- 3 Ağustos 2012
- 5.205
- 15.124
-
- Konu Sahibi leylosvemecnun
Bir şey yaptığı yok, ses çıkarıyor sadece:)Kuzenimde sizin gibi korkuyor, el fenerine benzer bir cihaz almisti korkunc bi ses cikartiyor o alet kopeklere ne yapıyor bilmiyorum ama kendim bir kere basacak oldum aklim cikti,Louder sanirim bunu kastediyordu.
Valla sokakta köpek sürülerinin yaşamasıyla elitlik, modernlik, hatta çoğu zaman muhalifliği eşleştiren bir kitle var ama umrumda bile değil, doğrusu yazdığım gibi. Maalesef çocuklar başta olmak üzere herkes risk altında. Korunmaya çalışıyoruz işte bir şekilde+1 çok haklı bir yorum. Benim de liseye giderken sokak köpekleri saldırması sonucu yerleşen bir travmam var ve bacağımda hala dikiş izi bulunur. Konu sahibi kadar olmasa da ben de çok korkuyorum köpeklerden ancak şu an Türkiye'de ki köpek popülasyonu aşırı fazla ve pek bir şey yapılmıyor konuyla ilgili. Ben artık sokak köpeği gördüğümde hızlıca yolumu değiştirmeye, ara sokaklara girmemeye ve akşamları motorla çıkmamaya başladım
Ben de sizin gibiyimdim. Şu an sokak köpeği olmayan bir yerde yaşıyoruz ama sahibiyle birlikte olsa dahi pitbull, terrier veya buldog cinsi yasaklı ırklardan köpekleri görünce yanlarında bulunmuyorum. Kızım köpekleri çok seviyor yanımda olunca korktuğumu belli etmemeye çalışıyorum ama vu tarz köpeklere kesinlikle yaklaşmasına izin vermiyorum.Artik beni evladimin gözünde bile gülünç duruma sokan fobimi artik yenmek istiyorum.Fobim köpek hani ay köpekten korkarim ben tarzi bir korku degil sokaga cikamayacak ciktigimda ise sürekli saga sola arkaya bakip kontrol ettirecek derecede disaridan baktigimda cok komik gorunuyorum belki de koskoca yaz geldi gecti kira bayira gidemedim köpek var diye en son gittigim yerden de aglaya aglaya geri döndüm her yer köpek dolu diye.Herkes keyifle otururken ben anin tadini bile cikaramazdim zaten surekli arkama bakmaktan saga sola bakmaktan stresten ter icinde kalmis sekilde eve dönerdim kim sorarsa kira bayira serinlemeye gittim.Son 2 yildir kendi basima disari sadece köpek olmadigina emin oldugum yerlerde ciktim.Ya da ise gittim geldim o da servisle.Simdi 2 kizim var büyük olan kreşe basladi ufak olan 1 aylik simdiye kadar arabayla ben getirip götürdüm ama araba esime lazim daha uzak mesafeye tasindi is yeri ve yürüme gitme sansi yok servis ters guzergahta kaliyor diye girmiyor.Kizimin kresi ise 5 dk mesafede 4 gündür annemle götürdük aldik kizimi p.tesi o da eve dönmüs olacak benim getirip götürmem lazim ama nasil olacak bilmiyorum.Elimde degil köpek görünce sadece yanindan gececegim göz temasi kurmayacagim diyorum arkaya bakmayacagim geliyor mu diye diyorum ama yok yapamiyorum.
Bunun icin psikolojik destek de aldim ama yenemedim evladim icin yenmek zorundayim ufak 2 cocukla yola cikacagim yollarda izlerde rezil olmamam onlar icin güclü olmam lazim nasil olacak bana bir taktik söyler misiniz nasil gececek bu korku komik görünmekten eve kapanmaktan biktim gittigim tek yer mahalle parki oraya da cevresi çitle kapali diye gidiyorum geri kalan her yere ya esimle ya arkadasimla biriyle gidiyorum cok sıkıldım bu durumdan.Hayvansever biriyim ama bu korku öyle bir hal aldi ki köpek görünce aman her yerde bunlardan var diye sacmalar hale geldim tabii ki olacaklar ben korkuyorum diye yok olamazlar benim alismam lazim ama nasil.Disarida aslan görsem bu kadar korkmam herhalde o an gözüme perde iniyor araba gelse farketmem belki de.Cok sıkıldım bu durumdan basina gelen cözen var mi ,?
