- Konu Sahibi Yalnizkelebek
-
Canım adam aşırı bencil. Kendi yalnız kalmasın diye seni savaşın içine çekmeye çalışıyor. Seven insan sakın gelme der bence. Yol ver gitsin.Herkese merhabaaa
Aranızda artık beni konularımdan hatırlayanlar var mutlaka o yuzden kısacık bi özet geçiyorum kendimi.
21 yaşındayım 1 yıldır çalışıyorum ama ortalama 4 aydır aynı işyernde düzenli çalıışıyorum.
Sevgilim var 3 yıldır görüştüğüm polis memuru ve şuanda daha 1 ay olmadı Şırnak Cizre ye gitti göreve.
Gitmeden önce de defalarca evlilik isteiğini dile getirdi ama ben hep öteledim çünkü babam çok sinirli bi karaktere sahip ve beni daha çocuk gibi görüyor.Szö nişan geçtim bigün benim evleneceğim düşüncesi adamın aklndan dahii geçmiyor.
Bende sevgilime hep idare et okulum yeni bitti babama nasıl söyleyeyim diyodum. Oda tabii hep sitem isyan ne zamana kadar ailene beklcez sen en azından bi konuyu babana aç söz bari yapalım adı olsun artık diyordu.
Şuanda Cizre de çok kötü şartlar altında hayatını devam ettirmeye çalışıyo, o gitti ertesi gün orda saldırı oldu
Psikolojisi alt üst oldu.
Şimdi de bana diyo ki seni çok özlüyorum seneye artık evlenelim buraya yanıma gel en azından akşamları sıcacık evime gelirim 3 yıl çok uzun bi süre diyor.
Bende onu orda kaderine terk etmek istemiyorum ama baktığımız zaman şartlarımız hiç uygun değil
Onun kredi ödemesi var 3 yıl toplamda 60.000 tl ailesi için çekti.Aylık 2.000 tl ödüyo ortalama
Benimde öğrencilik zamanından kalan geri ödemeli kredim başlayacak seneye 2 yıl boyunca ödeyeceğim.Aylık 350 tl kadar. Babamda tutturdu bizede 5.000 tl kredi çek diye çekemem de diyemiyorum demem de zaten. Aldığım para zaten asg.ücret seneye kadar hangi birinin üstesinden gelcem çeyizim bile yok üstelik babama ben seneye evlenem kredi çekemem mi diyeyim.
Aslında 3 yıl sonra evlenmek tam bizim şartlarımıza uygun, hem benim borcum biter aileme kredi de çeker yardımcı olurum çeyizde yaparım sevgilimde kredisini bitirir diye düşünüyorum.
Seneye de en azıdan nişan takarız diye düşünüyorum.
Gitiiğinden beri seneye evleniriz diyodu banada bnede orda bide bana kafayı takmasın diye hep inşallah bende öyle istiyorum falan diyodum. Dün net bi cevap ver babamlar haber bekliyo diyince,
Bütün bunları daha güzel bi dille söyledim sevgilime bide babam seneye vermez beni ne aceleniz var der hangi anne baba oraya evladını göndermek ister ki , mesleğin olmasa sizinkiler seni gönderir miydi dedim.Onun üstüne bunu bana söylemen ne kadar doğru haklısın ben mecburum gelmeye ama sen sediğin insan için gelemezsin mecbur değilsin dedi.
Oda üzüldü bayağı sitem etti ben burda tek başıma kaderime terk edilmiş bi şekilde yaşamak zorundayım sende haklısın falan dedi. Bende orda yaşam denen bişey yok seneye nasıl ev bulcaz evli olanlar oraya eşini çocuğunu getirmezken sen nasıl beni oraya götürceksin hiç mi korkmuyosun diyince dahada kızdı ben insan değilim bana bişey olursa olur sana olmasın doğru diye sitem etti.
Ben napıcam bana yardımı olun lütfen svegilimi çok seviyorum üzülüyorum ama şartlarımda gitmemi seneye evlilği kaldırmıyo . Sanki onun özlemi herseyin önüne geçiyo , bahsettiğim o borçların üstesinden geliriz birlikte olalım yeterki diyo onuda aklım mantığım almıyo aldığı para belli sonuçta bende çalışmayınca nasıl olcak birikimi yok borç çok
Oraya gitmeden öncede böyleydi biz ünüversitedeyken aynı şehirdeydik 2 seneYanlış anlamanı istemem fakat sevgilin evlenecek olgunlukta değil. Hayal dünyasında yaşıyor, fazla romantik bakıyor olaylara ve duygu sömürüsü yapıyor. Senin sebeplerini senden önce onun düşünmesi gerekirdi. Evlilik ciddi bir mesele. Bunlar da hayatın getirdiği ciddi sorunlar. Yani bekleyip rahata ulaşmak varken neden erkenden evlenip mutsuz bir hayata adım atasınız ki? Orada yalnızlığın etkisiyle sana sarıyor bence. Bu şekilde baskı yapması hiç hoş değil. Taviz vermemelisin.
Aynı benimki de öyle olacak da telafi şansımız olamayacak ben bunları bildiğim için erteliyorum ama kötü olan yine benim yine ben,aslında bi bakıma ona iyilik yapıyorum farkında değilAy ben gülerim. Benim eşim de evlenmeden önce "o kadar tutmaz yea" diyordu. Anlatamıyordum "bak evde iğne bile yok, çay kaşığı bile alıcaz" diyordum. Yoook o kadar tutmaz. İki ay oldu evlendik. Şimdi bana "haklıymışsın ya, hiç hesaplamadım ben bazı şeyleri" diyor.
