• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yine Ailem!!! Yine Eşim :(

Bazı aileler ne yazikki sözde aile. Bence alın biletleri4direk gönderin. 1 ay daha katlanmayın.

Geçmiş olsun.
Bir an evvel maddi ve manevi anlamda toparlanmanızı, sizin için hayırlı kapılar açılmasını diliyorum.

Sadece üzüldüğümü belirtmek istedim.
Allah kolaylık versin size

Ailenizin huyu suyu ortada bidaha bulastrmayin kendinize. Sadece iyi dostlar biriktirmeye bakın. Sizden uzak tutun kan emici aileleri.

Hatta borc isteyin ısrarla onlardan, onlar koşa koşa kaçarlar

Esinizin rahatsızlığı nedir, cok gecmis olsun.

Artık bunaldım. Sonunda tamamen hayatımdan çıkartacağım ailem denilen insanları o olacak. Hem üzgünüm hem sinirli...

Eşim çok rahatsız yaklaşık 3 hafta oldu. Bu sürecin bir kısmını hastanede geçirdi. Acil serviste yalnız başıma ağlarken haliyle annemi aradım. Atlayın gelin dedim. Biletlerini aldım geldiler. Hastaneden taburcu olunca hep beraber eve çıktık ama eşim hala hasta ve çok fazla ziyaretçi olduğu için annemle babam kaldılar yanımızda. Eşimin annesi Allahlık... En sonunda zıvanadn çıkınca gelmeyi akıl etti... Ona hiç girmiyorum...

Bu süre içerisinde bizimkilerin ellerini ceplerine attırmadık. Eve ne gerekiyorsa herşey fazlasıyla alındı. Kimse üşümesin diye herşey sonuna kadar yakıldı. Bulunduğumuz yerde sıcak su ücretli ve inanılmaz pahalı. Bulaşık yıkanırken onu değil ısıtıcı ile ısıtıp kullanalım anne dedim diye alındı ses çıkarmadık. Tamam bildiğiniz gibi yapın dedik.

Eşim uzun süre yattığı ve ne kadar yatacağı belli olmadığı için patron hukuksuz bir şekilde maaşında kesinti yaptı. Zaten sgk'da asgari ücret gösterildiği için iyiden iyiye maaş düştü... Benim aldığım maaş da belli... Memurum sonuçta..

Son durumda ağzına kadar dolmuş kredi kartları en az 800 tl gelecek olan yakıt parası araba taksidi ve ev taksidi şeklinde önümüzde bir yığın ödeme var. Yetmezmiş gibi geçen akşam bir de kaza yaptık ve maalesef kusursuz olmamıza rağmen trafik cezası aldık.

Bugün annemler biz memlekete dönmek istiyoruz bizi gönderin dedi. Ben de durumu açıkladım. Biz biletlerinizi gelirken aldık. Bu kez gerçekten zor durumdayız siz kendiniz alın dedim. Paramız yok dediler.

Gelirken bir akrabamızdan 500 tl borç aldılar ve buraya geldikten 3 gün sonra babam maaşını aldı. Biliyorum ki paraları var ama baban harcadı diye annem yalan söylüyor. Babam da bizi gönderin havalarında.

O arada markete biz kendimiz gittik. Gidecekleri her yere biz götürdük kapıdan biz aldık. Hiç bir şekidle masraf yapmalarına izin vermedik. Ama son durumda 150 tl miz kaldı ne yapacağız deyip bayaa duygu sömürüsü olayına girdiler. Ben de en son artık dedim ki madem öyle o zaman bir dahaki maaşınız yatana kadar kalın burda maaşınız yatınca alır biletinizi gidersiniz. Sıkılmışlar bunalmışlar gideceklermiş.

Benim yapabileceğim hiç birşey kalmadı. İki ay sonra başıma ne gelecek bilmiyorum belki de eşimin işine son verilecek. Zaten bunaldım. İki tane bileziğim var onları satacağım. Size elimden gelen son iyilik budur kalın bir dahaki ay gidin. Yok derseniz sizin bileceğiniz iş dedim.

Eşim yataktaydı. Durumun farkında. Ve inanılmaz iyi niyetli. Alalım ne olacak diyor hala. Ama daha önce de babam evleneceğimiz zaman bir çok vukuata imza attı. Düğünde harcama yapacağım diye etraftan 10bin tlye yakın borç toplayıp düğünde kız evnde verilecek yemeğe kadar eşime ödetti... Buna rağmen ne zmaan annemlere gitsek eşim arabayı doldurur. Para vermez ama yağından deterjanına ne varsa alır götürür. Evi yığar ki paraları yok alışverişe çok harcamasınlar diye. Biliyorum ki eşimin iyi niyetinden dolayı böyle yapıyorlar.

