Merhaba,
Normal de iş kanununa göre yıllık izinler devreder ve işçi işverenin gerekli gördüğü takdir de iznini kullanabilir.
Lakin özel sektör de bu duruma izin vermiyorlar.
Şirkete göre değişiklik gösteriyor.
Bazı şirketler izinlerini devrediyor, bazıları ise devretmiyor ( tamamen işverenin insafına bağlı)
Ayrıca 37 haftalık doğum iznine ayrılmak çok sağlıklı değil her iş yeri de bu durumu kabul etmiyor.
Doktorunuzun onay tarihi 32. haftadır.
8+8 izninizi kullandıktan sonra ücretsiz izne çıkmayı talep etseniz?
Eğer taşeron işçiyseniz yıllık izinlerinizi 1 yıl içinde kullanmanız gerekiyor diye biliyorum eşimde taşeronda seneye aktaramıyor izinlerini.
Yalnız yarım gün çalışma yürürlüğe girdi mi ben daha girmedi diye biliyorum. Çünkü bende 37 haftada doğum yapacağım şimdi ne zaman izne ayrılacağımı bilmiyorum.
Taşeron olduğunuz için özelde işçi gibi görünüyorsunuz ,izinler yanar devir olmaz ,parası ödenmez şimdiden çıkın önce yıllık izni üstüne doğum iznini başlatın ,bebeğinizi sağlıkla alın kucağınıza ...
Taseron firmami belediye sirketi mi?
Izinler yanmaz taserondan belediye sirketine gecis surecinde bile yanmadi.
32. Haftada "calisabilir" raporu aldim. 37 ye kadar dayanabilirsem çalışmak istiyorum.
Ücretsiz izne ayrılabilsem zaten hiç sorun olmayacak. Bunları düşünmeyeceğim. Ama malesef suanki durumlara bakılırsa ücretsiz izne ayrılamayacağım, öyle gözüküyor
İlgilendiğiniz için teşekkür ederim
Evet iki sene önce devreye girmiş. Ilk çocukta 2 ay, ikinci çocukta 4 ay yari zamanlı çalışıp tam maaş alma hakkımız var.
32. Haftada çalışabilir raporunu almanız lazim 37 ye kadar çalışmak istiyorsaniz
Eşim de aynı fikirde. "Haftaya izne çık, evde diblen" diyo. Ama doğuma daha 1 buçuk ay var ne bileyim kararsız kaldim
Belediye şirketi . Iç genelge yayınladılar bu yıl konuyla ilgili.
memurların da 2 yıl içinde kullanmaları gerekiyorArkadaşlar işçilerin yıllık izin devri yok memur gibi izinleri seneye aktarılmıyor konu sahibini yanlış yönlendirmeyin. Taşerondan kadroya geçenlerin yıllık izinlerini 1 yıl içinde kullanması gerekiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?