• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yine ben Allah rızası için sadece fikirleriniz lazım

Hayır ben hepimizin yaşlanacağının farkındayım Allah hiçbirimizi ele ayağa düşürmesin demek istediğimi anlatamıyorum, soruyorum sizlere hepiniz bunu normal mi buluyorsunuz gerçekten özel hayatımız kalamayacak tahmin edersiniz şuan bile haklı olarak annesinde tüm gün aklı yüzü hep asık bana ilgisi hiç yok bu günler geçer diye elbet beklerim hastalıkta sağlıkta diyoruz sonuçta ama ömür boyunca ben her gün her gün nasıl bakayım hanginiz bi gün artık of çekmez?

Mesele of cekmek degil. Ama bu günün gelecegini hic mi hesap etmediniz? Benim kayinvalidemi ve kayinpederimi yanimiza aldik. Yaslilar, yalniz kalmasinlar diye. Kendi islerini görüyorlar cogu zaman. Ama doktora ve hastaneye genelde ben götürüyorum, cünkü esim bütün gün calisiyor. Bir ihtiyaclari olsa gündüz ben ilgileniyorum. Esim de evde olunca. Bu arada benim de 3 cocugum var. Endise etmenizi anliyorum, ama bu fizioterapi isleri yapilmasa daha da kötüye gidiyor ve tamamen sandalyeye mahkum kalabilir. Esinizle planli hareket etmeniz lazim. Herseyi siz üstlenemiyorsaniz bile, ona göre onun yardim etmesi lazim. Ve sunu da ekleyim:
Esinizle olan iliskinizi bu durumlardan ayri tutun. Esiniz size karsi ilgisizse bunun suclusu annesi degil. Bizim de bir sürü sorumluluklarimiz var, ama birbirimize vakit ayiriyoruz. Böyle durumlari Esinizle suclamadan konusun

Çalışmıyorsan,apartman da adamın ailesinden kalma ise bu işin sana kalması normal.
Gulu seven dikenine katlanır.
Kira derdi yok,çalışmak yok.
Kocan da en azından 1 saat annesine yardımcı olmani istiyor.
Bana makul geldi.
Zaten bu konuyu dillendirirsen kocan da sana bilenecek,çok net.
Konu sahibi ısrarla kira sorularına, çalışma konusuna cevap vermiyor.
Tabi ki kadınların misyonu kayinvalide bakmak değil, yapmak zorunda da değil kimse. Ama konu sahibi hiçbir emek koymak istemiyor ortaya sorun orda.
Haftasonu dışında terapist tutulsa 30 bini geçer masraf. E eş ne kadar kazanıyor da bu yükü kaldırabilecek? Bu sefer maddi sıkıntılarımız var geçinemiyoruz diye dert yanacak. İşe girip çalışacak o zaman paşa paşa. Hem kadının evinde oturalım kira vermeyelim, hem ben çalışmayayım, hem günde 1 saat fedakarlık yapmayayım, eşim annesini düşünmesin/dertlenmesin... Yani yetişkin istekleri değil bunlar. Çocuk gibi sadece kendini düşünüyor.
Kayinvalide ile mesafeli olmak isteyen sağlıklı iken de gidip aynı binada, kadının evinde oturmayacak.

Şimdi şöyle özetleyim kv çok iyi biri onla problemim yokken eşim durduk yerde şey diyor bazen işte annemi günde kaç defa aradın kaç defa çıktın ( üst katta ) kaç kere görüştün carr curr bende irreti oluyorum beni yönlendirmesini istemiyorum , günde kaç dk konuştuğum mu kanıt oluyor onu sevip sevmediğime? Kırk dk konuşunca seviyor beş dk konuşunca annesini sevmiyor mu olacağım ? Üstüme bazen çok geliyor o yüzden irreti oluyorum üzülüyorum artık, tek çocuk babası yok
Yardımcı olsanız o zaman günde 1 saat size bir şey kaybettirmez. Bir hafta siz yardımcı olun, bir hafta eşiniz ilgilensin. Annesi tek kalmasın diye düşünüyor ilgilenmenizi istiyor olabilir

Hayır ben hepimizin yaşlanacağının farkındayım Allah hiçbirimizi ele ayağa düşürmesin demek istediğimi anlatamıyorum, soruyorum sizlere hepiniz bunu normal mi buluyorsunuz gerçekten özel hayatımız kalamayacak tahmin edersiniz şuan bile haklı olarak annesinde tüm gün aklı yüzü hep asık bana ilgisi hiç yok bu günler geçer diye elbet beklerim hastalıkta sağlıkta diyoruz sonuçta ama ömür boyunca ben her gün her gün nasıl bakayım hanginiz bi gün artık of çekmez?
Özel hayatınız neden kalmayacak ki? Size mi yerleşecek? Yada artık tamamen mi bakıma muhtaç? Yemek yapamaz yiyemez banyo yapamaz vs.?