Daha anlatsam bir sürü şey var yoruldum... Ama moralim bozuk.. Biz o kadar zor durumdayız. Onlardan maddi hiç bir beklentim yok. Ama sürekli talep içinde olmalarına artık katlanamıyorum....
Bileti aiz almayin cok sıkıldılarsa alıp gitsinler bir gun iki gun beklerler alirlar allah sifa versin esinize insallah en kısa zamanda hersey yoluna girer biz eliz tabi bilemeyiz ama bence ailenizle sadece artik merhaba merhaba konusun fazlasini gelin gidin yapmayin bence

Artık bunaldım. Sonunda tamamen hayatımdan çıkartacağım ailem denilen insanları o olacak. Hem üzgünüm hem sinirli...

Eşim çok rahatsız yaklaşık 3 hafta oldu. Bu sürecin bir kısmını hastanede geçirdi. Acil serviste yalnız başıma ağlarken haliyle annemi aradım. Atlayın gelin dedim. Biletlerini aldım geldiler. Hastaneden taburcu olunca hep beraber eve çıktık ama eşim hala hasta ve çok fazla ziyaretçi olduğu için annemle babam kaldılar yanımızda. Eşimin annesi Allahlık... En sonunda zıvanadn çıkınca gelmeyi akıl etti... Ona hiç girmiyorum...

Bu süre içerisinde bizimkilerin ellerini ceplerine attırmadık. Eve ne gerekiyorsa herşey fazlasıyla alındı. Kimse üşümesin diye herşey sonuna kadar yakıldı. Bulunduğumuz yerde sıcak su ücretli ve inanılmaz pahalı. Bulaşık yıkanırken onu değil ısıtıcı ile ısıtıp kullanalım anne dedim diye alındı ses çıkarmadık. Tamam bildiğiniz gibi yapın dedik.

Eşim uzun süre yattığı ve ne kadar yatacağı belli olmadığı için patron hukuksuz bir şekilde maaşında kesinti yaptı. Zaten sgk'da asgari ücret gösterildiği için iyiden iyiye maaş düştü... Benim aldığım maaş da belli... Memurum sonuçta..

Son durumda ağzına kadar dolmuş kredi kartları en az 800 tl gelecek olan yakıt parası araba taksidi ve ev taksidi şeklinde önümüzde bir yığın ödeme var. Yetmezmiş gibi geçen akşam bir de kaza yaptık ve maalesef kusursuz olmamıza rağmen trafik cezası aldık.

Bugün annemler biz memlekete dönmek istiyoruz bizi gönderin dedi. Ben de durumu açıkladım. Biz biletlerinizi gelirken aldık. Bu kez gerçekten zor durumdayız siz kendiniz alın dedim. Paramız yok dediler.

Gelirken bir akrabamızdan 500 tl borç aldılar ve buraya geldikten 3 gün sonra babam maaşını aldı. Biliyorum ki paraları var ama baban harcadı diye annem yalan söylüyor. Babam da bizi gönderin havalarında.

O arada markete biz kendimiz gittik. Gidecekleri her yere biz götürdük kapıdan biz aldık. Hiç bir şekidle masraf yapmalarına izin vermedik. Ama son durumda 150 tl miz kaldı ne yapacağız deyip bayaa duygu sömürüsü olayına girdiler. Ben de en son artık dedim ki madem öyle o zaman bir dahaki maaşınız yatana kadar kalın burda maaşınız yatınca alır biletinizi gidersiniz. Sıkılmışlar bunalmışlar gideceklermiş.

Benim yapabileceğim hiç birşey kalmadı. İki ay sonra başıma ne gelecek bilmiyorum belki de eşimin işine son verilecek. Zaten bunaldım. İki tane bileziğim var onları satacağım. Size elimden gelen son iyilik budur kalın bir dahaki ay gidin. Yok derseniz sizin bileceğiniz iş dedim.

Eşim yataktaydı. Durumun farkında. Ve inanılmaz iyi niyetli. Alalım ne olacak diyor hala. Ama daha önce de babam evleneceğimiz zaman bir çok vukuata imza attı. Düğünde harcama yapacağım diye etraftan 10bin tlye yakın borç toplayıp düğünde kız evnde verilecek yemeğe kadar eşime ödetti... Buna rağmen ne zmaan annemlere gitsek eşim arabayı doldurur. Para vermez ama yağından deterjanına ne varsa alır götürür. Evi yığar ki paraları yok alışverişe çok harcamasınlar diye. Biliyorum ki eşimin iyi niyetinden dolayı böyle yapıyorlar.

Daha anlatsam bir sürü şey var yoruldum... Ama moralim bozuk.. Biz o kadar zor durumdayız. Onlardan maddi hiç bir beklentim yok. Ama sürekli talep içinde olmalarına artık katlanamıyorum....

