Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
merhaba ben bu sene ikinci kez sınava gireceğim. Kendimi bildim bileli, 11 yaşımdan beri adet oluyorum, hep ağrılı geçiyor adetim. Adetimin ilk iki günü yataktan kalkmıyorum. 12 ayın 7-8 ayı kusmayla beraber geçiyor belki 4 ayı falan kusmam senenin. liseye giriş sınavında telaşlandım denk gelmedi, geçen sene yksde denk gelmedi. Hatta geçen sene 2 hafta öncesinde olmuştum ve ben regl yüzünden siniri uçta yaşayan biriydim geçen sene en sıkıntısız zamaanıma gelmişti. Bu sene bugün 26'sında adet oldum ve 26-27'sinde sınav. Düzenli oluyordum mart ayında ayın altısında oldum dedim ki oh bunda da yırttım diye ama yırtamamışım maalesef tam yks günü adet olacağım ve ilk gün mide bulantılı her şeyden tiksinmeli geçiyor, iğne uykku yapıyor, tek çare o gözüküyor şu an, gerçekten hüngür hüngür ağlayacağım artık. Ağrımı, ağrıma göre her şeyi düzenlemeye psikolojik olarak alıştırdım kendimi. Öğretmenlerimden çok laf yedim yazılıya giremediğim için ya da lisede hep pazartesiye denk gelirdi hoca bilerek benim dersime mi girmiyor demişti, annem kendi çekmesine rağmen bana çok baskı kurdu sadece ilk gün yatmama izin verdi diğer günler gönderdi beni, ilk derslerim hep tuvalette geçerdi. Çok ağladım senelerdir ama alıştım da 8 sene geçti zamanla alıştırdı. İlk defa bu kadar kötü denk geldi. doktora geçen sene gittim bir şeyin yok diyip reglimi kesen bir ağrı kesici verdi o kadar. Ne yapıcam ben yksde(( iki gün erken olsam bile yeter 3. günler biraz daha rahatım
alttan muayene diye bir şey ilk defa şu an sizden duydum. Gittim normal dedi ultrosanda bakıp. Sık sık kan testi veririm değerlerimde bir anormallik yok, b6ya bakacağım internetten hangi besinlerde var diye teşekkkürlerdoktoruna vitamin B6 da sorabilirsin, adet donemi duygu durumu degisikliklerine iyi gelebiliyor. yani diyecegim normal doktora degil kadin dpguma git, korkma genc kizlara alttan muayene yapmazlar
Doğum kontrol kullandığım aylarda ben de çok rahattım ağrı kesicisiz adet geçirmek ne rahatmış dedim resmen. Çok huzurlu geçiyordu. Kanamam da azalmıştı.Ben lisede basladim, 30 yasima kadar dogum kontrol hapi kullandim, su an 39 yasindayim, hicbir zararini ya da yan etkisini de gormedim, inanilmaz konforlu bir şey.
Benim artik agri sorunum yok, asiri kanama problemim var onun icin de kanama azaltici agri kesiciler kullaniyorum (doktor kontrolunde tabi)
En onemlisi kulaktan dolma seyleri ciddiye almayip doktora guvenerek hareket etmek.
alttan muayene daha once iliski yasamis kadinlara spekulum ile yapilan bir muayene cesidi. doktora gitmekten korkma diye soyledim.alttan muayene diye bir şey ilk defa şu an sizden duydum. Gittim normal dedi ultrosanda bakıp. Sık sık kan testi veririm değerlerimde bir anormallik yok, b6ya bakacağım internetten hangi besinlerde var diye teşekkkürler
Doğum kontrol kullandığım aylarda ben de çok rahattım ağrı kesicisiz adet geçirmek ne rahatmış dedim resmen. Çok huzurlu geçiyordu. Kanamam da azalmıştı.
Geçen ay yine kötü geçti bırakınca.
Erkeklerin anlamasını beklemiyorum ama kadınlardan da böyle bakanlar varYasamayan bilmez bu berbat agrıları. Bide kucumseyenler varmıs, aynisini yasasinlarda gorsunler o zaman kucumsemeyi. Onceden agri kesici icmeninde hic bir faydasi yok. Insallah sınav gunune denk gelmez.
Saatlerce gecmeyen, tam geciyomus gibi yapip tekrar zirve yapan agrılar aglatiyo beni kendimi cok caresiz hissediyorum. Oyle durduk yere bi aglama gelmiyor.Erkeklerin anlamasını beklemiyorum ama kadınlardan da böyle bakanlar var
Adet öncesi sendromlarını bile abarttığımızı düşünen bir üye olduğunu gördüm bu sitede ben.
Allah aşkına kim bunu yaşamak ister.
Normalde kafama bile takmayacağım şeye oturup ağlayabiliyorum.
Eşimin yanında ağlasam şımarıklık denir belki ama tek başımayken niye ağlayayım ki.
Kendileri hafif atlatıyor diye başkalarına da böyle ithamlarda bulunulabiliyor ve sinir oluyorum.
Kimin ne yaşadığını kimse bilemez.
