- 22 Temmuz 2019
- 760
- 499
- 53
Cevabımın birtanesi “Bebeğim 5aylık” onuda mı beğenmediniz? Hm değişik. PekiYoo, ben sizin yorumlarınızı gerçekten beğenmediğim için beğenmedim yaptım. Bunu hesabını sizemi vereceğim?
Konuya maalesef fazlasıyla dahil oldum ve başından tekrar okudum. Yorumlarınızla karşılaştım maalesef, hiç girmeyelim oralara...
Benim anlatmaya çalıştığım bu duruma bu kadar isyan ve karamsarlık asla yerinde bi tepki değil. Konu sahibi kesnlikle bu durumdan ötürü yardım almalı. Çok aşırı anlatım biçimi, kaldıki davranışlarına nasıl yansıyordur bu.
Ben bu durumun geçeceğini, kısa zaman içinde hafifleyeceğini, veya duruma alışacağını düşünmeyen lohusa depresyonuna girmiş bi annenin durumu abartışını hayretler içinde okudum. Bana asla normal gelmedi.
Size beni anlayacağınızı düşünerek bunca açıklamayı yaptım, anlamanızı umuyorum.
Pes.Cevabımın birtanesi “Bebeğim 5aylık” onuda mı beğenmediniz? Hm değişik. Peki
Canım bu arkadaş cevapları okumuyor kii. Derdimi anlatıyorum gelmiş hâlâ lohusa depresyonu diyorCevabımın birtanesi “Bebeğim 5aylık” onuda mı beğenmediniz? Hm değişik. Peki
yahu o cevabımıda beğenmedim yapdınız onun nesini beğenmediniz açıklayın çok merak ediyorum
Hanımefendi çocuğa çerez gibi ilaç veriyormuşsunuz ve cocuk 5 aylık, farkındamısınız?Ç
yahu o cevabımıda beğenmedim yapdınız onun nesini beğenmediniz açıklayın çok merak ediyorum
Anlamadım gitti vallaha bide kendinden emin yoo beğenmedim cevaplarını diyor ben sanki ne cevaplar vermişsen ordaki üyelerle normal sohbetleşdik. Bi yerde benimkide 5 aylık yazmışım onuda beğenmedim yapmışCanım bu arkadaş cevapları okumuyor kii. Derdimi anlatıyorum gelmiş hâlâ lohusa depresyonu diyorkimsesizlikten bunaldım diyorum bebeğiniz uyumuyor olabilir herkesinki uyumuyor diyor
Evet çerez niyetine veriyorum sanane ? annesi sen misinHanımefendi çocuğa çerez gibi ilaç veriyormuşsunuz ve cocuk 5 aylık, farkındamısınız?
Bunu anlamamı beklemeyin, beğenmemide. Pardon.
Sizde aynı mantıksızlığı yaşıyosunuz. Size şuan gülmüyorum bile. O kadar ilginçsiniz ki.Anlamadım gitti vallaha bide kendinden emin yoo beğenmedim cevaplarını diyor ben sanki ne cevaplar vermişsen ordaki üyelerle normal sohbetleşdik. Bi yerde benimkide 5 aylık yazmışım onuda beğenmedim yapmışben en başta ona yapdım diye allahım nelerle uğraşıyoruz
İyiki sen doğrusun. Biz yanlış olalım sen doğru ol. Kabul!Sizde aynı mantıksızlığı yaşıyosunuz. Size şuan gülmüyorum bile. O kadar ilginçsiniz ki.
Size son cevap verişim zira seviyesizliğiniz aldı başını gidiyor, çirkinleşeceksiniz ve ne hallere bürüneceğiniz belli; ağzını topla falan.
Sizede sizi ilgilendirmeyen konulara muhalefet olmanın marifet olmadığını belirterek, İyi geceler diliyorum. Ne Reelda ne sanalda sizin gibilerle karşılaşmamak üzere.
Ay Allahım, kadın ısrarla anlamamaya devam ediyor. Sizin gibilerle aynı dünyada yaşadığım için utanç duyuyorum.Evet çerez niyetine veriyorum sanane ? annesi sen misin
Onu biz mi demişiz ? Kendi kendine oyalansın mı vay arkadaşBosuna banlanacaksiniz, inanin gerek yok. Ben eglenmek istiyorum, gezmek istiyorum, her gunum dolu dolu gecsin istiyorum, ben bebek kendi kendine oyalansin istiyorum diyen biri icin bosuna kendinizi yoruyorsunuz.
Konuya son yazisim. Iyi geceler :)
Her günüm dolu dolu geçsin bebeğim kendi kendine oyalansin istiyorum.
