• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yine Bir Evlilik Sorunu

Kendileri bulmuslar o parayla huzuru, siz parasiz huzurlu olun diyor demekki...
Birde sende kredi cekeceksin. Daha genceciksiniz nasil odeyeceksiniz okadar borcu ki oralarda is bulabilecekmisin?
Orda iş bulamam ki mümkün değil, babam kredi çek diyo ben ne olur ne olmaz diye çekmek istemiyorum aylık yardım edeyim istiyorum ama babama da toplu lazım, yakında bana niye çekmiyosun diyecek adam haklı olarak bunları sevglime söylüyorum sus pus kalıyo anladım bu ailenin istekleri hiç bitmeyecek sonra da kardesin ünv. gider bide onu bahane eedrsin diyo

Diyemiyorum çnkü o zaman paragöz bi kız oluyorum gözünde o şekilde bakıyo. Ben hep sıkıntı çekeriz huzurumuz kaçar evliliğin ilk aylarında ay sonunu düşüne düşüne mi yasıcaz diyorum ama yine ben kötüyüm
İşte küçük yaşta evlenmeyin diye boşuna bağırmıyoruz burada zaten.
Şimdi sorsam bu adamı niye istiyorsun desem,ama seviyorum diyeceksin di mi?
O kadar küçüksün ki ileride seni seven,senin sevdiğin,maddi manevi yeterli bir çok erkekle karşılaşacaksın,inan ki şimdikinden daha çok mutlu olacaksın inşallah.
Ama tabii şimdi bunlar sana hikaye gibi geliyor ama karşındaki 37 yaşındaki ikinci evliliğini yapmış bir kadın. Beni dinleyebileceğini hiç sanmıyorum.

Sevgilinizin ayaklari hic yere basmiyor.

Daha yeni girdiginiz isten zoraki izin alarak ailenizin haberi olmadan sizinle ankaraya gelmenizi istemesinden belliydi zaten cok mantikli bir insan olmadigi.

60000 ne ya hu? Eger bir an once evlenmek istiyorsa ben cekemem o krediyi ben evlenmeyi dusunuyorum diyecekti annesine babasina.

Oglunun evlilik hayalleri oldugunu bile bile 60000 kredi cektiren aile yarin bir gun sizi rahat birakir mi zannediyorsun? Hep sizden birseyler bekliyecekler.

Madem maddiyatin onemi yok 60 bin tl yi ne yapacakmis ailesi cekmeseymis krediyi.
Ailemin ihtiyacı vardı çektim o benim boynumun borcu ayrıca evlenmemize engel değil maaşımı 2000 daha az düşün 3 sene ne ki öderiz biter demekki ben asg.ücret alan birisi olsam hiç evlenmeyecektn benmle vayy be diyo o zaman

Asker pskolojiside var simdi cocukta bide terörun icinde daha duygusal olmasi normal aslinsa sen dogrundan sasma yinede yaninda ol ama istemedigin bi seyide yapma

Tek bir şey söylemek istiyorum (maddi şeyleri geçtim, yanıma gel yazan yere kadar okudum).
Eşim asker, her tayin zamanı bana der ki "Diyarbakır ya da daha doğu çıkarsa, sen gelmezsin, düzenini bozmazsın, ben gider nasipse dönerim."

Sizce benim eşimin mi yaptığı doğru yoksa "çok sıkıldım, gel, kurulu düzenim olsun" diyen bir insanınki mi?

Sakın sakın sakın!
Bende tamda böyle dedim, herkes karısını eşini memleketinde bırakıyo nişanlı olanlar evlenemiyo bu insanlar niye böyle yapıyo anlamıyorum tuhaflık bizde mi onlarda mı dediğm de başkasına göre mi yasıcaz sence ben güvenli olmayan biyere seni getirir miyim diyo. Hadi herseyi göze aldık evlendik özlemin geçince 2 ay sonra bana burası güvenli değil diyip ailenin yanına göndermenden korkuyorum şuanda mantıklı düşünmüyosun özlediğin bunaldığın için beni istiyosun hepsi 2 aya geçince sende anlıcaksın herseyi dediğimde burda yasayan benm seni tehlikeye atar mıyım diyo

Para onemli degil huzur olsun diyen adama ben aileme nasil yardim etcem peki diyince ne diyor?
Ya arkadasim gercekten saf misin asktan gozun mu kor anlamiyorum ya.
Sinir geldi burda bana.
Parasizlik senin yuzunden yasansa bu adam yine fakir edebiyati yapacak mi sence allah askina?

