerinize sağlık :16: canım allah kabul ettisin :54:

Son düzenleme:
Hızlı gidiyosunuz şekerim yükseldi:111: yavaş okuyamıyorum :60:

Son düzenleme:
Buğday olsa sanki yapacaksın.:1:Hazırlarının nohutları taş gibi kalıyor.Sen yarın aldırıver.Yaparsın belki:)

yok dr oetker güzel valla ben arada yaparım :1:

Yağmur bitmiyor ki nasıl yapsın:60:

He yaa 4 ten beri kapalı hava yine :52::52::52:

Ne bereketli memleketmiş orası öyle.:9:

Yağmasada hava kapalı olunca psikolojimi etkiliyor :60::60::60::60:

Bu arada annenin ellerine sağlık dememişim ya ben :26:

Ne bereketli memleketmiş orası öyle.:9:
Evet nerde yaşıyordu bizim burda daha çok yağmadı:9:
Ayıp ettin söylesen hatırlardım az mı geceyarısı muhabbeti ettik:34:

Valla alırım dedi kocam:52: hazır mazır yapıçam nefsim körelsin bi yerim şişmesin:ssz:

Normalde bende buğday dışındakiler varda şimdi buğday al desem bugüne çıkmaz dr oetker al didim:21:
Sağol canım evet çok sohbet etmiştik:29:
İyi alsın gönlün geçsin bari:56::9:
Ozaman aşüre tarifi bekliyoruz:52: hemde fotoğraflı bakalım kaç fotoğraf çekeçeksin :60:

Çok güzel görünüyor ellerinize :16:sağlık canım allah kabul ettisin :54:

Kolay gelsin canım ben de hiç yapmadım hep merak ederim nasıl oluyor diye yapınca söylersin:56::9:

Çok güzel görünüyor ellerinize :16:sağlık canım allah kabul ettisin :54:

Tamam 3 fotoluk işi var :60::60::60::60::60::60:

Hızlı gidiyosunuz şekerim yükseldi:111: yavaş okuyamıyorum :60:

Biz hızlı gitmiyoruz nevoşla senin imzalar ortamı hızlandırıyo :60::60::60::60::60::60:

yok dr oetker güzel valla ben arada yaparım :1:

He yaa 4 ten beri kapalı hava yine :52::52::52:

Yağmasada hava kapalı olunca psikolojimi etkiliyor :60::60::60::60:

Bu arada annenin ellerine sağlık dememişim ya ben :26:

Sanki onun da nohutları biraz diri kalıyor diye hatırladım da.:44:

Annem adına teşekkür ederim.:16:

Tv zaten hiç yoktu canım bizim hayatımızda... yani her söylediğimde yadırganıyor ama evde tv yok bizim...
Benim eşimde safra kesesini aldırdı 2 yıl önce o zamandan beri ağır yemek yiyemiyor, mantı türevlerini sevmezmiş zaten artık neredeyse hiç yemiyor... Ama yemek konusunda kasmaz beni çünkü kızım doğmadan önce yoğun çalışıyordum zaten kızım doğduğundan beri de uykusuz bir çocuk... Hafta sonları eşim evde olunca herkes iş yapar ben bir iki kaçamak yapıp birkaç saat fazladan uyuyorum ancak:31:

Halin yok bunlarıda yapıcan öylemi :53: boşuna balerina dememişim sana da :60::60::60:

Hadi bitir bakalım işlerini kolay gelsin:34:

hmm bende csn sıkıntısından bakıyorum ya işten geliyorum çocuk yok iş bir yere kadar bende kafayı dağıtıyorum. O zaman işten çok uyku lazım oluyor arkadaşlarım ne temizliği uylu istiyorum ben diyorlar gerçekten zor ama ona da alışıılıyordur.

Küçük bir aşüre partisi yaptım :52:kayınvaldemi eltimi çağırdım boş geçmesin dedim :52::56:ama benim matı yarına kaldı :31::52:
Eki Görüntüle 878392
Çayın yanına bunları ikram ettim :56:
Sonra aşüreye sıra geldi
Eki Görüntüle 878393 Eki Görüntüle 878395
Yarında mantı günüm var kızlar
Usha
Raborumuda vereyim sana bugün evimide sildim süpürdüm benim kayınvalde biraz pimpiriklidir :27:kızım iyidi bugün gece rahatsızlanmaz umarım :31:

Off mamalara bak süpe gözüküyorlar bize aşure kalmamış sanırsam :19: şu yaptığın patates çanağı salatası mı bende yapıyorum onun kayınpederimin favorisi ne zaman yemeğe gelseler onu ister. benim kayananada pimpiriklidir bir koltuk yastığı az yamuk dursun farkeder ya da orta sehpa yaptıysam bile yine üzerinden geçerim.

Teşekkür ederim canım:16:
Sanada kolay gelsin ellerine sağlık:56::16:

Sağol nevoşum bitirdim işlerimi yemek işi kaldı bi onu da halledeyim.

Biz seninle burdan öncede tanışıyorduk zaten:26::27:
Kaçamazsınız yakalarım sizi:52:
Canım biz kadınların işi hiç bitmiyorki:19:Allah sanada kolaylık versin:16:Tv izlemeyince pcye vakit kalıyor..:9:Senin eşinede maşaallah:9:Benimki gerekirse bulaşık makinasını bile boşaltır:21::1:

Benim eşimde çok yardımcı olur bir de çalıştığım için bulaşık makinesini boşaltır yemek yaptıktan sonra ben sofrayı kurarken ocağı bile siler, sofra kurmama yardım eder, tost filan yapar kahvaltıya. Yatağı düzeltir örtüsünü filan serer bugünde çamaşır atıyorum makineye bana da öğret dedi sen rahatsız olursun yatarsın filan ben yapabileyim dedi. :52:

Ben de bir daha yapmak istiyorum yaptığımda dağıtınca pek birşey anlamadık:9::9:

Öyle oluyo ona buna dağıtınca insan anlamıyor bir de kendine yapmak gerekiyor ayrıca. Ben yapamadım yapsam çok dağıtacağım yer vardı da bir türlü yapamadım kısmet olmadı.

Galiba bende yarın tekrar yapacağım bir iki kişi kaldı içime sinmiyor :52:

Yap efserim ama ondan da bize kalsın tadalım yanii :56:

Yarınkide sizin olsun o zaman :16: sağol canım :29:

Tamam anlaştıkk onlar bizim olsunn :56:

O kadar uğraşıp da dağıtamam öyle herkese:19:

Sütlaç yaparım dağıtmak için onu yesinler:27: aşure benim:16:

Tabii o kadar uğraşıp bir de dağıtıp sana ancak bikaç kase kalması kötü ama aşurenin amacı o aşure ayında. Bol bol yapacaksın. Annem yapmış 60 kase dağıtmışta dağıtmış kendi apartmanı, yan apartmandaki dayımların apartmanı, msafirleri gelmişti onlara, kardeşimin işyerindekilere kendlerine de kalmış baya ama bir ben yiyemedim işte :31: bana da komşudan ve işyerindeki çalışma arkadşaım olan beyden geldi eşi yapmış nefsimi körledim işte.

Back