Yine ev konusu bıktım..

Kirasını verin çıkın ayrı eve.
Kv evinde oturup onlardan uzaklaşma şansın yok.
Sonradan kötü olacağına başında mesafe koy

Pardon Canım da prenses falan mısın??? Ablan resmen araya kötülük sokmaya çalışmış başarmışta. Ne demek çeyiz serilmeden çağırılmadan gidemeyiz???? O ev senin ve eşinin istediği vakit gider. Ayrıca görümcen iyilik yapmış ne oldu ocağını kullandı da eskidi mi bozuldu mu???? Böylesi lazım benim kv kp görümce ve kocaya bak. Allah sabır versin müstakbel eşine ve ailesine. Ayrıca benim eşimin evlenmeden anası çamaşırlarını zorla yıkardı ütüsünü bıktım diye bağırarak yapardı yemek koymazdı önüne şimdi oğlundan kıymetlisi yok.

Canım yaşın daha ufakmış, sana şu kadarını söyleyeyim o eve girersen bir daha başka eve çıkamazsın...

Kv ve görümceden habersiz ne evden çıkabilirsin ne eve misafir getirebilirsin, günlük rapor verirsin, anahtar olur ellerinde çatkapı girer çıkarlar.

Ben ayrı yiyeceğinize de inanmıyorum en az bir öğünü aynı yerde kvdede yersiniz. Kocanın ailesi olmadan nasıl bir kişiliği olduğunu asla öğrenemezsin...

Şu an çok seviyorum diyorsun ama yukarda yazdıklarımı yaşamaya başladıktan sonra birkaç aya sevginin esamesi kalmayacak...

Hakkında hayırlısı olsun

Siz ev durumunj kabul etmişsiniz ama sonra pisman olmussunuz. Vakit daralmis panik haldesiniz. Ve surekli bu konu yuzunden kavga ettiniz anladigim kadariyla nisanliniz da artik bikmis umursamamaya baslamis. Keske keske keske en bastan kabul etmeseydiniz. En guzel gunleriniz zehir olmus.Aile nasil ozele saygili mi ? Cat kapi gelir huzur bozarlar mi ? Gorumceniz normalde nasil bilmem ama cok da yanlis bir davranisi olmamis yahu. Tabak takimlarini cikar da kullanalim dememis ki. Ocak bu ne olacak. Yani siz varken kardesine bu kadar yapismasi biraz sacma ve cocukca olmus ama belki kardesi ev kuruyor evleniyor diye o an ki neseyle abartili davranmistir. Genelde nasillar bahsetmediginizden bir sey diyemiyorum. Ablaniz konusunda tamamen siz haksizsiniz. Ne demek alt katta kaynana var istedigimiz de gelemeyiz. Orasi sizin eviniz. Ablaniz aranizi bozmak icin kasitli yapmis gibu davranmis resmen. Size yol gostermesi sskinlestirmesi gereken zamanda sizi doldurusa getirmis. Nisanliniz hakli. Ailesi saygisizlik etmemis ki ablanizin dedigi ne alaka ? Adamin ustune gittikce istedigim an tasinirim diye tehditvari konustukca kendinizden uzaklastirirsiniz soyleyim. Kendi anneniz ablaniz da olsa bi olcun tartin dediklerini. Gaza gelip durduk yere tartismayin nisanlinizla. Bende etrafimin sacma sapan adet beklentileri yuzunden doldurusa gelip nisanliyken cok kavga ettim sonra ben ne yapiyorum deyip kulaklarimi kapattim. Bir sey soyleyen annrm olsa bile bi olcup tarttim once.Ailenizin her dediginide nisanliniza soylemeyin ilerde dusman olur. Zor zamanlar stres sinir hat safada oluyor. Sakin olun sskince dusunun. Evlenmeyi ertelemeye yada vazgecmeye deger bir durum var mi gercekten diye dusunun. Hayirli ise seytan cok karisir derler. Mantikli dusunun siz bol bol dua edin

