Yine bir bakıcı konusu

Evet var, yine ilgileniyor baya oğlumla. Oyun konusunda iyi o konuda hakkını yiyemem. Hamur oynuyorlar, kitap okuyorlar, hava iyiyse dışarı çıkarlar parka vs vs. O yüzden böyle yumuşak davrandım sanırım. Ama oğlum ben işe başlayınca istememeye başladı, ağlıyor her gün. Kafam çok karışık ya, oğlum kadından sıkılıyor galiba😅
o kadar oyun oynuyorsa cocuk mutlaka severdi. cocuklar ilgi gosterene oyle cabuk baglaniyor ki. bence cocugun aglamasi kotuye isaret, eve kamera koyun bence. muhtemelen hic ilgilenmiyordur.

Aynen ben de şok olmuştum normal bir şeymiş gibi işten gelince şöyle yaptık diyip anlatınca. Kim bilir cocuklarimiza orda kısır, dolma, tatlı vs yedirmislerdir. Daha hiç tadına bakmadığı yiyeceği vermiş de olabilirler belki alerjisi olabilecek bir şeyi. Ben sormuştum bit şey yedi mi orda diye. Hayır dedi ama sert sorduğum için demiştir diyorum. Bir sürü börek, çörek vardır sokmuştur ağzına birileri.
ben borek corek yedirse uzulmem sonucta ev yapimi saglikli gida hepsi. ama gicik oldugum diger kadinlar klasik "ah yavruuum annen calisiyor sen de ellerle surunuyorsun burada" moduna gitmisler, hatta bir tane munasebetsiz kayinvalidemi aramis anlatmis o da uzulmustu. hatirladikca sinir oluyorum.

bir firmada çalışıyor olsa, yapacağını taahhüt ettiği işe hem ek ücret isteyip hem de yapmasa çoktan kovulmuştu. bir arkadaş daha yazmış biz evimizde insan çalıştıramıyoruz cidden.
hep kıyamama ve nezaket halimiz var.
üstelik temizlik işini kendi üstlenmek istemiş. hani ortada zorlama yok, beklentiniz zaten belli.
fazla para için göz boyamış şimdi de bedavadan kazanmaya devam etmek istiyor.
ben bakıcıların cam silme vs gibi ev işleri yapmalarına karşıyım. fakat yemek hazırlıyorsa en azından mutfağı derli toplu bırakmak yükümlülüğü olmalı.
bence en temizi yol vermeniz.

Daha 2 ayda bu kadar sorun yapmanız normal değil.
Temizlik baştan yanlış olmuş hiç girismeyecektiniz bu işe.
Siz içtenlikle samimi olmuşsunuz ama bu çok gereksiz.
Bence başka bakıcı abla bakmaya başlayın.ben bunun uzun süre devam edeceğini düşünmüyorum.
Çocuk kahvaltı yapmayabilir olur tamam ama yine de ne yaparız herşeyi hazırlarız sofraya.ozellikle cevizde çıkart abla denildiuse çıkartılır yani.ne olacak elimemi yapışacak diye düşünülür.
Gerçekten samimiyetle söylüyorum benim annemde çocuk bakıcılığı yaptı tanıdıklarım var bende çocuk gelişimi okuduma arkadaslarim hâlen evde oyun ablaligi yapıyor bu konunun düzeleceğini düşünmüyorum.en sonunda siz mağdur olursunuz dikkat edin.
Birkaç arkadaşıma bahsettim, sen çok mu titizsin, boşver falan dediler ama ben böyle anlaştım, akşam ortalığı toplamam inanın yarım saat sürüyor en az. Oynadıkları ne varsa ortada. Öyle bırakıp gidiyor. Tahtaya tebeşirle yazı yazmışlar etraf toz. Yani her şeyi ben yapacaksam verdiğim paraya acıyorum artık. Çocuğuma iyi bakıyor ona bişey diyemem, kontrol ediyorum kameralardan falan. Eşim evden geç çıkıyor, ağlıyormuş ben dedeme gidicem diye, kadınla oynuyorlar ama sıkılıyor sanırım. Kadın da bana bişey demiyor ağladı diye, korkuyor sanırım çocuk alışamadı der işten çıkarırız diye. Ben çok yüz verdim ya aptallık bende her zamanki gibi.

