Yönlendirmenize ihtiyacım var

perapalas16

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Kasım 2024
11
7
36
Merhabalar,
Nasıl davranmam gereken bir konuda emin olamıyorum, olayın gidişatına göre davranmakta negatife döndürmeye başladı gerçekten mantıklı yorumlara ihtiyacım var desteğiniz önemli.

2 yıl önce eşimden boşandım. Kendi kişisel sorunlarımızla ilgili olduğundan aileleri müdahele ettirmedik. Boşanmadan öncede ben çalıştığım için kızıma babannesi bakıyordu gündüzleri. Kendiside eşini yıllar önce kaybetmiş tek olduğu için kızıma kendisinin bakmak istediğini bakıcı tutmamıza gerek olmadığını söyledi. Çokta iyi baktı hakkını asla ödeyemem. Biz boşandıktan sonra da problem sizin probleminiz ben torunuma bakmaya devam edeceğim yine akşam gelip alırsın dedi. Açıkcası bu durum bana da çok mantıklı geldi boşanmanın üstüne kızımı bakıcıya bırakıp düzenini bozmak istemedim. O dönemde hiçbir problem olmadı.taki kızımın babasını 4 ay önce kaybedene kadar.

Ben kızım için hep yanında oldum. Cenaze işlerimleri ile bizzat ilgilendim. Çünkü benim için hem babasını kaybetmiş 8 yaşımdaki kızım hem de evlatını kaybetmiş bir anne vardı. Herşeyi ile ilgilenmeye çalıştım. Halada öyleyim asla kırmak istemiyorum. Kızımda çok bağlı babannesine.
Ancak son dönemlerde kızım bir hata yapsa sana bakmam diye tehtit etmeye başlamış. Ben kızımla birşey konuşsam annenle ne konuyorsun hemen bana söyleyeceksin demeye başlamış. Benim onayım olmadan asla gitmesini istemediğim bir okul gezisine imza vermiş. Kızıma benim sözlerimden başka kümsenin sözünü dinlemeyeceksin cümlesini kulaklarımla duydum. Tatilde abimlere gittik döndüğümüzde annenle tatile gittiysen benimlede gideceksin yoksa bundan sonra tatil yok ben izin vermem dedi kızıma yanımda. Konuşmayı çok denedim ama hemen ağlamaya başlıyor. Böyle biri asla değildi. Boşandığımızda bile benim arkamda durdu.Yasadıklarını anlıyorum evlat kaybetti ama bu tavırları kızımın psikolojisini çok etkilemeye başladı. Gitmek istemiyorum diye ağlıyor hergün. Ben de çalışmaya mecburum. Bakıcı tutayım diyorum ama biliyorum kızımda istemez babannede. Ne yapacağımı nasıl davranacağımı inanın şaşırdım.
Yasanan boşanma, sonra ölüm şimdi de bu davranışlar beni de çok etkiledi. Kızım için ayakta durmaya çalışıyorum ama bu durumun altından nasıl kalcağım bilemiyorum.

Yas sürecinde kendisi, travma sonrası stres bozukluğu yaşıyor muhtemelen. Zamana bıraksanız bile kolay atlatılacak bir süreç değil. Uygun bir dille kızınızın dil öğrenmesi için vs. gibi sebepleri mazeret göstererek okul sonrasında bir hocayla anlaştığınızı, artık büyüdüğünü bunların mecburi olduğunu ama sıklıkla görüştüreceğinizi söylerseniz ikna olabilir. Kızınız 8 yaşındaysa günün çoğu saati okuldadır muhtemelen, kalan saatlerde de bir iki saatliğine oyun ablasıyla anlaşabilirsiniz

Eskı kv deniz oglunu kaybetmiş olabılır ama kızınız da babasını kaybetmiş. Onun bakması kızınız acısından suan saglıklı degıl.
Kızınız buyudugune gore tam zamanlı krese vermenız daha uygun olacaga benziyor. Oncelıkle dusunmenız gereken kızınızız psikolojısı. Eskı kv denıze de bır uzmn destegı sart

Benimde ilk teklifim bu oldu ona. Kızıma yaptıklarını örnek göstermeden yargılamadan yasadığı kayıpla ilgili destek aldırmayı teklif ettim. Ama malesef o yaştakilerin çoğu buna normal bakmıyor deli miyim ben sözlerine başladı. Anlattım detaylıca ama nafile..

Kızı 8 yaşında kreş yaşı geçmiş.

Torununa çok baglı olmasını,oglunu kaybetmis acılı bir anne olmasına anlarım.Allah rahmet eylesin kimse yasamasın ama 8 yasında ki cocugun maruz kaldıgı bu söylemler ergenligiyle birlikte kat kat sorunlarla dönebilir.Babaannesine cok baglı olması normal ama onun iyiligi icin kötü etkilenmemesi adına pedagog + babaanne icin de psikolog destegi olursa kendini toparlar .Hatta pedagogtan duyarsa belki daha da etkili olur.

