yolun başındayim önce 25 kilo...

Hoşbuldum :)
Bende yalnız olmadıgıma sevindim inşaAllah burda sizinle yola devam etmek isterim :)

Benim daha önce başka rahatsızlık için yapılan testlerimde insülin direncimin yüksek oldugunu ögrendim ve hamilelik ve sonrasında emzirme süreci yüzünden doktorun verdigi ilacıda kullanamıyorum...

Şok diyet bende çok yapmak istemiyorum ama başlangıc için iyi bi motiveye ve bi hafta sonrası için çıkacagım şehir dışına azıcık toparlanmış olarak gitmeye ihtiyacım var :)
Yine de birebir yapmıyorum mesela dün et tavuk ya da balık günüydü ben gündüz ki poaga kaçamagından sonra akşam bi kase çorba ve haşlanmış tavuk yedim... yani emzirme sürecimi ve minigimi etkilememesi için dikkat ediyorum :)

Bugün meyve günü sabah rezene çayımı içtm ve 2 elma 2 mandalina yedim şimdilik iyiyim :) gün içerisinde de burda olurum :)

aramiza hosgeldin uhibbuke sana da basarilar ben buraya uye olunca yediklerime daha dikkat eder oldum yalniz olmadigimi bildigim icin ben 4-5 gundur dikkat ediyorum bugun saglik ocagina gittim hemsire bana sen zayiflamis gibisin dedi hatta onla daha once paylasmistik bu kilo sorununu bi mutlu oldum oyle diyince :) arkadaslar bu arada ben bu dikkat etme olayina diyet demiyorum bakin cunku diyet yapmiyorum hastaneye gidip insulin ,insulin direnci,homa indeksi,tiroit vb... gibi birsuru test yaptirdim acaba bu kilo veremememde bunlarin etkisi var mi die doktoroda soyledim bu testi nicin istedigimi sonuc cikinca hormondur sekerdir insulin direnci gibi bir sorunum olmadigi tamamen bogazimi tutamadigim icin kilo veremedigimi anladim cunku asiri yemek yemiyordum ama yemeklerden sonra canim cok tatli cekiyodu abur cubur anlarsiniz ya onun icin yaptirdim bu testi.o yuzden suan dikkat ediyorum .uhibbuke bence sen de sok diyetler yapma cunku emziriyosun sen bilirsin yine de...
Kizlarrr herkese merhaba buyuk kizi okula hazirla gonder digerini uyut derken yazamiyorum kusura bakmayin:KK43:Aramıza hoşgeldin uhibbuke:) ALLAH sağlıklı ömürler versin bebeğine.daha ek gidaya gec medin değil mi mesevo ya katılıyorum şok diyet yapma bebisin sütü azalmasin.biz yarın kilo bildirimi yapacağız ok:KK66:

Bende yalnız olmadıgıma sevindim inşaAllah burda sizinle yola devam etmek isterim :)

Benim daha önce başka rahatsızlık için yapılan testlerimde insülin direncimin yüksek oldugunu ögrendim ve hamilelik ve sonrasında emzirme süreci yüzünden doktorun verdigi ilacıda kullanamıyorum...

Şok diyet bende çok yapmak istemiyorum ama başlangıc için iyi bi motiveye ve bi hafta sonrası için çıkacagım şehir dışına azıcık toparlanmış olarak gitmeye ihtiyacım var :)
Yine de birebir yapmıyorum mesela dün et tavuk ya da balık günüydü ben gündüz ki poaga kaçamagından sonra akşam bi kase çorba ve haşlanmış tavuk yedim... yani emzirme sürecimi ve minigimi etkilememesi için dikkat ediyorum :)

Bugün meyve günü sabah rezene çayımı içtm ve 2 elma 2 mandalina yedim şimdilik iyiyim :) gün içerisinde de burda olurum :)
Bende de insulin direnci yüksek çıkmıştı iki tane doktora gittim bir tanesi dediki ağzına kuş tutsan bu kiloları veremezsin ilaç olmadan dedi sonra başka bir doktora gittim o da dediki ilaca gerek yok sen zayifladinmi insulin direncin zaten düşecek ilaca gerek yok dedi eşimin yanında:)koz verdi eşime ben hep diyordum bak işte zayiflanmiyormus diye bahaneler üretip boyna yiyordum:)ama gerçektende boğazı tutup az egzersiz sporla gidiyormuş kilolar:)