Konulardaki bakıcıları gördükçe çok şaşırıyorum . O kadar çok iş arayan var ki aslında .. Genç ,dinamik ,lise ya da üniversite mezunu çocuk bakmak isteyen . ( Tercihen de çocuk gelişimi mezunu ) Bence bunu bir düşünün .
Ya ben çok kişiyle görüştüm özellikle gençlerle. Onlar da daha sadece çocuk için yemek yapmayı bile istemiyordu, bilmiyorlardı yani. E ben de oturup öğretemem ki. Denk gelemedim bi türlü. Şans işi deyip geçelim de salaklığım bariz ortaya çıkmasın😅

Şartları baştan konuşup tekrar maaşını düzenleyin.
Beklentilerinizi madde madde söyleyin.
Örneğin çocuğun kahvaltısı yapsa da yapmasa da hazırlanıp önüne konulacak.
Mutlaka önüne koyması gerektiği şeyleri belirleyin (ceviz gibi).
Hepsini madde madde yazın. Önüne koyun. Kabul ediyorsan devam edelim etmiyorsan yollarımızı ayıralım deyin.
İnsan çocuğuna baktığı için biraz daha samimi olma isteği duyabilir ama bence belli bir mesafede durmak en iyisi.
Siz işveren kendisi de çalışan. Ev ortamı da olsa belli kurallar şart.

Aynen öyle, ah ben hep acıyorum ya. Aman kadın yoruluyor falan diye of ne salağım. Şimdi oturup kendime acıyorum😂
kiyamadigin zaman ona verdigin parayi kazanmak icin calistigin saatleri, cocugundan ayri gecirdigin zamanlari ve kostur kostur ev isi yetistirme cabalarini hatirla.

ben calistirilan kisiye asiri baski yapilmasina karsiyim ama is tanimi neyse onu duzgunce yapacak. islerini bitirirse dinlensin problem degil.

Beğenmedim pek ben olsam degistirirdim içime sinmezdi. Zamanında kızıma ablasını da 3.de bulabilmistim. Mükemmel bir insandı. Mesela ilk ablamız komşumuzun yeğeni idi ve çocuğumu alıp günlere falan gitti teyzesine. 1.hafta bitince yol vermek zorunda kaldım. Çünkü içime sinmedi ben böyle olmaz desem de ben isteyken yine aynı şeyi yapacak hissiyati aldim ondan çünkü. Benim gün kültürüm yok kızımın 9 aylıkken oldu böylelikle:))
Yani söyleyince bile anlamıyorsa siz kapıyı çekip çıktiginiz an uyarilariniz da sizle çıkacak.
Siz deneyimlisiniz ya bu saatten sonra konuşsam bile değişmez dimi? Bi de küçücük bebek güne nasıl götürülür, bu nasıl çocuk bakmak?

ben borek corek yedirse uzulmem sonucta ev yapimi saglikli gida hepsi. ama gicik oldugum diger kadinlar klasik "ah yavruuum annen calisiyor sen de ellerle surunuyorsun burada" moduna gitmisler, hatta bir tane munasebetsiz kayinvalidemi aramis anlatmis o da uzulmustu. hatirladikca sinir oluyorum.
Neyse ki ailem ve eşimin ailesi 12 saat uzakta idi arayan olmadı ya da yüzüme bir şeyler diyen. Ama şekerli şeyleri yedirmiyorduk daha 9 aylikti. Benim aklıma takılan neler yedirdin olmuştu o zaman direkt. Şimdi olsa takmazdim belki neredeyse 11 yaşına geldi bizi dinlemeyip kantinden alıyor istediği şeyi zaten:) harçlık vermesen de olmuyor.
Yani o komşular da surunmesin, ablası gibi baksın diye biriyle anlasmisiz zaten bize laf söyleyene kadar bakana söylesinler ne işin var diye çok biliyorlarsa.
Kendi laf söyleyen komşuların da küçük çocuğu vardır yarısının en az zaten. Sanki günlerde gezdirirken çok iyi bakmış oluyorlar sırf yanındalar diye. Önemli olanin nicelik değil nitelik olduğunu anlasa insanlar çoğu şey çözülür aslinda.