Burdaki yorumunuzu görünce içime su serpildi,bu günlerin geçeceğini biliyorsunuz işte.sizin gibi zamanlar yasıyorum ben de , küçük çocuğu ve bebeği olup yaşamayan çok nadirdir bence.benim büyük kızım 3 yaşında bebekken de uyumazdi gece hala aynı.iki gündür o uyuyo geceleri uyuyan oğlum uyanıp ayaklaniyo.nobetlese galiba diyorum ben de,dün oruç halimle 3 saatlik uykuylayim.yeni gün nasıl olur düşünmüyorum bile.kabullenmek en güzeli,beklentiye girmeyinAnnem pandemi nedeniyle bizde kaldı gidemiyor Türkiye uçuşları kapattı ,ondan ablasıda var kalabalık değilde gürültülü bir aileyiz. Yapısı ağlak .ilk kızımda öyleydi hep ağlardı,bende bana ikinci çocuk diyeni yolarım derdim. Sonra zaman geçti ilki büyüdü sakinleşti eziyetsiz,kendi kendine oynayan bir çocuk oldu.bende yaşadıklarımı bir yere gidip yemek bile yiyemeden kalktığım günleri,uykusuz kaldığım günleri ,kesintisiz ağlamaları unuttum ikinciyi yaptım iyikide yapmışım ama ağlıyor işte.sıcak bir kahveye hasret kaldım. İşin garibi ben ne zaman bişe yemek istesem uyanıp ağlıyorherhalde kilo almamı istemiyor .
Uykuyu örnek olarak verdim yahu. Diğer durumlar için de aynı şeyler söz konusu. Burada sizin anlattığınız kadarına yorum yapabiliyoruz. Anlattıklarınızı bu pandemi döneminde bizzat ben de yaşıyorum diyorum. Ailemden 1200 km uzağım, bulunduğum apartmanda komşuluk ilişkisi pek yok. Normalde öğretmen arkadaşlarım vardı, hem doğum izni hem de pandemiden dolayı görüşemiyoruz. Yani yalnızlıktan ölüyorum. Yardım edenim yok. Eşim işten yorgun geliyor. Paçama yapışan bir bebeyle tuvalete bile gidemediğim için bağırsak problemleri yaşıyorum aylardır, uykusuzum. Duş bile alamıyorum. Kendime zaman ayıramıyorum, evi temizleyemiyorum, daha bir sürü şey. Bunları hepimiz yaşıyoruz ama bebekli hayat sizin beklentilerinizi karşılayamamış belli ki. Ben zaten böyle olacağını az çok biliyordum diyorum. Başka bir sorununuz var mı bilmiyorum ama bunlar bile yeter, destek alın lütfen. Mutlu anne mutlu çocuktur çünkü. Üslubumda da bir problem yok, siz fazla alınansınız. Neyse ki bir anlayan çıkmış, var olBenim tek derdim uyumamasi değil hanımefendi. Ben yalnızım. Eşimi çok seviyorum. Evladıma ölüyorum. Rabbim yokluklarini göstermesin. Ama başka kimsem yok. Kendimi yalnız hissediyorum. Bir sürü derdim sıkıntım var. Bunca derdimin arasinda bebeğimin uyumamasi durmaması beni yıpratıyor. Baba evine gidip bir günlüğüne çocuk olabilmek istiyorum. Aile sevgisi istiyorum. Hayat yorgunlugum var ama siz çok emin konusuyoesunuz. Hiç kimsenin yaşadıkları aynı değildir. Ben sanki orada sanki sadece bebeğim uyumuyor mutsuzum yazmışım. Varsayın ki öyle yazdım bu nasıl bir üslup
Allah pişmanlık vermesin canım şükredelim yaramazlık yapan uyumayan çocuklarımız var bunu yapmak ısteyen ve yapamayan çok kadın var burdaArtık gücüm kalmadı. Geceleri sürekli uyanıyor sabahın köründe uyanıyor. Yemek yemiyor. Kendi kendine oyalanmiyor. En ufak memnuniyetsizliğinde sürekli mızmızlaniyor. Tek başımayım+pandemiden hiçbir yere çıkamıyorum. Yürüyüş yapıyorum bebeğimle arada sahile gidiyoruz eşimle ve aileler. Yıprandım. Eğlenmek istiyorum geceleri uyumak istiyorum. Her günüm dolu dolu geçsin bebeğim kendi kendine oyalansin istiyorum. Her çocuk bu kadar zor mu? Oysa hamileyken nasıl hayallerim vardı. Bebeğim kimsesizligime merhem olacaktı ama şimdi kendimi de kaybettim. Bu yalnızlığın içinde en iyi arkadaşım olan kendimi kaybettim. Kendime ayiracagim vakit kalmadı gündüzleri bebeğim uyurken uyuyorum ya onun mizmizligi eşliğinde yemek yapıyorum ya da o uyuyunca ikinci uykusunda yemek yapıyorum. Akşam uyudugunda çamaşır ev toplama....
Kendime vakit ayirdigim da oluyor ama yetmiyor. Artık hiçbir şeyden zevk almıyorum. Kitap okumak,film/dizi izlemek,kahve içmek, eşimle sohbet etmek, herhangi biriyle sohbet etmek, hatta cinsellik bile. Yaşamaktan zevk almaz oldum. Depresyondayım. Ne yapacağım bilmiyorum. Psikolog fiyatlarına baktım çok fazla.. oysa en ufak şeyden bile mutlu olurdum şimdi dünyaları serseler mutlu olamıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?