Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Yoğun Saç Dökülmesi

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri
Milana22 Milana22 sırları paylaş :)

Yok terslerim normal değerlerde hep. Dikkat ediyorum ona hep, ondan ilginç geldi zaten.

Tamamen genetik :deli:
Birde kimyasal kullabmam hic phillycim , mesela krem surmem bol bol yaglanirim , argan yagi , hindistan cevizi yagi , saclarimi da cildimi de hep yagla nemlendiririm
Makyaj cok az yaparim , c vitamini cilt icin cok onemli surekli takviye alirim , gerci son aylarda ihmal ettim ama kis geliyor baslarim yine
Bence isin sirri ne kadar az kimyasal o kadar gec yaslanma

çinko dan fayladanmanızı tavsıye ederım
badem cevız kabak cekırdegı bunların faydasını gorursunuz gunde 1 avuc yemelısınız

bırde stres
cok cıddı anlamda etkı eder

suyu az ıcıyorsanız oda aynı sekılde doker

gecmıs olsun

Teşekkürler pek yemiyordum bir deneyeyim bunlsrı. Teşekkürler.

söylemesi kolay ama stresinizi azaltmaya çalışın, evet tez dönemi çok stresli oluyor ama sizden değerli değil hiçbir şey. ameliyatınızdan dolayı geçmiş olsun, teziniz de çoook kolay gelsin

Çok teşekkür ederim. Stres her illetin başı ne yazık ki.

Tamamen genetik :deli:
Birde kimyasal kullabmam hic phillycim , mesela krem surmem bol bol yaglanirim , argan yagi , hindistan cevizi yagi , saclarimi da cildimi de hep yagla nemlendiririm
Makyaj cok az yaparim , c vitamini cilt icin cok onemli surekli takviye alirim , gerci son aylarda ihmal ettim ama kis geliyor baslarim yine
Bence isin sirri ne kadar az kimyasal o kadar gec yaslanma
Sanırım bu kişiden kişiye değişiyor. Geçen sene okulda yaşını duyunca baya şaşırıp ne yaptın anlat dedigimiz 50 küsur yaşında biri vardı. O da dedi ki 20li yaşların ortasından serumumu vs hiç eksik etmedim şu bu... Belki de bize sırrını vermek istemedi o olabilir:)yalnız genetik de çok önemli. Sanslisiniz.

Sanırım bu kişiden kişiye değişiyor. Geçen sene okulda yaşını duyunca baya şaşırıp ne yaptın anlat dedigimiz 50 küsur yaşında biri vardı. O da dedi ki 20li yaşların ortasından serumumu vs hiç eksik etmedim şu bu... Belki de bize sırrını vermek istemedi o olabilir:)yalnız genetik de çok önemli. Sanslisiniz.
Evet sansliyim gercekten , ben kendi tecrubemi yazdim , o kisi de kendininkini yazmis belk8 de bunlarla hic alakasi yok tamamen genlerle ilgilidir :)
Mesela benim annemde cok genc gosterir ama bildim bileli nivea krem surer hergece yuzune , hanu su eski mavi yuvarlak kutudaki niveadan , ona sorsaniz o da niveayi onerir kesin :)

stres, yeme bozukluğu (özellikle demir eksikliği)

öhöm öhöm bende kelliğin kıyısından dönüş biri olarak tecrübelerimi paylaşayım

saçımı o iğrenç ötesi kokan maya şeysini yaptım uyguladım
haftada bir 1 ay
sonrasında
saç tipime uygun bitkisel şampuan+(dövülmüş)sarımsak+çamterebentin esansı(yağı diye almıştım cahillik)
hazırlanışı= 1 küçük su şişesi içerisine 4 banyoluk ( göz kararı ) bitkisel şampuan(saç tipine uygun olanından) + 3 diş dövülmüş sarımsak + 1 kapak çam terebentin esansı
şampuanlanınca 2-3 dakika bekledim
2 ay bundan başka şampuan kullanmadım, 1. ay sonunda minik minik tüycük görüyorsunuz çıktığını
uyarı = şampuanı vücuduma değmemesi için acayip dikkat ettim bone niyetine saçıma galoşu tokayla sıkıştırdım
ve buna rağmen elimin üstündeki sarı tüyler belirginleşti sırtımda göremem diye domalarak bekledim yıkadım

maya etkiledi mi bilmiyorum ama sarımsaklı şampuan kesinlikle fayda etti
birde şampuan yapmadan önce öncen açılan yerlerde ucuna kolanya döktüğüm kuruttuğum iğne ile hafiften değdirip kesilmiş sarımsağı sürdüm hafif yaktım

şampuanı ekimden önce başlama çünkü saçın terleyince kokuyor, fön çekerken hafif kokuyor sen duyuyorsun ama kuaför yok sana öyle geliyor diyor
banyo kokuyor ilkten saçında ama saçın kuruyunca koku kayboluyor dert etme (ben saç kurutma makinası kullanmadım)

yaktım derken gerçek anlamda değil
iğne ile öndeki açılan yerleri uyarıp kesilmiş sarımsağı sürünce yanma hissi oluyor (arkdaşım saçında kellik oluştu kapak kadar orayı iğne ile uyarıp az tuzla dövdüğü sarımsağı oraya 1 ay boyunca uyguladı saç çıktı ondan gördüğüm şahit olduğum için böyle yaptım)
yanma ısı ile yakma değil yanlış anlama olmasın

maya ile saçımı (iğrenç ötesi kokuyor) yıkayıp banyoda dayanabiliğim kadarıyla durdum o iğrenç kokuya 20 dakika katlanabildim, bazen 10 dakika toplam=5 kere(haftada bir) ve eve birinin gelmeyeceği zamanda yaptım çünkü iğranç kokuyor
saçına fön yaparken kokuyor dedim ısı geçince yani sen daha kuaförden çıkarken kokuyu almıyorsun
yanlız saçına yağmur yağarsa yine kokuyor :63: kuruyuncaya kadar
başka şampuan kullanmayın düzenli kullanın
saçınızı kolay taramak için mavi su kullanabilirsiniz ama saç diplerinize değdirmeyin

guatr, troid demir eksikli,ğine de baktır ama sarımsaklı şampuan ben saçımı avuç avuç dökülüp ağlama krizlerine girdiğim dönemde müthiş iyi geldi saçım birde öncen açılıyordu o yüzden ağlayıp duruyordum

