• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yine ben Allah rızası için sadece fikirleriniz lazım

Eşiniz yapsın. Ben olsam ben de yapmak istemem. Eşinin niye yaptırmıyorki

Esi evde tek calisan. Gündüz vakit gelip nasil yaptirsin mesela? Hani aksamlari haftasonlari o yapsin, ya geri kalan zamani? Fizioterapiste pahaliymis, heleki eve gelse. Kendisi yapmak istemiyorsa esinin onunla ekstra ilgilenmesinden veya ekstra calisip daha az vakit ayirabilecegindem sikayet etmeyecek. Yada kadinin evinden cikip kiraya gitsinler, kadinda kira geliri ile fiziyoterapist cagirsin. Ama o zaman bu sefer kendilerine ekstra gelir lazim olucak. Konu sahibi her öneriyor bir bahane buluyor. Yok ev ve is öyle hemen olmuyormus felan. Evet olmuyor. Ama bir yerde baslayabilir

Esi evde tek calisan. Gündüz vakit gelip nasil yaptirsin mesela? Hani aksamlari haftasonlari o yapsin, ya geri kalan zamani? Fizioterapiste pahaliymis, heleki eve gelse. Kendisi yapmak istemiyorsa esinin onunla ekstra ilgilenmesinden veya ekstra calisip daha az vakit ayirabilecegindem sikayet etmeyecek. Yada kadinin evinden cikip kiraya gitsinler, kadinda kira geliri ile fiziyoterapist cagirsin. Ama o zaman bu sefer kendilerine ekstra gelir lazim olucak. Konu sahibi her öneriyor bir bahane buluyor. Yok ev ve is öyle hemen olmuyormus felan. Evet olmuyor. Ama bir yerde baslayabilir
Ay Allah aşkına kim bu platformda kayınvalidesine hergün egzersiz yaptırır. Boş laf atmayın. Elimden gelse kimse evine almayacak. Konu sahibi yemek temizlik yaparım ama hergün hergün gidip egzersiz haptıramam diyor haklı. Bir insan herg7n kendi evinde yemek yapmak istemiyor. Aynı şeyi hergün nasıl yapsın. Arada yaparım diyor. Hergün nasıl yapsın yaa bencillik bu.

Merhaba daha önce konumdan bilebilirsiniz belki eşimle babam arası bi tartışma olmuştu sonra düzeldi çok şükür ailem arasında problemler yok ve aksine bize maddi manevi çok destek oluyorlar Problemim şu kv hastanede fizik alıyor bikaç sağlık sorunu var tekerlekli sandalye yaşamaya mahkum gibi bişey doktor dediki günlük işlerini kendin yapabileceksin ama her gün boyun bacak basit hareketleri yapman ve birinin sana yaptırması lazım dedi ben her gün gidip yapamam siz olsanız yapar mıydınız düşünün gençsiniz kendi hayatınız sporunuz eşiniz yaşantınız dertleriniz varken her gün her gün kv bakacaksınız .. terapist tutsak çok pahalıymış eşimle sanki yakında yine bu kv konuları nedeniyle kavga çıkacak gibi hissediyorum sanki içimden bi şekilde boşanacaz gibi düşünceler geçiyor neden böyle bilmiyorum siz olsanız ne fikir veirrdiniz
Milletin anasına nıye bız bakıyoruz
Herkes kendi annesine baksın

Eşiniz baksın annecıgıne

Ay Allah aşkına kim bu platformda kayınvalidesine hergün egzersiz yaptırır. Boş laf atmayın. Elimden gelse kimse evine almayacak. Konu sahibi yemek temizlik yaparım ama hergün hergün gidip egzersiz haptıramam diyor haklı. Bir insan herg7n kendi evinde yemek yapmak istemiyor. Aynı şeyi hergün nasıl yapsın. Arada yaparım diyor. Hergün nasıl yapsın yaa bencillik bu.
İnsanlar size yaptırmak zorunda değil ama o zaman kayınvalidesinin evinde oturmasın o evden çıksın, kadın da evi kiraya verip tedavi masrafını çıkarsın diyor. O kısma neden cevap vermiyosunuz?

Eski konularınıza şöyle bir göz attım. Babanız berbat biri, aile eviniz huzursuz, evlat ayrımı desen var. Bekarken asgari ücretle senelerce çalışmışsınız.
Eşinizden ilgi ve sevgi görünce hem manevi hem maddi olarak kurtarıcı olarak görüp rahat ederim diye düşünerek evlendiniz belli ki. Hata yapmışsınız. Çünkü evlilik de çok büyük sorumluluk isteyen bir yapı. Şu anda sorumluluk almak zorunda kaldınız. Paniğiniz, hayal kırıklığınız ve öfkeniz bundan.
Keşke önce kendi ayaklarınız üzerinde durup ailenizden bağımsızlaşıp sonra evlenseydiniz. Hadi o da olmadı maddi durumu çok iyi biriyle evlenmeliydiniz.

