- 23 Kasım 2022
- 11.876
- 53.361
İstiyorsun ki biz diyelim ki evet adam bipolar aslında seni çok seviyor. Kusura bakma yok öyle bir şey. Hasta olmana üzülmesi için insan olması gerekir. İnsan olan herkes hasta birine üzülür. Hastalıkla ne alaka?Sizce benim aklım yok mu, basit bir şeyden mi değer verdiğini düşündüm de sorguluyorsunuz.
Hayatım buna ghosting deniliyor ki bu Bir psikolojik şiddet yöntemi. Bir anda yok olup karşısındaki insanı afedersin mal gibi bırakıyor. Bipolarda iki kişilik değil de atak dönemleri oluyor. Manik dönemde çok heyecanlı sevecen hayat dolu, depresif dönemde daha karamsar olunuyor.
Aklın varsa niye buraya yazmak yerine o adama sormuyorsun neden beni takipten çıkardın diye biz size ne diyebiliriz? Şak diye sihir yapıp unutturalım mı? Veya evet adam bipolar bu dengesizlikleri bu yüzden aslında seni çok seviyor kaciyorki siz kovalayın mı diyelim? Üzülmen normal ama bu derece takman değil.Sizce benim aklım yok mu, basit bir şeyden mi değer verdiğini düşündüm de sorguluyorsunuz.
Ben bunu demenizi beklemiyorum. Psikoloğun yorumu sadece konuda geçen bir ayrıntı. Ki sadece bir yorum, tanı koyduğunu söylemedim.İstiyorsun ki biz diyelim ki evet adam bipolar aslında seni çok seviyor. Kusura bakma yok öyle bir şey. Hasta olmana üzülmesi için insan olması gerekir. İnsan olan herkes hasta birine üzülür. Hastalıkla ne alaka?
İnsanlar çeşit çeşit. Hayırlısı olsun dışarda adam çok. Üzülme.Ben bunu demenizi beklemiyorum. Psikoloğun yorumu sadece konuda geçen bir ayrıntı. Ki sadece bir yorum, tanı koyduğunu söylemedim.
Konuda düzgünce okursanız ben adamın beni sevdiğini iddia etmedim ki. Aramızda her şeyden önce bir arkadaşlık vardı, evet arkadaşlarım da üzüldü ama onun üzüntüsü yanımda olması çok daha özeldi ve bunun üzerine bir bakıyorum bana arkadaş olarak bile mi değer vermemiş yani ya da her hangi bir insan olarak. Ve neden bunu yaptı ben sadece bu yapılanı kaldıramıyorum
Belki çok saçma ama o kadar üzgünüm ki bugün. Aşk acısı mı gururun kırılması mı bilmiyorum, sadece hak etmediğim bişeyi gördüm, aşırı değersiz hissediyorum ve baş edemiyorum.
Bir süre arkadaşlık flört arası görüştüğüm biri oldu. Her şey gayet güzel olması gerektiği gibi gidiyor.
Onunla her anlamda mutluydum, ilişkiye dönsün dönmesin. Çok güzel vakit geçiriyorduk. Bazen bir anda buz gibi davranıyordu. Sonra hemen düzeliyordu, anlam veremedim ama takmadım çok.
Normalde de bana değer verdiğini hissediyordum, yani bu bir rol gibi de değildi hissedersiniz ya. Sarılması bile şefkat doluydu..
Kendisi psikolojik olarak bir sorunu olduğunu da söyledi ama neden bilmiyorum takmadım.
Daha sonra bi anda tamamen hayatımdan çıktı, bir açıklama istedim ama yapmadı. O kadar üzüldüm ki belki çok basit gibi görünüyor ama bende travma oldu.
Terapi alıyorum zaten evet yardımı oldu atlatmak için elimden geleni yapıyorum ama olmuyor. Üzerinden 4 ay geçti
Bu süreçte benimle görüşmek istedi bir defa görüştük. Yine her şey çok güzel. Ama o kadar samimi o kadar içten ki hastaydım mesela bu süreçte kronik bir hastalığım oldu gözleri doldu, aşırı derecede üzüldü.
Sonra yine yokmuşum gibi davrandı. Bir süre sonra ben bir mesaj attım cevap vermedi. Neyse dedim zorda olsa önüme bakmaya çalıştım
Psikoloğum ve yakın arkadaşım ( o da psikolog) kesinlikle psikolojisinin normal olmadığını, yüksek ihtimal bipolar olabileceğini söylüyorlar. Çünkü gerçekten iki farklı insan var resmen .
Ama benim mantığım bir türlü kabul etmiyor.