Neyse ki ailem ve eşimin ailesi 12 saat uzakta idi arayan olmadı ya da yüzüme bir şeyler diyen. Ama şekerli şeyleri yedirmiyorduk daha 9 aylikti. Benim aklıma takılan neler yedirdin olmuştu o zaman direkt. Şimdi olsa takmazdim belki neredeyse 11 yaşına geldi bizi dinlemeyip kantinden alıyor istediği şeyi zaten:) harçlık vermesen de olmuyor.
Yani o komşular da surunmesin, ablası gibi baksın diye biriyle anlasmisiz zaten bize laf söyleyene kadar bakana söylesinler ne işin var diye çok biliyorlarsa.
Kendi laf söyleyen komşuların da küçük çocuğu vardır yarısının en az zaten. Sanki günlerde gezdirirken çok iyi bakmış oluyorlar sırf yanındalar diye. Önemli olanin nicelik değil nitelik olduğunu anlasa insanlar çoğu şey çözülür aslinda.
ben bakicilarla ona gore anlasiyordum, yani kendi evinde bakacaksa parasi daha az oluyordu, ama benim evimde bakacaksa daha cok veriyordum. ayrica mesela en gec 6 da gelirim, 6 dan sonra gelirsem en ucret veririm, saat basi su kadar derdim, cok nadir gelirdim o saatten sonra. yani bakici da biliyordu ne zaman gelecegini ve ne zaman gidecegini.

Siz deneyimlisiniz ya bu saatten sonra konuşsam bile değişmez dimi? Bi de küçücük bebek güne nasıl götürülür, bu nasıl çocuk bakmak?
Değişeceğini sanmıyorum. Siz söylediğiniz halde dinlemiyorsa 2.de de dinleyeceğini hic sanmıyorum. Ben tabii güne goturme diye bir şey dememiştim aklıma gelmedi böyle bit uyarı çünkü. Ama götürüp ben işten gelince şöyle güler yüzlü bebek, hiç yabancilamadi vs diye normal bit şeymiş gibi anlatınca anladım devam edemeyecegimizi.
Daha ilk haftamız cocuk sana yeni alışıyor zaten. Sen niye kalabalığın içine ailesi olmadan sokuyorsun.belki de neredeyim ben dedi çocuğum orda. Çok saçma iş yapan insanlar var ya

Ben tahmin ediyorum ya, ortalığı toplamıyorum çocuk oyuncaklarıyla oynamaya devam eder diye zırvalayacak. Tebeşirle tahtaya yazı yazmışlar geçen ortalık toz bulutu 😂 insan bi ıslak mendille siler ya evden çıkmadan 1 dk bile sürmez.
Tuvalet temizlemem dese anlarım saygı da duyarım. ancak ne var yani tüm gün oturduğun yeri düzenleyecen alt tarafı 😒 Biz ofiste fotokopi çekmeyiz o sekreterin işi demiyoruz ki ben yeri geliyor santralden hat bile çekiyorum sekreter veya santral görevlisi yemekteyse 🤷🏻‍♀️

Ya ben çok kişiyle görüştüm özellikle gençlerle. Onlar da daha sadece çocuk için yemek yapmayı bile istemiyordu, bilmiyorlardı yani. E ben de oturup öğretemem ki. Denk gelemedim bi türlü. Şans işi deyip geçelim de salaklığım bariz ortaya çıkmasın😅
Yok gercekten sans işi bu konuda haklısınız . Bu saydığım özellikteki gençler genelde büyük sehirdeler . Bu açıdan da uymamış olabilir . Hayırlısı olsun .