Öp
Çok teşekkür ederim yorumunuz için aile özele saygılımı tam olarak evlenmediğimiz için bilemiyorum ama normalde kv mutfağında çay koyarken nişanlım gelir yanıma o anda kapı açıdı kv pardon çocuğum konuşun ben çıkayım dedi. Çat kapı meselesini ben orda oturmak istemediğimi herkes biliyor görümcelerim de dahil bana da kv merak etmeyin kızım kapınızı kapatırsınız kimse sizi rahatsız etmez bu konuda stres yapma müsait misin diye telefon açarız öyle üst katına çıkarız dedi ablamlar konusunda evet yanlış davrandığını biliyorum ablamın ama onlarda nişanlımın beni çok çok üzdüğünü biliyorlar eski samimi muhabbetleri bitti hatta bana bu kavgalarımızın ilk başlarında hep yolla yüzüğü diye çok baskı yaptı her iki ablamda eniştemlerimde gördü benim hep üzgün olduğumu at yüzüğü bize gel arabayla gezeriz piknik yaparız kafana takmassın dediler ama ben sevdiğim için bırakamadım . Bugun nişanlım geldi konuştum korkularımın olduğunu söyledim rahat ol akışına bırakalım bende oturmak istemiyorum burda biliyorsun durumumuz düzelsin alıcaz insallah ev takıntı yapma hasta olursun üzme beni dedi şuan kafam biraz daha rahatladı konusunca hakkımda hayırlısı olsun ne diyim

O zaman nur içinde yatsın ne diyelim
Yorumlarınız hiç hoş değil çok bencilce konuşmalar burada kimse birbirini tanımıyor kimse kimsenin hayatını bilemez ben sadece son olan bi konuyu açtım daha öncesinde neler yaşadım bilen yok buraya döksem sayfalar olur bu şekilde ön yargılı konuşmaya da hakkınız yok bu sadece bana yazılan yorum için söylemiyorum tüm konu açan insanlarada bu şekilde yorum yapamazsınız belli mi olur ben değilde siz nur içinde yatarsınız takdiri ilahi neticede :)

Bende nur içinde yatarim inşallah kötü birsey mi ki ?

Ya iyi de sen bunlari tahmin etmedin mi ..
Ayni.bina nedir yaaa beraber oturmayla.eşdeger bak.nasil sahiplenmisler evi..ya orada oturup.bu tarz seylere takilmayacan ya da dugunu erteleyip bir hal care.bulacan

olayların öncesi varsa madem onlardan da örnek verseydiniz bu konuyu okuyunca sizi haksız buldum nişanlınız ve ailesine sabırlar diledim yorumlarınıza gelene kadar..