Tam yavaş yavaş alıştım, tamamen geçmiyor ama sosyalleşmeye çalışıyorum, spora başladım derken bir baktım beni takipten çıkarmış. Yani çok küçük bir mesele belki buma takılmak, ama o kadar sinirlendim o kadar kötü hissettim ki.
Tabiki herkes herkesi çıkarabilir ama, sen buluştuğumuzda hastayım diye benimle acı çekiyorsun, sanki çok değerliymişim gibi hissettiriyorsun. Sonra neden bunu yapıyorsun. O kadar değersiz hissettim ki.
Değer vermemiş olsun hiç sevmemiş olsun, ama neden tam aksi gibi davranıyor bunu anlamıyorum.
Yani herşeyden önce bir arkadaşlığımız var, arkadaşça da mı değer vermemiş bana diyorum, ya da arkadaşlığı da geçtim her hangi bir insan kadar değer vermemiş.
Üstelik ben ona bu kadar değer verirken.
Yani iki kelime söylemek bu kadar mı zor diyorum, ve çok nadir hikaye atan biriyim. Varlığımdan mı rahatsız oldu diyorum, beni görmek istemedi ama bunu hissettirecek hiç bişey yapmadım..
Özgüvenimi de zedeledi. Çünkü ben hoşlanmadığım ya da neden artık duruyor ki bu insan dediğim kişileri çıkarırım. Onun da bunu düşünerek yapmış olması çok canımı yakıyor.
Ve ben bu süreci ne zaman atlatıcam, artık bitirmek istiyorum.
O kadar pişman ediyorsunuz ki insanı.Aklın varsa niye buraya yazmak yerine o adama sormuyorsun neden beni takipten çıkardın diye biz size ne diyebiliriz? Şak diye sihir yapıp unutturalım mı? Veya evet adam bipolar bu dengesizlikleri bu yüzden aslında seni çok seviyor kaciyorki siz kovalayın mı diyelim? Üzülmen normal ama bu derece takman değil.
Belki çok saçma ama o kadar üzgünüm ki bugün. Aşk acısı mı gururun kırılması mı bilmiyorum, sadece hak etmediğim bişeyi gördüm, aşırı değersiz hissediyorum ve baş edemiyorum.
Bir süre arkadaşlık flört arası görüştüğüm biri oldu. Her şey gayet güzel olması gerektiği gibi gidiyor.
Onunla her anlamda mutluydum, ilişkiye dönsün dönmesin. Çok güzel vakit geçiriyorduk. Bazen bir anda buz gibi davranıyordu. Sonra hemen düzeliyordu, anlam veremedim ama takmadım çok.
Normalde de bana değer verdiğini hissediyordum, yani bu bir rol gibi de değildi hissedersiniz ya. Sarılması bile şefkat doluydu..
Kendisi psikolojik olarak bir sorunu olduğunu da söyledi ama neden bilmiyorum takmadım.
Daha sonra bi anda tamamen hayatımdan çıktı, bir açıklama istedim ama yapmadı. O kadar üzüldüm ki belki çok basit gibi görünüyor ama bende travma oldu.
Terapi alıyorum zaten evet yardımı oldu atlatmak için elimden geleni yapıyorum ama olmuyor. Üzerinden 4 ay geçti
Bu süreçte benimle görüşmek istedi bir defa görüştük. Yine her şey çok güzel. Ama o kadar samimi o kadar içten ki hastaydım mesela bu süreçte kronik bir hastalığım oldu gözleri doldu, aşırı derecede üzüldü.
Sonra yine yokmuşum gibi davrandı. Bir süre sonra ben bir mesaj attım cevap vermedi. Neyse dedim zorda olsa önüme bakmaya çalıştım
Psikoloğum ve yakın arkadaşım ( o da psikolog) kesinlikle psikolojisinin normal olmadığını, yüksek ihtimal bipolar olabileceğini söylüyorlar. Çünkü gerçekten iki farklı insan var resmen .
Ama benim mantığım bir türlü kabul etmiyor.
Tam yavaş yavaş alıştım, tamamen geçmiyor ama sosyalleşmeye çalışıyorum, spora başladım derken bir baktım beni takipten çıkarmış. Yani çok küçük bir mesele belki buma takılmak, ama o kadar sinirlendim o kadar kötü hissettim ki.
Tabiki herkes herkesi çıkarabilir ama, sen buluştuğumuzda hastayım diye benimle acı çekiyorsun, sanki çok değerliymişim gibi hissettiriyorsun. Sonra neden bunu yapıyorsun. O kadar değersiz hissettim ki.
Değer vermemiş olsun hiç sevmemiş olsun, ama neden tam aksi gibi davranıyor bunu anlamıyorum.
