- 5 Kasım 2023
- 16
- -16
- 6
- 30
- Konu Sahibi ariesOsultan
Arkadaşlar ben yokluk içinde büyüdüm. Ama biz fakir değildik aksine babam çok zengin bir ailede yetişmiş ama kendi babası yani dedem de öyleydi… Sorun babamın çok cimri olmasıydı. Bize resmen hiçbir şey almazdı. Anneme hala harçlık vermez kadının düğüne giderken üzerine alacak kıyafetini bırakın, kendine ped alacak iççamaşırı alacak parası yok. Kendine gelince mersedes sürer her şeyin en iyisi en pahalı marka kıyafetler giyer. Şükür biz okuduk ve iyi işleriniz var ve annemizi hiçbir şeyden mahrum bırakmıyoruz. Ama annemin çok zoruna gidiyor babamın yaptığı. Dışarı hiç çıkmıyor. Evlerine erzak bile almıyor dolap tamtakır. Araları da soğuk zaten annem iyice soğudu ondan. Siz olmasanız bu adamla ne yapacaktım ben diyor. Böyle bir evde büyümenin benim de psikolojimi bozduğunun farkındayım. Çocukluğumda gençliğimde hatta üniversite yıllarımda o giydiğim kıyafetler yüzünden hor görüşüp aşağılandım ve ben bunları hala unutup aşamıyorum. Cimri olmayayım derken bu sefer de alışverişi abartıyorum üstüme başıma çok aşırı dikkat ediyorum. Ve maalesef ben de eskiden bana yapılanı unutamadığımdan ben de insanları görünüşlerine göre yargıladığımın farkına vardım. Bunu farkedince hemen silkelenmeye çalışıyorum yanlış olduğunu kendime hatırlatıyorum. Bi kısmım babama dönüştü en iyisi bende olacak psikolojisi var maddiyatçılık. Ben bunu aşamıyorum nasıl aşacağım ki? Sanki bir açık versem varlıklı görünmesem herkes o küçük yokluk içinde büyümüş çocuğu görüp beni hor görecek diye korkuyorum…Buna benzer bir şey yaşadınız mı veya neler yapabilirim ki bunları aşmak için…