Konu sahibi ısrarla kira sorularına, çalışma konusuna cevap vermiyor.
Tabi ki kadınların misyonu kayinvalide bakmak değil, yapmak zorunda da değil kimse. Ama konu sahibi hiçbir emek koymak istemiyor ortaya sorun orda.
Haftasonu dışında terapist tutulsa 30 bini geçer masraf. E eş ne kadar kazanıyor da bu yükü kaldırabilecek? Bu sefer maddi sıkıntılarımız var geçinemiyoruz diye dert yanacak. İşe girip çalışacak o zaman paşa paşa. Hem kadının evinde oturalım kira vermeyelim, hem ben çalışmayayım, hem günde 1 saat fedakarlık yapmayayım, eşim annesini düşünmesin/dertlenmesin... Yani yetişkin istekleri değil bunlar. Çocuk gibi sadece kendini düşünüyor.
Kayinvalide ile mesafeli olmak isteyen sağlıklı iken de gidip aynı binada, kadının evinde oturmayacak.
Peki şöyle dusunelim..
Konuyu açan kişinin bir erkek çocuğu olsa ; ileride evlense..
Kendisi de böyle bir gereksinime ihtiyaç duysa ; oğlu karisina ne derdi ?
Karısından nasıl bir cevap beklerdi ?
Yanıt net aslında.
Zaman zaman fedakarlık gerekir ama okudukça diyorum ki ; Rabbim kotusune denk getirmesin,elden ayaktan düşürmesin,kime kimseye muhtaç etmesin inşallah 🤲

Niye genç yaşlanasınız anlayamadım, kira ödemeden kuruş vermeden KP-KV evinde oturuyorsunuz. İşe de gitmiyormuşsunuz. Eeee sabah 6da yollara düşen çalışanlar hakkında ne düşünüyorsunuz mesela, kira ödemek zorunda olan insanlar?

Çok yazik gerçekten adamlar size koca ev vermişler, kira derdiniz yok, evde de kalça büyütüyorsunuz ama bir kadına verecek 1 saatiniz yok öyle mi? Bu yüzden kapı önüne konursanız aileniz aynı şartları sunuyor mu mesela, yoksa çalışmak zorunda kalır mısınız? İnsanların paralarını yiyip kendilerini beğenmemek yeni moda oldu arkadaş.

Son düzenleme:
Aileniz hastane sürecinde de kayinvalidenizin yanına gitmenizi istemiyormuş. Ne biçim insanlar? Bunun kızını düşünmekle alakası yok. Eşinizin yerinde olsam bakmam ikisinin de yüzüne. Sizde bu kafa ve aile oldukça çok sorun yaşarsınız evliliğinizde.
Sonra gider bekarken olduğu gibi paşa paşa çalışırsınız, erken mi yaşlanırsın genç mi görürsünüz.

Ben de ömür boyu böyle bir şey yapmam, arada yardımcı olurum vaktim olursa sadece. Ama hem aile apartmaninda ücretsiz oturup hem de çalışmayan birisi de biraz mecbur bence. Bence siz bir işe girin maaşınızı kira niyetine kv verin o da kendine hareket yaptıracak birini bulsun, haftada birkaç gün de oğlu yaptırır idare edersiniz.

Eee çıkın gidin ordan o zaman başka yere taşının. O niye olmuyor?