Önceki konulardan birinde bir şey söylemiştin onu hiç unutmuyorum.Sen okuyordun ve ailen ne yer ne içersin diye arayıp sormuyordu öyleki kız çocuğu olarak bir gece dışarıda kalmıştın ,sanırım parkta kalmıştın ve sonraki zamanlarda kazanç olsun diye temizliğe gitmiştin.Şaşkınlıkla okumuştum bu nasıl bir anne bu nasıl bir baba diye .

Bu aileden hayır gelmez sana.Eşinle bir olup kendi göbeğinizi kendiniz kesmelisiniz.

Bazı şeyler üst üste gelmiş.Çok geçmiş olsun.Eşin sağlığına kavuşsunda en önemlisi o.

Eşin rahatsızlandığındaki çaresizliğini ve telaşını anlıyorum .İnsan destek ister ilk aradığı genelde anne babası olur.

Onlara bir ay daha yanımda kalın demişsin ama astarı kumaşından pahalıya geliyor.Gitsinler hem maddi hem manevi daha huzurlu olacağına inanıyorum.

Az once esimin annesinin yaninda babam bilgisayarini getir de bizi gonder dedi. Biz boyle kalakaldik. Esimle konustum biraz zaman sonra. Annesi esimi balkona cagirmis. Onları bu kadar tolere ediyorsun ben de anne degil miyim. Beni ne evimden aliyorsunuz ne bir yere birakiyorsunuz demis. Ki kendisi yuk olmamak icin asla talep etmez.

Esim cok kotu oldu. Ozur diledim. Mahcup oldum ona karsi. Hala diyo ki sen benim esimsin ne mahcuplugu. Annem de hakli kendince filan dedi. Arada kaldi resmen kotu evlat muamelesi gördü.

Ben kendi kartimla ödeyeyim. Soz biriktirip bizi madur etmeden odeyecegim bundan sonra da asla bu druma dusurmeyecegim bizi dedim. tam aldim elime karti sisteme girdim. Esim geldi. Ya benim kartimla alalkm seninkinin limiti azaldi baya dedi. Kulagima egildi yani duymadilar bile. Sadece onun kartini aldigimi gorduler. Babam o kadar sinirli bi sekilde kalkti ki yerinden sanirsiniz kavga var. Gitti iceri kartini getirdi atti onume. Al bunla ode diye.

Aglamamak icin zor tutuyorum kendimi. Allah bildigi gibi yapsin ne diyeyim...

Yani ben mi tuhafim bilmiyorum ama siz cagirmissiniz tabii ki geliş gidiş biletlerini alacaksiniz. Sizin evinizde misafir kalirken harcamaları onlar yapacak da değillerdi. Yani yazdiginiz hic bir şeyde aman bu kiz fedakarlık yapmis ailesi nankörlük diyebileceğim bir durum yok. Elbette gönül ister ki boyle zor durumlarda aileler daha anlayisli olsun. Ama olmamis iste. Üzülmeyin daha fazla. Esinize de acil şifalar.
Haklısın fakat labfaresnin söyledigi hiçbir şekilde ailenin harcama yapmaması labfaresinin maddi manevi zor günler geçirdiği buna rağmen zordurumda ailenin hala siz verin demesi.

Bidaha çağırma iyi gününde de gelmesinler, sende eşini kullandirtma. Çok geçişler olsun

Maşallah ne saygılı eşin var, benim ailem 5 kuruş para istemez ki ihtiyacı olmaz sürekli benim bizim peşimizde dolanırlar,aman eşini memnun edelim der babam, ben memurum eşim memur bişey alsak babama aldırırım seve seve alır tabimi ona rağmen genede eşim o kadar üstlerine titremez

Az once esimin annesinin yaninda babam bilgisayarini getir de bizi gonder dedi. Biz boyle kalakaldik. Esimle konustum biraz zaman sonra. Annesi esimi balkona cagirmis. Onları bu kadar tolere ediyorsun ben de anne degil miyim. Beni ne evimden aliyorsunuz ne bir yere birakiyorsunuz demis. Ki kendisi yuk olmamak icin asla talep etmez.

Esim cok kotu oldu. Ozur diledim. Mahcup oldum ona karsi. Hala diyo ki sen benim esimsin ne mahcuplugu. Annem de hakli kendince filan dedi. Arada kaldi resmen kotu evlat muamelesi gördü.

Ben kendi kartimla ödeyeyim. Soz biriktirip bizi madur etmeden odeyecegim bundan sonra da asla bu druma dusurmeyecegim bizi dedim. tam aldim elime karti sisteme girdim. Esim geldi. Ya benim kartimla alalkm seninkinin limiti azaldi baya dedi. Kulagima egildi yani duymadilar bile. Sadece onun kartini aldigimi gorduler. Babam o kadar sinirli bi sekilde kalkti ki yerinden sanirsiniz kavga var. Gitti iceri kartini getirdi atti onume. Al bunla ode diye.

