Yıllık İznin Devretmesi Hk.

Samira34

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
21 Kasım 2018
1.459
3.266
48
36
Istanbul
Merhaba. Umarım herkes iyidir

Mune abla nolur konumu başka bir alana taşımayın, bu skntı yüzünden isilik döküyorum şu sıralar

İstanbul"da bir ilçe belediyesinde çalışmaktayım, taşeronum

Benim analık izni ve yıllık izinler hakkında uzman ya da tecrübeli arkadaşların görüşüne ihtiyacım var. Şimdiden yardımcı olanlara teşekkür ederim

Yakında doğumum olacak ve izne ayrılacağım. 37. haftaya kadar dayanmak istiyorum malum doğum sonrasına ne kadar aktarabilirsem kar...

16 haftalık Doğum iznimin bitiminde 4 aylık yarı zamanlı hakkımı kullanmaya başlayacağım. Bu 4 aylık süre bitince de yıllık izinlerimi devreye sokmak istiyorum. Ancak yeni yıla girmiş oluyoruz o vakitte. Çalıştığım kurum der ki; "2020"ye geçtiğimiz anda yıllık iznin yanar, kullandıramayız. 37. Haftadan önce izne ayrıl, tüm izinlerini bitir." Bu yaptırımlarına dayanak olarak yayınladıkları İç Genelgeyi gösteriyorlar. İyi de İŞ kanununun 54. maddesinde açıkça devredilebileceği yazıyor. İç genelge yasaya aykırı olabilir mi? Bunu söylediğimde de "Bizim uygulamamız bu şekilde. Yapacak bir şey yok" diyorlar. Hayatımda böyle saçmalık görmedim. Çok zıtlaşmak da istemiyorum, işimi kaybetmeyi göze alamam.

4 aylık yarı zamanlı döneminde yıllık izin kullanırsam o da benim zararıma oluyor. Çünkü o süre zarfında da yarı zamanlı çalışmış kabul ediliyorum. Normalde yıllık izin kullanırken tam zamanlı çalışmış gibi maaş alıyoruz malum

Ne yapabilirm sizce? Dilekçe versem, "... kanuna göre yıllık izinlerimi bir sonraki yıla aktarmak istiyorum" desem bir hükmü olur mu? İŞe yarar mı sizce? Başka bir şey aklıma gelmiyor.

Merhaba,
Normal de iş kanununa göre yıllık izinler devreder ve işçi işverenin gerekli gördüğü takdir de iznini kullanabilir.
Lakin özel sektör de bu duruma izin vermiyorlar.
Şirkete göre değişiklik gösteriyor.
Bazı şirketler izinlerini devrediyor, bazıları ise devretmiyor ( tamamen işverenin insafına bağlı)
Ayrıca 37 haftalık doğum iznine ayrılmak çok sağlıklı değil her iş yeri de bu durumu kabul etmiyor.
Doktorunuzun onay tarihi 32. haftadır.
8+8 izninizi kullandıktan sonra ücretsiz izne çıkmayı talep etseniz?

Eğer taşeron işçiyseniz yıllık izinlerinizi 1 yıl içinde kullanmanız gerekiyor diye biliyorum eşimde taşeronda seneye aktaramıyor izinlerini.
Yalnız yarım gün çalışma yürürlüğe girdi mi ben daha girmedi diye biliyorum. Çünkü bende 37 haftada doğum yapacağım şimdi ne zaman izne ayrılacağımı bilmiyorum.

Bende taşerondum yeni kadro aldık geçen sene bize de her sene izinleriniz yanabilir kullanın isterseniz derlerdi bağlı olduğumuz taşeron şirketten ama yanmazdı seneye aktarılırdı onların işine geliyor kullanmanız aktarılıyor yani hiçbir sorun olmuyor bu sizin yasal hakkınız kullanılmayan izinler aktarılır

Yillik izinlerinizi yakma haklari yok
Ic genelge yasalara uygun olarak hazirlanmali
Siz duruma gore hareket edin size toplamda 16 hafta izin vermeleri gerekiyor dogum ne zmn olacak ona gore ayarlarsiniz.
Diger konuyu da yillik izin konusunu isterse hic vermesinler parasini alirsiniz dava arabulucu hallolur

Taşeron olduğunuz için özelde işçi gibi görünüyorsunuz ,izinler yanar devir olmaz ,parası ödenmez şimdiden çıkın önce yıllık izni üstüne doğum iznini başlatın ,bebeğinizi sağlıkla alın kucağınıza ...