Birincil sorumluluk eşinizde sizde değil. Eğer kvnin size karşı olumsuz bir tavrı tarzı yoksa geçmişten gelen ve çok kırıcı olaylar yasanmadiysa ( her ailede olan ufak tefek surtusmelerden gıcık kapmalardan bahsetmiyorum- borç altın alıp vermeme /iftira/hakaret gibi büyük şeylerden bahsediyorum) ben yardımcı olurdum şayet eşim müsait değilse . Ben çalışan kadınım zamanım kısıtlı bundan dolayı kısıtlı zamanimi kime hsrcayacagima dair insiyatif bende ama calismiyorsaniz biraz el atmanız yapıcı bir harekettir

Ben de ömür boyu böyle bir şey yapmam, arada yardımcı olurum vaktim olursa sadece. Ama hem aile apartmaninda ücretsiz oturup hem de çalışmayan birisi de biraz mecbur bence. Bence siz bir işe girin maaşınızı kira niyetine kv verin o da kendine hareket yaptıracak birini bulsun, haftada birkaç gün de oğlu yaptırır idare edersiniz.
Kesinlikle.
Olay kadın kaynanasına bakmak zorunda olayı değil. Böyle bir şeyi asla savunmuyorum. Ama eş kişisi tek evlat ve bunu çözmek zorunda. Ya manevi emeğiyle, ya maddi gücüyle. Evlat olarak ek iş yapabilir, annesinin yanına taşınıp evi kiraya verebilir vs.
Ama bu çözümler de evli insanlar için pek olası değil. O zaman konu sahibi ya kendi ilgilenecek ya da maddi olarak eşine destek olacak. Basit bir denklem aslında.

Birincil sorumluluk eşinizde sizde değil. Eğer kvnin size karşı olumsuz bir tavrı tarzı yoksa geçmişten gelen ve çok kırıcı olaylar yasanmadiysa ( her ailede olan ufak tefek surtusmelerden gıcık kapmalardan bahsetmiyorum- borç altın alıp vermeme /iftira/hakaret gibi büyük şeylerden bahsediyorum) ben yardımcı olurdum şayet eşim müsait değilse . Ben çalışan kadınım zamanım kısıtlı bundan dolayı kısıtlı zamanimi kime hsrcayacagima dair insiyatif bende ama calismiyorsaniz biraz el atmanız yapıcı bir harekettir
Kibar cevabınız ve tavsiyeniz için teşekkür ediyorum🙏🏻

Bu çok büyük bir yük. Sorumluluk almak istememenizi anlıyorum ama terapist çok pahalı demişsiniz, oturduğunuz aile apartmanındaki evden çıkarsanız onun kira parasıyla kadın gayet rahatça özel fizik tedavisini alır. Şu an o evde oturarak kadının gelirini ciddi düzeyde azaltıyor ve sağlığı için zorunlu olan bir tedaviden mahrum bırakıyorsunuz farkında mısınız?

Herkes evde ücretsiz oturmak demiş pardon her şey para üstğne yani karşılıklı mı? Eviniz kendi evimiz iş bulmak sihirli değnekle olmuyor malesef ne kolay söylüyorsunuz
Ev kimin tam olarak? Aileden kalma değil mi eşinize?
Çıkın o zaman oradan kayinvalideye terapist icin ek kaynak olsun.
Hiçbir şey yapmayın, esinizde yapmasın, evliliğinizin zerre etkilenmesin, ne istiyorsunuz tam olarak?

Sırf eşinize gıcık olduğunuz için yardım etmek istemiyorsunuz diye anladım. Aileniz de güzel gaz veriyor. Tabii ebeveynlere bakmak çocuğunun görevidir ama bazen eşlerin de desteği gerekir. Bugün bana yarın sana. Aile olmak biraz böyle bir şey. Günlük yarım saatinizi ayırmak sizden bir şey götürmez. Kadın iyice yatalak olursa o zaman ne yapacaksınız mesela? Yatılı hasta bakıcısı kolay mı bulunuyor? Öyle bakım evine verelim deseniz o da ayrı para. Terapist karşılayamazken onu hiç yapamazsınız. Eşinizle konuşup anlaşmaya bakın. Ailenizin de gazına gelmeyin.

Herkes evde ücretsiz oturmak demiş pardon her şey para üstğne yani karşılıklı mı? Eviniz kendi evimiz iş bulmak sihirli değnekle olmuyor malesef ne kolay söylüyorsunuz

Ailesinin eşine verdiği ev, eşinin ailesinin evi oluyor. Senin de evin değil.

