yine ben geldim. bakar mısınız. çok çaresizim.

Az daha sabredin.Askerdeki sevdiğinizi bekleyin.İstedikleri kadar görücü gelsin zorla evlenecek değilsiniz.

Ben beklerim de bu kapidan giremez diyorlar ama. En başta annem.
Sabredin sabredin eninde sonunda inatları kırılacaktır.Önce sevdiğinle sen sağlam dur sevginiz karşısında hiçbir engel duramaz.Öyle bir sürü tanıdığım var yıllar sonra evlendiler çoluk çocuk sahibi oldular yaşadıkları sıkıntılar onların bağlılığını daha da pekiştirdi.

İnanın bu dediğinizin hepsini biliyorum . Ama ailem evlendirmek istiyor yaşı küçük demiyorlar.
Ablacim yasini ozellikle sordum ki resit misin bileyim diye. Resit olmayan bir kadina gel seni siginma evine yerlestireyim okutayim diyemem cunku. Okumaya niyetin varsa yardim etmek isterim. Ama uc gun sonra kalkip ben evlenicem sevdigimle dersen o zaman uzulurum. Evde sozlu veya fiziksel siddet goruyorsan ve ayrilmak istiyorsan goruselim ozelden

Hala şu ırk, köken ayrımı kaldı mı ya. Alevi olsun sunni olsun kürt olsun türk olsun ne farkeder yeter ki insan olsun. Belki senin o beğenmediğin kişi kızını çok mutlu edecek, severek beğenerek verdiğin adam da mutsuz edecek. Mutsuz edince başınız göğe mi erecek? Şu hayata bir kez geliyoruz, bir kez evleneyim ama sevdiğimle olsun diyoruz. Sevmediğinle evlenmek evlilik midir, bir hayat nasıl bu kadar boş geçer?

Şuan seni yıldırmaya çalışıyorlar eminsen o kişiden sağlam dur sen istemediğin sürece görücülere hayır derler zaten

Sevgilinle 3 yıldır birliktesiniz galiba.
Peki bu zaman zarfında ne kadar bir araya gelebildiniz.
Görüşme tanıma şansın oldu mu yoksa uzaktan
uzaga yüzyüze hiç görüşmeden yürütülen bir ilişki mi?
Nasıl tanıştığınızı da merak ediyorum.
Farklı şehir dediğin için soruyorum.
Ailen gerçekten cahil o apayrı bir mevzu
burada önemli olan sen
bu kadar mücadeleyi
hiç tanımadığın bir insan için mi veriyorsun.
Ona göre yaklaşımım değişir.

Bakkala bile gidemiyorsun , sevgilinle ne ara tanıştın? Aşık oldun. Karşındaki kişiden emin misin ? Ailen seni neden vermek istemiyor gerçekten sevdiğin için mi ? Yoksa seni üzerler diye mi? Bu arada hangi şehirdesin?

Canım eski konularını bilmiyordum bu konunu okuyunca gerçekten çok üzüldüm içimden Allahım yardimcin olsun dedim. Evliliklerde anne baba rızası önemlidir diyenlerden olmama rağmen senin gibi istisnai durumlarda ailenin çok fazla dinlenmemesi gerektiğini düşündüm bir an. Sonra eski konularına göz gezdirdim de sevgilim askerde beni çok uzuyor hep aglatiyor tarzı şeyler yazmışsın. O konunu görünce vazgeçtim açıkçası tekrar. Ailen istemiyorsa tanımasına gerek yok belki de hissediyorlardir.

