Yıllık İznin Devretmesi Hk.

Merhaba. Umarım herkes iyidir

@Mune abla nolur konumu başka bir alana taşımayın, bu skntı yüzünden isilik döküyorum şu sıralar :KK43:

İstanbul"da bir ilçe belediyesinde çalışmaktayım, taşeronum

Benim analık izni ve yıllık izinler hakkında uzman ya da tecrübeli arkadaşların görüşüne ihtiyacım var. Şimdiden yardımcı olanlara teşekkür ederim

Yakında doğumum olacak ve izne ayrılacağım. 37. haftaya kadar dayanmak istiyorum malum doğum sonrasına ne kadar aktarabilirsem kar...

16 haftalık Doğum iznimin bitiminde 4 aylık yarı zamanlı hakkımı kullanmaya başlayacağım. Bu 4 aylık süre bitince de yıllık izinlerimi devreye sokmak istiyorum. Ancak yeni yıla girmiş oluyoruz o vakitte. Çalıştığım kurum der ki; "2020"ye geçtiğimiz anda yıllık iznin yanar, kullandıramayız. 37. Haftadan önce izne ayrıl, tüm izinlerini bitir." Bu yaptırımlarına dayanak olarak yayınladıkları İç Genelgeyi gösteriyorlar. İyi de İŞ kanununun 54. maddesinde açıkça devredilebileceği yazıyor. İç genelge yasaya aykırı olabilir mi? Bunu söylediğimde de "Bizim uygulamamız bu şekilde. Yapacak bir şey yok" diyorlar. Hayatımda böyle saçmalık görmedim. Çok zıtlaşmak da istemiyorum, işimi kaybetmeyi göze alamam.

4 aylık yarı zamanlı döneminde yıllık izin kullanırsam o da benim zararıma oluyor. Çünkü o süre zarfında da yarı zamanlı çalışmış kabul ediliyorum. Normalde yıllık izin kullanırken tam zamanlı çalışmış gibi maaş alıyoruz malum

Ne yapabilirm sizce? Dilekçe versem, "... kanuna göre yıllık izinlerimi bir sonraki yıla aktarmak istiyorum" desem bir hükmü olur mu? İŞe yarar mı sizce? Başka bir şey aklıma gelmiyor.
özel sektörde çalışıyorum doktorumun onayı ile 37.haftaya kadar çalıştım.Şuanda süt iznim bitmek üzere.Süt iznimide her haftanın cuma günü tam gün olarak kullanıyorum 7 aydır

Merhaba bende Büyükşehir Belediyesinde eski taşeron şimdi ki 696lı sayılı khk ile işçi sınıfındayım
İşçilerin maaş puantaj bordrosunu da takip ediyorum
Bizde ki 696 Sayılı KHKlıların senelik izinleri yanmaz ve devreder
Eğer sizde 696lı khklıysanız senelik izniniz devreder
Çalışmna ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının TİS sözleşmesinde var pdf olarak indirin okuyun

Back
X