yine ben geldim. bakar mısınız. çok çaresizim.

Bende benzer durumu yasadim.
Oda askerdeydi.
Izniyle bizim yaz tatilini denk getirdik ve aileme acildik. Annem olmaz dedi. Hayir dedi. Abimde ablamda olmaz dedi. Babamin hic haberi olmadi.
Snra en sonunda " onla evlendigin gun bizi silersin, tamam istedgin gibi olsun tek sart 2 sene bekleyin, o para biriktirsin askerden snra sende okulunu ilerlet". Ben cok mutlu oldum. Aslinda ben galiba kor degildm ama kor olma istiyodum. Cunku onun diretmesiyle aceleye getirmesiyle aileme acildim. Oysaki bu askerim dedigim sevdigim beni 2 lere aldatmisti, baska buyuk yalanlarinida gordum. Ama yinede kor olmak istedim ve aileme acildim.
Kzum sende cok azda olsa bi tereddut vrmi dogru soyle?? Benimkide namazindaydi, onla beraber bende namaza basladim hatta. Guzel islam dolu bi yuvaydi hayalimiz. Ama o askerim dedgim hicte bu yolda ilerlemiyordu. Demem oki en sonunda ailemin dedigi oldu. Haklilardi.
Aileler yine hakli cikti benim hikayemdede.
Kim bilir belki sende kor olmussundur bazi noktalarda. Yada kor olmak istemissindir. Surda biz bizeyiz hepimiz genc kiziz. Anlariz seni. Annen gilin onaylamadigini bi kenara koy. Bazi tereddutlerin varmi evlenmek istedgin erkek hakkinda??

Senin adına gerçekten üzüldüm. Seni az çok biliyorum . Kötü yasadigin tecrübeni de okumuştum . Açıkçası benim tereddütüm yok . Farklı olduğumuzu düşünüyorum. Beni sevdiğini de düşünüyorum. Ailen sebebi tam ne olarak gösterdi. Benimkiler dini olarak tam bize göre değil dediler. Ama bunlar nasip işi. Bilmiyorum.ki

Evet ailemin durumu çok net. Ama hic tanimadigin birine onlar şöyledir diyebilir misin. Daha hic tanımadan. Ben buna üzülüyorum zaten .
Öte taraftan evet bende artık sevgilimden adımlar bekliyorum . Çünkü ben onu bekledim. Hele ki askerliğini bekledim. Aileme karşı onu savundum. Babam iki ay küs kaldı bisey demedim . Artık onun da biseyler yapması gerekiyor.

Şive konusunda şaşırdım galiba. :) olabilir ama bunun şive yok işte. Ben beklerim çok evlenme meraklısı değilim ama diğer sevgililer gibi yaptıklarını yapamıyoruz haram diye. Hemde bıktık artık bana gelen görücülerden. Çıldırıyor biri geldimi. Bu yüzden biraz para biriktirip aileden ayri, evimizi falan tutup yaşamak istiyoruz.

Hakkınızda hayırlısı olsun. Hayatta her istediğin olmuyor maalesef Allah sana bir yol yazmış sen o yolda ilerliyorsun. Tabiki kendi tercihlerin de söz konusu ama bir şey olmuyorsa zorlamayacaksın ben hayattan bunu öğrendim. Ailen seni fazla sıkıyor ve seni anlamıyor olabilir ama bir de farklı pencereden bakmayı dene bence . Yani şimdiki görüştüğün kişi ile evlenirsen hayatında neler değişecek, nelere göz yumacaksın, neler seni mutlu edecek, neler üzecek. Ailen dediğim gibi anlamıyor olabilir seni ama bak senin başına kötü bir şey gelse Allah korusun arkanda olacak olan onlar, başkası değil. İnancımız gereği anne babaya saygıda kusur etmememiz gerek. Bence çok çok iyi düşün. Çok seviyorum diyorsun, hayatımı onunla geçirmek istiyorum diyorsun ama karşına neler neler çıkıyor. Bence bir istihare yap. Allah hakkında en hayırlı kişiyi çıkarsın karşına inşallah. O kişi çıkınca zaten sen ve ailen hayır diyemiyorsun dilin bağlanıyor adeta :) Ailene asla sırtını dönme :)

Sen eminsen sevdgin erkekten o zmn bos gerekcelerle vazgecme kuzum. Benimkinden farkli biter insallah sizin sonunuz. Annemgil evin tek oglu dediler, babasi bos gezenin bos kalfasi calismiyor dediler. Avrupadakilerin yardimiyla gecinmeyi planliyor. Her avrupadan turkiyeye gidene siparis veriyor. Yeni ciktigi vakit samsung 4deydi gozu. Koyde yasayan birisi olmasina ragmen rahatindan taviz vermiyor. Oglunun maasi olmadanda yapamaz boyle gelmis boyle gider dediler.
Annemgil hakliydi su an gorebiliyorum bunu. Ayrica bu buz daginin gorunen tarafiydi. Dahasida vardi. Babasi cok dengesizdir. Bana " x le evlendiginde benim yanimda operse seni izin verirmisin?" Diye sordu telde yazisirken. Bi kp adayi bi gelin adayina bunu sordu, dusun. " yok baba olurmu hic" dedim. Bana verdigi cevap " öptur.. yoksa hakkimi helal etmem sana".
Cok sinirimden agladim bu adama bisey anlatamiyorum diye. Ilk kez yasadim bunu ben hayatimda. Kavgalarin sonunda kendini naza cekerdi " gelinim dedim bagrima bastim, sildim seni ben, istemeye gelmem zaten, xle anasi gelir size, merak etme kimseye bisey soylemem bi bahane uydururum" . Derdim yav sen benim icinmi gelip gelmiycen, tek oglunun en ozel gunlerinden biri degilmidir o gunler? Of simdi yine bi kez daha sukrediyorum. Iyikide kurulmusum.
Dedigim gibi insallah sizin sonunuz mutlu son olur tereddutsuz ve musmutlu bi hayat yasarsiniz canim benim.
Kotu tecrubeni biliyorum demissin, hangi konudan bahsettin?

Demek istedgim bu benimde. Belki su an " onu cok seviyorum, tek hayalim kavusmak" derken bazi dertleri hic gormuyosun yada cozulur onlar diyosun. Oysaki herkeste ayni sen gibi tereddut etmeden bas koydu evlilik yoluna. Mutluluk detaylarda gizlidir. Misal kv adayi crkilmez biridir size hayati zehir edicek. Misal gorus farki olucak ikiniz arasinda. Yada hayatin tepe taklak olucak sen simdilik " raziyim" dersin ama bi bakmissin durum cok farklidir. Ben olsaydim kendi bildgim dogru diyip evlenicem diye diretmezdim. Hayir yine evlen E elmas gzl . Sana gore zaten en dogru karari veriyosun biliyorum. Yoksa diretmezdin. Bende oyle dusunuyodum. Ama pekte oyle degildi. Ben senin yerinde olsam beni iyi taniyan, beni iyi bilen, hatta sevdgim erkektende az cok bilgisi olan birine sormak dusunceleri. Bilmiyorum tabi boyle biri varmidir. Ama size bi kus bakisi lazim.

sana ozel den mesaj yazdım, bıraz uzunca oldu, ama okursan, tek olmadığını ve bırkac nasıhat bulursun.. sağlıcakla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…