Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
AnketYolda içinde para da olan bir cüzdan bulsanız ne yaparsınız ?
kimli,k var ise teslim eder
eğer sahibi bulunamayacak gibi ise alırdım ne yapayımda
ben almasam başkası alıcak jeyyar
parayı olmazsa bi fakire veririm napıyımda başka
Eğer cüzdanda kimlik falan varsa sahibine ulaşmaya çalışırdım,kimlik yoksa hiiç dokunmadan geçerim..Başkasının parasıyla da ihtiyacı olanlara para vermeye kalkmam..
Benim için böyle durumlar çok önemlidir..Kul hakkının zerresinden çok ama çok korkarım..Bu yüzden helallik almaya Fizan'a bile gidebilirim..
Hayatımın bir döneminde ciddi hem de çok ciddi para sıkıntısı çekiyordum..Para kazanacak yaşta değildim..Bir gün yolda giderken 2 tane birbirinin içine katlanmış 50 milyon gördüm yerde..(o zaman milyondu şimdi ytl) 50'lil banknotlar yeni çıkmış ve en büyük para...Bir ara duraksadım,ne olduğunu anladıktan sonra başımı kaldırıp yoluma devam ettim,asla harama el sürmedim..O kadar ihtiyacım varken el sürmediysem Allah'ın izniyle şeytana uymam bir daha...
daha önce buldum cüzdan iki defa.biri soyulmuş bir beyindi kredi kartları kimlik birsürü evrak vardı ufak el çantasıydı.kart viziti vardı.aradım adam geldi ve nerde bulduğumu anlattım adam tşk etti ve gitti.biride bir bayana aitti.içinde dolarlar nakit türk parası ve onun yanı sıra kredi kartları ve birde çek vardı hamiline yazılmış10.000 dolarlık bir çek gene kart viziti vardı aradım kadını kadın geldi binbir tşk ederek aldı herşeyi kontrol etti tmm dedi.en çokta çeki bulduğuna sevindi.gene bulsam gene ararım.
Aha cevabim bu;İçindekilere dokunmayarak karakola teslim ederdim
ve yaptimda bi kac defa, en son havaalanin wcsinde canta buldum,
kredi kartlari, para, biletler bisürü sey vardi, görevlilere teslim ettim:sm_cool:
teslimettigime seviniyorumda cantaninda sahibi olan sahis gelip teslim aldi, bi tsk, bilem etmedi öküs:mymeka:
ben hiç dokunmadan bırakıp gıderım hiç kızmayın basımıza yenı bır olay geldıde artık insanlardan korkuyorum...
kızkardesıme bırısı cantasını unutmus dolmusta söförde verırmısın demıs almıs cantayı getırırken kadınla denk gelmısler salak kadın hırsız cantamı caldı dıye kardesımı suclu durumuna soktu bagırmıs orda jandarmalar falan kardesımı eve bıle haber vermeden götureceklermıs ALLAHtan bızım komsu denk gelmıs babasını arayım demıs babamı aramıslar babam gıttı onun yerıne etraftaki herkes bızı bılır kadın bagırınca herkes toplanmıs kardesım sasırdıgından gıkı cıkmamıs sagolsun butun herkes o öyle sey yapmaz onları tanıyoruz dıye savunmuslar kardesımı.....babam kadının üstüne gıdınce tamam şikayeçi degılım demıs öyle tuzak kuruyormus megersem kadın görenler varmısta denk geldi ALLAHtan oda yarabbim ....öylelıkle bıttı ama ben olacaktım o kadını napardım yaaa kımse alamazdı neyse işte böyle.......
Eğer kimlik bilgilerinin olduğu bir cüzdansa sahibini arar , ona teslim ederim . Yoksa en yakın karakola bırakırdım belki aramaya gelir de sorar diye . Ben alışveriş yaparken bile para üstünün fazlasını veririm niye bilgileri olan cüzdandan para alayım ki ayrııca 5 kuruş haramın misli misli çıktığını görenlerdenim
cüzdanın içindeki kimliklerden kişi sahibine ulaşır emanetini eksiksiz teslim ederim..
o bir hastasının parası da olabilir..borcu da olabilir..karakolla zaman kaybetmezdim..
ben üniversite sınavına gireceğim sene küçük çantamı kaybetmiştim.cüzdanımda üniv.sınavına giriş kartım da vardı.mahvolmuştum resmen.3 gün sonra cüzdanım içindeki taksit karttan ulaşmışlardı bana..
taksitimin olduğu mağazayı arayıp durumu söyleyip numaramı almışlar.sonrada mağazadakiler aramıştı.
bilirim kaybedilenin ne kadar değerli olduğunu..
öffff dokunmadan teslim ederdim o kişiye istemeden istemeden paraya çok ihtiyacım var bu aralar ama alsam acayıp vicdan yapardım,
hatta benzer bir olay yaşamıştık biz, sevgilimde maaşını aldğı bi gün cüzdanını düşürmüş ve farkına da varmamış adamın biri cüzdanın içindekilerinden teline ulaşıp aramış buluşmuşlar, bizimkide maaşının bir kısmını cüzdanına koyduğunu unutup saol ya içinde şu kadar para vardı zaten demiş adamda eminmisin o kadar olduğuna bak daha fazla çıkarsa geri kalanı benim olur ona göre demiş şakasına ve karşısındaki saf sevgilime :mymeka: rağmen paraya hiç dokunmadan geri vermiş
dürüst adammış valla burdan bir kez daha teşekkür edeyim kendisine
hiç yolda cüzdan bulmadım ama bi kez sırt çantamdan cüzdanım bi kez de dersanede çantam çalınmıştı klava: bilirim o duyguyu kafamçokkarıştı ulaşabilirsem kendim ulaşırdım, herhangibi bilgi yoksa da gider karakola bırakırdım sırf içim rahat etsin diye