Herkes evde ücretsiz oturmak demiş pardon her şey para üstğne yani karşılıklı mı? Eviniz kendi evimiz iş bulmak sihirli değnekle olmuyor malesef ne kolay söylüyorsunuz
Ev, siz eşinizle evli iken eşinizin kazancı ile mi alındı?
Her şey para üstüne malesef. Eğer öyle değil diye düşünüyorsanız terapiste rica edin, her şey para değil diyin. Gelsin ücretsiz yaptırsın.

Hem ev vericem hem gelin yan gelip yatacak hem de gram faydası olmayacak.
Derhal sizi o evden çıkarır kiraya veririm 15 k kira eder muhtemelen o paraya mis gibi bakıcı tutarım part time kimseye de minnet etmem. Kv acımışta altınızdan evi almamış

Boş laf atmayin derken? Kayinvalidem ve kayinpederim benim yanimda yasiyor. Biz ilgileniyoruz herseyle. Ve evet gerektiginde tekerlekli sandalyeye mahkum kalmasin diye de yardim ederim. Kendi anneme de ederim. Konu sahibi her verilen öneriye bir engel buluyor kendine. Hicbirsey bulamasa esimin ilgisi azalir oluyor. Eh diyelim yapilmadi kadin tekerlekli sandalyeye mahkum kalacak o zaman ne olur? Her gün hepsin o yapsin demiyor zaten kimse..ama esi calisiyorsa ve adam tutacak para yoksa o zaman bi zahmet kendi calismiyorsa yardim edecek.

Her gün yapsın veya yapmak zorunda diyen yok ki. Terapist, eşi ve konu sahibi paylaşabilir gayet de.
Eşi evet birincil sorumlu. Peki adam maaşının büyük kısmını belki de hepsini terapiste verince konu sahibi maddi manevi mutlu olabilecek mi? Konu sahibi ve eşi kadının evini kullanmasın o zaman. Kiraya verilsin ev. Kira ile de kadına terapist tutulsun.

İnsanlar size yaptırmak zorunda değil ama o zaman kayınvalidesinin evinde oturmasın o evden çıksın, kadın da evi kiraya verip tedavi masrafını çıkarsın diyor. O kısma neden cevap vermiyosunuz?
O mantıklı. Bunu okumamıstım. Ama öncesinde de herkes demiş bakacaks8n yapacaksın diye. Ya insan kendi çocugunun bile altını değiştirirken emzirirken falan bunun birniki yıla biteceğini bilerek yapıyor. Hergün ömür boyu bu kadın nasıl yapsın yani. Ev muhabbeti ayrı konu kira cersin ya da kira parasına da bir uzman gelsin yapsın hem daha iyi yapar iyi olur

Babası döverken, baskı yaparken, parasını elinden almak isterken kızının erken yaşlanabileceğini düşünmemiş, eşi ölmüş bakıma muhtaç kadının evinde oturmasına sesini çıkarmamış işine gelmiş ama söz konusu kayınvalideye 1 saat ilgi göstermek olunca kızım erken yaşlanırsın demiş.

Kusura bakmasın ama babası yaşlı hasta tek başına kadının etinden sütünden yararlanılır ama bakılmaz diye düşünen biri demek ki kızına da bu yönde akıl veriyor, kendisi bakıma muhtaç olursa konu sahibinin eşi de babana bakarsan erken yaşlanırsın deyip engellerse, o yüce gönüllü baba eşin haklı mı der yoksa evlatlığından girip vicdansızlığından çıkar mı?

