Yine bir koca mevzusu ve ben :(

garipbirhayat

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2017
3.451
1.922
83
Günaydın kızlar..
Buraya 1 gün olsun mutluluğumu paylaşmaya gelemedim, çünkü öyle olan günün o kadar az ki..
Bir evlilik düşünün ;
Eşiniz evlenmeden önce size hiç bahsetmeyip evlendikten sonra üni okumaya karar veriyor. .
(Bu durum yanlış anlaşılmasın okumaya kesinlikle karşı değilim, ama neden bana söylenmedi. . Gerekçe olarak ise Benim onu o kadar süre beklemeyeceğim sunuluyor.. yani bir nevi kandırma gibi )
Tamam onu geçtim mesafe, uzaklık araya özlem koyar ..
(Bu hafta 5 gün diğer hafta 5 gün yani iki haftada 10 gün o ilde kaldı, dün geldi yine bir tartışma...)

Kapıdan girdi, ben yemeğe koyuldum yanıma geldi falan filan, bana “ sen beni hiç özlememişsin” ..
E diyorum yemekle meşgulüm, bi çorba karıştırıyorum, bi ayran yapıyorum.. bi zahmet birini sen yapsan dedim..

Oturduk sofraya şuan hatırlamadığım bir konuda (onun hoşuna gitmediği tarz konuştum diye bana ; heee olur öyle yapalım, hee olur böyle yapalım diyor, el kol hareketi falan..)
Sonra bir ara yine hoşlanmadığı konudan dolayı ağzımı geveledi, ve bu çok saygısız ya dedim çıktım..

Biraz sonra geldi uzandığım koltuğun ucuna oturdu,
Diyorum ki git bi duş al , bana öyle sert çıktı ki; tamam olamayacağız mı dedik vs tarzı sesini yükseltti, az sonrası hapşırdı, ( ve bu tarz konularda acayip titizim) ağzını burnunu kapatmak yok , ortalığa direkt ..
Elinle ağzını falan kapatsan dedim, hoş değil yaptığın..
Orda da bi atar yaptı bana ..
(Söylediğim şeyler anormal mi ?)

Sinir oldum ve normal bir ses tonu ile; ayaklarımı uzatmak istiyorum diğer koltuğa geçer misin dedim, sen nankörsün, bencilsin yine bir sürü şey..
Ve bende sinirlendim artık senin derdin ne ya benimle dedim, çok özlemişsin belli hareketlerinden dedim, yok özlemim benim içimde felan filan..

Ortada büyük bir sorun yok ama kendini o kadar sıkıyorki konuşurken, bağırmamak için zor tutuyor kendini..
Ve duramadım dedim ki ; huzur ver bana yaa, düne kadar huzurluydum geldin yine huzurumu kaçırdın..
Telefonunu alıp bir hışımla odadan çıktı gitti duş alıp yattı..
2 saat sonra falan da ben yattım..

Şöyle anlatayım; konuşma olursa olsun, her diyalogta onun karşıt görüşü, hoşuna gitmeyeceği bir şey söylesem sonuç bu.. yani oturup güzelce şu şöyle bak, bu böyle diye anlatmak yok..
Benimle düzgünce konuşsa zaten hatalı isem diretmem ben..
Ama dalgaya alır gibi konuşmamı , ( haaa tamam o zaman şöyle, o zaman böyle ) dikime dikime konuşuyor benim..

Uzun oldu kusuruma bakmayın lütfen;

Cinsellik te berbat durumda.. Enfeksiyon olmuştum, konularımda var, o esnada hiç olmadı, bir iki defa dert yandı sonrasında o hiç yanaşmadı, ben de öyle..

Ben konuşurken bir insanın üslubuna çok dikkat ederim,ben hatalı olabilirim, yanlış ta konuşabilirim ama insan gibi karşıma oturup, ben şöyle düşünüyorum, şöyle yapsak daha iyi değil mi ? Diye güZelce konuşulunca da anlamayacak insan değilim..

Şuan yine berbat durumdayım, o kalktı işe gitti..
Akşamdan sonra herhangi bir münasebetimiz olmadı..
Beni ise uyku tutmadı, soluğu burda aldım..

