yks ve regl

Benim de genelde önemli günlerim hep adet dönemime denk gelmiştir, üstelik benim kadar sorunlu yaşamadıkları için anlatamıyorsunuz da insanlara, "aman ne var onda hap alırsın geçer" derlerdi hep. Ben adet geciktirici kullandım ara sıra fakat döngüyü bozuyor ve gerginlik yapıyor azıcık. Ama bir kereye mahsus kurtarıcı olarak kullanabilirsiniz.

Doktora giderseniz reglinizi otelemek ya da erkene almak icin gerekli yonlendirmeyi yapar.
Baska da cozum yok, sinava seneye gireyim deseniz seneye de reglinize denk gelebilir.
Ayrica buna kalici bir cozum de bulmaniz lazim, ilerde is hayatina basladiginizde, lisedeki gibi bugun yatmam lazım gelmem diyemezsiniz, oyle bir dunya yok. En uygun cozumu de doktor uretir.
lise birden beri anneme diyorum işim olunca napıcam ben diye onu da o zaman düşünürsün dedi. Ablam doğum kontrol hapı kullandı biraz hafifledi hemşire o belki ben de kullanırım geçen sene kullanacaktım testi verdim pandemi çıktı gidemedim. Ben de çok üzülüyorum buna...

Sizi çok iyi anlıyorum.
İlk günleri ben de zor geçiriyorum maalesef.

Yakında bir hastane var mı ya da sağlık ocağına gitseniz.
Belki işe yarar bir şeyler verirler
genelleme yapmak istemiyorum ama sağlık ocağımdaki erkek doktoraa denk geldim iki kere ve regl ağrım küçümsendi rapor alırken ağrı kesici alsaydın dedi. Kadın doğuma erken randevvu bulursam gideceğim sanırım

merhaba ben bu sene ikinci kez sınava gireceğim. Kendimi bildim bileli, 11 yaşımdan beri adet oluyorum, hep ağrılı geçiyor adetim. Adetimin ilk iki günü yataktan kalkmıyorum. 12 ayın 7-8 ayı kusmayla beraber geçiyor belki 4 ayı falan kusmam senenin. liseye giriş sınavında telaşlandım denk gelmedi, geçen sene yksde denk gelmedi. Hatta geçen sene 2 hafta öncesinde olmuştum ve ben regl yüzünden siniri uçta yaşayan biriydim geçen sene en sıkıntısız zamaanıma gelmişti. Bu sene bugün 26'sında adet oldum ve 26-27'sinde sınav. Düzenli oluyordum mart ayında ayın altısında oldum dedim ki oh bunda da yırttım diye ama yırtamamışım maalesef tam yks günü adet olacağım ve ilk gün mide bulantılı her şeyden tiksinmeli geçiyor, iğne uykku yapıyor, tek çare o gözüküyor şu an, gerçekten hüngür hüngür ağlayacağım artık. Ağrımı, ağrıma göre her şeyi düzenlemeye psikolojik olarak alıştırdım kendimi. Öğretmenlerimden çok laf yedim yazılıya giremediğim için ya da lisede hep pazartesiye denk gelirdi hoca bilerek benim dersime mi girmiyor demişti:110:, annem kendi çekmesine rağmen bana çok baskı kurdu sadece ilk gün yatmama izin verdi diğer günler gönderdi beni, ilk derslerim hep tuvalette geçerdi. Çok ağladım senelerdir ama alıştım da 8 sene geçti zamanla alıştırdı. İlk defa bu kadar kötü denk geldi. doktora geçen sene gittim bir şeyin yok diyip reglimi kesen bir ağrı kesici verdi o kadar. Ne yapıcam ben yksde:KK43:(( iki gün erken olsam bile yeter 3. günler biraz daha rahatım :KK43:
Adet söktürücü ya da adet geciktirici alın.

Bu kadar ağrı normal değil. Beslenme biçiminizi değiştirerek ağrıları azaltabilirsiniz.

Şu postta doktor hanım çok güzel anlatmış.

(umarım link paylaşmak yasak değildir)

(Mune kötü bir amacım yok kardeşimize yardımcı olmak için :KK53:)

Bu kadar ağrı normal değil. Beslenme biçiminizi değiştirerek ağrıları azaltabilirsiniz.

Şu postta doktor hanım çok güzel anlatmış.

(umarım link paylaşmak yasak değildir)

(Mune kötü bir amacım yok kardeşimize yardımcı olmak için :KK53:)
ben karatay tipi beslendiğim zamanlar oldu 3-4 ay gibi zayıfladım inceldim ve verdiğim kiloları geri aldım ama 2 senedir hiç dikkat etmediğim için, çok sağlıklı bir dönemdi ama adet ağrım standart azalmadı bile.

ben karatay tipi beslendiğim zamanlar oldu 3-4 ay gibi zayıfladım inceldim ve verdiğim kiloları geri aldım ama 2 senedir hiç dikkat etmediğim için, çok sağlıklı bir dönemdi ama adet ağrım standart azalmadı bile.
Mevzu sadece kilo değil.
Magnezyum, potasyum, demir gibi mineralleriniz eksik olabilir.
Gluten hassasiyeti olabilir.
Süt ürünleri intoleransı olabilir.
Şeker hassasiyeti olabilir.
Bazı proteinlere hassasiyet olabilir. Kimyasal gıdalara fazla maruz kalmış olabilirsiniz.

