Yine ben Allah rızası için sadece fikirleriniz lazım

Evet her gün yaptırmak istemeyebilirsiniz ama yazıktır kadının sağlığı söz konusu. Eşinizle paylaşın. Hafta sonları ve hafta içi akşam komple o yaptırsın siz de hafta içi eşiniz işteyken yardımcı olabilirsiniz. Her şeyi istediğimiz için yapmıyoruz en nihayetinde hayatta mecburen yapılan şeyler de oluyor.

Zaten hiç gitmeyim demiyorum? Yemeğini temizliğini seve seve yaparım ama insan yprulmaz mı arkadaşlar bi süre sonra kendi evim hayatım da var

eşim yüz defa günde sürekli arar artık anneme çıktınmı sporunu yaptınız mı diye

Nasıl abartmışsınız. Eşiniz belli ki sizi bildiği için arayıp kadının sporunu yaptırdın mı diye soruyor. Yalnız tekerlekli sandalyeye mahkum olacak bir kadın söz konusu ya. İnsan komşusu olsa yine yardımcı olur. Bir de kayınvalide iyidir diyorsunuz.

Ailenize dert yanmanız, onların çabuk yaşlanırsınız diye istememeleri! O zaman fizyoterapistlerin ömrü çok kısa da biz mi bilmiyoruz.

Kendi hayatınız, aktiviteleriniz tabii ki önemli ama çalışmıyorsunuz, günde yarım saat bir saat başka bir şeye vakit ayırmak sizi bir şeyden alıkoymaz. Çok da merak ettim bütün gün neler yaptığınızı da konu o değil.

Ne diyeyim, Allah vicdan versin.

Zaten hiç gitmeyim demiyorum? Yemeğini temizliğini seve seve yaparım ama insan yprulmaz mı arkadaşlar bi süre sonra kendi evim hayatım da var

Yorulur, yoruluyor yani ama hayatta yaşayacaklarımızı kendimiz belirleyemiyoruz maalesef. Hayatınızı kolaylaştırmaya çalışabilirsiniz. Örneğin temizliğe yardımcı alıp halledebilirsiniz.

bakın ben fikir almak için düzgünce konuşmak için yazdım ne insanlığım kaldı ne vicdanım, hepiniz her gün kv ile baş başasınız demekki yoksa ordan öyle düşünmek laf atmak kolayınıza geliyor

Üst katinizdaymis kayinvalideniz...
Saatlerinizi oturup, birlikte ayarlarsınız..
İlk başta gidin, yardımcı olun..
Biraz da müzik açın..
Fizik tedavi sırasında, çok iyi oluyor..
Zamanla, kendisinin de yapabileceğini, bazen evde olmadığınız zamanlar da olabileceğini güzellikle söylersiniz..
Araniz iyi sanıyorum. Eski konularınızi bilmiyorum..
Eşinize de, arayıp direktif vermemesini söyleyin.
Bebeğiniz var mı bilmiyorum olunca zaten mecburen öğrenmek zorunda olacağı için sıkmayın kendinizi.

Elbette yorulur, of der vs. Bunlar gayet insani. Ama siz daha olayın ta en başında inanılmaz yükseliyorsunuz. Eşinizin aklının annesinde olmasına bile bilenmişsiniz. Daha yeni bir durum, normal değil mi merak etmesi. Aklı onda kalacak benle ilgilenemeyecek diye telaşa kapilmişsınız.
Bi sakin olun önce, haftada 3 gün terapist, 2-3 gün eşiniz yaptırsa 1-2 gün de siz idare edebilirsiniz. Temizlik için yardımcı tutabilirsiniz. Bütün gününüz, bütün hayatınız bitmiş gibi davranmanıza gerek yok.
Eşiniz de zamanla alışır düzen kurulunca. İnşallah daha kötüye gidip tamamen bakıma muhtaç hale gelmez.