Ders çalışıyorum, akşamları onun geliş saatinde de kendimi odaya kapayıp devam edip,münaseneti tamamen mi keseyim, ne yapayım sizce lütfen bana bir akıl verin ..

Bu arada onun düşüncesi şu ; bu evlilikte tek hatalı benim... tüm her şey benim yüzümden böyle..

Ben seni haksız buldum. Adam evine mi geldi toplama kampına mı? “Beni özlemedin mi?” demiş, çorba karıştırmışsın. Hapşırmış, ağzını neden kapamadın?? Başka şeylerin hıncını bu gibi ufak tefek konulardan çıkaracağına, seni asıl üzen şeyi konuşmalısın. Böyle çok yıpranırsınız.

Ben seni haksız buldum. Adam evine mi geldi toplama kampına mı? “Beni özlemedin mi?” demiş, çorba karıştırmışsın. Hapşırmış, ağzını neden kapamadın?? Başka şeylerin hıncını bu gibi ufak tefek konulardan çıkaracağına, seni asıl üzen şeyi konuşmalısın. Böyle çok yıpranırsınız.

Başı ağrıyormuştu, ( genelde aç kalınca ağrıyor başı) ben o yüzden Alelacele yemeğe devam ettim.. yine onu düşündüğümden..
Duş al dedim, kötü bir koku vardı üzerinde ve bu tarz şeylere çok takarım, yüksek sesle geri dönüş yapıldı yine ve öksürürken, hapşırırken el ile ağız kapatılmaz mı? Bu bir görgü kuralı değil mi, bu tarz olaylardan dolayı grip vs hastalıklar artıyor zaten..
Elini de gidip yıkarsın, ben onu da kötü bir şekilde söylemedim Aslında..

uslubu duzgun olsa vs demissiniz ama sizin uslubunuz esinizinkinden geri kalmiyor bence.siz bu sekilde baslatirsaniz devami nasil gelir sizce bence birseyleri duzeltmeye once kendimizden baslamaliyiz.sinirlendiginiz seylerde net olun C Coconutoil arkadasin yazdiklarina katiliyorum

İnsanlarla ses tonumu yükseltmeden saygı çerçevesi içerisinde konuşurum..
Fakat mutfakta yemek yerken konuşmalarımı alaya alır gibi tavırları vs. Bunlar hoş şeyler değil ki..
Duş alsan, elini ağzına kapatsan tarzı şeyleri de gayet normal bir şekilde söyledim..
Onun dışında yan koltuğa geçer misin diye rica ederek söyledim..

Başı ağrıyormuştu, ( genelde aç kalınca ağrıyor başı) ben o yüzden Alelacele yemeğe devam ettim.. yine onu düşündüğümden..
Duş al dedim, kötü bir koku vardı üzerinde ve bu tarz şeylere çok takarım, yüksek sesle geri dönüş yapıldı yine ve öksürürken, hapşırırken el ile ağız kapatılmaz mı? Bu bir görgü kuralı değil mi, bu tarz olaylardan dolayı grip vs hastalıklar artıyor zaten..
Elini de gidip yıkarsın, ben onu da kötü bir şekilde söylemedim Aslında..
Allah allah.. Adam uzak yerden evine, karısının yanına gelmiş sen görgü kurallarına uymuyor diye adamı topa tutmuşsun. Arkadaşım bak vallahi haksızsın. Bi kere aksi bi adam olsa sana “sen beni özlememişsin” demez. Üstüne bi de “sen geldin huzurum kaçtı” bile demişsin. O da bir insan, sevildiğini, özlendiğini hissetmek istiyordur. Adama kötü mualeme etmişsin o da karşılık vermiş. İlk taşı atan sen olduğun için hatalısın.

Günaydın kızlar..
Buraya 1 gün olsun mutluluğumu paylaşmaya gelemedim, çünkü öyle olan günün o kadar az ki..
Bir evlilik düşünün ;
Eşiniz evlenmeden önce size hiç bahsetmeyip evlendikten sonra üni okumaya karar veriyor. .
(Bu durum yanlış anlaşılmasın okumaya kesinlikle karşı değilim, ama neden bana söylenmedi. . Gerekçe olarak ise Benim onu o kadar süre beklemeyeceğim sunuluyor.. yani bir nevi kandırma gibi )
Tamam onu geçtim mesafe, uzaklık araya özlem koyar ..
(Bu hafta 5 gün diğer hafta 5 gün yani iki haftada 10 gün o ilde kaldı, dün geldi yine bir tartışma...)

