Burası da küçük bir dünya aslında
Mune .
Tüketim çılgınlığının getirdiği son nokta ye kürküm ye bakış açısını doğurmuş çoğu insanda.
"Ben çocuğumu en iyi marka günlük süt ile besliyorum sen x marketin markası olan sütle büyütüyorsun" diye yazanı bile gördü bu gözler.
İnsanların nereden giydiği, hangi marketten alışveriş yaptığı, kazandığını nasıl değerlendirdiği tamamen kendi seçimidir.
Aynı firmada çalışan beyaz yakalı ile işçi sınıfında ki personelin alım gücü aynıymış gibi değerlendirmek at gözlüğü ile bakmaktır bana göre.
İnsanların seçimlerine saygı duymama, zevksiz yada görgüsüz diye yorum yapma hakkını kendilerinde bulanlar, kendileri eleştirildiği zaman saygıdan, insan hakkından dem vuruyorlar. Hak denen şey hep onların tarafında olmalı çünkü.
19 yaşında ki kızımın yaşı ve sosyal çevresinin negatif getirilerinden dolayı marka takıntısı vardı.
"Çok beğendiğin bir şeyse ok ama tüm dolabını bunlarla dolduramam. Çok istiyorsan harçlığından biriktir kendin al" dediğimden bu yana parasına kıyamaz oldu :) Hele bir iş hayatına atılsın ay sonu maaşı için bir ay nasıl emek verildiğini görsün, tüm bakış açısını değiştirecek eminim.