Gece 2,5 -3 'te yatıyordu öğlen 11-12 gibi uyanıyodu.Öğlenleri zırt pırt istediği zaman yatıp 10-15 dk kuş gibi hatta akşamları da öyle uyuyordu. Ama artık bir düzene otutturmaya çalışıyorum.Çocukların eğitiminde programını izlediğim bir pedagogun kitabını alarak işe başladım. Şimdileri 23-30 - 00,30 gibi yatırmaya çalışıyorum sabah 9-10 gibi kaldırıp gündüz çok uyutmuyorum.(Bazen eski alışkanlığını devam ettirmeye çalışıyor gece geç yatma konusunda ama ben en azından uyku saatinin geldiğini anlaması için odasına götürüp gece lambasını açıyorum pijamasını giydiriyorum.Yatırmadan önce 1 çay bardağı kadar yoğurt ,çorba,yada bisküvi ne varsa ondan yediriyorum ki karnı acıkıp zırt pırt uyanmasın diye sonra hafif bir ninni açıyorum biraz masal okuyorum , kendi halince oyalanıyor uykusu gelince hemen maya gibi tutuyor)En fazla 2 kere gündüz akşam da en son 6-7 gibi yatırıyorum.Toplam uyuduğu saat 2,5 -3 saat.(Uyku saatleri arası bu aylara göre 2,5 3 saat olmalıymış.Yani sabah 9 da kalktıysa öğlen uykusuna 11,5 - 12 gibi yatmalıymış.) Çok uyursa bunda yine gece saat 2-3 e sallanıyor.Zaten eskiden de gündüz çok uyumazdı 10-15 dk uyurdu artık 30-45 dk bazen 1 saat yattığı oluyor.Bu saati daha da erkene çekmeye gece 21:00 -22:00 yatırmaya çalışıcam ama adım adım birden olmuyor çünkü. Kızımıza oda hazırlamıştık bugüne kadar orda yatırmadım.Hata etmişim şimdi odasında yatıyor 10 gün oldu nerdeyse alıştıralı emzirip yatırıyorum.Ne de olsa ilk ilklerin günahı olmaz değil mi:) Benim ki böyle ya seninkinin ?
Oncelikle tebrik ediyorum canım seni yani ben hiç bir zaman bu şekilde uygulayamadim. Büyük kızım öyleydi hatta daha fena sabah 5 lerde bazen babası ise giderken uyurdu geceyi gündüzü karıştırmisti ne yaptıysam dondurememistim. Elhamdulilah küçük bebeğim daha farklı ilk önceleri akşam 9 da uyuduğu oluyordu yavaş yavaş ilerletti uyumak istemiyo hiç bazen 1 i bulduğu bile oluyo uyumasi ablası uymadığı için uyumak istemiyor hıc önce Ablayi uyutmak lazım sanırım :)

