yine ben geldim. bakar mısınız. çok çaresizim.

Şuan seni yıldırmaya çalışıyorlar eminsen o kişiden sağlam dur sen istemediğin sürece görücülere hayır derler zaten
Ben beklerim dururum ama inanın ailemi bilmiyorsunuz. Aileme karşı nasıl dayanacağım bilmiyorum.

O halde askerden geldiğinde işini gücünü kurduğunda ailenin karşına çıkarmalısın eğer dediğin gibi biriyse ailen de onu sevecektir ve bence ailenin karşısında pasif kalmayıp hislerini düşüncelerini açık ve net bir dille ortaya koymalısın

Eğer eminsen sevgilinden sen hiçkimseyi istemeyince zorunlu kalıcaklar tanışmaya sen sağlam dur yeter
Ben bunlara hazırım diyorum kendime ama değilim . Çünkü arada ben çok çekeceğim. Artik ne kadar dayak yerim bilmiyorum .

Yapamıyorum. Yapsam da zaten beni bastırıyorlar. Duygularıma düşüncelerime inanmıyorlar. Açık net ikisi de bana seni kale almiyoruz dediler

20 yaşında koca diye tutturana kadar okuycam diye tuttursaydın ,ailene ağlasaydın,dualarını okumak,çalışmak üstüne yapsaydın. bu yaşta evliliği nasıl gözünüz yiyor ya

Bilemiyorum valla ama içimden kaçın gidin evlenin demek geliyor. Bu nasıl aile? yemin ediyorum çekin gidin böyle baskı olmaz ya. Biriktirsin parasını sevgiliniz, öyle böyle gidin yani. Aileniz de bilsin kız çocuklarının bir eşya yada mal mışcasına alınıp verilmediğini, fanusta yetiştirilmeyeceğini.

Hayır böyle hapis hayatı mı olur ya? İnsanlıktan çıkmış vicdanları ölmüş sanki. Kardeşim inan bir yolunu bul ya ikna et ya bişey yap kurtul onlardan. Böyle aile olmaz olsun diyeceğim yine ailenize hakaret etmemek için tutuyorum.

Ne kadar sürede biriktircek sevgiliniz para?

(Konularınızı biliyorum genel manada)

20 yaşında koca diye tutturana kadar okuycam diye tuttursaydın ,ailene ağlasaydın,dualarını okumak,çalışmak üstüne yapsaydın. bu yaşta evliliği nasıl gözünüz yiyor ya
Ben istemedim mi sanıyorsunuz okumayı. Ailem göndermedi. Ana puanım çok iyidi. Bi fen lisesi tutmuyordu. Bense ingilizce öğretmeni olmak istiyordum. Göndermediler . Zorladım açıktan okudum. Üni başlayacağım. Ailem ona bile gönlü yok ben istiyorum. Emin olun o kadar zor bi yaşantım var ki umarım başınıza gelmez evlenmek öyle bir çare oluyor ki gözünüzde. Yoksa kim ister daha 20 yaşında kaynana kayınbaba görümce kayın derdini çekmeyi. Bende yaşıtlarım gibi okumak isterim. Yatagimi annem toplasın nazima oynasın. Rahat rahat arkadaşlarımla geziyim isterim ama evde kardeşimi büyütüyorum, temizlik yapıyorum. Evden dışarı tek başına çıkmış insan değilim . Gezmeyi geç .Binanın aşağısına bile inemiyorum . Benim yerimde kim olsa dayanamaz . Ama ben sadece dualarım kabul olsun diye aileme karşı gelmiyorum

Söylediklerinin hepsine hak veriyorum ama diyecek bişeyim yok ki. Akrabalarım hep sabret diyor kuzenlerim falan sabret inşallah gönlüne gore olacak herşey diyor. Sabrediyorum bende. Tek tesellim sevdiğim.
Tam karar vermedik ama en azından 6 ay gibi bir süre galiba. Seneye evleniriz diye düşünüyoruz. Toplam bir yila yakin.

Ay çok güldüm kürtler şiveli mi konuşuyormuş. Canım o şive ırktan değil ilden gelir. Bu arada belli bir ırk ya da inanış hakkında genel konuşma hiçbizaman tatlım. abla nasihatı. Allah sevdiğinle yolunuzu hayırlı etsin. Belli azimli kızsın hayırlısıysa olsun.

Ama kürtler türkçeyi biraz daha kaba konuşuyor genel olarak. Çevremizde tanıdıklar varda. Bu arada guldurduysem ne mutlu keske bende gülebilsem sevdiğim le. Olur inşallah. Dua ediyorum sürekli. İsin garip tarafı ne olursa olsun hep bi ümit oluyor içimde. Evleneceğimizden yana. Anlamıyorum neden oluyor.

