Merhaba herkese,
Yine bi bakıcı konusu. Biraz uzun olabilir kusura bakmayın. 2 ay önce biriyle anlaştım. Başlarda baya sevdim, yaşı var biraz ama çok hareketli ve iyi niyetli bi kadın. İlk olarak sadece oğluma bakacak ve yemek yapacaktı. Ortalamanın baya üzerinde bir maaşla anlaşmıştık. Neyse kadın geldiği hafta baktı evim düzenli, oğlum uslu. Ben her işinizi yaparım zaten daha önce yatılı da çalıştım ama maaşımı arttırırsınız dedi. Ben de öncelik oğlum temizlik hallolur siz bi bakın yapabilecekseniz oğlum yalnız kalmayacaksa olabilir dedim. Neyse kadın ben erkenden gelip hallederim dedi. Her gün en fazla 1-1.5 saat temizliğe ayırıyor vaktini. Ben evdeyken öyleydi yani.
Ama epeydir bakıyorum, 7.30 da geliyor ve masaya bi domates bi salatalık bi de peynir, zeytin koyup oturuyor, onu da kendisi için zaten. Oğlum 10 da uyanıyor bu arada epey zaman var. Benimki kahvaltı pek yemez, bunu bahane etti yemiyor nasılsa diye doğru düzgün bişey yapmıyor, evdeyken ben söylüyordum ya da ben yapıyordum bişeyler. Çocuk kahvaltısında ekstradan ceviz vs yer onu da çıkarın diye kaç kere dedim bi kere çıkarmadı hep ben. İnanın ütopik şeyler istemiyorum kadından, sürekli benim söylememi beklemeyin yemek işini ben hep evde olmıcam siz şu alternatiflerden birini yapın diyorum ama yok.
Bu sefer oğlum uyanınca öğlen gibi temizlik yapmaya kalkıyor, onunla birlikte falan. Ama pek beceremiyor, çalışmazken ben evdeyken bu kadar üstüne düşmüyordum ama geçen gün oğlum bütün gün evde yoktu, biz de işteydik zaten(kadınla 1.5 ay evde beraberdik, işe başladım). Dedesi oğlumu almış gezdirmeye, kadın bütün gün evde yalnızdı. Ben de ona bugün işlerinizi olduğu kadar halletmeye çalışın yormadan kendinizi, sonra bidaha yapmazsınız demiştim. Eve bi geldim, temizliği geçtim ortalığı bile toplamamış. Oğlumun minicik yatağı bile dağınık, salon savaş yeri gibiydi. Canım sıkıldı işten geldim ben topladım evi. Yani bütün gün yalnız naptı diye düşündüm, bi yemek yapmıştı. Bugün yine sabahtan baktım mutfağa oturmuş, kahvaltı vs hazırlamamıştı. Öğleden sonra mutfağı temizlerim dedi(ayda bir olan bir şey) akşam eve geldim 1 saat ben temizledim mutfağı daha şimdi bitirdim. Masanın köşeleri bile toz içindeydi silmemiş, tezgah dipleri toz, yemek artığıydı. Mama sandalyesini dahi silmemiş. Üstten üstten iş yapıyor, hayatımda böyle temizlik görmedim. Bana dese ki ben yapamadım ama fırsat buldukça sabah yaparım amenna. O da yok. Sıkıştırmıyorum çünkü onu ben. İlk 2 hafta iyiydi kendini gösterene kadar, şimdi iyice saldı.
Bana gelince inanın kadına yüklenmiyorum, hatta yorulmasın diye bu hafta yapmayın başka zaman yaparsınız dediğim şeyler oldu. Evdeki herşeyi çekinmeden alın yiyin kendi eviniz gibi dedim. Maaşı çok çok iyi. Hep ona ufak jestler yaparım, tatlı söylerim vs, ne bileyim iki hafta önce yılbaşı hediyesi olsun diye marketten yüklü miktar hediye kartı verdim.
Yani keşke şu temizlik işine girmeseydim, kadından da soğudum iyice, ben asla köle olarak görmedim onu öyle de davranmam. O da iyi ki sizin gibi aileye denk geldim der ama artık batıyor bana. Oğlum da bazen durmak istemiyor onunla, dedesi gelip alıyor. Eee bi de eve gelip evi ben topluyorum, temizlediğinin üzerinden ben geçiyorum. Ben bu parayı niye veriyorum
Konuşacağım yarın ama biraz sert olucak sanırım. Çünkü bir süredir güzelce söyledim rahatsızlıklarımı bazen söylemedim, oğluma bakacak diye falan hoş tuttum ama ondan pek özen göremedim açıkçası. Sizce ben napayım? Temizlik işine karışmayın mı diyeyim? Yoksa susayım biraz daha gözlemleyeyim mi? Yoksa bırakayım gitsin mi?