Bence de sen büyük kızı uyut sonra diğerini.Ya ben bunu uygulamak zorundaydım yanımda yat yat nereye kadar bi yerden başlamam lazım dedim ve başladım inşallah daha iyiye giderek devam ederiz.Benim doktor da sonucuma bakmadan önce insülin direncin varsa şuanda bişey yapamayız dedi sonucu gördü dedi sen de maşallah herşey normal:) sorun bence boğazdan seni diyetisyene yönlendiyorum .Ben de ona söylemedim ama gitmedim diyetisyene biliyorum yapamıycam çünkü ben de öğlen yemek yeme kültürü yok kahvaltı desen öğlen yapıyorum o yüzden çareyi kendimde aradım en azından hiç bişey yapamasam bile sabah süt yumurta 11 gibi kahvaltı yapıyorum .Sonra aku- punkuya gidim dedim .Aradım bi yeri kadın bana zaten anahtar kelimeyi verdi.Buraya gelseniz bile 6 öğün yemek zorundasınız burda aku-punkuyu yapıp eve gidince hamurişi yerseniz olmaz dedi.Bi yakınımın kızlarının ikisi de 90-100 kiloydular.Akupunko ile dal gibi oldular ama sıkı bi rejimle ben onu yapamazdım.Şu anda bile sütüm sanki azalır gibi oldu ama dikkat etmeliyim.Dediğim gibi iş bende bitiyodu.Oraya gitsem sabah şu öğlen bu akşam şu.Kısıtlanacaktım ve uyamıycaktım .Sonra eşime dedim bana yardımcı ol .Beni teşvik et manasında .Maşallah o da kaç senelik evliyiz kilosunu korur dikkat eder.Ama onun da elinden gelen bişey olmaz ki sonunda anladım dert te bende çare de..O yüzden şuan yaptığım sadece dikkat etmek aburcuburu yemiyorum yemeğimi etimi sütümü yumurtamı yiyorum ve şu an spor da yapmıyorum zaten bebekten dolayı hareketliyim onu da zamanla yapıcam evde yürüyüş programı var bi kadın (leslie duymuşsunuzdur) durduğunuz yerden sizi yürütüyor akabinde debbie diye bir kadın 6 haftada sizi sıkılaştırıyor bunu 2 hafta falan yapabildim şehir dışına çıktığım için yürüyüşten daha fazla terliyosunuz.Ona başlayacağım inşallah..

Bende de insulin direnci yüksek çıkmıştı iki tane doktora gittim bir tanesi dediki ağzına kuş tutsan bu kiloları veremezsin ilaç olmadan dedi sonra başka bir doktora gittim o da dediki ilaca gerek yok sen zayifladinmi insulin direncin zaten düşecek ilaca gerek yok dedi eşimin yanında:)koz verdi eşime ben hep diyordum bak işte zayiflanmiyormus diye bahaneler üretip boyna yiyordum:)ama gerçektende boğazı tutup az egzersiz sporla gidiyormuş kilolar:)

Bana da aynısını dedi zayıfladıkça insülin direnci düşer dedi ama şuan yüksek oldugu için zayıflaman zor olur dedi...

evet kızımda ek gıdaya geçmedim henüz ama çok şükür sütüm şimdilik iyi zaten yarın son gün bu diyette bırakmım diyorum :)
Kg bildirimini bu seferlik cmrts yapsam olmaz mı :)

Bu arada meyve gününde sadece meyve yemem gerekirken az önce gelen misafirimle bi fincan kahve bi tuzlu kurabiye ve 5-6 fındık yedim :)
Benim şok diyet böyle diyet iştee:KK70:

Oncelikle hoşgeldin uhibbuke, kilo vermene sevindim oyle yada boyle ben yarın tartıldıktan sonra dukan diyetine başlayacağım, başlangıçta çok kilo vermek motive eder hepimizi. Oyle yada boyle gitsin kilolar. Çünkü bende badiler giymek istiyorum, pantolonun ustune geniş bir kazak yada hırka giymekten sıkıldım artık

Oncelikle hoşgeldin uhibbuke, kilo vermene sevindim oyle yada boyle ben yarın tartıldıktan sonra dukan diyetine başlayacağım, başlangıçta çok kilo vermek motive eder hepimizi. Oyle yada boyle gitsin kilolar. Çünkü bende badiler giymek istiyorum, pantolonun ustune geniş bir kazak yada hırka giymekten sıkıldım artık

Hoşbuldum teşekkür ederim :)
En azından son bi haftam var ve ne kadar verirsem o kadar mutlu olucam sonrasında daha düzenli ve saglıklı bi beslenme programı oluştururum inşaAllah...