Taseron firmami belediye sirketi mi?
Izinler yanmaz taserondan belediye sirketine gecis surecinde bile yanmadi.

32. Haftada "calisabilir" raporu aldim. 37 ye kadar dayanabilirsem çalışmak istiyorum.

Ücretsiz izne ayrılabilsem zaten hiç sorun olmayacak. Bunları düşünmeyeceğim. Ama malesef suanki durumlara bakılırsa ücretsiz izne ayrılamayacağım, öyle gözüküyor
İlgilendiğiniz için teşekkür ederim

Evet iki sene önce devreye girmiş. Ilk çocukta 2 ay, ikinci çocukta 4 ay yari zamanlı çalışıp tam maaş alma hakkımız var.
32. Haftada çalışabilir raporunu almanız lazim 37 ye kadar çalışmak istiyorsaniz

Eşim de aynı fikirde. "Haftaya izne çık, evde diblen" diyo. Ama doğuma daha 1 buçuk ay var ne bileyim kararsız kaldim

Taseron firmami belediye sirketi mi?
Izinler yanmaz taserondan belediye sirketine gecis surecinde bile yanmadi.

Belediye şirketi . Iç genelge yayınladılar bu yıl konuyla ilgili.

Yasaya uymayan ic genelge yayinlayamazlar
Kabul etmeseydiniz imzalamasaydiniz
Oyle bir dunya varmi oteki belediyede ben yarisini veriyorum diye genelge yayinlasin
Avukatla gorusun yada arabulucuya gidin

"Bizim uygulamamız bu şekilde. Yapacak bir şey yok" diyorlar
yazmışsınız, çok da zorlamasanız mı acaba
şuan kaçıncı haftadasınız
2019 yıllık izniniz kaç gün
2020 yıllık izniniz kaç gün olacak

Taseron iscilerin yillik izinleri devrolmuyor diye biliyorum ama kesin bilgi icin bakanlikla gorusun bence. Saglikla gelsin bebeginiz

Tam tersi memurlar takip eden 2 yil icinde izin kullanmak zorunda.
Isciler belediye sirketlerinde de calisanlar dahil olmak uzere izinlerini kullanir. Yanmasi soz konusu degildir.
Daha 2 gun once 10 yillik adami cikardik ve yeni yonetim izin paralarini dahi odedi

memurların da 2 yıl içinde kullanmaları gerekiyor
bende hamileyken doğumdan sonra kullanırım diye 7 gün yıllık iznim vardı
kullandırırız filan dediler sonra yok yıl sonuna denk geldi, kullandıramayız dediler
çok kötü bir durum, bari baştan söyleselerdi 32. haftadan önce kullanırdım hakkımı helal etmiyorum o yüzden
sizde iyice netleştirin konu sahibi doğum ne zaman olacak,
2019 yıllık izninizi kullanın sonra benim gibi yanmasın

taşeronda iseniz esasen bir yıllık sözleşme yapılıyordur her sene yeni bir sözleşme bu nedenle de aslında yıllık izin dahi yok zira yıllık izin bri tam yıl çalışmayı gerektirir

son devir sürecinde kadrolu işçi olmadınız mı

sonuçta doğum izniniz bitince alın yıllık izninizi

sonrasında da yarı zamanlı çalışmaya başlayın

yarı zamanlı çalışma öncesi işe başlayıp izin alırsanız sıkıntı olmaz ki hatta 2020 de yeni izin hakkınız doğarsa yarı zamanlı çalışma sonrasında da izin yaparsınız

Siz su an normal isinize devam edin
Dogum izni bittikten sonra izin alin noterden ihtar cekin
Isten ayrildiginizdada arabulucu ile parasini alin

Alo 170’i arayın ve durumunuzu anlatın. En sağlıklı bilgiyi oradan alırsınız. Şirketiniz istediği kadar yönetmelik yayınlasın. Kanuna aykırı bir şey yapamazlar. Hatta sonucunda bizi de bilgilendirirseniz sevinirim :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…