Depresyonu ne kadar küçümsüyorsunuz işsizim diye evde boşum diye keyif çatıyordum bende, serenay sarıkaya örneği falan hiç alakası yok anca bu hastalığı gerçekten yaşayan bilir, evet babamlar kv hastanede yatarken kızım her gün gitme etme dediler ben de açıkça o da benim annemdir diye konuştum, o konular halledildi zaten. Şuan babamdan etkilendiğim falan yok sadece huyları davranışları nedeniyle bir tartışmayı daha eşimle kaldıramayacak durumdayız ,
Depresyonu küçümseyecek biri asla değilim. Benim de zor zamanlarım oldu, antidepresan da kullandım, psikoterapi de aldım. Ama aynı zamanda kalktım işe de gittim, toplantıya da katıldım, tek başıma çocuk da baktım, hem çocuk bakıp hem işe de gittim vs vs. Eminim benden daha zor zamanlar geçirip daha da zor şeylerin altından kalkanlar da olmuştur.
Sizi eleştirme sebebimiz çözüm odaklı yaklaşmamanız. Hem yanlış kararlar alıp, insanlara yük olup hem de iş en ufak bir sorumluluk almaya gelince yan çizmeniz. Siz kadına aylarca yardımcı olup yoruldum diye konu açmadınız. Ya da ben elimden geleni yapıyorum ama arada nadiren yanına gidemediğim oluyor kendimi bazi günler çok kötü hissediyorum ve bu yüzden esimle tartısıyoruz demediniz. Ya da iş buldum işe girmek istiyorum, kvye bakıcı tutulsun istiyorum ama eşim illa benim yaptırmamamı istiyor demediniz. Veya şey demediniz eşimin geliri çok iyi, bakıcı tuatabilir ama benim yaptırmam için baskı yapiyor demediniz. Mesela böyle durumlarda çok haklı olurdunuz.
Siz daha yolun en başında yok eşimin aklı annesinde, benle ilgilenemeyecek, özel hayatımız kötü gidecek, ben yaptıramam depresyondayım kendimi zor taşıyorum, yok ailem çabuk yaşlanırsın diyor gibi bi ton bahane sundunuz.
Evet siz yapmak zorunda değilsiniz. Çok güzel. Peki kim yapsın? Mutfak masraflarınızı bile baskasi öderken eşiniz bakıcı tutmak için ek iş mi yapsın? O zaman ilişkiniz zedelenmeyecek mi?
Eşiniz ortalama bir iş gününde en iyi ihtimalle sabah 7de annesine gidecek yarım saat hareket için, sonra iş, sonra akşam yine annesi derken eve gelişi 19.00-19.30 ve siz bu senaryoda evdeki vaktinizin yarım saatini/bir saatini ayiramam derseniz ilişkiniz zedelenmeyecek mi? İlişkinizin zedelenmesinden de öte sizce bu durum adil mi?
Depresyonu küçümsemiyoruz
gerçekçiyiz.