Çok üzüldüm çünkü ailen belli ki seni çok seviyor ve senin için doğru olanı yapmak isterken yöntem konusunda sorun yaşıyorlar. Bu şekilde yapacağın bir evlilik (askerdeki arkadaşınla) seni ömür boyu pişman olacağın bir hayata sürükler. Ana baba ne kadar sıksa da kötü gibi dursa da sana bir şey olsa onların yüreği sızlar yalnız. Onlar belki eski kafa ile sana açıklama yapma gereği duymaz bu yüzden sadece kürt olmasını sorun yapıyor gibi dururlar fakat işin altını kurcaladığınızda kültürel çatışmalar veya birkaç şey daha var dediğiniz o şeylerdir ailenizin kafasına takılan ve doğru ifade edemedikleri. Olayları yalnızca görücü usulü olmuş olsa yani buna takık olsalar ilk münasip sayılan varlıklı namazlı niyazlı birine verirlerdi. Ama onlar senin iyiliğini düşünüyorlar ki eleme yapıyorlar. Anne baba insanın gözüne düşman gibi görünür bazı zamanlar. İş ki bu zamanlarda bir delilik yapıp bir oğlana kaçıvermemek. Ömür boyu zindana atarsın kendini. Başına kakarlar ezerler. Elin evinde yiyeceğin azarla ana babanın azarı aynı değildir. Elinki öyle bir oturur ki insanın yüreğine geçen yıllarına hayatına yanarsın ama geri dönemezsin. Dikkatli ol canım. Sabırda hayır vardır elbet. Ailenin her dediğine tamam diyemezsin elbette ailen zor bir ilişki oluşturmuş zor anlaşılan bakış açıları var. Ama medeti elin oğlundan dış dünyadan bulmayı umma güzel kardeşim benim. Sen senin sevdiğin oğlanın seni yarı yolda koymayacağına eminsindir muhtemelen öyle görünüyor buradan. Ama tanımıyorsun kuzum daha o kişiyi çok belli. Nolur aman sık dişini tanımaya çalış. Ailenin baskısından kurtulmak için o çocukta ısrarcı olma. Tanı yine olacaksan ol onunla ama çocuk önce ailenin karşısına çıksın. Ne adamlar gördüm asar keserdi alır kaçırırdı da ailemin karşısında iki çift laf edip allahın emri diyemedi. aman canım kaçma sakın.

Ay canım hiç olur mu. Kürt şivesi değil o. Diyarbakır urfa ya da ne bileyim elazığ şivesi. Örneğin istanbulda doğup büyüyen biri, alman bile olsa şivesiz konuşur. Tıpki almanyada doğup büyüyen kişilerin türkçeyi şiveli konuşması gibi. Canım hiç üzülme ama sakın evden kaçmak için de evlenme. Gerçi senin öyle bir niyetin yok. Şimdi seni yanlış yönlendirmek istemem ama arkadaşlar haklı. Reşitsin ve kimse seni istemediğin biriyle evlendiremez. Bana kalsa 25 ten önce evlenme. Ama işte kısmet.

Sizin gibi kadınlarla gurur duyuyorum!

Valla su asigim oluyorum bitiyorum kafalarini tek ben anlamiyorum galiba daha 20 yasindasin ne evliligi bende 20 yasindayim ve kendimi evli dusunemiyorum bence ilk bi buyu sonra dusun evliligi erkek arkadasin da oyle. Evlenseniz bile ev gecindirmek kolay mi en ufak siknti da birbirinize sararsinz 20 yass cooooookkkkk erkennn

Yaşın kaç bilmiyorum ama düşüncelerin gayet olgun. Verdiğin tavsiyeler için teşekkür ederim. İnan bana bunları biliyorum . Düşünüyorum da. İşin garip tarafı benim ailemin istediği biri vardı o olsaydı eğer ben su anda çoktan evlenmiştim. Ailem sevmeye karşı . Karşıdaki kim olursa olsun. Mesela bi dizi izliyoruz . Sevmek le.ilgili bir laf geçsin yada iki kişi görsün hemen basıyor annem hakareti. Sevmeye inanmıyor. Başından geçen bi olay da yok. Isınmasan da evlen diyor. Ben.evlenince ısındım diyor .

Vay benim anneme ne kadar da çok benziyor :) benim annem de sevmeye inanmaz, evlenince herşeyin daha farklı olacağına inanır. Ben annemi dinledim ve çook güzel bir evliliğim var, abim de karşı çıktı, kendi seçtiği ve sevdiği kişi ile evlenmek üzereler şuan, inşallah onlar da Mutlu olurlar

cok üzüldüm adiniza.. ayrica ne büyük sevdaymiş !

bana sorarsan canım , bazı şeyler nasip .. çok seviyorum falanlar bi yere kadar . şimdilik zamana bırak. sevgilin askerden gelsin . biraz da ondan emek bekle . . Çünkü sen bence ailend daha fazla bişey diyemezdin. Çünkü ailenin duruşu bu konuda çok net gibi geldi.

Allah yardimcin olsun. dualarina devam et sen .. hakkında hayırlısi olsun.. ama dedigim gibi zorlama. bilemezsin , belki de senin icin hayirli bir eş olamayacak o.. bunu şimdi anlayamazsin. Zaman gerek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…