Para onemli degil huzur olsun diyen adama ben aileme nasil yardim etcem peki diyince ne diyor?
Ya arkadasim gercekten saf misin asktan gozun mu kor anlamiyorum ya.
Sinir geldi burda bana.
Parasizlik senin yuzunden yasansa bu adam yine fakir edebiyati yapacak mi sence allah askina?
Sen yardım edebildiğin kadar et şimdi ben senden hiç bişey istemiyorum ne çeyiz vs boş hepsi batıya gidince çalışırsın o zaman da edersin diyo

Sen yardım edebildiğin kadar et şimdi ben senden hiç bişey istemiyorum ne çeyiz vs boş hepsi batıya gidince çalışırsın o zaman da edersin diyo

Eeee nerede yatacaksınız,ne örtüneceksiniz en basitinden mesela?
Hani çeyiz istemiyormuş ya.
O maaşla hangi birini alacakmış?
Bak kardeşim bu adam alışmış borç yapmaya.
Yine taksitle,borçla alacak eşyaları.
Hayatın boyunca yoksullukla yaşayacaksın.

İşte küçük yaşta evlenmeyin diye boşuna bağırmıyoruz burada zaten.
Şimdi sorsam bu adamı niye istiyorsun desem,ama seviyorum diyeceksin di mi?
O kadar küçüksün ki ileride seni seven,senin sevdiğin,maddi manevi yeterli bir çok erkekle karşılaşacaksın,inan ki şimdikinden daha çok mutlu olacaksın inşallah.
Ama tabii şimdi bunlar sana hikaye gibi geliyor ama karşındaki 37 yaşındaki ikinci evliliğini yapmış bir kadın. Beni dinleyebileceğini hiç sanmıyorum.
Bakın siz elbette ki benden daha tecrübelisiniz ama bende çok saf bi kız olmuş olsam çoktan evlenirdim herseyin farkındayım görüyorum hep düzelicek diye umut ede ede bugüne geldim düzelmeden de evliliği düşünmüyorum sadece onu sevdiğim için üzülüyorum anlamaya çalışıyorum. Evet bencede bencilce düşünüyo ama yine sevdiğinden, biliyorum ki etrafında bi sürü kız var gel dese koşa koşa gdecek istediği tek sey kendine hizmet ettirmek olsaydı bana 1 yıldır dil dökmezdi evlenelim diye etrafındaki kızlardan birini alırdı kendine, beni seviyo bliyorum özledi bunuda biliyorum insan özleyince daralınca yanında en sevdiği olsun ister oda öyle istiyo bencilce evet ama istiyo işte hee olur mu malesef bu sekilde olmaz. Ben sadece onu nasıl daha az üzerim onu düşünüyorum, çnkü ben olmaz deidkçe hergün çok daha fazla üzülüyo

Yaşın çok küçük üstelik önünüzde aşmanız gereken sorunlar var.Duygusal baskı yapsa da etkilenme.Sen oraya gidersen hayatı bir nebze kolaylaşacak. Yemeği,temizliği,ütüsü hazır olacak.Yalnızlıkta çekmeyecek ama kendi rahatı için senin hayatını yakacak. Önce kendini düşün .

Son düzenleme:
Eeee nerede yatacaksınız,ne örtüneceksiniz en basitinden mesela?
Hani çeyiz istemiyormuş ya.
O maaşla hangi birini alacakmış?
Bak kardeşim bu adam alışmış borç yapmaya.
Yine taksitle,borçla alacak eşyaları.
Hayatın boyunca yoksullukla yaşayacaksın.
Doğuda ahım şahım esyalar almayız alınmaz zaten tasınırken harap olur arabayı satar evi düzeriz idareten batıya dönünce de en güzellerini alırız diyo araba da babasında 10-15 civarı bişey satılsa