O zaman para için mi yani sırf rahat edelim diye mi 2 yıl daha beklcez diyo küçümsercesine, maddiyat nedir ki huzur mutluluk olunca anladım ben seni muhabbeti yapıyo sonra
Aynen öyel en fazla 1700 kalır eline üstüne bide benim kredim de var 350 tl aksi gibi tam seneye başlıyo onuda öderiz yaparız diyo benim ailem de ev yaptıracak benimde bizimkilere destek olmam şimdiden babam 5.000 tl krediye başvur dedi ben ona bile başvuramıyorum geçtim sevgilim ailesi için 60.000 çekti ama şöyle de bişey var hayat o kadar acımasız ki bu istekler hiç bitmeyecek seneye kız kardeşim desaneye gidecek ünv. için ondan sonraki senede inşallah ünvrsteye o zaman da bizimkiler onu öne sürecek sevglim de bunu bliyoBir laf var ayranı yok içmeye diye devamını getirmiyorum sevgilin neyine güveniyor evlenmek öyle kolay bir şey mi ayda ikibin kredi ödese ona en fazla 1700 kalıyordur o parayla mı evleneceksiniz ne yazık kı hayat çok acımasız sevgilin pembe hayaller kuruyor aile si desen destek olmaz sanırım krediyi onlara verdiğine göre en güzelini yapmışsın
Ödüyor işte ne yapsın... Bana ben senin ailene destek olman konusunda arkandayım diyodu seneye Şırnaka gelirsem ben nasıl destek olcam aileme çalışmadan dedim doğru gelme o zaman dye sinirlendi hep ailen hep ailen diyoBu adam hala aynı adam hala aynı kafada.. sana yeniden paragöz demesi cok yakındır.
O ailesine çektiği krediyi ne yaptı, halledebildi mi ?
Canım adam aşırı bencil. Kendi yalnız kalmasın diye seni savaşın içine çekmeye çalışıyor. Seven insan sakın gelme der bence. Yol ver gitsin.
Ödüyor işte ne yapsın... Bana ben senin ailene destek olman konusunda arkandayım diyodu seneye Şırnaka gelirsem ben nasıl destek olcam aileme çalışmadan dedim doğru gelme o zaman dye sinirlendi hep ailen hep ailen diyo
25 yaşında, asgari ücret alan insanlar nasıl geçiniyo diyo bana o zaman zorlanırız diyorumda...Ayda 2bin öderken nasıl evlenecekmiş? Fazla kaptırmış kendini. Kaç yaşında bu arkadaş?
Bir insan bu kadar mı bilmez hayatı.
Ve siz hayat hakkında bu kadar cahil olan biriyle başetmekte ısrarlısınız ya tebrik ediyorum.
Dediğiniz gibi, insanlar eşlerini götürmüyorlar güvenlik sebebiyle.
Sizinki sizi mecbur etme peşinde.
Cümleye bak "ben insan değilim bana bişey olursa olur sana olmasın doğru"
Bencillikte zirve.
Neyi hallettiniz ki tam olarak, güven vermiyor bu adam.
Orda güvenli olan tokiler varmış oraya alacakmış seneye kadar boşalır oaralar diyo, sen nasıl seni düşünmediğimi ima edersin hiç mi beni tanımıyosun diye bastı fırçayı bide banaBir insan bu kadar mı bilmez hayatı.
Ve siz hayat hakkında bu kadar cahil olan biriyle başetmekte ısrarlısınız ya tebrik ediyorum.
Dediğiniz gibi, insanlar eşlerini götürmüyorlar güvenlik sebebiyle.
Sizinki sizi mecbur etme peşinde.
Cümleye bak "ben insan değilim bana bişey olursa olur sana olmasın doğru"
Bencillikte zirve.
Neyi hallettiniz ki tam olarak, güven vermiyor bu adam.
Bende tam da bunu dedim hiç mi korkmayacaksın beni evde bırakıp gitmeye , orda güvenli bi yer mi var diyince haklısın güvenli bi yer yok ben ölsem kalsam kimsenin umrunda değil evli olmuş olsak güvenli lojmanlarda evlerde kalırdık ama burda bekarın yüzüne bakan yok ben sürünmeye mahkumum burda diyo çok üzülüyorum 1 yıldır tek istediği şey evlenmek artık sıcacık evime gelip seni görmek istiyorum darlandım bunaldım diyo+1
Ben orda çalışıyor olsam karım gelnesin derdim. Seven erkek, akşam yalnız kalmayayım diye sevdiğini o kadar tehlikeli bir bölgeye çağırmaz. Adam çok bencil.
Orda güvenli olan tokiler varmış oraya alacakmış seneye kadar boşalır oaralar diyo, sen nasıl seni düşünmediğimi ima edersin hiç mi beni tanımıyosun diye bastı fırçayı bide bana
Yaa şuan öyle zor durumda ki bişey diyemiyorum suç mu seni yanımda istemek diyince tıkanıp kalıyorum yatacağı bi yatağı bile yok harabe gibi okullarda kalıyolar kış geliyo hala yetkililerden ses yok kahroluyorum bende burda orda sevgilim o haldeykenFırçayı hep bu adam basıyor, tribi hep bu adam atıyor.
Bence halledebildiğiniz bir şey yok.
Kendine yazık edeceksin.
Fırçayı hep bu adam basıyor, tribi hep bu adam atıyor.
Bence halledebildiğiniz bir şey yok.
Kendine yazık edeceksin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?