Yöresel Tarif Yöresel Yemekler

Yöresel Yemekler

Favori tarifim ....

• Ankete Katılan
    149
  • Anket Kapalı .

Gazelcim yeni kategoriyi 1. seçiyor biz burda sohbete katılan arkadaşlarla fikirlerimizi sunuyoruzSonra uygun görülen kategori seçiliyorSağolsunlar birkaç kategoridir arkadaşlar benim fikirlerimi beğenip kabul ediyorlar
Söyle bakalım yeni kategorimiz ne olacak

Kulağıma fısılda Gazel'cim

Canım ben ve Efser bir çok bölüme link ekliyoruz..Ama birkaç yarıştır oylamadan dolayı bir geri çekilme olduğunu düşünüyorum
Yani sitede yarışmadan habersiz birilerinin fazla olduğunu sanmıyorum

heh bu daha güzel oldu çatlamam an meselesi kınıyorum seni ip ucu ver bari

oylama sistemi hakkında yapılabilecek birşeyler olsa keşke...
1 den 10 a kadar puan verme gibi fikirler atılmıştı ortaya uygulaması mümkün değilmi acaba:26:
duyuru konusunda da ben kendi aktif bölümüm adına konuşayım bi duyuru görmedim belkide yayınlayanlar olmuştur ama ben göremedim bir kaç kez ben duyursam dedim sonra yarışmaya katılıyorum farklı anlaşılır diye vazgeçtim...
mesela en ler yarışmasına dair duyuruda görmedim yanılıyor olabilirim tabii sayfa sayfa bakmadım ama yok bence ve ben adaylar belirlenmeden önce bir kaç yere duyurdum en ler yarışması var adaylarınızı bildirin dedim adaylar açıklandı bu kez oylamalar başladı diyemiyorum aday olduğum kategoriler var...demem o ki bizim bölüme biri el atsın duyuru bağlamında

Kulağıma fısılda Gazel'cim

tamam canım seni kırarmıyım hiç
epey düşündüm, eski yarışmaları inceledim tek tek....maşallah herşey yapılmış pek bişey kalmamış gibi
ama ben buldum..bakalım beğenecekmisiniz....hepsini yazayım bulduklarımın, beraber istişare edelim..çünkü bencillik etmek istemiyorum...sonuçta herkes gönlündekini söylerse içim rahat eder...
işte kategoriler...

1-PİLAVLAR...
2-TAVUK YEMEKLERİ...(et ve balık yapılmış, tavuk yapılmamış )
3-KIŞ SEBZESİ YEMEKLERİ...( ıspanak, enginar, kereviz, pırasa, lahana, karnıbahar, brokoli derken epey çeşit olacak.. )
4-GÜN İKRAMLARI.. (bu kategori de çok eğelneceli olacaktır muhtemelen, malum kadınız günleri de pek severiz )
5-KAHVALTILIK TARİFLER...(pizzalar, omletler vs. derken, çok çeşit çıkacaktır eminim..)
6-KEKLER ... (pastalar börekler tatlılar yapıldı ama kekler yapılmamış hiç )
7-KURABİYE VE POĞAÇALAR..( gün ikramlarıyla aynı gibi, ama gün ikramları daha geniş..çünkü kısır vs var içeriğinde)
8-BAKLAGİLLER...

evet kızlar, ben bunları buldum seçtim...
içimden geçen bir tanesini söyleyim.. gün ikramları...
çok geniş bir yelpaze gün ikramları...
ama dediğim gibi birlikte istişare edelim.....herkesin gönlü olsun...
beğendiniz mi???

oylama sistemi mutlaka değişmeli...hiçkimse memnun değil...

Ahahaha ne yapayım ben dejavunun yemeğini beğendim, torpil yok bende, bir dahaki sefere zeytinyağlı veya balık yap çetemi toplayıp tüm oyları sana yağdırayım patronum

Yok bir daha tövbe sen yemek yaparken fotoğraf çekmenin ne demek olduğunu biliyomurmusun

dün geceden beri migrenim tuttu adram, kafamı duvara vuracak kıvamdayım...kaç tane ağrı kesici aldım işe yaramıyor...
migren için bi bilgisi olan varmı

Canım teşhisli migren ise doktorun verdiği ilaçlar dışında sessizlik ve karanlık biraz rahatlatıyor yoksa başka çaresi pek yok gibi