Elbette kayınvalide kayınpedere bakmak gelinin damadın değil öncelikli olarak evladın sorumluluğudur ama size ev vermiş, dolayısıyla çalışmasam da olur rahatlığını sağlamış, size hiç yük olmak istemeyen birisine de günde 1 saatinizi ayırırsınız, yok ben yapamam diyorsanız o zaman baştan aynı binada yaşamayı kabul etmeyip resti çekeceksiniz, konu sahibinin psikolojik sorunları varsa sebebi kayınvalidesi değil babası, çekebiliyorsa babasına resti çeksin, hiç anlaşamadığı zamanında evden ayrılmayı dahi düşündürten babasının aklıyla hareket ediyor, kayınvalide ağzı gözü durmayan biri olsa neyse ama öyle biri de değilmiş.
Mune öyle bir babanin lafıyla hareket edip beni düşünüyorlar diyor birde. Kendisini düşünen falan yok halbuki. Babasi kötülüğüne ve ileride kendisine ihtiyaç olur diye bakma diyordur en fazla.
Konu sahibinin şuan en ufak olumsuzluğa tahammülü olmamasının sebebi de aile evinde yaşadıkları muhtemelen Kendini doldurdukca dolduruyor.
Hayattaki tercihlerimizin bir karşılığı olacak. Babası vefat etmiş, tek çocuk olan bir adamla aile evinde yaşamayı kabul ederek evlenirken ne düşünüyordu? Kendisi evlilikle beraber işten de çıkmış. Esinin geliri bellidir. Söyle bir durumda ne olmasını bekliyor?
Tüm sorumluluğu almadan eşiyle konuşarak bir düzen kuracaklar. Bugün hareketleri yaptirilmayan kayınvalide yarın daha kötü olunca gelip yine başkasi bakmayacak kendisine.

Boş laf atmayin derken? Kayinvalidem ve kayinpederim benim yanimda yasiyor. Biz ilgileniyoruz herseyle. Ve evet gerektiginde tekerlekli sandalyeye mahkum kalmasin diye de yardim ederim. Kendi anneme de ederim. Konu sahibi her verilen öneriye bir engel buluyor kendine. Hicbirsey bulamasa esimin ilgisi azalir oluyor. Eh diyelim yapilmadi kadin tekerlekli sandalyeye mahkum kalacak o zaman ne olur? Her gün hepsin o yapsin demiyor zaten kimse..ama esi calisiyorsa ve adam tutacak para yoksa o zaman bi zahmet kendi calismiyorsa yardim edecek.
Siz yapıyorsunuz diye herkes yapacak değil. Öz annesine yapması lazım. Ama kvye kendi oğlu yapacak yani

Her gün yapsın veya yapmak zorunda diyen yok ki. Terapist, eşi ve konu sahibi paylaşabilir gayet de.
Eşi evet birincil sorumlu. Peki adam maaşının büyük kısmını belki de hepsini terapiste verince konu sahibi maddi manevi mutlu olabilecek mi? Konu sahibi ve eşi kadının evini kullanmasın o zaman. Kiraya verilsin ev. Kira ile de kadına terapist tutulsun.
E konu sahibi de paylaşılsın demiş zaten kabul edilmiyor hep benim yapmam isteniyor diyor. Yoksa haftada 3 güne okey zaten dediğine göre

2 tane evi olan çocuğuna falan ev vermemeli bu arada. Kadının eşinden kalan emekli maaşı da olsa bile ek gelir olması lazım böyle ekstra durumlar için.
Kesinlikle.
Şu an anne babamın emekli maaşlarını ve hayat şartlarını gördükçe ilerisi için yatırım yapmamız lazım kafasına geldik eşimle. Resmen yaşlılığımız için para biriktirme derdine düştük.

Siz yapıyorsunuz diye herkes yapacak değil. Öz annesine yapması lazım. Ama kvye kendi oğlu yapacak yani

Yazilani anlamiyormusunuz? Esi calisiyor, gündüz yok. Paralari fiziyoterapist tutacak kadar ha var ha yok. Diyelim ne kayinvalidenin ayligi ve esin maasi yetmiyor? Eh o zaman ne yapacak adam? Kendini ortadan mi bölsün. Ekstra is eklese diyelim haftasonlari felan terapist icin o zaman konu sahibi yine mutlu olmayacak. Günde iki kere 20 dakika veya 30 dakika eksersiz yaptirmak alternatiflere karsi sanki cok büyük olay gibi görüyor ama degil. Keyfi bilir tabi, biz ne yazsak bos, ama ona dokunmayacak bir cözüm yok bu durumda

Kesinlikle.
Şu an anne babamın emekli maaşlarını ve hayat şartlarını gördükçe ilerisi için yatırım yapmamız lazım kafasına geldik eşimle. Resmen yaşlılığımız için para biriktirme derdine düştük.
Şimdiki emekli maaşlarına maaş denilmez ki
Devletin yaşlılara bağışı gibi bişey
Yada sosyal yardımı😔
Evi olmayan iki emekli ki o da zor eskiden kadınlardan az çalışan olduğu için yine de iyimser yaklaşıyorum iki emekli diyerek, bu şartlarda nasıl yaşasın
Ne kira verilebilir ne beslenebilir
Hep öneriler ileride başka yatırımlar bulunması yönünde
Doğru yapıyorsunuz yani
Keşke emeklilerimiz hangi ülkeyi gezeceklerini düşünselerdi😔

Back