Yolun sonu mu geliyor çok kırgın ve çok üzgünüm

Teşekkür ederim öncelikle..
ne zaman evleniriz herhalde dediğimiz bir ay olsa maddi manevi bir sürü sorun çıktı o vakte kalmadan...

Teşekkür ederim öncelikle..
ne zaman evleniriz herhalde dediğimiz bir ay olsa maddi manevi bir sürü sorun çıktı o vakte kalmadan...
anladım kısmet rahat ol . onun dışında bence sizin ilişkiniz kaliteli inan bana sende kaliteli bir kızsın kendini ifade edişin bence gayet güzel o yüzden rahat ol. Dönem dönem olur böyle şeyler öyle değil mi ? önemli olan abartmamak

Teşekkür ederim.
Aynen işte düşüncesini sormam hiç bir şeyi bozmayacaktı belki de ama belki birikmiş bir şeyler vardı ve emir vaki yapma ihtiyacı hissettim. İnanın ben de şu an üzülüyorum işin içinden çıkamıyorum.
Diğer taraftan eğitim noktasında eşit seviyedeyşz nişanlım, kültürel anlamda da öyle...
Karakterlerimiz çok farklı ama birbirimizi hep tamamladık bugüne kadar.. Bir şeyler de eksik ve sorun var ama ne dersek diyelim

O abarttı bile ne olacak bilmiyorum o yüzden.. Nasıl adım atmalıyım?

Nisanlilik bu yuzden guzel iste insanlar is ciddiye binince birbirini cok daha iyi taniyor
Aranizda belli ki bazi farklar var , evlenmeden once mutlaka sorunlarinizi cozmeye calisin cozemezseniz de zorlamayin ayrilin , inanin evlendikten sonra o sorunlar cig gibi buyuyor daha beter oluyor hersey

şuan senin yerinde olsam konuşmam gerekenleri kafamda kurar sonra nişanlımla buluşurum sakince onun konuşmamasını söyler ve kendimi sonuna kadar ifade ederim ardından konuşma devam edecektir ama sakin kalmaya ve yanlış kelimeler seçmemeye çalışırım. Benim biraz öfke problemim var mesela sakin kalamıyorum sesim yükseliyor bizde eşimle o yüzden tartışıyoruz

+1

Geçmiş konularına bir göz attım da,nişanlın ruhen çok yorgun bence zeynones,onun en güvendiği ve anlayış beklediği sensin...Bu haksız bir yükleniş ama,halden anlamayanın attığı taş acıtmaz,halden anlayanın attığı gül bile acıtır derler.
Bence o iyi bir insan,evlilik işini yoluna koymaya bakın.1+1 de olsa düzeninizi kurun,zaten sonra keşke daha önce yapsaydık diyeceksiniz...

Kız bayram geceli kaç gün oldu ki daha görüştünüz konuştunuz da 3 kere kavga ettiniz?
Dikkat et taviz tavizi doğurur.nişanlılık evliliğin fragmani gibidir anlayabilene

Hıh aynen öyle... Durumumuza tercüman oldun. Bu sene için küçük de olsa bir düzen kurmayı çok istedik ama olmadı ne yazık ki...

Ben ondan o da benden beklerken bu anlayışı çok çok kırıyoruz istemeden...

herkes izin meselesine takılmış.
ben ayrıca "hayali hedefi var ama yeterince çabalamıyor, keyfine düşkün, gaz vermek lazım" kısmına takıldım.
bu gaz verme, hedefe itme durumu nişanlın üzerinde despotik tavra dönüşmüş olabilir mi?

ben de bazı durumlarda gaza gelmeden adım atmam ama biri zincirle çekse gitmem.

bence bir süre sessiz kalın. aklınızı kalbinizi toparlayın.
sonra yine gerekli konuşmayı yaparsınız.

belki mektup, mail de bir seçenek olabilir.

Bir şekilde düzeninizi kurun,azdan yapın herşeyi
.İnan ki yatacak yatak ve mutfağın olsun başta kafi,gerisi zamanla olur.
.

ben de bazı durumlarda gaza gelmeden adım atmam ama biri zincirle çekse

Kırk yılın başında bir şey için ısrar ettim onda da dediğiniz gibi oldu.