Benim Babam yok Annem kardeslerim istanbulda yaşıyor maddi olarak sıkıntılı idik kendimizi bildik bileli 12 yaşımdan beri çalıştım evlenene kadar ama evlenince eşine aileme destek olmam lazım diyemiyorsun Baban aile fertlerin bu konuda çözüm bulmalı nereye kadar ailene destek olacaksın eşim elinden geleni yapıyor ailelerimiz için ayda 3000 lira kredi ödüyoruz bunun yanı sıra bizim burası da ev götürülemez garnizon ama ben geldim ve burda ki bütün Asker eşleri ile konuştuğumda insanların ciddi borçları var ailesi için çeken var evini kurmak için çeken düğün yapmak için çeken var bizim iki ailenin de durumu kötü herşeyimizi eşim yaptı 56.000 borca 75.000 ödüyoruz 19.000 faiz gerisini sen düşün kimsenin hayatı kolay değil hayat şartları çok ağır ben gün oluyor 3 gün ekmek yiyemiyorum eşim evde yok tek başıma sokağa çıkamıyorum diye .doğuda hep öyle Asker eşi Polis eşi tek başına sokağa çıkamıyoruz .çocuk kendi söylediğinde haklı evim düzenim olsun zaten evleneceğiz bir an önce kavuşalim istiyor burda haksızlık yok sen batıya gel öyle evlenelim demek ne derece doğru nerde kaldı zor günde kötü günde beraber olmak ?
Senin yaptigin cok mu dogru peki? Hamilesin ve ekmek bile yiyemiyosun. Mutluluklar.

O kadar borç varken sende çalışmayacaksan ne yiyip ne içeceksiniz.Sevgilinin aklı havada geldi bana.
Aslında bu kredilerden yana ciddi sorunlar yasadı maddiyatı nasıl olurda önemsiz görüyo anlam veremiyorum çünkü defalarca kez sıkıntılarla karsı karsıya kaldı sırf para borç yüzünden, sen yanımda ol üstesnden geliriz diyo baskada bsey demiyo

Senin yaptigin cok mu dogru peki? Hamilesin ve ekmek bile yiyemiyosun. Mutluluklar.
Ekmek alamadığımız da hamile değildim bütün Asker Polis eşleri aynı şartlar altında doğuda ve cok da mutluyuz söylediğim gibi her kadının harcı değildir bu yaşamı göze almak fedakarlık yapmak .ne yapmam lazım konuyu açan arkadaş gibi kusura bakma sen batıya gelmeden evlenemem mi demem gerekti çok doğru gerçekten de sevgi dolu bir davranış.

Ekmek alamadığımız da hamile değildim bütün Asker Polis eşleri aynı şartlar altında doğuda ve cok da mutluyuz söylediğim gibi her kadının harcı değildir bu yaşamı göze almak fedakarlık yapmak .ne yapmam lazım konuyu açan arkadaş gibi kusura bakma sen batıya gelmeden evlenemem mi demem gerekti çok doğru gerçekten de sevgi dolu bir davranış.
:KK51:

Bende tamda böyle dedim, herkes karısını eşini memleketinde bırakıyo nişanlı olanlar evlenemiyo bu insanlar niye böyle yapıyo anlamıyorum tuhaflık bizde mi onlarda mı dediğm de başkasına göre mi yasıcaz sence ben güvenli olmayan biyere seni getirir miyim diyo. Hadi herseyi göze aldık evlendik özlemin geçince 2 ay sonra bana burası güvenli değil diyip ailenin yanına göndermenden korkuyorum şuanda mantıklı düşünmüyosun özlediğin bunaldığın için beni istiyosun hepsi 2 aya geçince sende anlıcaksın herseyi dediğimde burda yasayan benm seni tehlikeye atar mıyım diyo
Siz zaten neyin doğru neyin yanlış olduğunun farkındasınız. Bence onu ikna edecek şeyler söyleyin, hatta gerekirse uydurun.

Aslında bu kredilerden yana ciddi sorunlar yasadı maddiyatı nasıl olurda önemsiz görüyo anlam veremiyorum çünkü defalarca kez sıkıntılarla karsı karsıya kaldı sırf para borç yüzünden, sen yanımda ol üstesnden geliriz diyo baskada bsey demiyo

Huylu huyundan vazgeçmiyor eşimde bunu gördüm yaşadım.Değişecek diye beklemek sadece zaman kaybı.Evlendikten önce sürekli borç yapan sonra da borç yapmaya devam eder.Sıkıntıyı sen çekersin.

Parasının idaresini sanamı verecek? Tutumlumu davranacaksın? Heves ettiğin hiçbirşeyi almayacakmısın ?Borçlardan sonra elinde kalan ne? Nasıl üstesinden gelecekmişsiniz?

Hanımefendi bayrak falan koymuşsunuz da bu kız oraya vatani hizmet için gitmeyecek.
21 yaşında olan birinin evlenip cizreye gidip yoksulluk içinde yaşamasının mantığı nedir?Üstelik oraya işini gücünü bırakıp gidecek.
Evde koca beklemekle vatana hizmet etmeyecek bu kız. Sadece gençliğinin başında evde hapis olup karnı zor doyacak.Bu kızın orada olmasının hiçbir mantığı yok.

Back