hayatın her anında yaşadığım eziklik ve yalnızlık

Çoğu kişi fark etmeyecek bu başlığı fark edenler de okumaya üşenecek belki, ama ben gene de yazacağım çünkü içimdekileri bu kadar uzun bir yazıya dökecek kadar doldum. Bu kadar dolmama neden olan yaşadıklarımdan ziyade bu yaşadıklarımın kısır döngü olduğu ve bu döngüden hiç kurtulamayacağım düşüncesi. Yaşadığım her şey ve kendi zayıflığım bu düşünceyi sürekli körüklediğinden ve kuvvetlendirdiğinden artık bu düşüncenin doğruluğuna kendimi inandırdım. Belki bu yazıyı okuyan biri çıkar, belki benle benzer durumları yaşayanlar vardır. Bunlar da dert mi diye düşünecek kişiler de olacak belki ama bizzat yaşayan bilir, bunlar çok ağır geliyor insana ve ben bu döngüden çıkamama gerçeğine daha fazla dayanamayacağım.
Küçüklüğümden beri hep grupların dışında kaldım, girdiğim grupların da zayıf halkası hep ben oldum. Bir kişi oyun grubu oluştururdu, ben oluşturmaya kalksam kimse katılmazdı bile. Sanki yokmuşum gibi. Arkadaş gruplarında bir yere gidileceği zaman unutulan tek kişi ben olurdum. Öğle teneffüsü olurdu, grupça kantine inilirdi, işi uzayan sona kalan kim olursa olsun grup o kişiyi beklerdi, benim dışımda. Eğer sona kalan ben isem grubun çok umrunda olmaz ve sınıfa çıkarlardı. Sona kalan Ayşe, Fatma bilmem kim ise onlar beklenirdi. Bu çocukluk zamanlarımla sınırlı kalmayıp ergenliğime de sıçradı. En iyi arkadaşım dediğim kişilerin en iyi arkadaşları hiçbir zaman ben olmadım. Ergenlik dönemimde beraber sinemaya gidelim diyeceğim ya da beni davet edecek bir arkadaşım hiç olmadı. Elimden geleni de yapıyordum halbuki, sıcakkanlı davranıyordum, fazla yılışmıyordum her şeyi kararında götürüyordum ya da ben öyle sanıyordum. Ne zaman biriyle tanışsam ilk zamanlarda sıcak davranan bu biri, ileriki zamanlarda sanki hakkımda utanç verici bir dedikodu dönmüş gibi benden hızla uzaklaşıyordu. Lisenin bahar şenliklerine " yanımda kimse yok tek başıma nasıl eğleneceğim ki" deyip hiç gitmedim. Yalnızlığımdan utanırdım ama kaçamıyordum da üstümde bir kara büyü varmış gibi. Okulda ya da dershanede sanki vebalıymışım gibi sınıfta yanı boş olan kişi hep ben oldum,istisnasız, inanın.
Üniversitede de bu durumdan kurtulamadım. Bu sefer bir tane arkadaş edinebilmiştim kendime ancak o arkadaşın da bir arkadaşlığını göremedim. Yine de yalnızlıktan iyidir deyip attığı kazıklara rağmen yanında olmaya devam ettim. İlk defa sinemaya gittiğim arkadaşım oydu, cafeye gittiğim de. Asosyal değildim ama bilmediğim bir sebepten insanlar hep benden uzaklaşıp bana karşı tiksinti ya da acıma dolu bakışlar atıyordu. Tanımadığı kişiyle bile notlarını paylaşan öğrenciler nedense bende hep bir bahane buluyordu. Mezuniyet günümde de bu dışlanılmışlığın utancını ve kaygısını yaşadım. Diploma için ismi anons edilen her kişi alkışlanıyordu. Ben ise alkışlanmayacağımı biliyordum ve ailemin bu dışlanmışlığa şahit olmasının vereceği ağır utanç duygusu beni daha da streslendiriyordu. Evet dışlandığımdan utanıyordum ve ailemin de bu dışlanmışlığımı ve ezikliğimi görmesinden çok korkuyordum. Ama ilginçtir orada ismim anons edildiğinde alkış sesleri geldi çok olmasa da. Sanki hiç hazırlanmadığım çok önemli bir sınav birkaç ay sonraya ertelenmiş gibi müthiş bir rahatlık ve mutluluk yaşadım. Bu alkış herkes için olağandı ama benim için imkansız gibi bir şeydi.
Şu an 23 yaşındayım ve çalışmaktayım. Ofiste 6 kişiyiz. Tahmin edeceğiniz gibi tek dışta kalan kişi benim. Günaydınına cevap verilmeyen iyi akşamlarına kem küm ses çıkartılan kişi benim. Yemekhanede genelde yalnız yemek yiyen, ya da ofisteki grubuyla gittiğinde sona kalırsa beklenmeyen tek kişi benim. Hiç sevgilim de olmadı, dostum da. Sadece arada bir iki yazdığım üniversite arkadaşım var yukarıda bahsettiğim.
Bunları hak etmek için ne yaptım bilmiyorum, hayatımın her anında ve her ortamda böyle ezik ve dışlanmış olmak için bilmeden insanlara hakaret falan yağdırıyorum herhalde. Milletin telefonları susmazken bana haftada anca bir iki kere gelen whatsapp mesajı, ona da şükür diyorum aylarca kimsenin mesaj attığı olmadığı zamanları da yaşadım çünkü. Daha fazla böyle devam edebilir miyim bilmiyorum. Birkaç kez intihara kalkışmıştım ergenken, şu an da aklıma gelip gelip gidiyor. Nickimi de bilinçli böyle aldım, prozac kullanıyorum, yaşadıklarımı bir nevi takmamamı sağlıyordu ama artık o da yetmiyor. Hiçbir psikolog psikiyatr da çözüm etmiyor sanki hepsi para tuzağıymış gibi, boş boş dinliyorlar ve seans bitimini bekliyorlar.
Önce düşüncelerinizi değiştirmekle başlamalısınız. Zira sizin farkedilmiyorum diye yorumladığınız şeyi insanlar tercihli bir mesafe sanıyor olabilirler. Siz geride durdukça görüşmek istemiyor sanıyor olabilirler.
Her gün değersizim fark edilmiyorum düşünceleri zihninize geldikçe tam tersini düşünmeye başlayın. Kendinizi ben değerliyiyim, beni seven insanlar var , çok iyi dostlarım var cümlelrri bir virt gibi söylerken bulun
Unutmayın enerjiniz nasılsa karşınıza öyle insanlar çıkar. Siz enerjinizi değiştirince ilişkileriniz de değişecektir