Merhaba herkese,
Yine bi bakıcı konusu. Biraz uzun olabilir kusura bakmayın. 2 ay önce biriyle anlaştım. Başlarda baya sevdim, yaşı var biraz ama çok hareketli ve iyi niyetli bi kadın. İlk olarak sadece oğluma bakacak ve yemek yapacaktı. Ortalamanın baya üzerinde bir maaşla anlaşmıştık. Neyse kadın geldiği hafta baktı evim düzenli, oğlum uslu. Ben her işinizi yaparım zaten daha önce yatılı da çalıştım ama maaşımı arttırırsınız dedi. Ben de öncelik oğlum temizlik hallolur siz bi bakın yapabilecekseniz oğlum yalnız kalmayacaksa olabilir dedim. Neyse kadın ben erkenden gelip hallederim dedi. Her gün en fazla 1-1.5 saat temizliğe ayırıyor vaktini. Ben evdeyken öyleydi yani.
Ama epeydir bakıyorum, 7.30 da geliyor ve masaya bi domates bi salatalık bi de peynir, zeytin koyup oturuyor, onu da kendisi için zaten. Oğlum 10 da uyanıyor bu arada epey zaman var. Benimki kahvaltı pek yemez, bunu bahane etti yemiyor nasılsa diye doğru düzgün bişey yapmıyor, evdeyken ben söylüyordum ya da ben yapıyordum bişeyler. Çocuk kahvaltısında ekstradan ceviz vs yer onu da çıkarın diye kaç kere dedim bi kere çıkarmadı hep ben. İnanın ütopik şeyler istemiyorum kadından, sürekli benim söylememi beklemeyin yemek işini ben hep evde olmıcam siz şu alternatiflerden birini yapın diyorum ama yok.

Bu sefer oğlum uyanınca öğlen gibi temizlik yapmaya kalkıyor, onunla birlikte falan. Ama pek beceremiyor, çalışmazken ben evdeyken bu kadar üstüne düşmüyordum ama geçen gün oğlum bütün gün evde yoktu, biz de işteydik zaten(kadınla 1.5 ay evde beraberdik, işe başladım). Dedesi oğlumu almış gezdirmeye, kadın bütün gün evde yalnızdı. Ben de ona bugün işlerinizi olduğu kadar halletmeye çalışın yormadan kendinizi, sonra bidaha yapmazsınız demiştim. Eve bi geldim, temizliği geçtim ortalığı bile toplamamış. Oğlumun minicik yatağı bile dağınık, salon savaş yeri gibiydi. Canım sıkıldı işten geldim ben topladım evi. Yani bütün gün yalnız naptı diye düşündüm, bi yemek yapmıştı. Bugün yine sabahtan baktım mutfağa oturmuş, kahvaltı vs hazırlamamıştı. Öğleden sonra mutfağı temizlerim dedi(ayda bir olan bir şey) akşam eve geldim 1 saat ben temizledim mutfağı daha şimdi bitirdim. Masanın köşeleri bile toz içindeydi silmemiş, tezgah dipleri toz, yemek artığıydı. Mama sandalyesini dahi silmemiş. Üstten üstten iş yapıyor, hayatımda böyle temizlik görmedim. Bana dese ki ben yapamadım ama fırsat buldukça sabah yaparım amenna. O da yok. Sıkıştırmıyorum çünkü onu ben. İlk 2 hafta iyiydi kendini gösterene kadar, şimdi iyice saldı.

Bana gelince inanın kadına yüklenmiyorum, hatta yorulmasın diye bu hafta yapmayın başka zaman yaparsınız dediğim şeyler oldu. Evdeki herşeyi çekinmeden alın yiyin kendi eviniz gibi dedim. Maaşı çok çok iyi. Hep ona ufak jestler yaparım, tatlı söylerim vs, ne bileyim iki hafta önce yılbaşı hediyesi olsun diye marketten yüklü miktar hediye kartı verdim.
Yani keşke şu temizlik işine girmeseydim, kadından da soğudum iyice, ben asla köle olarak görmedim onu öyle de davranmam. O da iyi ki sizin gibi aileye denk geldim der ama artık batıyor bana. Oğlum da bazen durmak istemiyor onunla, dedesi gelip alıyor. Eee bi de eve gelip evi ben topluyorum, temizlediğinin üzerinden ben geçiyorum. Ben bu parayı niye veriyorum😂 Konuşacağım yarın ama biraz sert olucak sanırım. Çünkü bir süredir güzelce söyledim rahatsızlıklarımı bazen söylemedim, oğluma bakacak diye falan hoş tuttum ama ondan pek özen göremedim açıkçası. Sizce ben napayım? Temizlik işine karışmayın mı diyeyim? Yoksa susayım biraz daha gözlemleyeyim mi? Yoksa bırakayım gitsin mi?
Hiç kendinizi yormayın başkasını bulun hem işde yoruluyorsunuz hem evde fazla paranızmı var? Bu konuda türkmenistanlılar iyi kardeşimin evinde çalışmıştı çok memnundu gelinimiz .Herkes işini hakkıyla yapsın yapmak istemiyorsa yol verin gitsin.