Kapıdan girdi, ben yemeğe koyuldum yanıma geldi falan filan, bana “ sen beni hiç özlememişsin” ..
E diyorum yemekle meşgulüm, bi çorba karıştırıyorum, bi ayran yapıyorum.. bi zahmet birini sen yapsan dedim..

Oturduk sofraya şuan hatırlamadığım bir konuda (onun hoşuna gitmediği tarz konuştum diye bana ; heee olur öyle yapalım, hee olur böyle yapalım diyor, el kol hareketi falan..)
Sonra bir ara yine hoşlanmadığı konudan dolayı ağzımı geveledi, ve bu çok saygısız ya dedim çıktım..

Biraz sonra geldi uzandığım koltuğun ucuna oturdu,
Diyorum ki git bi duş al , bana öyle sert çıktı ki; tamam olamayacağız mı dedik vs tarzı sesini yükseltti, az sonrası hapşırdı, ( ve bu tarz konularda acayip titizim) ağzını burnunu kapatmak yok , ortalığa direkt ..
Elinle ağzını falan kapatsan dedim, hoş değil yaptığın..
Orda da bi atar yaptı bana ..
(Söylediğim şeyler anormal mi ?)

Sinir oldum ve normal bir ses tonu ile; ayaklarımı uzatmak istiyorum diğer koltuğa geçer misin dedim, sen nankörsün, bencilsin yine bir sürü şey..
Ve bende sinirlendim artık senin derdin ne ya benimle dedim, çok özlemişsin belli hareketlerinden dedim, yok özlemim benim içimde felan filan..

Ortada büyük bir sorun yok ama kendini o kadar sıkıyorki konuşurken, bağırmamak için zor tutuyor kendini..
Ve duramadım dedim ki ; huzur ver bana yaa, düne kadar huzurluydum geldin yine huzurumu kaçırdın..
Telefonunu alıp bir hışımla odadan çıktı gitti duş alıp yattı..
2 saat sonra falan da ben yattım..

Şöyle anlatayım; konuşma olursa olsun, her diyalogta onun karşıt görüşü, hoşuna gitmeyeceği bir şey söylesem sonuç bu.. yani oturup güzelce şu şöyle bak, bu böyle diye anlatmak yok..
Benimle düzgünce konuşsa zaten hatalı isem diretmem ben..
Ama dalgaya alır gibi konuşmamı , ( haaa tamam o zaman şöyle, o zaman böyle ) dikime dikime konuşuyor benim..

Uzun oldu kusuruma bakmayın lütfen;

Cinsellik te berbat durumda.. Enfeksiyon olmuştum, konularımda var, o esnada hiç olmadı, bir iki defa dert yandı sonrasında o hiç yanaşmadı, ben de öyle..

Ben konuşurken bir insanın üslubuna çok dikkat ederim,ben hatalı olabilirim, yanlış ta konuşabilirim ama insan gibi karşıma oturup, ben şöyle düşünüyorum, şöyle yapsak daha iyi değil mi ? Diye güZelce konuşulunca da anlamayacak insan değilim..

Şuan yine berbat durumdayım, o kalktı işe gitti..
Akşamdan sonra herhangi bir münasebetimiz olmadı..
Beni ise uyku tutmadı, soluğu burda aldım..

Ders çalışıyorum, akşamları onun geliş saatinde de kendimi odaya kapayıp devam edip,münaseneti tamamen mi keseyim, ne yapayım sizce lütfen bana bir akıl verin ..

