Yönlendirmenize ihtiyacım var

Yani yaşadığı zor bir durum evet ama şimdi ufacık çocuğunda psikolojisini bozacak, nasıl olacak bilmiyorum ama uzak tutmakta fayda var.

Evinizi işinize yakın yere taşıyamıyor musunuz? Babanne olmadan idare edebilirsiniz.

Babanne sağlıklı değil, oğlunu kaybetmiş ama kızınız babasını kaybetti... Destek almayı kabyl etmiyorsa işiniz zor. Destek alsa bile bir günde düzelmeyecek

Merhaba yani mesajınızın sonunda çok sinirlendim o babanneye tamam evladını kaybetmiş çok büyük bir acı lakin yok psikolejisi bozulmuş destek mestek bunlar hikaye ben çocukların yaşlılar tarafından bakılmasına karşıyım hele ki 8 yaşındaki tam bilgileri toplama gozlemleme öğrenme yaşındaki bir çocuğun o laflara maruz kalması çok canımı sıktı hemen ya vakit kaybetmeyin o çocuğu onun elinden alın babannesi olabilir ama onunda bir çizgisi var sizin kiyamadiginiz gözünüzden sakindiginiz çocuğa gelip babanne adı altında o kelimeleri edemez alışır ölüm insanlar için nefes alan herkes için bırakın babanneyi siz kızınızı kurtarın ya görmek istediği zamanlar gelsin görsün şuan bunları demeye başlayan ileride o çocuğa neler demez ilerisini de düşünün dayak bile başlar benden söylemesi çocuğa aşıladığı kelimelere bakar mısınız ya heleki annesiyle ilgili sen kimsin annesi varken yok benim sözümden başkasını dinlemiycen tatil yok sana bilmem ne ki çocukta artık gitmek istemiyorsa gerçekten onun altında yatan başka şeylerde vardır çocuk korkmuş bir kere lütfen size yalvarıyorum tanımadığım biri olarak bırakın yıksın ortalığı ağlasın sızlasın ama o kızı ona bırakmayın annem 3 çocukla bizi büyütmüş 25 sene önce o zamanın zorluklariyla bu zamanda siz mi çare bulamayacaksınız herşeye çare var biz kadınlar çok güçlüyüz lütfen o çocuğun travmaları olmasına izin vermeyin geleceğine yansır o ağlmasın aman o üzülmesin diye kendi kanınıza bunu yapmalarına izin vermeyin kendimi bıraksam şuan ağlarım yani o kadar etkilendim Sevgilerle... Ve bana cevap yazın düşüncelerinizi merak ediyorum

Geçmiş olsun bu yaşadıklarınız kolay şeyler değil. Babaanne torununu artık sahiplenmeye başlamış kaybettiği çocuğunun yerine koymaya çalışıyor hatta sahiplenmiş. Burdan dönüş biraz zor ama imkansız değil, babaannenin de bunu bilinçli yaptığını zannetmiyorum oğlunu kaybetmeyi kabul edemeyip yerine direkt kızınızı koymuş gibi geldi. Onu da üzmeden yavaş yavaş bu durumu kesin yoksa ikisinin arasında çok saçma bi bağ kurulmuş olacak. Kızınız zaten okula gitmiyor mu kurs vs bişey ayarlayıp saatini doldurun. O da sürekli manipüle edilmekten kurtulur ve yararına olur. Yoksa bu laflar ciddi onuda etkileyebilir

Kızınız 8 yaşındaymış. Çalışma saatleriniz nasıl bilemiyorum ama etüt merkezleri var. Çocuğu erkenden evden alıp kahvaltı yaptırıp okula götüren, öğlen alıp yemek yedirip okula götüren akşam üzeri alıp 5.5-6 ya kadar ödev akıl zek oyunları yaptıran yerler. Bulabilirseniz öyle deneyebilirsiniz.

herkes aynı şeyi söylüyor hemene kavinvalide den alın cocuğu diye ..bir yeri yaparken bir yeri yıkmak ne kadar doğru...en en güzeli ilk yorum arkadaşın yaptığı....babaanneye söyleyin ..cocuğun psikoloji bozuk..doktora götürelim..diyerek..babananeyi götürün doktora en azından bir fikir almış olursunuz....ama lütfen birden almıyın cocuğu...

Sizde bir annesiniz..

Karşınızda, önce evladının yuvası yıkılmış sonra evladını kaybetmiş bir anne var.

Yaşadıkları hiç kolay değil..

Yaşadığı acıyı tahmin bile edemeyiz..

Mutlaka psikolojisi allak bullak olmuştur.

Babaanneye destek aldırın mutlaka biraz rahatlayacaktır.

O zaman size de güzel yansır..

Öncelikle başınız sağ olsun. Babaannenin tek elinde kalan kızınız olmuş. Onu kaybetme korkusuyla ne yapacağını bilmiyor. Mesela sizin izin vermediğiniz geziye izin vermesi iyi olmaya çalışıyor torunuyla arasını iyi tutmaya çalışıyor. Ya da bi daha bakmam diye tehdidi aslında torununu deniyor beni seviyor mu o da beni kaybetmekten korkuyor mu diye. Yani kadında aşırı bi düşünme durumu var kaygı bozukluğu var cidden bi psikolojik destek almalı. Rabbim yar ve yardımcınız olsun. Kızınız için her şey, onun için babaanne de iyi olmalı böyle düşünün her şey kızınız için

Kayınvalidenizin başka çocuğu var mı? Benim annem de çocuklarıma öyle ya da böyle bakmıştır ama her gün her gün gitmesi gerektiği şeklinde bir düzenin içinde değil. Biz bırakıp biz alıyoruz. Çevresini haftasonu ya da haftada içi bir gün görüyor. Bu kadar görüşecekleri yaş geçmiş artık. Çok yalnız bir kadın mı kayinvalide

Torununu kaybetme korkusu yaşıyor çünkü onu oğlunun yerine koymuş. Torunu yani kızınızı uzaklaştırmanız onun adına bir yıkım olacaktır ama çocukta bu yaşta anne baba ayrılığı ve baba kaybı görmüş üzerine birde babaanne baskısı eklenirse durumu daha da kötü olur. Hem kızınıza hem de kayınvalidenize psikolojik destek aldırmanızı bende tavsiye ederim. Eğer İstanbulda iseniz İBB’nin ücretsiz ğsikolojij danışma merkezleri var (pdm) hemen hemen her ilçede yer alıyor. Uzman psikologlar hem çocuk hem de yetişkinler için destek veriyor her hafta belli saatlerde gidebilşyorsunuz.(antideprasan dahil hiç bir ilaç verilmiyor) 153 üzerinden randevu alabilirsiniz. Bilginize

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…