Yönlendirmenize ihtiyacım var

Arada kalacak bir durum goremedim, o evlat kaybettiyse 8 yasinda henuz el kadar sabide babasini kaybetmis. Derhal uzaklastiracaktiniz, bakici bulamama gibi bir soylem bu konu icin ancak bahane olabilir. Ben 10 yasindayken okuldan eve servisle geliyor, annemin geceden hazirladigi yemekleri ısıtıyor yiyordum. 1-2 sene daha etut, kurs, hobi vb etkinliklerle is cikisi saatinize kadar oyalanacagi birseyler bulup birlikte evinize gececeksiniz, bu kadar.

Eski kayinvalideniz bu kadar dert ediyorsa eski geliniyle torununun arasina nifak sokmaktan vazgececek, psikolojik cokusmus vs kabul etmeyin, 80 yasinda psikolojik olarak coktuyse kizinizda 8 yasinda coktu.

Her zaman oncelik cocuklarindir, dusunecek dertlenecek hicbir sey yok, cocugunuz eski kayinvalidenizin psikolojik buhranini atlatma oyuncagi değil, gitsin evcil hayvan falan alsin yalniz kalamiyorsa.

Kayinvalidenize ayri, size ayri kizdim kimse kusura bakmasın.

Sanirim oglum öldü, gelin artik gostermez diye dusundugunden baski kurup cocugu korkutarak ikna etmeye çalışıyor.

Belki hoş değil ama, onun da kızınıza ve size direttiği gibi: psikolojik destek almadığı sürece görüşmeyi keseceğinizi söyleseniz? Belki ikna olur. Çünkü çok belli ki psikolojisi iyi değil.

Kadın evladini kaybetmiş şirazenin kayması normal bence.

Yaşlılar psikolog istemiyor genelde siz destek olsanız? Konusun dertleşin, bana kalırsa bir süreliğine beraber yaşamayı teklif edin yalnız hissetmesin. Haftasonları beraber bir şeyler yapın, yalnız bırakmayın. Burda ne cadalozlar var boşanınca torunu dolduran, kadın çocugunuza yillarca guzelce bakmış. Bence vefa borcunuzu ödemelisiniz bu dönemde yalnız birakmayın.

Öncelikle Allah sabır versin her konuda. Yalnız kızınız şuan hiç sağlıklı bir ortam da değil. Ben eğer imkan varsa bir çocuğu büyüklerin bakmasindan ziyade bakicinin bakması taraftarıyım. (Maddi imkansızlıklar durumununda tabiki büyüklerden yardım alınmalı) çünkü büyükler çocuk büyütmeye başladığında asla anneyi dinlemiyorlar ve çocuğun üzerinde hak iddia etmeye çalışıyorlar ki şuan eski kayınvalideniz söylemlerinde bunu açıkça yapıyor "yalnız benim sözümü dinleyeceksin " şeklinde. 8 yaşındaki kızınız okuldan sonra bir etüt merkezine gidebilir. Böylelikle ödevlerini de orada yapar siz işten geldiğiniz vakitte odevsiz kaliteli bir zaman geçirirsiniz. Şuan yaş itibari ile zaten oyuna ve arkadaşlarına emin olun babannesinden daha bağlıdır. Babanne ile arasına biraz mesafe koymak bence sorun olmaz. ki ben olsam mesafeyi koyarım. Evet evlat kaybetmiş bir anne ama torunuda sizin evladınız. Ve ruhsal olarak onu kaybetmek istemezsiniz. Anne kız bağınizi güçlendirin ve babanne ile biraz aranıza mesafe koyun.

Elinizden gelen tüm desteği yapmışsınız.. kendi istemediği için destek te almıyor ise en önemlisi kızınızı kurtarmak gibi...

Kesin ve net bir dille uyarın, eger tekrar eder ise bakıcı başka seçenek yok..

İnanın her akşam çocuğu almaya gittiğimde otururum. Kahve yaparım içeriz karşılıklı konuşuruz. Hava alsın diye dışarı çıkarırım. Alışverişe götürürüm. Çünkü ben onu gerçekten seviyorum. O bana hiç bir zaman kayınvalide gibi olmadı. Kızı gibi gördü. 10 yıl evli kaldım bir kes birbirimize saygımızı bozmadık. Bu durumdan ben o kadar rahatsızım ki onun için. Çok üzülüyorum. Yoksa çocuğu almak arada götürmek vs en kolay yolu. Ama ben bu durumun onu daha çok etkileyeceğinden korkuyorum. Bilemiyorum belki ben çok hassas yaklaşıyorım. O yüzden açtım konuyu da.