Bu arada onun düşüncesi şu ; bu evlilikte tek hatalı benim... tüm her şey benim yüzümden böyle..
Adam senin sinirli yada canının sıkkın olduğunu anlamış sırnaşmış her seferinde buz gibi duvara çarpmış. O kadar zaman yokmuş daha sıcak bir şekilde karşılayabilirdiniz tabiki yemek hazırlıyorsun ama içten gelen herşey kalbe ulaşır ufacık bir an bile olsa bilmem anlatabildim mi... İçinde bişeylerin öfkesi var bunları dindir adam gönlünü almak için uğraşmış git duş al denir mi adamı kızdırmışsın üstüne nalına mıhına konuşmuşsun sonra beni anlamıyor dinlemiyor ciddiye almıyor diyorsun. Kusura bakma sen başlatmışsın... Öfkeni değil kalbini dinle...

Allah yardım etsin sizinle yaşayan insana

Karşılıklı konuşarak uzlaşmaya çalışmak yerine zıt fikirleri, sizinle dalga geçer gibi gergin bir tavırla ( ortada sebep yokken) iletişim kuran bir insan olsaydı karşınızda anlardınız demek istediğimi..
Öte yandan belli bir yaşa gelmiş insana ellerini yıkamayı unutma , hapşırırken ağzını kapatsan daha iyi olmaz mı vs . Telkinlerde bulununca ben utanıyorum..

Kocanız eve geldiğinda “hoşgeldin hayatım, çok özledim seni” deyip, bir öpücük kondurdunuz mu? Devamında “gel hayatım mutfakta konuşalım, ben de senin için çorba yapıyordum” deyip sınavlarının nasıl geçtiğini sordunuz mu? Yemekten sonra “hayatım istersen git bi duş al, sonra gel birlikte uzanıp dinlenelim” dediniz mi? Ne olmuş hapşırmışsa, “canım ağzını kapatmayı unuttun yine ama” gibi sevimli bir cümle kurdunuz mu?
Bunların hiçbirini yapmadan, gayet kötü bir üslupla konuşunca karşılığı da körü oluyor. Azıcık özen ve saygı sizin sorunlarınızı çözer.
Mutluluklar...

Bende eşinin yerinde olsam sana bağırmamak için kendimi zor tutarım! Zor insansın. Herşeyi sorun ediyorsun adam ne yapabilir? Okuyacağını önceden haber vermeliymiş???? Yok artık! Evlilik bu askerlik değil her hareketini sorgulayamazsın.
Her konu açtığında haksız buluyorum seni ve artık şu adamı rahat bırak ve kendine bi uğraş bul demek istiyorum. Bu kadar sorun görüyorsan da boşan.

Karşılıklı konuşarak uzlaşmaya çalışmak yerine zıt fikirleri, sizinle dalga geçer gibi gergin bir tavırla ( ortada sebep yokken) iletişim kuran bir insan olsaydı karşınızda anlardınız demek istediğimi..
Öte yandan belli bir yaşa gelmiş insana ellerini yıkamayı unutma , hapşırırken ağzını kapatsan daha iyi olmaz mı vs . Telkinlerde bulununca ben utanıyorum..

Ortada sebep yokken diyorsun ama adam eve kapıdan girer girmez tavırla karşılandı. Eşim akşam eve geldiğinde yemeğim de olsa içeri girmesini bekliyorum kapıyı açıp kaçmıyorum. Neyini özleyecek ki bu tavırda olan kadını?

Ama siz zaten o 10 gün uzakta olmasına takmıştınız daha önce de konu açmıştınız

Bir de hatırlayamadım siz çalışıyor musunuz

Yani Adamın geleceği belli sofra neden hazır değildi örneğin

Bir de ay kötü kokuyordu ağzını kapatmadı vs tepkileriniz çok uç ve irrite edici

Bağırmasanız da kibar söylediğinizi iddia etseniz de o tarz rahatsız edici üstüne de o da çirkin bir üslup geliştirmiş size karşı tamam öyle olsun şeklinde zira aksini kabul etmeye pek uygun yapınız yok

Neyse sorunun temeli Adamın okulu vs ve tribiniz buna açıkça konuşun

Ada'mın okumasında da 10 gün başka şehre gitmesinde de sıkıntı yok

Bende eşinin yerinde olsam sana bağırmamak için kendimi zor tutarım! Zor insansın. Herşeyi sorun ediyorsun adam ne yapabilir? Okuyacağını önceden haber vermeliymiş???? Yok artık! Evlilik bu askerlik değil her hareketini sorgulayamazsın.
Her konu açtığında haksız buluyorum seni ve artık şu adamı rahat bırak ve kendine bi uğraş bul demek istiyorum. Bu kadar sorun görüyorsan da boşan.