Aglamamak icin zor tutuyorum kendimi. Allah bildigi gibi yapsin ne diyeyim...

Eşinin annesi saçmalamış bence.Zaten ortada bir kriz var oda oğlunu yanına çağırıp vay bana neden şöyle yapmadında bilmem ne de diyerek ortalığı kızıştırmamalıydı.O anda buna ne gerek var.Senin kendini mahcup hissetmene neden oldu.Allahtan eşin çok efendi bir adam üzülmene dayanamamış.

O kadar yapılmış yapılmış son dakika herşeyi berbat etmeye gerek yok bence.Babanın herkesin içinde yaptığı ise çok çirkin.Yaptıklarına karşı az daha sabret.Bir şekilde daha fazla hırlaşmadan herkesi evine göndermeli.Sonrası sen sağ ben selamet.Buda bir tecrübe olur size.

Son düzenleme:
Kaynana da isin icine girmese olmaz zaten..Oglu hasta onunla ilgilenmeyip kiskanclik peşine düşmüş..Ailenle ilgili olarak da diyeceğim su ki bir daha cagirma..

Esinize cok gecmis olsun ,
İnsallah bi an evvel fereha cikarsiniz ,
Bazen insan manevi bir destek beklerken ,karsindaki maddi manevi cokertiyor sizin ailkenizde boyle kabullenin ,
Uzak durun ,

Malesef zaman geliyor böyle durumda bile anne babadan fayda gelmiyor insan ne olursa olsun evladı zorlansin ister mi sizin durumunuzu bildikleri halde böyle yapmaları üzücü olmuş ailene biraz mesafe koy onlar da farkına varsın madem esin çok iyi biri onunla sırt sırta ver başka kimse olmicak zaten yaslaninca

Siz cagırdınız tabıkı gıdıs gelıs yeme içme tum masrafları karsılayacaksınız
Aılenızden rahatsız olmanıza ragmen nıye cagırdınız
Bırde ben hastayken kendıme tahammul edemem annenız babanız yatılı kalınca esınız zorlanmıstır dıye dusunuyorum ne geregı var

anne baba çocuğuna destek olacak yerde maalesef köstek olmuşlar ,maaşı falan olmasa tamam diycem ama durumu anlatıyor konu sahibi bu ne terbiyesizlik ya

Sen arayıp çağırdıysan senin ödemen gerekir diye düşünüyorum.
Sıcak suyu anlamadım nasıl pahalı oluyo banyo kısmınada bozulmuşlardır ohalde.

Geçmişte neler yaşadınız bilmiyorum ama para için bozmayın arayı derim.

Eşinede çok geçmiş olsun iş konusunda da çok takılma raporlu adamı nasıl atıcaklar

Ya ben anlamıyorum siz çağırdınız ödeyeceksiniz yazanları. Kızlarının eşi hasta,kızlarının yalnız olduğunu biliyorlar,eşininde durumu ağırmış teklifsiz gelmeleri lazım bu bir. İnatla bilet parası ödetmeye çalışacaklarına uzun bir süre birlikte kalınmış maddi durum ortadadır yardımcı olmaları lazım buda iki.
Merak ediyorum başka ülkelerde de böyle midir? Misafir ağırlayan gelenlerin ulaşım masraflarını çekmek zorundadır diye yazılı olmayan bir kural var mıdır? Yoksa herkes kendi göbek bağını kendi mi keser?
Son bir gayretle alın biletlerini gitsinler,sonrada ayarınızı bilin her gittiğinizde arabalar dolusu erzakla gitmeyin bazı insanlarla anne,baba bile olsalar mesafe iyiymiş bende yaşayarak öğrendim.

Keşke hastanede tek başına ağlasaydınız da hiç çağırmasaydınız. Gerçekten çok üzüldüm. Bazen insan yapayalnız bile olsa gücünü topluyor, ayağa kalkıp ber işini iyi kötü yapıyor. Millete laf anlatıp yüreğimi tüketmektense, dilimi dişimi ısırmaktansa kendi işimi kendim görürüm. Bu arada anne babanız "yok" tan başka kelime bilmiyorlar sanırım. Kaç yaşına gelmiş insanlar, hiç mi kıyıda köşede birşeyleri yok? Nereye gidiyor o maaşlar, özel bir durum mu var? İki gün sonra maaş yatacak, gidip akrabadan borç istiyor? Biletimizi al, gelelim diyor? Kırk naz! Çağırmayın siz de madem öyle. Ayrıca merak ettim nerede yaşıyorsunuz ki sıcak su inanılmaz derecede pahalı?

Back