Önce düşüncelerinizi değiştirmekle başlamalısınız. Zira sizin farkedilmiyorum diye yorumladığınız şeyi insanlar tercihli bir mesafe sanıyor olabilirler. Siz geride durdukça görüşmek istemiyor sanıyor olabilirler.
Her gün değersizim fark edilmiyorum düşünceleri zihninize geldikçe tam tersini düşünmeye başlayın. Kendinizi ben değerliyiyim, beni seven insanlar var , çok iyi dostlarım var cümlelrri bir virt gibi söylerken bulun
Unutmayın enerjiniz nasılsa karşınıza öyle insanlar çıkar. Siz enerjinizi değiştirince ilişkileriniz de değişecektir
Katılıyorum, bu tamamen sizin inanç kalıbınız aslında öyle bişey yok ama siz böyle düşündükçe böyle oluyor ve kısır döngü oluyor ...iyi bir uzman bulun ve EFT tekniğini öğren uygula netten araştır..

Katılıyorum, bu tamamen sizin inanç kalıbınız aslında öyle bişey yok ama siz böyle düşündükçe böyle oluyor ve kısır döngü oluyor ...iyi bir uzman bulun ve EFT tekniğini öğren uygula netten araştır..
EFT tekniği kendi kendimize uygulayabileceğimiz bir şeymi? Bakayım internetten

bu ne ya bu nasıl bi cvp siz ne saçmalıyosunuz allah aşkına...konuyu kapattırıcaksınız bu saçma muhabbet yüzünden...siz nasıl ilacı bırak dersiniz doktormusunuz kimsiniz?? çok şey yazıcamda boşu boşuna engellenmiyim şimdi...................

ilaçların yan etkileri hakkında hiç bilginiz var mı ? ya da hiç antidepresan kullandınız mı ? bi ilaca bağımlı olmak nedir biliyo musunuz? ilacı pat diye benim dememle kesecek değil herhalde , doktoruna danışır ve benim dediğim gibi dozu azaltarak adım adım keser. ben de uzun süre kullandım , doktorum "ömür boyu kullanmanız gerekiyor" demişti. hayatımda olumlu şeyler oldu , sonra dozu azaltarak yavaş yavaş doktor gözetiminde bıraktım , o "ömür boyu kullanman gerekiyor" denilen kişiydim. ömür boyu kullanmak mı iyi bırakmak mı iyi ? ben Allaha şükür kurtuldum. siz bi sakin olun üslubunuza da dikkat edin . doktormuşum gibi bi iddiam yok. tecrübemden yola çıkarak düşncemi paylaştım , ve muhattabım da siz değilsiniz.