Kira ödemeden oturuyorsanız eşinize söyleyeceksiniz ben haftada 3 gün yaptırırım 4 gün de birini bulalım o yaptırsın
Ya da bir akşam sen bir akşam ben diyebilirsiniz
Diğer bir seçenek de siz çalışacaksınız eşiniz evde durup annesine bakacak

O halde ailenizde ciddi bir empati sorunu var kusura bakmayın. Bugün babanız olmasa ve anneniz sandalyeye mahkum olsa size yine de gençliğin gidecek gibi bir yorum yaparım merak ettim doğrusu. Aramızda bir sorun yok demişsiniz , demekki size değer veriyor veya seviyor . Ben hayatta karma denen şeye inanırım, eşiniz de bir gün kendi ailenizde doğacak bir ihtiyaç için size sen anneme baktın mı ki derse tek bir cümle edemezsiniz. Veya ben mecburmuyum dese siz nasıl bir savunma düşünüyorsunuz. Sizde hasta olduğunuzda kocanız da eşek değilse bugün ben ilgilenirim diyecektir . Veya paylaşımlı günlere bölüp arada beni dinlendir diyebilirsiniz .

Sorun şu ki kv zaten yanında kimseyi istemiyor oğlum kızın evinize gidin diyor kendini yük hissediyor onu gerçekten çoks eviyorum ama eşim aylarca durduk yere annemi aradın kaç dk konuştun, bugün kaç defa gittin ettin diye diye soğutuyor beni anlamıyor

Bu arada tek çocukla evlenenlerin bunun bilincinde olması lazım.

Elden ayaktan düşünce o sana kalacak yani farkında olmanız lazım.
Tek çocuğum, eşim ileride birini almamız gerekirse seninkileri alıcaz mecbur diyor. Ben onu da istemiyorum, E kendi ana babama bakmam derken eşiminkine zaten bakmam mesela. Tabi büyük konuşmamak lazım, hayat.

Ek olarak ben mesela kimsenin verdiği evde oturmuyorum. Bir şeylerin karşılığını vermem gerekmiyor. Ama sizin vermeniz lazım.

Yazılı olmayan ama cayır cayır var olan bazı kurallar.

Siz hergün kv ile olmak istemiyorduysanız neden aile apartmanında yaşıyorsunuz?

Ben istemem mesela her gün görüşmek ve farklı şehirdeyim. Ama ihtiyacımız olduğunda yanıma geldi bana destek oldu sağolsun.
Eğer o da hasta olursa yapacağım şey bakacak birini bulup kendim de elimden geldiğince destek olmak olur.

Sürekli sizinle olmaz. Başka biriyle daha desteklenmeli.

O zaman eşinizle halledin sorununuzu önce. Hallolmuyorsa da çözüm belli.

Siz çalışıyor musunuz ?

Canınız çok mu tatlı ?

Aileniz yapma çabuk yaşlanırsın gibi bir şey demiş ya yapmasanız da gene yaşlanacaksınız haberiniz olsun

Çok abartmıssınız , hayat sizin dediğiniz gin günlük gülistanlık değil maalesef.

İnsanın insana ihtiyacı var , o hareketleri yapmazsa yatalak kalabilir ve yükünüz daha da artar.

Eşiniz tek çocuk mu ?

Sağlık konusunda eşe destek olmak şart diye düşünenlerdenim.

Aile binasında otururken biraz minnet duymak gerek diye düşünüyorum.

Şahsi fikrim bu.

Siz kendi ailenizin dediklerine değil bu saatten sonra çekirdek ailenize odaklanın.

El ele yapar inanın.

Çalışmıyorsan,apartman da adamın ailesinden kalma ise bu işin sana kalması normal.
Gulu seven dikenine katlanır.
Kira derdi yok,çalışmak yok.
Kocan da en azından 1 saat annesine yardımcı olmani istiyor.
Bana makul geldi.
Zaten bu konuyu dillendirirsen kocan da sana bilenecek,çok net.

Tamam siz ilgilenmeyin, eşiniz birini tutsun o ilgilensin ona da yok diyeceksiniz maddi sebeplerden değil mi?
Akşam işten gelip hergun annesiyle ilgilense o da dert olacak.
Sizin gün icinde bir saatlik vaktiniz olmayacak tabi artık neler yapıyorsanız, ne olsun istiyorsunuz tam olarak?
Evinde oturup rahat ettiğiniz şöyle bir kayinavdeyle ilgilenmeyeceksiniz, eşinizle o ilgilense bile rahatsız olacaksınız ama evliliğinizde sorun olmayacak. Başka isteğiniz var mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…