Şu an istediğim neden böyle davrandığımı anlaması ve aramızın düzelmesi.

Bir şekilde düzeninizi kurun,azdan yapın herşeyi
.İnan ki yatacak yatak ve mutfağın olsun başta kafi,gerisi zamanla olur.
.

Biz tek odaya da razı idik inanın ama ailesi asla ikna olmadı.
Zaten kayınvalidem benimle ilişkisi noktasında da çok istekli değildi bir de evlilik için bu denli bıçak keser gibi yapmamız büyük sorunlara yol açacaktı.
Ailede cünkü başka sıkıntılar da var.

ikinizin de ailesi sıkıntılıydı yanlış hatırlamıyorsam.
ya bekleyecek ve yıpranacaksınız.
ya da bir çılgınlık yapıp, rest çekip sadece bir nikahla evleneceksiniz.

ancak ailelere rest çekip evlenseniz dahi, bu yıpranmışlık psikolojisini hemen üzerinizden atıp mutlu olacak kadar güçlü müsünüz?

Yani onu kestiremediğimiz için beklemeyi ve yeni bir hayat düzeni oturtmaya çalışıyoruz.

Ben ayrı eve çıktım arkadaşlarımla kalacağım işe başlayacağım bir kaç haftaya kadar.... Eğitimim için de çaba sarfediyorum.

Bunu yaparken onun da hedeflerine doğru hareket etmesini istemiştim sadece...

Ruh yorgunluğu başka bir şeydir zeynones,insanın enerjisini eksilere düşürür.Bir süre nötr kalsan,nişanlın kendini aklını bir toparlasa.Beni bir tek o anladı,o da yanlış anladı.diye düşünüp umutsuzlığa kapılırsa daha da sarpa sarar sanki beklentilerin...

Bir önceki konunuza yazdığım şey gerçekleşmiş, umarım hallolur.

Psikolojik olarak yaptığınız şey yanlış, bir laf vardır; "Bir şeyi 40 defa söylersen olur" diye. Bu aslında kısmen doğru bir cümledir.

Şöyle ki; siz karşınızdaki insana, onun istemediğiniz şekilde davrandığını belirtirseniz ve o kişide bu şekilde davranmıyorsa, bir süre sonra, siz tekrar ettikçe; istemediğiniz şekilde davranan kişi olmaya başlayacaktır. Bunun bir başka deyimi de "Eşeğin aklına karpuz kabuğu getirmek"tir.

Karşıda ki insan bunu bilerek yapmaz, siz onu bilinç altına yerleştirirsiniz. İnsan psikolojisi bu yüzden çok önemlidir. Bunu rüyalarda da örnek olarak görebiliriz. Bir şeyi çok fazla görür ya da duyarsanız rüyanızda görme olasılığınız yükselir. Çünkü istemeden bilinç altınıza girmiştir.

Bununla ilgili bilimsel çalışma dahi olduğu söylenir, herkesin bildiği ismiyle "İlluminati".

Bence bu şekilde davranarak nişanlınızın bilinç altına istemediğiniz davranışları yapan kişi olduğunu yerleştirmeyin, bu size uzun vadede ayrılık getirir.

çok sevmek mükemmel evlilik demek değildir.

tüm hayatını buna bağlama.

% 1 de olsa ayrılığın belki daha doğru olabileceği ihtimalini aklının bir köşesinde tut.

bence sessiz olun bir süre.
ne kadar objektif olunabilirse o kadar objektif olarak geçmişinizi, sevginizi, yaşadığınız şeyin alışkanlığa dönüşüp dönüşmediğini, tek seçeneğin evlilik olup olmadığı vs her şeyi düşünün.

bu arada 9 senedir birlikte olsanız da her şey gibi insanlar da değişir. alışkanlıklar, hayaller, hedefler tamamen farklılaşabilir. belki geçen sene başka bakıyordunuz aynı konulara, belki şimdi tamamen zıtsınız.

bence önce kendi hayatını bir düzene koy, tam bağımsız ol. kendini psikolojik olarak rahatladığın döneme kadar nadasa al. sonra gerekenler zaten yapılır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…