Önce negatif düşünmeyi bırakın.. nesela konunun bile farkedilmeyecegini dusunerek baslamissin yazmaya ama bak diğer konular kadar farkedilmis.. yada mezuniyette alkis gelmeyecek diye yipratmissin kensini ama alkislanmissin (bence herkes kadar).. aslında herkes sizin yaşadığınız şekilde yasiyor.. fazla dan gördüklerinde samimiyetsiz çıkar ilişkisi zaten...üzme kendini.. başkasına zarar vermemiş her insan değerlidir...sende öyle..

Şu yazıyı bulup, oku lütfen

Eklentiler

• E04F24FC-DC53-495C-83BE-41191D5CF5E1.jpeg
    E04F24FC-DC53-495C-83BE-41191D5CF5E1.jpeg
    32 KB · Görüntüleme: 96
Sizin toplumda saygı görmeyi beklemeden önce çözmeniz gereken konu sadece kendinize öz benliğinize saygı göstermek.. Önce kendinizi sevmek.. Kendinizi sevmezseniz kimsenin sizi sevmesini beklememelisiniz. Tevazü sahibi olabilirsiniz.ama cok ''mütevazı olma gerçek sanırlar'' sözünü iyi enzimleyin.Kendinizi yok sayarak kaybetmeyin bu hayatta.. Kabüllenmeyi beklemeyin her ortamda.. Tek başınıza da eğlenmeyi, hayatının keyfını cıkarmayı öğrenin.. Zamanla size katılanlar mutlaka olacaktır.

olumlama yapmalısın.
pozitif düşünce konusunda araştırmalar yap.
güzel olduğunu , olumlu düşündüğünü . güzel işler bulacağını. güzel insanlarla tanışacağını ve herkesin seni çok sevdiğini düşünmelisin .
sonra daha güzel olacak her bir şey . göreceksin

Kabullenilmek için sürekli olarak onaylayıcı ve kendi fikri yokmuş gibi davranmak seni silik biri yapar. Yoksun gibi.. fikirlerini rahatca söyleyebilmelisin, ortamlarda tercihlerin düşüncelerin farklı da olsa paylasabilmelisun. En önemlisi de kendine değer vermeli ve öncelikle kendi ihtiyaçların doğrultusunda adımlar atmalısın. Şunu ogrendim ki senin önceliğin kim ise, karşındaki insanın da önceliği odur. Bunu unutma. Ben de hayatım boyunca hep başkalarını düşünen ve zamanla kendisini hiclestirmis biri oldum. Farkettim ki ilgi görsem buna layık değilmişim buna hiç gerek yokmuş gibi davranmaya başlamışım. Bunu başkaları degil kendim yapmışım kendime. Sen de bunu kendi kendine yapiyorsun. Insanlar senin için hiçbir şey yapmazlar emin ol bundan. Sen durmadan ben degerliyim ben bir bireyim. Egitimliyim isim gucum var silik bos bir karakter degilim... hayatımdaki nimetlerin farkında degildim ama artık biliyorum, hiçkimsenin beni kabul etmesine gerek yok ben beni çok seviyorum ve bu hayata geliş amacım var.... kendi kendini iyileştirmek zorundasın. Ilaclara tutunarak yasayamazsin. Bak buradasın ve oğluna parkta göz kulak olmaya çalışan bir anne ilgisini sana çevirdi ve iyi ol diye yazıyor da yazıyor. Bu sadece 1 tanesi:))

Kabullenilmek için sürekli olarak onaylayıcı ve kendi fikri yokmuş gibi davranmak seni silik biri yapar. Yoksun gibi.. fikirlerini rahatca söyleyebilmelisin, ortamlarda tercihlerin düşüncelerin farklı da olsa paylasabilmelisun. En önemlisi de kendine değer vermeli ve öncelikle kendi ihtiyaçların doğrultusunda adımlar atmalısın. Şunu ogrendim ki senin önceliğin kim ise, karşındaki insanın da önceliği odur. Bunu unutma. Ben de hayatım boyunca hep başkalarını düşünen ve zamanla kendisini hiclestirmis biri oldum. Farkettim ki ilgi görsem buna layık değilmişim buna hiç gerek yokmuş gibi davranmaya başlamışım. Bunu başkaları degil kendim yapmışım kendime. Sen de bunu kendi kendine yapiyorsun. Insanlar senin için hiçbir şey yapmazlar emin ol bundan. Sen durmadan ben degerliyim ben bir bireyim. Egitimliyim isim gucum var silik bos bir karakter degilim... hayatımdaki nimetlerin farkında degildim ama artık biliyorum, hiçkimsenin beni kabul etmesine gerek yok ben beni çok seviyorum ve bu hayata geliş amacım var.... kendi kendini iyileştirmek zorundasın. Ilaclara tutunarak yasayamazsin. Bak buradasın ve oğluna parkta göz kulak olmaya çalışan bir anne ilgisini sana çevirdi ve iyi ol diye yazıyor da yazıyor. Bu sadece 1 tanesi:))
Çok teşekkür ederim. Son yazdığınız çok iyi hissettirdi.