İş güç olmadan, aile apartmanına gelin gitmişsin. Ne bekliyordun hayattan?

Babannem 3 sene yattı altından alındı. İleri derecede alzhmeir sebebiyle kaybettik. Bebe mamasıyla pipetle beslendi çünkü ağzına konan lokmayı çiğnemeyi unutuyordu. 3 sene birfiil annem, yengem amcam ve babam baktı. Ama özellikle en küçük kuzenim o zaman bekardı. Altından alma işini kimseye bırakmadı bebek gibi baktı babannemize Allah razı olsun. Vefat ettiğinde en çok ağlayan oydu. Sonra ne oldu biliyo msnz kuzenim harika bi evlilik yaptı. Maddi olarak gördüğüm en rahat insan manevi olarak çok sevilen el üstünde tutulan bir gelin ve eş... hep derim Allah güzel kalbinin ekmeğini yediriyor hiç bir iyilik Allah katında karşılıksız kalmıyor emin olun... inanın kv ye ayıracağnz yarım saatin bereketi çok olur.

Son düzenleme:
Aileniz hastane sürecinde de kayinvalidenizin yanına gitmenizi istemiyormuş. Ne biçim insanlar? Bunun kızını düşünmekle alakası yok. Eşinizin yerinde olsam bakmam ikisinin de yüzüne. Sizde bu kafa ve aile oldukça çok sorun yaşarsınız evliliğinizde.
Sonra gider bekarken olduğu gibi paşa paşa çalışırsınız, erken mi yaşlanırsın genç mi görürsünüz.
Babası döverken, baskı yaparken, parasını elinden almak isterken kızının erken yaşlanabileceğini düşünmemiş, eşi ölmüş bakıma muhtaç kadının evinde oturmasına sesini çıkarmamış işine gelmiş ama söz konusu kayınvalideye 1 saat ilgi göstermek olunca kızım erken yaşlanırsın demiş.

Kusura bakmasın ama babası yaşlı hasta tek başına kadının etinden sütünden yararlanılır ama bakılmaz diye düşünen biri demek ki kızına da bu yönde akıl veriyor, kendisi bakıma muhtaç olursa konu sahibinin eşi de babana bakarsan erken yaşlanırsın deyip engellerse, o yüce gönüllü baba eşin haklı mı der yoksa evlatlığından girip vicdansızlığından çıkar mı?

Elbette kayınvalide kayınpedere bakmak gelinin damadın değil öncelikli olarak evladın sorumluluğudur ama size ev vermiş, dolayısıyla çalışmasam da olur rahatlığını sağlamış, size hiç yük olmak istemeyen birisine de günde 1 saatinizi ayırırsınız, yok ben yapamam diyorsanız o zaman baştan aynı binada yaşamayı kabul etmeyip resti çekeceksiniz, konu sahibinin psikolojik sorunları varsa sebebi kayınvalidesi değil babası, çekebiliyorsa babasına resti çeksin, hiç anlaşamadığı zamanında evden ayrılmayı dahi düşündürten babasının aklıyla hareket ediyor, kayınvalide ağzı gözü durmayan biri olsa neyse ama öyle biri de değilmiş.

Merhaba daha önce konumdan bilebilirsiniz belki eşimle babam arası bi tartışma olmuştu sonra düzeldi çok şükür ailem arasında problemler yok ve aksine bize maddi manevi çok destek oluyorlar Problemim şu kv hastanede fizik alıyor bikaç sağlık sorunu var tekerlekli sandalye yaşamaya mahkum gibi bişey doktor dediki günlük işlerini kendin yapabileceksin ama her gün boyun bacak basit hareketleri yapman ve birinin sana yaptırması lazım dedi ben her gün gidip yapamam siz olsanız yapar mıydınız düşünün gençsiniz kendi hayatınız sporunuz eşiniz yaşantınız dertleriniz varken her gün her gün kv bakacaksınız .. terapist tutsak çok pahalıymış eşimle sanki yakında yine bu kv konuları nedeniyle kavga çıkacak gibi hissediyorum sanki içimden bi şekilde boşanacaz gibi düşünceler geçiyor neden böyle bilmiyorum siz olsanız ne fikir veirrdiniz
Eşiniz yapsın. Ben olsam ben de yapmak istemem. Eşinin niye yaptırmıyorki

Back