Zor zamanlar. Maddi manevi insani cok zorluyor dugun sureci. Sonlara dogru da insan iyice geriliyor. Tartismalariniz sizi uzdugu konular ciddi seyler degilse ustunde durmayin. Bende geriye donup bakincs ne sacma seylerden kavga etmisiz diyorum. Dedigim gibi hayirli ise seytan cok karisiyor. Evlendikten sonra mesafenizi koruyun. Hosunuza gitmeyen seyleri icinize atmadan tatlilikla dile getirin. Ben de sert ve sinirliyim. Tatli dille mesele cozmeyi uzule uzule ogrendim. Ne icimde tutuo ben sinir oluyorum ne karsi tarafi uzuyorum. Gulerek sakayla karisik hoslanmadigim seyleri dile getiriyorum cozuluyor. Evlilikte politik olmak cok onemliymis. Dogrucu davut olmakla sorun halledilmiyormus bende yeni ogrendim :) bana gore ocagi benden once kullansin sorun degil ama size gore sorun olmus. En basitinden bir ornekle aciklarsak burda demleyelim mi dediginde gulerek aa olur mu yeni gelinin ocagi dugunden once kullanilmaz ben simdi yukarda demler indiririm diye caydanligi kapttiginiz gibi yukari cikip demleseydiniz bisey demesine bile firsat kalmazdi. Sizde sinirlenmezdiniz. Bunu heryere uyarlayarak kullanabilirsiniz. Eltim nedenini anlamadigim bir sekilde bana ters gidiyor genel olarak. Kayimvalidemlerde yemek yenecekken masada yer varsa otursun gibi bir cumle kurdu benden icin. Kendi onlarda yasamiyor ev onun degil ne haddineyse anlamadim. Ben de arsiz arsiz aa ben simdi bas kosede yer bulurum kendime annemin masasinda dedim gectim kuruldum oylece bakakaldi. Normalde olsa ys kavga ederdim sana mi kaldi diye yada icime atar esime patlardim. Hicbirine gerek kalmadi. Zamanla ogreniliyor. Iyi insanlarsa uzmeyin uzulmeyin gerek yok. Nisanliniz da icinizi ferahlatmis ne guzel. Dedigim gibi dugunu iptal etmeye deger bir sebebiniz yoksa cok takilmayin. Dugun sureci malesef bizim ulkede cok sancili. Gereksiz adetler gereksiz masraflar herkesin gereksiz beklentisi vs. Ama sevgi boyle seylerle heba edilmeyecek kadar degerli. Son tavsiyem ailenize anlatacak ciddiyette bir sorun yoksa aile sirlariniz size kalsin. Ysrin birgun biri bir sey dese esiniden icin siz uzuluyorsunuz gene. Kari koca aradaki seyi cabuk unutur ama aileler unutmuyor malesef. Esinizin ailesinin acigini bile siz kapatin kimseye duyurmayin. Aileniz kotulugunuze demez tabi ama aileler bazen abartip iyilik ediyorum diye farkinda bile olmadan zarar verebiliyor. Cok bilmisligimden degil yeni evliyim hepsini yasadim tecrubelerim bunlar. Deidgim gibi bol bol dua. Umarim mutlu bir hayatiniz olur :)

Tatlım öncelikle yaşamayan bilemez bu platformda maalesef gereksiz yorumlar çok oluyor.. sana hak veriyorum onlar senin eşyaların senin evin doğal olarak tüm süreci kendin yönetmek istemişsindir.. Farklı yorum yapan arkadaşlar şunu karıştırıyorlar mutlaka kendileri evlidirler ve büyük ihtimalle şu an görümce yada kv de den yardım görmedikleri için aaa sende nankörsün işte yardım ediyorlar gibi cümleler duyacaksındır fakat sen şu an nişanlısın ve dediğim gibi tüm süreci kendin yönetmek istiyorsun haklı olarak çünkü daha yolun başında ve heveslisin.. ve sana tavsiyem şakayla karışık rahatsız olduğun şeyleri belirt ortam gerilmesin.. bir ömür mutluluklar dilerim :)

hayırlısı olsun bence herkese evladının iyiliğini ister kayınvaliden anlayışlı görümcen kardeşinin evi ne yapacagını saşırmış seviniyor orası senin evin iyilikten zarar gelmez anlayışlı ol ocağı ilk sen kullansan ne olacak unutacaktın ne yaptıgını şimdi görümcemle çay pişirdik evde sunlar yapılıyordu ne zamanlar geçti diyeceksin anı biriktiriyorsun sakin ol stresli zamanlar bunlar en ufak sey bile gözüne batar Allah işini gücünü rast getirsin

hain görümce madem incelik yapıp kek börek yaptın ustaları bir de evinde ağırlayıp ocağın bekaretini bozmayaydın

Tam ben yazacaktım bu yeni gelinlerin ilk ben kullanmalıyım takıntısı ‘ bazı erkeklerin bekaret takıntısına’ benziyor. Biz evlendiğimizde eşimin bekar evinde 5 yıl boyunca 3 evarkadaiıyla kullandığı çamaşır makinasını kullanmaya devam ettik, daha yeni değiştirdik ( 8 sene de biz kullandık) ne var alt tarafı eşya yıkarsın silersin işini görürsün bu kadar İLK olma takıntısı neden acaba?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…