Malum meyve yemem gerekirken akşam yemegide bi kase çorba ve ve 5-6 tane kızarmış patates yedim :KK43:
(akşam eşim için yapmıştım çok canım cekti :KK43: )

Benim en büyük sorunum ekmek makarna ve pilav üçlüsünü aşırı tüketmem ve gece boyu abur cubur yemem...
Şuan bunları bırakmış olmak bile devasa bi adım benim için..
Tabiii sadece başlangıç olarak :)

Bende gece kalkıp çikolata yiyenlerdenim. 15 gundur yemiyorum bir hafta sabret yemezsen abur cubur bir daha aklına gelmez sadece biraz sabır sonra aklına geliyor ama o kadar çok istekli olmuyorsun benimde kızım kucuk 5 ay bitmedi daha tarçınlı sut içeceğim inşallah bugün yarında dukan diyetine başlayacağım nasıl olacak bilmiyorum ama 80 gormek istiyorum tartıda

Bu arada takımla zayıflama yarışmaları hakkında bilgisi olan var mı ya da bi takıma dahil olan ?
Şehir dışından dönünce bi takıma dahil olup kendimi daha da motive etmek istiyorum

Bende gece kalkıp çikolata yiyenlerdenim. 15 gundur yemiyorum bir hafta sabret yemezsen abur cubur bir daha aklına gelmez sadece biraz sabır sonra aklına geliyor ama o kadar çok istekli olmuyorsun benimde kızım kucuk 5 ay bitmedi daha tarçınlı sut içeceğim inşallah bugün yarında dukan diyetine başlayacağım nasıl olacak bilmiyorum ama 80 gormek istiyorum tartıda

İnşaAllah görürsün de....

dediğim gibi benim abur cuburum da bayaga abartılıydı bütün aksam birini bitirip digerine başlıyodum şimdi sıfır... acıkmıyormuyum ? hem de çookkk... tam bişey yiyecekken aynadaki halimi hatırlayıp vazgeciyorum :)

Kizlarrr okumaya çalışıyorum yazdıklarınızı biraz yoğunluk var bugün fırsat bulunca yazacagim

Günaydın kızlar sabah tartıldım 84 kiloyum. Dukan diyetine başlayacağım bugun itibariyle herkese kolay gelsin

Günaydın herkese :)
Bende normalde bugün tartılmıyacaktım ama dayanamadım :)
Güldügüme bakmayın 91 kg yum :KK43:
Neyse moral bozmak yok son görüşüm inşaAllah bu rakamı :)

Hayırlı cumalar kızlar ve Günaydın.. tartıldım veee 91.8 çıktım çok sukur:KK68:

Günaydın kızlar sabah tartıldım 84 kiloyum. Dukan diyetine başlayacağım bugun itibariyle herkese kolay gelsin

Günaydın :)
Kolay gelsin yeni diyetinde...
Bi ara çok az bende araştırmıştım bu diyeti ama hiç yapamadım tam anlamıyla ögrenmekde istiyorum bakalım artık...

Günaydın herkese :)
Bende normalde bugün tartılmıyacaktım ama dayanamadım :)
Güldügüme bakmayın 91 kg yum :KK43:
Neyse moral bozmak yok son görüşüm inşaAllah
Günaydın sana da hayırlı cumalar :)
Bi haftada 3 kg vermiş mi olduuun tebrik ederiiimmmm maşaAllah saanaa:KK9:
Ayyy teşekkür ederim canım uzun zamandır hep ayni kiloda kalıp kilo vermek sevindirdi beni.:)yalniz tam sanki geçen cuma oglen tartilmistim eşimle sabah tartıldım mi bilmiyorum neyse 94.5 falan olsam bile çünkü yememistim. Yinede iyi sonuç.:KK16: Inşallah bi daha görmeyiz bu rakamları.

Ayyy teşekkür ederim canım uzun zamandır hep ayni kiloda kalıp kilo vermek sevindirdi beni.:)yalniz tam sanki geçen cuma oglen tartilmistim eşimle sabah tartıldım mi bilmiyorum neyse 94.5 falan olsam bile çünkü yememistim. Yinede iyi sonuç.:KK16: Inşallah bi daha görmeyiz bu rakamları.
Geçen hafta kilo durumun nasıldı canim

X