Birkaç arkadaşıma bahsettim, sen çok mu titizsin, boşver falan dediler ama ben böyle anlaştım, akşam ortalığı toplamam inanın yarım saat sürüyor en az. Oynadıkları ne varsa ortada. Öyle bırakıp gidiyor. Tahtaya tebeşirle yazı yazmışlar etraf toz. Yani her şeyi ben yapacaksam verdiğim paraya acıyorum artık. Çocuğuma iyi bakıyor ona bişey diyemem, kontrol ediyorum kameralardan falan. Eşim evden geç çıkıyor, ağlıyormuş ben dedeme gidicem diye, kadınla oynuyorlar ama sıkılıyor sanırım. Kadın da bana bişey demiyor ağladı diye, korkuyor sanırım çocuk alışamadı der işten çıkarırız diye. Ben çok yüz verdim ya aptallık bende her zamanki gibi.
Burada birkaç kişiye de söyledim.
Evet bakıcı ablalar çocuğun beslenmesine,temizlegine falan çok dikkat edebilir.ama benim annem bile olsa çocuğa eğitim açısından çok fazla katkı sağlayan eğitimini almadiysa.
Ben açıkçası etrafımda hep eğitimini alan kişilerle çalışıldığını görüyorum.
Mesela lise son öğrencisi daha uygun fiyatlı çalışıyor.birlikte etkinlik yapılıyor.ayni kreş gibi düşünün ama sizin evinizde.
İhtiyacı olan üniversite öğrencileri de çalışıyorlar.
Bence araştırın çok faydasını görürsünüz.

İlk 2 hafta çok hevesliydi kadın, yani bu işin doğası mı bu bilmiyorum ama 2. Bakıcı denemem bu. Bu da olmazsa vazgeçicem sanırım ben yapamıyorum, anneler dönüşümlü bakacak🤷‍♀️ Bu arada evet değmiyor, eve gelip ben topluyorum evi, yaptığı temizliğin ardından bidaha yapıyorum. Verdiğim para da batıyor gözüme artık
Batar valla çok haklı olarak yarın konuşun olmadı anneler devralsın. Bir kısmı sırf göze girene kadar çalışıyor sonra boşluyor ne kadınlar var benin eski çalıştığım yerdeki patronum çok pisti çocukları da öyle kızlardı ama aşırı pislerdi kadınlar hep çok fazlasını yaptı az paraya ama yine işten ayrılmak istediklerinde arkalarından laf etti patronum sanki çok para veriyormuş gibi

Valla haklısınız. Eski çalıştığı yerde ev sahibi kadın çok kötü davranmış buna, hep anlatırdı. Ben de aksine iyi davrandım işini iyi yapar diye ama daha beter oldu🤦🏼‍♀️
eski çalıştığı yeri kötüleyen kişilere hep soru işaretiyle bakarım. acaba ordan bana bir laf gelirse diye yer mi yapıyor kendine diye düşünürüm.

iyi davranmış, kötü davranmış beni alakadar etmez çünkü. iyi kötü bir yerin ekmeğini yemiş, beğenmiyorsa çıksaymis, hiç güven vermiyor boyle konuşanlar. kin bilir benim hakkımda ne konuşacak diye düşünüyorum.

X