Ne güzel iyi yapmışsınz hem birkaç kursa gidiyor, hem pedagog desteği. Çok iyi düşünmüşsünüz. Evet bu durumda bakıcıya veremem diyorsanız en iyisi eve yakın ve saatleri uygun iş olmalı ya da evden iş bulup çalışırsınız. Ama nine de kesinlikle psikolojik tedavi olmalı, kızınıza çok dikkat edin bu süreçte

Babaannesi oğlu sağken, torunuyla iletişimi her türlü kurar, çünkü oğlu sağ. Ama artık oğlu yok. Seninle torunuyla arasındaki bu bağ kopmuş, gitmiş artık. Senin canın isterse torununu göstermeyeceğini düşünüyor olabilir. Evlat acısı çok korkunç bir şey, insanın canının canı. Birde kadının zaten kocası yok, yalnız ee iyice yalnızlaşmış. Büyük ihtimal şuan torunum gider gelmez diye iyice kafasında kendisibi yalnızlaştırıyor bu yüzden torununa böyle davranıyor.

Bence çocuk babaannenin evindeyken özel ders aldırabilirsin, hem yalnız kalmazlar. Babaanneyi de bir kursa yazdır. Yaşıtlarıyla sosyalleşsin.

Babaannenin başka çocuğu var mı eski eşin dışında?

Cnm mrb bunda 4 sene once ablami koronadan kaybettik 2 yasinda kizi vardi ablami kaybettikten sonra annemde ablamin kizini kendi kizi gibi gormeye damadinida esi gibi gorup herseye karismaya kendinde hak goruyor ben ablami kaybedince iyice psikolojisinin bozuldunu dusunuyorum mesela damat evlendi gece gunduz demiyo surekli ariyo diyorum musait degildir yok dio musait olacak cocuk geziye gidiyo gonderme cocuk oje suruyo sen diyo kafirmisin vs surekli baski yapiyo suan damatta torunda annemle gorusmek istemiyo cok baski yaptigi icin.olmus oglunu yerine kizini koymaya calismis olabilir bnm annemde o oldu Allah yardimcin olsun bunu uygun dille anlatmaya calis belki basarili olursun

Babaanne oğlunu kaybetmiş.Torununu da kaybetme korkusu başlamiş gibi.O yüzden aşırı sahiplenme evladi gibi davranma başlamiş.Sözünü dinleyeceği başka biri var mı bir aile büyüğü gibi belki psikolojik destek konusunda faydasi olur

kızınız sizi daha net anlayacaktır yaşlı olduğunu artık eskisi kadar saglikli düşünup konusamadigini ne derse he diyip gecmesini söyleyin ama sözü dinlenecek kişi siz oldugunuzu net olarak bildirin kızınıza çünkü kadın kotü niyetli degil tipik kontrolcü ebeveyn ne şiş yansin ne kebap siz kızinızı sağlam oğütleyin özellikle aranızda konusulan ve olup biteni iletmesin gerisi kolay

Sizinde başınız sağolsun. Evet sanırım oğlunun yerine koymaya çalışıyor kızımı. Örnek çok net oldu bana çok teşekkürler

Bir oğlu daha var. Bekar ama farklı bir şehirde yaşıyor biraz umursamaz bir tip diyim gerisini siz de anlarsınız zaten..

Sizinde başınız sağolsun. Evet sanırım oğlunun yerine koymaya çalışıyor kızımı. Örnek çok net oldu bana çok teşekkürler
Tesekjurler cnm ben bazen annemi taniyamiyorum tedaviyide hic bisekilde kabul etmiyo amaortada buyuk bi sorun var onunda farkindayim Allah kolaylik versin hepimize cnm

Evet var ama şehir dışında yaşıyor. Babanneyi destek almak için ikna edemediğimde onu aramıştım belki oğlunu dinler diye. Ama oğlu pek umursamadı düzelir deyip geçti.

Kızınızı daha çok etkiliyor ve etkileyecek, farkında değilsiniz galiba. Önce çocuğunuzu düşünün. Babaanne bakıyor diye biraz rahat davranıyorsunuz işinize geliyor bozmak istemiyorsunuz sanırım ama kızınız için hiç iyi bir şey yapmıyorsunuz.

Evet diğer arkadaşların dediği gibi etüt merkezi olabilir .
Hem ders çalışma ödev içinde verimli olabilir.
babaanne ilede arada bi
Belirli zamanda bir araya gelip görüşürler.

Merhabalar, yaşadıklarınız kolay değil... Başınız sağolsun... Babanne kötülüğünden değil bence, bir travma yaşamış sonuçta, bence kendinde olsa ve bu yaptıklarını başkasından duysa napıyosun sen öyle der... Bulunduğunuz ilde tıp fakültelerinin pediatri merkezleri mutlaka vardır, göz ardı etmeyin derim. Babanne madem normalde iyi huylu ve iyi bir insan ve bir canını da kaybetmiş kazanmaya değer diye düşünüyorum. Kızınız da önce bir ebeveyn ayrılığı sonra da baba kaybı yaşamış, öncelikle onun için profesyonel bir destek almalısınız zaten devamını da gelecektir. Kolaylıklar diliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…