Anneniz herşeyi bilmek zorunda mıteşekkür ederim, adet olamayınca sıkıntı basıyor sinirli oluyorum olup girsem daha iyi, tırnağımın bir yeri çizmesine bile sinirim bozluyor adet olamayınca. Ruh sağlığım iyi bir şekilde girmek istiyorum, annem de izin vermez geciktiriciye zaten
Sabah 5de sancım tamamen başladı ağrı kesici iğne yaptık. 12 saat geçti hala ara ara giriyor kramlar kanama desen çok. Bulantım da var. Ben bunu yaşamak yerine önrümden 3-4 seneyi vermyi tercih ederim gerçekten. Her adet öncesi sinirden üzüntüden ölüyorum nefret ediyorum bu durumdan.Yasamayan bilmez bu berbat agrıları. Bide kucumseyenler varmıs, aynisini yasasinlarda gorsunler o zaman kucumsemeyi. Onceden agri kesici icmeninde hic bir faydasi yok. Insallah sınav gunune denk gelmez.
Yok kendi geciktirici kullanmıştı umreye gideceği zaman fena olmuştu ama sabah iğnemi yaparken dedi hemen doktora sıra al da git söyle sınavım var diye bir ilaç verdin dedi, kızacağı bir şey değilniş yani. Ben söktürücü olabilir ama geciktirici istemiyorum maalesef. Olamayınca sırtım ağrıyor bir de sinirlerim bozuk oluyor. Duyguları uç noktada yaşıyorum maalesef.Anneniz herşeyi bilmek zorunda mı
Hiç mi annenizden sakladiginiz zararsız şeyler yok ?
Igneyi annenmi yapiyor hemsire falanmi. Doktormu yaziyor nasıl aldınız.bu konuda bilgilendirirsen sevirim. Bu halde acile gitmek zorunda olmadan, evde igne yapmak buyuk nimet.Ben liseye giriş sınavında yine kk’den bakmıştım. Tarçın demişlerdi teoga girmeden önce tarçın yemiştim adet olmuştum birkaç gün öncesinden. Yani buradaki başlığı internetten arayınca gelecekler olacak. Durumumu belirteyim sınavdan sonra da nasip olurda yazacağım.
Kanamam dün olur olmaz başlamadı. Ben de hiç ağrı kesici almadım. Sabah beş de sancıyla uyandım tuvalete girdim, annem namaza kalkmıştı dedim iğneyi vurayım anne diye vurdu. Ama ilk defa iğne aşırı işe yaramadı. İğne yapınca sıfır ağrı oluyordu (bu arada yine uyudum uyku yaptı iğne. İsmi dikloron) fakat bu sefer sıfır ağrı olmadı. Yatıp uzanmam gerekiyordu. İnşallah sınava denk gelmez çünkü çok uykum geldi kalkamadım bile. Teselli ediyordum iğne vuruluum nolcak diye ama iğne işe yaramadı maalesef pek. Acaba bünyem öi alıştı yoksa korona zannetiştik kendimizi hemen aspirine başladık kanım sulandı diye mi oldu anlamadım. Gelişmeleri yazacağım. Ben arayınca bulamamıştım. İnşallah yardımım olur.
Adet kanaması normal şartlarda asla pıhtılı olmaz. Asla. Eğer pıhtı atıyorsanız bir sorun var demektir. Hele ki bu kadar ağrı tarifliyorsunuz, bence sizde endometriozis olabilir.keşke bir sorun olsa da tedavi olsam. Bazı aylar pıhtı şeklinde atabiliyorum annem atamıyordu mesela miyonlarını aldırdı ama ben atabiliyorum düzenli oluyorum, 5-6 gün sürüyor hep. Hiç bir ay bile olmadığım olmamıştır. Ama ağrısı işte
Bu prognoz bana endometriosis gibi geldi, detayli bir muayeneden gectiniz mi acabamerhaba ben bu sene ikinci kez sınava gireceğim. Kendimi bildim bileli, 11 yaşımdan beri adet oluyorum, hep ağrılı geçiyor adetim. Adetimin ilk iki günü yataktan kalkmıyorum. 12 ayın 7-8 ayı kusmayla beraber geçiyor belki 4 ayı falan kusmam senenin. liseye giriş sınavında telaşlandım denk gelmedi, geçen sene yksde denk gelmedi. Hatta geçen sene 2 hafta öncesinde olmuştum ve ben regl yüzünden siniri uçta yaşayan biriydim geçen sene en sıkıntısız zamaanıma gelmişti. Bu sene bugün 26'sında adet oldum ve 26-27'sinde sınav. Düzenli oluyordum mart ayında ayın altısında oldum dedim ki oh bunda da yırttım diye ama yırtamamışım maalesef tam yks günü adet olacağım ve ilk gün mide bulantılı her şeyden tiksinmeli geçiyor, iğne uykku yapıyor, tek çare o gözüküyor şu an, gerçekten hüngür hüngür ağlayacağım artık. Ağrımı, ağrıma göre her şeyi düzenlemeye psikolojik olarak alıştırdım kendimi. Öğretmenlerimden çok laf yedim yazılıya giremediğim için ya da lisede hep pazartesiye denk gelirdi hoca bilerek benim dersime mi girmiyor demişti, annem kendi çekmesine rağmen bana çok baskı kurdu sadece ilk gün yatmama izin verdi diğer günler gönderdi beni, ilk derslerim hep tuvalette geçerdi. Çok ağladım senelerdir ama alıştım da 8 sene geçti zamanla alıştırdı. İlk defa bu kadar kötü denk geldi. doktora geçen sene gittim bir şeyin yok diyip reglimi kesen bir ağrı kesici verdi o kadar. Ne yapıcam ben yksde(( iki gün erken olsam bile yeter 3. günler biraz daha rahatım