Benim ailem de esimi istememisti sirf dogulu diye, kurt diye esim de ailesi de biz kurt degiliz der. İnsan kutugu doguda olmak zorunda diye kurt olmak zorunda degil. Neyse dedigim gibi ailem istemedi, ozellikle de babam. Ben de anneme ne olursa olsun esimle evlenecegimi, istegimin onlarin rizasiyla olmasi yonunde oldugunu soyledim. Tabii benim aile kulturumle sizinki farkli, sizin cevreniz ve aileniz daha baskici, daha kisitlayici. O yuzden size rest cekim diyemem. Bence sevdiginizin askerden gelmesini, is bulmasini, birikim yapmasini bekleyin. Bu arada sunu da unutmayin kimse sizi rizaniz disinda evlendiremez, evlendirmeye kalkar evlenin diye zorlar vs ise de gerekli yerlere basvurun. Cok sukur ben esim konusunda yanilmadim. Umarim sizin de her sey hayirlisiyla gonlunuzce olur. Ama hareket etmeden once iyi dusunun iyi tartin. Karsi taraf her zaman dusundugumuz, tanidigimizi sandigimiz (!) gibi cikmiyor ne yazik ki...

Yaşım 20 . Sevgilim 23 sayılır. Askerden gelince hem açıktan okuyacak hem çalışacak. Bende burda açıktan başlayacağım . O sırada evleniriz demiştik. Ama olmuyor . Nolur dua et. Çok istiyoruz.
Yani bukadar baskılı bır aılen veya annen varsa sayet normal yoldan gulluk gulıstanlık evlenemıyecegını asıkar ancak sevgılın maddı olarak guclu olursa sayet kacsanız bıle en azından kafanız rahat olur oyuzdendede kendını ısını gucunu oturtayasıya kadar abla tavsıyesı gızlı yasa aılenden kı basın agrımasın ıkınızınde bende 22 yasında evlendım esımde 23 yasındaydı ama bızım ıkımızınde ısı gucu mesleklerı vardı maddı olarak sıkıntı yasamadık aılelerde bısey dıyemedı.

Benim sevgiliminde yaşı 23 . Askerlik bitince işe bakacak zaten. Ama ben karşı gelmek istemiyorum aileme. Onlarında rızası olmasını istiyorum

Benimki de biz kürt değiliz diyor. Kürt den gelin bile almadık sülaleye diyor. Bizde askerden gelince işe girer biraz birikince de isteme olur diye düşünmüştük ama daha hiç bisey olmadan ayrıl diyorlar eve almayız diyorlar.

Evet o zaman öyle yazmıştım ama askerde olduğu için komutanlar falan kız sa bu geliyor o zaman bana çatıyor du. Üzüyor falan dediysem küfür, hakaret yok sadece tartışma çıkarıyordu . Su an da öyle değil ama . Ondan memnunum. Gorusmedigimiz zaman hic birseyden zevk alamıyoruz. Ailem kürt dür onlar diyor. Kürdün adetini bilmeyiz diyor başka nedenlerde var tabi. Ama kürt degiliz diyor sevdiğim de. Konuşması falan da düzgündür. Kürt ler şiveli falan ya öylede değil.

Face de ortak tanidiklarim vardı ordan tanışmıştık. Aradan 1 yila yakın zaman geçince sevgili olduk. Karşımdaki kişiden emin olduğum için aile me söyledim. Çok zor bi karardı. Ailem in sebebi maddiyat ve yaş değil. Dinine düşkün mu diyor bide kürt diyor . Ama efendi saygılı biridir. Namazını kılar . Ayrıca kürt değiliz diyor. Sülale ye kürt gelin bile almadılar diyor. Diğer soruda ; severek evlenmeye karşılar. Eğer görücü usulü aynı kişi isteseydi bu kadar sıkıntı olmaz di. Dizilerde bile annem seven bi çift görünce hakaretler yağdırıyor.

Toplam da 15 kez olmuştur. 1 yıl askerlik olduğu için neredeyse 1 yila yakın görüşemiyoruz. Face de ortak tanıdık vardi ordan tanışmıştık. 1 yila yakın zaman sadece arkadaştık sonra sevgili olduk. Ben sevdiğimden emin olmasam ailemin karşısına nasıl cürret edip çıkarabilirim. Ama anlamıyorlar.

Bende buna üzülüyorum ya zaten . Ne zaman öleceğimiz belli değil. Hayat o kadar Kısa ki. Nolur yani sevdiğimiz insanın yaninda olsak. Çok mu şey istiyoruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…