Merhaba sevgili Truvalılar. Dert gibi gözükmese de aslında artık " sanırım bir şey yapmam lazım" dediğim bir sorunum var. Başlıktan da anlayacağınız üzere, saçım çok ama çok fena dökülüyor. Öyle dökülüyor ki bugün annem " gece tuvalete mi kalktın " diye sordu. Evet uyandırdım mı dedim " yok uyandırmadın , tuvaletteki saçlarından anladım" dedi. Bu sorunu neredeyse bir senedir yaşıyorum. Sabah uyanıyorum ellerimi saçlarıma atmamla onlarcasının dökülmesi bir oluyor. Yattığım yerden kalkıyorum her yer saç. Herkes " yerler hep senin saçın çok dökülüyor diyor". Daha sabah bir sürü saç topladım yataktan sacımı ttararken. Ardından duşa girdim yine bir sürü saç döküldü.

Var mıdır fikri olan, bu neden oluyor ve çözümü nedir. Kan testi yaptırdım orada bir şey çıkmadı ama hormon testi yaptırmadım. Bir de yeni ameliyat oldum ama bu sorun bir senedir var.

Saçıma bir el atın hanımlar.
solgar in b12 vitaminli takviyeleri var, bir de e vitamini (badem,ceviz yemek) iyi geliyor.
ayrıca sac kremi kullanıp saçınızı banyoda usulca elinizle tararsaniz büyük kısmı banyoda dökülüyor.
bir de saçınızı toplarsanız daha az dökülür.

solgar in b12 vitaminli takviyeleri var, bir de e vitamini (badem,ceviz yemek) iyi geliyor.
ayrıca sac kremi kullanıp saçınızı banyoda usulca elinizle tararsaniz büyük kısmı banyoda dökülüyor.
bir de saçınızı toplarsanız daha az dökülür.

Vitaminler tam ondan zaten nedır diye şaşırıyorum. Aynen dediğin gibi yapıyorum ama bana mısın demiyor. Resmen bütün ev benim saçım. Kendi evimde halıfleks vardı ve yerler koyu renkliydi bu kadar fena olduğunu farketmemişim ama ciddi ciddi saçlar " yeter durduk burada hadim gidelim " diye konuşmalarda sırayla beni terkediyorlar gibi:)

Vitaminler tam ondan zaten nedır diye şaşırıyorum. Aynen dediğin gibi yapıyorum ama bana mısın demiyor. Resmen bütün ev benim saçım. Kendi evimde halıfleks vardı ve yerler koyu renkliydi bu kadar fena olduğunu farketmemişim ama ciddi ciddi saçlar " yeter durduk burada hadim gidelim " diye konuşmalarda sırayla beni terkediyorlar gibi:)
anladım, ozaman tek çare arkadaşların dediği gibi tiroid e filan baktırmak.
bir de günde 100 tel e kadar dökülmesi normal sayılirmış, kafaniza cok takmayın
inşallah daha iyi olur

Pazartesi dr gidicem benimde çok dökülüyor.
şampunmış yağ vs işe yaramadı.

Merhaba sevgili Truvalılar. Dert gibi gözükmese de aslında artık " sanırım bir şey yapmam lazım" dediğim bir sorunum var. Başlıktan da anlayacağınız üzere, saçım çok ama çok fena dökülüyor. Öyle dökülüyor ki bugün annem " gece tuvalete mi kalktın " diye sordu. Evet uyandırdım mı dedim " yok uyandırmadın , tuvaletteki saçlarından anladım" dedi. Bu sorunu neredeyse bir senedir yaşıyorum. Sabah uyanıyorum ellerimi saçlarıma atmamla onlarcasının dökülmesi bir oluyor. Yattığım yerden kalkıyorum her yer saç. Herkes " yerler hep senin saçın çok dökülüyor diyor". Daha sabah bir sürü saç topladım yataktan sacımı ttararken. Ardından duşa girdim yine bir sürü saç döküldü.

Var mıdır fikri olan, bu neden oluyor ve çözümü nedir. Kan testi yaptırdım orada bir şey çıkmadı ama hormon testi yaptırmadım. Bir de yeni ameliyat oldum ama bu sorun bir senedir var.

Saçıma bir el atın hanımlar.

Bende de aynısı başladı 2 ay önce. Öncesinde de saç derimde inanılmaz kaşıntı vardı, tam kurtuldum dedim dökülme başladı. Boyayı falan bıraktım bende önerilere açığım.

Kan testlerinizde bir şey çıkmadıysa dönemsel olabilir mi, saç için çok faydalı besin takviyeleri var piyasada onlardan kullanmayı deneyebilirsin bir dönem ben de de aynı sorun vardı gerçi ara ara yine olur ben besin takviyesi kullanarak sorunu çözüyorum

Aşkım stres. Seninle özelden de konuşmuştuk hatırlarsın belki, o zamanlar da çok gergindin. Stres saç dökülmesi yapar. Psikoterapi almanı tavsiye edebilirim.

X