Uçucu yağlar 'nane, okaliptüs gibi' sinüzitin varsa işe yarar canım migrende pek etkili değildir...genel olarak çok başı ağrıyanlar migrenim var dediğinden ve bu yağlar o ağrılara iyi geldiğinden adları çıkmış maalesef:26:

Bencede oylama sistemi çok etkili

Bunca emek veriyoruz en azından bizim yemeğimiz de bir değerlendirilseydi güzel olmaz mıydı

Ciddi ciddi ben tekrar karılmayı düşünmüyorum

Sizin bölümde yarışmayı biliyorlar :26:Katılım ve oylamaya destek bayağı oluyor
Canım enler konusunda duyuru:44:Ben hiç yapmadım çünkü adayım Zaten enleri takip edenler oylarını kullanıyorlar diye düşünüyorum

Hepsi güzel olur canım sen bilirsin

pilavlar ve tavuk yemekleri gündeme gelmişti pilavlar tek başına yetersiz olur dendi diye hatırlıyorum ortak fikir olaraktan...
ben kış sebzeleri yemekleri,gün ikramlıkları,kekler,kurabiye ve poğaçalara oyumu kullanmak istiyorum

bizim bölümde yemek yarışmasını mesela ben katılıyorsam şöyle biliyorlar hangi tarifle katılayım diye fikir alıyorum herşeyden muhabbet ediyoruz çünkü onuda konuşuyoruz bir süre o sebeple kendi topiğimdekiler bilgi sahibi oluyorlar bir sürü topik var bilgisi olmayan...o sebeple şeyettim bengenel olarak yarışmadan herkesin haberi vardır kk da ama yarışmaya katılımın başladığının duyurulması lazım diye düşünüyorum...neyse ben katılım süreci başlayınca duyururum

Hepsi güzel olur canım sen bilirsin

beğendiğine sevindim canım...bakalım yorumlar gelsin..duruma göre seçeyim..

Bir sonraki kategoriye başladığımızda ben gelip sizin bölümlere duyuru yaparım

Daha da bu yarışmaya katılmayacağımı düşündüğümden oy verecek kitleden biri olarak diğerlerini bilmem ama kurabiyeler ve poğaçaları ayrı yarıştırın derim....Tatlı görünce tuzlunun yüzüne bakmayan da var çünkü....Tuzlu görünce tatlıya yüz çeviren de...ayrı ayrı olursa daha adaletli olur bence...

Gün ikramları güzel olur ama onu şöyle yapsak2 tarif olsa 1 tatlı 1 tuzlu olmaz mı

Son düzenleme:

olabilir canım, çoğunluk kurabiyeler ve poğaçalar derse, isteğe göre birini seçebiliriz...
benimki bi taslak şu anda... sizlerin isteğine göre seçicem..
mesela sen tatlı mı seversin tuzlu mu seç bakalım, aklımda dursun...

pilavlar belki, ama tavuk da çok çeşit var yaa...:44::44:
bakalım yorumlar gelsin..olmazsa eleriz
gün ikramları bana da çok cazip geliyor...

gün ikramlıklarının sınırlanması lazım çok çeşit çıkar katılanlar durumu abartabilir diğeride altta kalmayım o 4 çeşit yaptıysa ben 5 yaparım diyebilir bunu gören katılımcı adayları vazgeçebilir o kadar çeşit yapamam diye nasıl felaket senaryosu yazdım Allahım fikrinden soğutcam seni cidden ikramlıkların sınırlanması lazım...

Bir sonraki kategoriye başladığımızda ben gelip sizin bölümlere duyuru yaparım

işte o süpperrr olur...

Merhabalar

Gazelcim, migreni 15 senedir çekiyorum hiç bir çare bulamadım ben de maalesef 3-4 gün süren ataklar yaşıyorum.
Aslında denemediğim bir yöntem kaldı, mor amatist taşı Ahmet maranki öneriyor ama ben fırsat bulup alamadım. Yaza İst.a gidince kesin olarak almayı düşünüyorum. Kaç kere kafamı duvara vurup daha beter ağrıttığım olmuştur Ha bir yöntem daha uygulamıştım şiddetli bir atak geçirdiğim zaman araştırmıştım ne iyi gelir diye. Tülbentin şakaklarına gelen kısmına karabiber döküyorsun üstünede limon kolonyası, sonra başına sarıyorsun ama fena yakıyor Ben 1 saat kadar beklettim çıkardığımda hafiflemiş gibiydi Ne uzun yazdım Benimle aynı derdi paylaşan birini görünce... Migren ağrısı anlatılamayacak derecede şiddetli bir ağrı gerçekten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…