Yani herşeyden önce bir arkadaşlığımız var, arkadaşça da mı değer vermemiş bana diyorum, ya da arkadaşlığı da geçtim her hangi bir insan kadar değer vermemiş.
Üstelik ben ona bu kadar değer verirken.
Yani iki kelime söylemek bu kadar mı zor diyorum, ve çok nadir hikaye atan biriyim. Varlığımdan mı rahatsız oldu diyorum, beni görmek istemedi ama bunu hissettirecek hiç bişey yapmadım..
Özgüvenimi de zedeledi. Çünkü ben hoşlanmadığım ya da neden artık duruyor ki bu insan dediğim kişileri çıkarırım. Onun da bunu düşünerek yapmış olması çok canımı yakıyor.
Ve ben bu süreci ne zaman atlatıcam, artık bitirmek istiyorum.
Nasıl cevap verirsen öyle karşılık alırsın. Kimseyi azarlamadım. Azarlamak olarak görüyorsan keyfin bilir. Adam demek ki senin gibi duygusal bakmıyordu dedim . Ortada bir ilişki yok fazla bağlanmışsın dedim. Ve de Niye o kişiye sormuyorsunuz bu durumu dedim. Görüştüğünüz psikologda varmış biz buradan diyeceğimizi dedik size daha ne söyleyebiliriz?O kadar pişman ediyorsunuz ki insanı.
Yani üzgünüm ve acı çekiyorum insanlardan destek almak için buradayım. Neden seni seviyor demenizi bekleyeyim? Burada aşk ile konu açan herkesi azarlar gibi cevaplar veriyorsunuz.
Ben konuda sevmekten bile bahsetmedim?
Tanı koymadılar, OLABİLECEĞİNİ söylediler. Bütün süreci biliyorlar. Buradaki anlattıklarımdan daha fazlasını biliyorlar, çok uç ruh hallerinin olması gibi.Söz konusu kişiyle görüşmeden nasıl tanı koyabiliyor psikolog dediğiniz kişiler? Belki adam sadece ikizler burcudur
Size kimse aklınız yok demiyor.Sizce benim aklım yok mu, basit bir şeyden mi değer verdiğini düşündüm de sorguluyorsunuz.
Psikoloğum bütün süreci biliyor, bana onun davranışlarıyla ilgili bir çok soru sordu. Bazı bağımlılıkları, iyi olduğunda herşeyi aşırı derecede abartması (mutluluk, heyecan) gibiSu yazidan bisey çıkarmak zor ama eger psikolog arkadasiniza detaylica anlattiysaniz ve o da "bipolar" olabilir dediyse, yasadiklariniz fazlasiyla normal.
Bipolar bireylerin atak donemlerinde vicdan, merhamet gibi duygulari olmaz. Cogu bipolar ya cok asiri ucta duygular yasar ya da duygusuzdurlar (yani biz bipolar olmayan bireyler duygusuz diye tanimlayabiliriz)
Yani muhtemelen atak gecirip dort ay boyunca, ardindan sizi tekrar aramis ve yine muhtemelen takipten ciktiginda sizinle alakali hoslanmadigi bir baglanti / suphe paterni olusturmus olabilir.
Aslinda bir sekilde gordugunuz bir deger var ama bu deger muhtemelen kendi ilgi alaniyla kisitli, ama dedigim gibi bu kimselerin zaten sorunu "duygularini yonetmek, dogru / olmasi gereken sekilde kanalize etme" problemleri vardir. Yarin birgun sizi takinti haline getirerek ortaya da cikabilir, tamamen varliginizi beyninden siledebilir.
Sizin adıniza tek duam tamamen silmesi seklinde olabilir.
Kendinize deger verin ve uzaklasin
Bu güzel yorumunuz bana çok iyi geldiCanim bence bu kadar uzulmenin nedeni sana ilk kez birjnin boyle hissettirmesi
Daha once deger gormus ve sevilmissin hayatjna dengesiz insanlar girmemis en azindan
Simdi ne yaptigini kestiremedigin biri var
Ondan etkilenmissin baya ve degerli olmak istemissin
Insan sahip olmak ostedigi , degerli olmak istedigi birinde istedigi degeri goremezse o kisi onun icin takinti oluyor
Takinti yapmissin demiyorum ama uzuntu hissettiriyor uzun sure insana cjnku hicbir sey net degil hersey yolunda giderken flort ederken niye boyle yapti?