8 yaşındaymış bir etüt merkezi bulsanız okul çıkışı servis oraya bırakır siz de iş cikisi alır evinize geçersiniz. Hafta sonu bir gün de babaanne gider bir iki yıla evde tek kalmaya başlar zaten.

Babaanneye psikolojik destek alması gerektiği ve bu konuda uygun bir dille ona yardımcı olabileceğinizi söyleyin. Evet zor bir süreç geçiriyor ama 8 yaşındaki kızınız hem babasını kaybetmiş hem de babaannesinin yas sürecinde stres topu olmuş.
Kızınızı okul sonrası etüt merkezlerini gönderebilirsiniz, bakıcılık yaşta değil zaten.

Yaşadığı büyük kaybın ardından travma sonrası stres bozukluğu yaşıyor olabilir, bende çoğu üye gibi eski kayınvalidenin psikolojik destek almasından yanayım. O yaştaki insanlar buna çok sıcak bakmıyor bunu da biliyorum ama belki sadece dertleşmek, iç dökmek gibi yansıtılırsa fikri değişebilir.
Kız artık 8 yaşına gelmiş, okul sonrasında etüt, ödev merkezleri gibi yerlere gidebilir ya da herhangi bir kurs neye ilgisi varsa. Müzik olabilir, spor olabilir, dil olabilir. Hem çocuk için de eğitici ve kafa dağıtıcı olur sonuçta o da babasını kaybetti.
Her ne kadar evladını kaybeden kayınvalideye çok üzülmüş olsam da çocuğa karşı söylediği sözler ileride ve şimdi çocuğunuzu çok etkiler.
Bu arada sizin ve kızınızın da başı sağolsun

Merhaba;Açik konuşmak gerekirse esli katinvaldeniz kızınız annesi olmaya çalişiyor bilerek yada bilmeyerek bilmiyorum.Tek cözüm biraz zor olacak ama kızınızi bir krese falan verin yada bakici.Büyüdükce bu kizinizin psikolojinizi daha fazla bozacak ve siz hiç üstesinden gelemeyeckseniz.Yada sınırlarını hatırlatın.

Kizinizi tam gun olam bir okula gondermeye bakin. Ama ozel ama devlet. En basit cozumu bu

Anlıyorum Zor bir karar ama bence kızınınızı onun yanından alma düşüncesi daha doğru olur oğlunu kaybetmiş ikiniz açışndanda kötü bir durum ama bunu çocuğunuza yansıtıyor zamanla bu onu dahada yıpratacak içine kapanmasına neden olacak ve en kötüsü babannesine bilenip ondan uzaklaşacak psikolojik tedavi alması lazım kaynananızın arada bir kızınızı onun yanına brakırsınız bu onunda sizin içinde daha iyi olacak bence

Oğlunu kaybetmiş bir anneye üzülsem de önceliğim çocuğum olur. Gitmek istemediği bir yere asla göndermem. Diğer tarafı iyileştirirken kendi kızınızın psikolojisini bozabilirsiniz. Okul çıkışı gidebileceği birçok kurs var. Ben 8 yaşındaki bir çocuğun etüt yerine daha çok hobi edinebileceği kurslara gitmesini tercih ederdim. Çocuk babasını kaybetmiş sonuçta, biraz kafası dağılır. Tüm kursları iyice araştırıp, saat olarak size en uygun olanı seçin.

Yaşadıklarınız kolay değil. Boşanma sonrası çocuğunuzu babaanneye birakmissiniz. Çocuğun düzeni bozulmasın diye doğal olarak. Bakıcı ayarlamak güvenilir birini bulmak zor oluyor. Fakat oğlunun ölümü sonrası eski kayinvalideniz psikolojik olarak çökmüş, küçücük çocuğa psikolojik baskı, manipülasyon yapıyor, kendi sevgisini ilgisini kullanıyor. Kizinizla tatile gitmek en doğal hakkınız. Eski kayinvalidenize , ben kızımla tatile gidiyorum bunun hesabını kimseye sormak zorunda değilim, deseydiniz keşke. Babaanne kendisine olan ilgisinin azalıp yalnız kalacağını düşünüyor belki. Kendi anneniz yaşıyor mu acaba? Uzak yerde mi ? Size destek olabilecek başka kimse yok mu? Sonra çare mecburen bakıcı olur. Ama babaannesi varken buna hayatta izin vermez gibi

Babaanneyi ve gerekirse kızınızı pedagog ve psikolog ile görüştürün. Ben şöyle düşünüyorum, oğlunu kaybettiği için kızınızı oğlu yerine koymuş. Ne kızınıza, ne zor gününüzde yanınızda olan o kadına arkanızı dönemezsiniz. Tek çözümü profesyonel destek almak.

Reactions: sdg
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…