Şu yazıyı bulup, oku lütfen
Bu yazıyı okudum. Etkileyici bir yazı ve bence tamamen doğru. Hayatımda bazı işlerim yolunda gitmiyordu ve ben birkaç aylığına hayatımda bazı şeyleri değiştirdim yolunda gitmeyen işlerimle alakasız bazı şeyleri ve sonra herşeyin nasıl düzeldiğini gördüm. Bu yazıda bana bunu hatırlattı. Çok güzel ve doğru.

Ya niye kafaya takiyosun ki bende lisede sadece 1 arkadasim vardi ve diger kizlarla yakin olmazdim ve bir arkdasla da dost gibiydim evlendim evlendigimden beri mesaj atmiyo bende atmiyorum benim yanimda olanin ben yaninda olurum kapana takip kendine yazik etme

Bir kişisel gelişim videosunda görmüştüm, "insanlar vahşi hayvanın kan kokusunu aldığı gibi kendini ezik hisseden insanın kokusunu alır ve ezer" deniyordu videoda. İyi bir psikoloğa gidip terapi görürsen ve bilinçaltındaki değersizlik hissini yokedersen çözersin bu durumu kesinlikle bir kere o özgüveni bir kazan, kendine sıfırdan bir özgüven inşa et, sonra insanlar koşacak senin peşinden arkadaşlığını kazanmak için, göreceksin !

Aslında bu his çevreden değil kesinlikle aileden gelen bir duygu. Aileniz size karşı çok kabullenici yaklaşsa , kimsenin tavırları önemli olmazdı. Dışlamak , kendini ispat edememiş insanların çiğ davranışlarıdır. Siz bunu düşünerek hareket edin ve kimseye taviz vermeyin, sizi sevsinler diye attığınız her adim ters teper o yüzden doğal olun ve kasmayın. Yalniz olduğunuz için de hic takılmayın.

Kendim için söyleyim. İs yerimde daha bu zamana kadar bir tane bile arkadaşlık kurmadım. Bu benim kişisel tercihim. Hiçbir gruba dahil olmam ve herkesle asgari düzeyde muhatap olurum. Çünkü bilirim ki bi gerginlik yaşanırsa bu performansimi düşürür. Amacim verimli çalışmak . Sosyalleserek verimimi düşürmek istemiyorum.

Ama diğer insanlar molalarda toplaşıp kahkalarla gülüşüp muhabbet ederken ya da toplanıp hep birlikte yemeklere giderken yalnız kalmak canınızı yakmıyor mu ? İnsan ister istemez takmaz mı ?

Sürekli olarak bunu yaşadığın için çocukken artık yaşamasan da yaşamış gibi hissediyorsun bence. Mesaj sonuna kadar böyle olabilir mi diye düşünürken mesaj sonunda bundan emin oldum. Yani psikolog senin derdini dinlemek için orada, elbet seans bitmesini bekleyebilir ama seni umursamama gibi bir şansı yok bence bu senin paranoyan.

giyim tarzımı genelde beğenirler, elimden geldiğince kibar davranmaya çalışıyorum herkese ve bencil olmamaya çalışıyorum, genelde konuşmaları dinliyorum, onaylayıcı tavır içerisindeyim
Merhaba, oncelikle au durumu asla kafana takmamayi ogren, okududugum yere kadar herkes yazmis zaten, kendi kensine mutlu olmayi ogren. İnan en iyi dostluklar bile zamani geldiginde, insanlar degistiginde bitiveriyor. Ben senin bahsettigin yqlnizliklari da yasadim dibine kadar, yeri geldi en populer oldugum zamanlar da oldu. Yillarca suren doatluklarim olsu, ama bir seyi farkettim. İnsanoglu degisir, hele kadin milleti. Bir noktaya geldim ki hayatimdan hepsini tek tek cikardim, engelledim. Su an yalnizim ve cok mutluyum. Kimseyle samimiyetim yok. Halnizlik o kadar guzel ki anlatamam sana. Bu acidan bak. Senin kimseye ihtiyacin yok. Bir de yazmissin ya onun icin alintiladim, soylediklerini dinliyor ve onayliyorum diye, onaylama, kendi fikrini soyle, elestirel davran, dalga gec, elestir vs. Eminol daha iyi olursun. Tepeden bak biraz millete. Direkt karsindaki kisiyi elestirmesen de onunjzdeki bir durumu vs elestir. Bir de bunu ilk olarak kendi cevrenle yapamiyorsan yeni bir faaliyete baalayarak bir cevreye gir, orda dene. Ayrica evet belli konularda cok iyi ol ki booyle kalsinlar karsinda. Hadi kolay gelsin, ne olursa olsun hedefin insanlar degil, mutluluk olsun🥰

X