Yaşınız küçük hayatınızı yeni yeni şekillendiriyorsunuz. Biraz beslenme ile ilgili kitaplar makaleler okuyabilir, vücudunuzu keşfedebilirsiniz. 😌

Maalesef bazı doktorlar olaylara sadece tek bir açıdan bakıp, ağrı duyuluyorsa ağrı kesici verip gönderiyorlar. Her bünye farklıdır. Ağrı sebeplerini kendiniz deneye yanıla keşfedeceksiniz.

lise birden beri anneme diyorum işim olunca napıcam ben diye onu da o zaman düşünürsün dedi. Ablam doğum kontrol hapı kullandı biraz hafifledi hemşire o belki ben de kullanırım geçen sene kullanacaktım testi verdim pandemi çıktı gidemedim. Ben de çok üzülüyorum buna...

Ben lisede basladim, 30 yasima kadar dogum kontrol hapi kullandim, su an 39 yasindayim, hicbir zararini ya da yan etkisini de gormedim, inanilmaz konforlu bir şey.
Benim artik agri sorunum yok, asiri kanama problemim var onun icin de kanama azaltici agri kesiciler kullaniyorum (doktor kontrolunde tabi)
En onemlisi kulaktan dolma seyleri ciddiye almayip doktora guvenerek hareket etmek.

Mevzu sadece kilo değil.
Magnezyum, potasyum, demir gibi mineralleriniz eksik olabilir.
Gluten hassasiyeti olabilir.
Süt ürünleri intoleransı olabilir.
Şeker hassasiyeti olabilir.
Bazı proteinlere hassasiyet olabilir. Kimyasal gıdalara fazla maruz kalmış olabilirsiniz.

Yaşınız küçük hayatınızı yeni yeni şekillendiriyorsunuz. Biraz beslenme ile ilgili kitaplar makaleler okuyabilir, vücudunuzu keşfedebilirsiniz. 😌

Maalesef bazı doktorlar olaylara sadece tek bir açıdan bakıp, ağrı duyuluyorsa ağrı kesici verip gönderiyorlar. Her bünye farklıdır. Ağrı sebeplerini kendiniz deneye yanıla keşfedeceksiniz.
teşekkür ederim karatay diyetinde şeker gibi trans yağ gibi şeyler yok ya onun için örnek verdim. Aslında haklısınız galiba, yaza doğru babamdan para alabilirsem aleriji testi gibi bir şey yapma istiyordum zaten. Süt içemiyorum kesinlikle laktozlu veya laktozsuz rahatsız ediyor belki de bir sorun vardır ben belirgin olmadığından fark edememişimdir. Magnezyum ağırlıklı besleneceğim galiba sınava kadar

teşekkür ederim karatay diyetinde şeker gibi trans yağ gibi şeyler yok ya onun için örnek verdim. Aslında haklısınız galiba, yaza doğru babamdan para alabilirsem aleriji testi gibi bir şey yapma istiyordum zaten. Süt içemiyorum kesinlikle laktozlu veya laktozsuz rahatsız ediyor belki de bir sorun vardır ben belirgin olmadığından fark edememişimdir. Magnezyum ağırlıklı besleneceğim galiba sınava kadar
Reglden önceki hafta içilen çay kahve yenen çikolata bile bazı bünyeleri etkiliyor. Halbuki çikolatayı hep reglle bağdaştırırız.

Instagram'da döngü farkındalığı sayfasına bakabilirsiniz. Gizem Onay'ın sayfası.

söktürücüyü daha önce kullandınız mı? şimdi bakacağımm ona mantıklı gibi en azından3 gün geriye çekse olur
Hayır kullanmadım ama düşündüm. Benim de sınav gününe denk geliyor gözüküyordu. Sonra erken geldi gerek kalmadı. Bir doktora gidin reçete yazdırın. Reçetesiz verilir mi bilmiyorum

Bir kadın doğuma gitseniz acaba öne çeken bir ilaç var mıdır? Ben geciktirici kullandım o da huzursuz ediyor oldukça. öne çekilse iyi olur. belki önden olursunuz. valla insanın başına herşey gelebilir 2-3 saate sınavı sığdırıp onun sonucuna göre hayat akışına karar verilmesi çok saçma çok üzülüyorum bu duruma ben öğretmen olarak. İnşallah öne gelir rahatça girersin.