Sana sunu soyleyebilirim boyle yapmasaydi sdnin gozundd bu kadar buyumeyecekti bu kadar uzulmeyecektin onun icin
Onu birakabilen sen olsaydin boule hissetmeyecektin
Yani seninki aslinda bir nevi hazmedememe
Burda satasmiyorum asla yanlis anlama
Ulasilmak istenen ne kadar bencil ve kotu olursa olsun insan ulasamadikca onun icin degerli oluyor
Karsindakin senin kaliten ve degerinde olmadigini oncd anla
NEddn boyle yaptiysa yapti
Belki hasta belki karaktersiz
Bunun bir onemi yok
Daha basta bu kadar uzuluyorsan sonu zatej iyi bitecek bir sey degilmis
Onu engelle cunku bu tipler geri doner
Simdi ssn onu engeller veya takmazsan ayni mantik sen onun icin kiymetli olacaksin bir anda
Bu tarz insanlarla guzel enerjini harcama
Ve bu kadar naif olma
Inssnlar sana ne yasadin ki nasil sana deger verdigini anladin ki derken bunu kastediyor
Sanirim hayatina cok kisi girmemis girse bile senin olgunlasmana yetecek kadar kisi girmemis
Tam tersi olsaydi bu kadar kolay kirilmazdi
Neddn bu kadar takiyorsun dememizin nedeni bu
Teşekkür ederim güzel dilekleriniz içinSevgili secrets :) hiç bir psikolog (arkadaşınız olan hariç) tanımadığı görüşmediği birisi için hastasına yorum yapmaz. bu kısım baştan sorunlu... Benim en yakın arkadaşlarımdan birisi psikolog ve işinde gerçekten iyidir, biz bile sohbet arasında birisine "bu bilmem ne galiba" dediğimizde asla yorum yaptırmaz ve yorum da yapmaz... bu öyle "herhalde şöyle" diye yorum yapılacak bir iş değil takdir edersiniz ki...
diğer konuya gelince de bu bahsettiğiniz arkadaşla ne kadar süre beraber vakit geçirdiniz onu yazmamışsınız 4 ay boyunca unutamadığınızı söylediğinize göre umarım -lütfen öyle olsun çünkü- oldukça uzun bir süredir... Terapi alarak harika bir iş yapmışsınız.. anladığım kadarıyla kendisi biraz ulaşamadığınız birisi olmuş, kavuşamazsak aşktır moduna geçmiş olabilirsiniz... bu arkadaş sizi önce yedek listesinde tutmuş, sonra ordan da çıkartmış anladığım kadarıyla... siz de şimdi arkadaşlığı da yeterdi şeklinde kendisine hayran mı diyeyim artık neyseniz o yüzden tutulmuş gidiyorsunuz... bunu kendinize yapmayın bence. sizin değerinizi de kimse belirleyemez, siz kendiniz belirleyebilirsiniz... aşk acısıysa da çekinnn gitsin... bu duygular da güzel ama saplantı haline getirmenize gerek yok. biri gideeeerr biri gelir... uzun uza diye aşk yaşamadığınıza göre, e paylaşım da hayli az... unutun gitsin... sizi harika hissettirecek eminim çok daha güzel insanlarla karşılaşacaksınız
Teşekkür ederim güzel dilekleriniz için
Mesajımda tam belli olmamış olabilir, ancak bu iki psikolog da sanıldığı gibi tanı koymak ya da bir nedene bağlamak amacıyla bipolar olduğunu söylemediler. Yakın arkadaşım çocuğu da tanıyor, yaşadığımız her şeyi de detaylı biliyor. Öncelikle davranışlarının normal olmadığını söyledi ve bu hastalık da olabilme ihtimali olan bir hastalıktı ona göre.
Psikoloğuma gelirsek, ortadan kaybolduğu zaman birlikte bütün ihtimalleri değerlendirdik. Bana onunla ilgili bir çok soru sordu ve ortadan kaybolmasının bir çok nedeni olabileceğini söyledi. Verdiğim bir çok ayrıntı neticesinde de sadece bu hastalığın olma ihtimalinden bahsetti. (Yani hayatına başka biri girmesi, başına bir şey gelmiş olması ya da böyle bir psikolojik rahatsızlığa sahip olması) gibi.
Kendisiyle 6 aylık bir geçmişimiz oldu. Aslında arkadaşlığını aramıyorum ancak değersiz hissetmek çok canımı acıttı. Tabi ki kimse değer vermek zorunda değil bize, ama çok değer verdiğinden emin olup sonra hiç değer vermediğini fark etmek beni çok sarstı. Umarım çok daha iyileri çıkar karşıma
Teşekkür ederim her zaman söyleyeceğimay aman o zaman veriyordu şimdi vermiyormuş, boşver. sen de ona değer verme işte şimdi... bi de öyle herkese minnoş minnoş kanma bakalım. kim bilir neler çıkacak karşına/karşımıza kadın erkek farketmez hem de bu... takma kafana... sen daha iyilerine layıksın. bunu kendine her aklına geldiğinde söyle hem de yüksek sesle...