• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yine bi çıkmaz...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bilmiyorum sanki ömür boyu çekmek zorundaymışım gibi geliyor bunları.. Kızımın yaşayacağı muhtemel acıları düşününce çok üzülüyorum beni yıkan bu oluyor. Hiçbir şeye cesaretim yok
Yahu neden çekesiniz?
Bence asıl problem ailenizle konuşmamanız belki de düşündüğünüz tepkiyi vermeyecekler. Kendileri hasta olduğu için, kızlarının onlarla konuşmayıp bu duruma maruz kalmaya devam ettiğini öğrendiklerinde üzüleceklerdir bence.
Susan haklı olarak görülmez, demekki suçluki, hata ondaki susuyor derler.

Kendim de engelli sayılırım.. Garanti bi işim olmazsa yıllarca aynı tempoda çalışamayacağımdan korkuyorum devlette en azından biraz daha kolay olacak işim belki de ben öyle sanıyorum ama uzun süre ayakta duramıyorum bu beni korkutuyor..
Engelinize iliskin bir raporunuz varsa ozelde de ayni imkanlar gecerli,engelli kadrosu ayri oluyor zaten,yapacaginiz is ona gore olur. Su andaki onceliginiz devlet kadrosuna gecmek olmamali cunku o evden kurtarmaniz gereken bir cocuk var. bir an once is bulup cocugunuzun hayatini garanti altina almalisiniz. O ortamda ne ders calisabilirsiniz ne de issiz sekilde daha fazla oturabilirsiniz cunku. Eger derseniz ki hemen bosanayim o zaman verecegim akil bambaska olurdu. Su anda ailenize gidemiyorsunuz,isiniz yok,bosanamiyorsunuz. Bu yuzden siralama belli, once bir is bulup,o evden krese alismis ve cebinizde para ile cikmalisiniz. Gerisini sonra dusunursunuz. Onceliginiz ugradiginiz psikolojik ve fiziksel siddetten kacmak olmali

Bu güne kadar kimseye sığınmadım kimseden yardım istemedim. Abim yapar mı yapar ama hayatımda batsam da çıksam da kendim yaşamak istiyorum bunları. Kimseye kendimi yük edemem kimseye kendimle ilgili bi paye veremem
Bu sağlıklı bir bakış açısı değil.
İnsan,insana her zaman muhtaçtır hele ki bu aile bireylerinden biriyse yardım ihtiyacımızı,
yük olmak-paye vermek olarak düşünmemek lazım .
Şu anda önceliğiniz;
gururunuz değil can güvenliğiniz olmalı.
Sonra sizin psikolojik sağlığınız,
Ardından da o masum yavrunun psikolojik sağlığı.
Olması gereken sıralama bu.
Gurur-paye gördüğümüz üzere öncelik sıralamasında yok.
Siz kalkar bu ikiliyi en başa koyarsanız bu kısırdöngüden çıkamazsınız.
Bakış açınızı gözden geçirmenizi tavsiye ederim.

Evladınıza acıdığım için insanım çok şükür ama siz değilsiniz. Devam edin böyle azarlamaya falan. Yazık o yavruya
Biraz frene mi bassanız?
Karşımızdaki insan zaten psikolojik açıdan sağlıklı düşünemiyor.
Evliliği en başından sağlıksız ilerlemiş.
Sağlıksız ilişkiler kişilerin tüm dengesini ve düşünce yapısını bozar.

Evet çocuk için evlenmek yanlış,
geleceğini hesap etmeden çocuk sahibi olmak yanlış,evlilikteki sıkıntıları çocuğa yansıtmak ve ona bağırmak yanlış ama bu yanlışları gösterip doğrultmanın yolu da bu değil bence.

Nasıl söylediğimiz; Ne söylediğimizden daha önemli hele ki böyle kriz anlarında.

Son düzenleme:
Evliliğinin sorunlu olduğunu biliyordum. Özelden konuşmuştuk da. Ama Bu kadar da olduğundan haberim yoktu. Şaşırdım.

Bana kızma ama... gel kabul et hata etmişsin. Hatırladığım kadarıyla eşin tekerlikli sandalye kullanıyordu ve sen de uzun süre ayakta duramıyordun. Yani şartları bu derece zorlayan bir evliliğin büyük bir aşkla yapıldığını zannederdim ben. Ama değişmiş.

Benim tavsiyem ayrılmak için bekleme. Çünkü ruh halini hic beğenmedim. Kendini toplamazsan kızın icin ne şimdi ne de ilerde bi şey yapamazsin.

Madem ki dil biliyorsun bi yerden başla. Is bulman zannettiğinden daha kolay olabilir. Zaten kalifiye olarak çalışacağın bir işte uzun süre ayakta durman gerekir.

Iş verenlerde senin özel durumunu bilerek bi düzenleme yapmak durumundalar.

Allah yardımcın olsun.

Sırf çocuğum olsun diye evlenen insanları asla anlamayacağım. Yazık değil mi o çocuğa? Üstüne üstlük neden öyle bir heriften çocuk yapıyorsunuz?

Ne demek kimseye anlatıyorum ? Kusura bakmayın da anlatamama sebepleriniz kendi egonuz olmasın sakın ? Aileniz kanser olabilir kalp hastası değiller kalplerine inmez merak etmeyin. Bu derdinizi gizlemeyi gerektiren bir durum değil belki çevrenizden destek alsanız bu durumlara gelmezdiniz adama durduk yere gerizekali diyen de sizsiniz belki aliskanlari düzensiz ama duzeltemediyseniz geri zekalı mı demeniz lazımdı . Sizin de kusurlariniz çok fazla gibi geldi bana adamı şiddeti savunmuyorum elbette ama ikinizin de cidden tedaviye ihtiyacı var.

Eşiniz tekerlekli sandalye kullanıyor diye hatırlıyorum.
Bu durumda sizi aralıksız bir saat dövebilmesi için önünde yatıp beklemeniz gerek.

Çok mu pasif kalıyorsunuz acaba?

Benim canımı her anlamda yakan adamın engeline bakmam açıkçası, iki katı ile karşılık veririm.

Çocuğunuz baba deyip aramışmış.
Öyle baba da lazım değil diyemiyor musunuz?
Nasıl bu kadar duygusal oluyorsunuz bilemiyorum.

O kişiye hissettiğim tek şey boğma isteği falan olurdu benim..

Bqna sökmez en fazla 10 gün ban yerim diyen şahıs bana hiç sökmez bilüyün mü?? İnsanın anlık psikolojik dalgalanmalarına denk gelip hayvanca eleştirmek insanlıksa zat-ı aliniz insansınız tamam @Mune kapatın konumu. Hatta komple engelleyin de beni tutamayacağım kendimi bu dangozlara karşı!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back