Okuyacağını önceden söylemesi lazımdı ki okulu bittikten sonra olurdu bu evlilik olursa..
Şartlar daha iyi olduğunda olurdu...
Okulu İçin 5-10 gün gidip o ilde kalabiliyor, çalıştığı kişi idare ediyor...
Ama ben 2 gün 3 gün ne olur bir yere gidelim çok bunaldım deyince “ ya işten izin almak, ya da maddiyat” problem oluyor...
Ama okulu İçin izin alabiliyor.. anlatmak istediğim bu benim isteklerim hep 2. Plana atılıyor..
Akşam dedim ki pazar günü çalışmazsın umarım.. çalışacağım , kaç gün yoktum, adama izin kullanayım diyemem oldu cevabı..
Bir pazar günümüz bile yok anladınız mı ??
Ben evliliğimin başlarında çoluk çocuk yokken bir yere gidemeyeceğim de ne zaman gideceğim ?
Okulunu bana söylemesi lazımdı diyorum iste bu yüzden umarım anlatabildim...
Üzüldüğümü anlasın diye dedim ki, hiç mi düşünmüyorsun beni, birlikte vakit geçirip bir şeyler yapmayı.. ben senin yerinde olsam çok üzülürdüm dedim, verdiği cevap nerden biliyon üzülmediğimi oldu..
Değil ya üzülmüyor, 10 gün ya 10..
İzin alıp, sınavlarına gidebiliyor... bana 1 gün ayıramıyor... hala haksızsam tamam haksızım..

Bir de ay kötü kokuyordu ağzını kapatmadı vs tepkileriniz çok uç ve irrite edici

Bağırmasanız da kibar söylediğinizi iddia etseniz de o tarz rahatsız edici üstüne de o da çirkin bir üslup geliştirmiş size karşı tamam öyle olsun şeklinde zira aksini kabul etmeye pek uygun yapınız yok

Jameya adlı üyeye yazdığım cevabı okur musunuz?

Sıcak servis edilen bir yemek yapmıştım...
Şuan çalışmıyorum dgs sınavına hazırlanacağım..

Okuyacağını önceden söylemesi lazımdı ki okulu bittikten sonra olurdu bu evlilik olursa..
Şartlar daha iyi olduğunda olurdu...
Okulu İçin 5-10 gün gidip o ilde kalabiliyor, çalıştığı kişi idare ediyor...
Ama ben 2 gün 3 gün ne olur bir yere gidelim çok bunaldım deyince “ ya işten izin almak, ya da maddiyat” problem oluyor...
Ama okulu İçin izin alabiliyor.. anlatmak istediğim bu benim isteklerim hep 2. Plana atılıyor..
Akşam dedim ki pazar günü çalışmazsın umarım.. çalışacağım , kaç gün yoktum, adama izin kullanayım diyemem oldu cevabı..
Bir pazar günümüz bile yok anladınız mı ??
Ben evliliğimin başlarında çoluk çocuk yokken bir yere gidemeyeceğim de ne zaman gideceğim ?
Okulunu bana söylemesi lazımdı diyorum iste bu yüzden umarım anlatabildim...
Üzüldüğümü anlasın diye dedim ki, hiç mi düşünmüyorsun beni, birlikte vakit geçirip bir şeyler yapmayı.. ben senin yerinde olsam çok üzülürdüm dedim, verdiği cevap nerden biliyon üzülmediğimi oldu..
Değil ya üzülmüyor, 10 gün ya 10..
İzin alıp, sınavlarına gidebiliyor... bana 1 gün ayıramıyor... hala haksızsam tamam haksızım..

Hala haksızdın çünkü karşındaki insanla nasıl konuşacağını bilmiyorsun ve hala okulunu önceden söylemesi lazımdı diyorsun. Şimdi esti okumak istiyor belki? Belki senin tavırlarından bıkıyor ve uzaklaşmak istiyor. Biliyorum ben kurallar fazla diye düşünüyorum. Biraz kendine de çeki düzen verirsen koşa koşa eve gelecek eşin.

Back