Bu ağrıyı yaşamayan bilmez. Ben de kusuyorum veya sırılsıklam terliyorum sancı geçene kadar. Bazen iğne de olsam azalmıyordu veya ağrı kesici azaltmıyordu ağrımı.
Fakültedeyken bir kız arkadaşında toplandık 4-5 kız. O gün orda olmuştum ve ağrıdan ağlamaya başlamıştım bana biraz abartmıyor musun demişti. O gün çok üzülmüştüm. Ama içten içe de daha güçlü olmam lazım sanırım dedim.
Atandım hep hafta sonuna gelse diye dua ettim regl başlangıçlarımı. Ayakları sıcak tutmak lazım.. eğer soğuk suda çok durursa falan cidden o ay sancıdan mahvolurdum. Ona siz de dikkat edin.
Bir de hep kendimi telkin ediyorum geçecek geçecek diye söylemiyorum 🤦🏻‍♀️
İnşallah ağrısız geçer sizin regl. Sınavda başarılar dilerim. Sınava odaklanmaya çalışın mümkün olduğunca .

O ağrıları çekmeyen bilmez valla
Zamanla tahammülün artıyor sadece
Lisedeyken ben de ilk günler yatardım ama çalışırken yatılmıyor mesela mecbur ağrılı sancılı kalkıp işe gidiyorsun
Regl oldum diye rapor da istenmiyor
Zamanla böyle olmaya alışıyorsun yani

Sınav için de geciktirici kullanın kadın doğuma sorup
Sanırım bi sınav için ben de öyle yapmıştım

Bu ağrıyı yaşamayan bilmez. Ben de kusuyorum veya sırılsıklam terliyorum sancı geçene kadar. Bazen iğne de olsam azalmıyordu veya ağrı kesici azaltmıyordu ağrımı.
Fakültedeyken bir kız arkadaşında toplandık 4-5 kız. O gün orda olmuştum ve ağrıdan ağlamaya başlamıştım bana biraz abartmıyor musun demişti. O gün çok üzülmüştüm. Ama içten içe de daha güçlü olmam lazım sanırım dedim.
Atandım hep hafta sonuna gelse diye dua ettim regl başlangıçlarımı. Ayakları sıcak tutmak lazım.. eğer soğuk suda çok durursa falan cidden o ay sancıdan mahvolurdum. Ona siz de dikkat edin.
Bir de hep kendimi telkin ediyorum geçecek geçecek diye söylemiyorum 🤦🏻‍♀️
İnşallah ağrısız geçer sizin regl. Sınavda başarılar dilerim. Sınava odaklanmaya çalışın mümkün olduğunca .
evet benim de çok zoruma gidiyor, biz de adet oluyoruz abartma diyorlardı hep. Bir kere yakında oturan arkadaşımdan çıkıp bana uğramışlardı annem içeri almıştı okulun son günleriydi ben de alnımı yasığa dayayıp sancımın bitmesini bekliyordum kendileri dediler sapsarıydın diye. Regl ağrısı bence hastalık sıfatına girmeli, insanalrın bunu küçümsemesine dayanamıyorum yurtta kalırken başka şehirde yapayalnızdım en şiddetli ağrılarıdan biriydi ambulansı aramıştım oradaki adam regl ağrısı yüzünden ambulans kaldıramam demişti bende 45 lira taksi parası verdim gidiş dönüş sabahın altısında acile gittim tek başıma ilk defa farklı bir şehirde anneme haber vermedim o da hastaydı korkutmak istemedim halledicem dedim çok korkmuştum ya bayılırsam da bana biri bir şey yaparsa diye. Zor kendimi içeri attım acile.

Düzenli egzersiz, sağlıklı beslenme ve vücuttaki eksik olan mineral/vitaminler takviye edildiğinde ne ağrı kesiciye ne de doğum kontrol hapına gerek kalınıyor. Magnesium mesela krampları hafifletiyor.
Vitamin E ağrıyı önlüyor. Vitamin B1 ağrının süresini ve şiddetini azaltıyor. Omega3 yağı asitleri ağrı aracılarının çoğalmasını önlüyor. Zencefil ağrıyı yatıştırıyor, bulantıyı gideriyor ve aynı zamanda vücudu ısıtıyor. Papatya sinirleri sakinleştiriyor :) Çinko rahimde kan dolaşımını sağlıyor. Vitamin D zaten her şeyin başı, olmazsa olmaz :) kronik ağrılara birebir.. Ben bunları kendim araştırarak öğrendim malesef çünkü Jinekoloğuma kalsa ağrı kesici iç, yat, dinlen, geçer.. Ama hayat devam ediyor ve her ay aynı işkence baştan yaşanılıyor. Regl öncesi ayrı, regl sonrası ayrı.. Sorunun temeline değinilmiyor.. Ben de zamanında Unide kaç sınav ertelemek zorunda kaldım ah ah... Çok şükür şimdi çok çok daha iyiyim. Umarım siz de, doktorunuza danışarak! :) kalıcı şifa bulursunuz. :)

doktora kesinlikle görün ama annenle gitme bence. bazen ebeveynler çocukların abarttığını düşünür. ne var biz de çektik der. ama seninki ağır oluyormuş. jinekoloğa görünmen lazım yine.

X