Hay ağzınız bal yesin.. bizim ülkemiz Hindistan olma yolunda hızla ilerlediği içinBu kadarı oldukça fazla korkunuzun ama haksız da değilsiniz. Gelişmiş toplumlarda sokakta köpek saldırısı sonucu ölme ihtimaliniz olmaz. Ne yazık ki bizim ülkemizde bu ihtimal olduğu için ve sıkça yaşandığı için haklısınız. Bir ses çıkarıp köpekleri uzaklaştıran cihazlar var onlardan edinip kendinize güvenmeye çalışabilirsiniz
Merhaba benimde böyle bir fobim var sebebi de 3 kez saldırıya uğramak veya köpek tarafından kovalanmak :) içinden biri de sahipliydi yani bildiğin evcil bir köpekti. Korkunu okadar iyi anlıyorum ki evcil bile olsa başkasına nasıl bir davranışta bulunacağını hiç insan kestiremiyor köpeklerin bi dönem aileden birinin vardı küçük süs köpeklerden ama alışmıştım aşırı akıllı birşeydi :) sonra verdiler tam da alışmıştım geçenlerde de ilk defa büyük köpeğin yanında durabildim mesela bende panik atak var ama denedim en azından. Ya okadar akıllıydı ki öylece duruyor ..Artik beni evladimin gözünde bile gülünç duruma sokan fobimi artik yenmek istiyorum.Fobim köpek hani ay köpekten korkarim ben tarzi bir korku degil sokaga cikamayacak ciktigimda ise sürekli saga sola arkaya bakip kontrol ettirecek derecede disaridan baktigimda cok komik gorunuyorum belki de koskoca yaz geldi gecti kira bayira gidemedim köpek var diye en son gittigim yerden de aglaya aglaya geri döndüm her yer köpek dolu diye.Herkes keyifle otururken ben anin tadini bile cikaramazdim zaten surekli arkama bakmaktan saga sola bakmaktan stresten ter icinde kalmis sekilde eve dönerdim kim sorarsa kira bayira serinlemeye gittim.Son 2 yildir kendi basima disari sadece köpek olmadigina emin oldugum yerlerde ciktim.Ya da ise gittim geldim o da servisle.Simdi 2 kizim var büyük olan kreşe basladi ufak olan 1 aylik simdiye kadar arabayla ben getirip götürdüm ama araba esime lazim daha uzak mesafeye tasindi is yeri ve yürüme gitme sansi yok servis ters guzergahta kaliyor diye girmiyor.Kizimin kresi ise 5 dk mesafede 4 gündür annemle götürdük aldik kizimi p.tesi o da eve dönmüs olacak benim getirip götürmem lazim ama nasil olacak bilmiyorum.Elimde degil köpek görünce sadece yanindan gececegim göz temasi kurmayacagim diyorum arkaya bakmayacagim geliyor mu diye diyorum ama yok yapamiyorum.
Bunun icin psikolojik destek de aldim ama yenemedim evladim icin yenmek zorundayim ufak 2 cocukla yola cikacagim yollarda izlerde rezil olmamam onlar icin güclü olmam lazim nasil olacak bana bir taktik söyler misiniz nasil gececek bu korku komik görünmekten eve kapanmaktan biktim gittigim tek yer mahalle parki oraya da cevresi çitle kapali diye gidiyorum geri kalan her yere ya esimle ya arkadasimla biriyle gidiyorum cok sıkıldım bu durumdan.Hayvansever biriyim ama bu korku öyle bir hal aldi ki köpek görünce aman her yerde bunlardan var diye sacmalar hale geldim tabii ki olacaklar ben korkuyorum diye yok olamazlar benim alismam lazim ama nasil.Disarida aslan görsem bu kadar korkmam herhalde o an gözüme perde iniyor araba gelse farketmem belki de.Cok sıkıldım bu durumdan basina gelen cözen var mi ,?
Malteser Terrier neden yasaklı olsun ki küçücük köpek süs gibiler ?Ben de sizin gibiyimdim. Şu an sokak köpeği olmayan bir yerde yaşıyoruz ama sahibiyle birlikte olsa dahi pitbull, terrier veya buldog cinsi yasaklı ırklardan köpekleri görünce yanlarında bulunmuyorum. Kızım köpekleri çok seviyor yanımda olunca korktuğumu belli etmemeye çalışıyorum ama vu tarz köpeklere kesinlikle yaklaşmasına izin vermiyorum.
Turkiye de yaşadığımız muhitte sürü halinde köpekler oluyordu. İnsanlara saldırıyorlardı. Gideceğimiz yere eşim bırakıp aldı veya taksiyle gidip geldim
Yine sen ve yine hayvan düşmanlığı. En son paramızı nereye harcadığımıza karışıyordum ben de hayvanseverim ama paralarını mamalara yatırıyorlar bana garip geliyor diye
Çünkü insanlar bilinçlendi ve artık kedi ısırığına bile kuduz aşısı oluyor ? İyi hatırlattın bugün beslemeye etiniyordum gidip birkaç mama bırakayımHay ağzınız bal yesin.. bizim ülkemiz Hindistan olma yolunda hızla ilerlediği içinher an köpek saldırısına uğrayabiliriz sağlık bakanlığı verilerine göre geçen yıl milyonun üstünde kuduz aşısı uygulanmış. Sokakta başıboş köpek olmaz denince hayvan düşmanı olarak algılanıyoruz. Aslında tam tersi kendileri 3-5 mama verip vicdan masturbasyonu yapacaklar diye köpekler karda kışta yazın sıcağında sokaklarda perişan oluyorlar
Al bakalım günün şenlensin insan marifeti seviyorsun sen böyle şeyleri. Çok da açtı bu arada belki bir nebze daha keyiflenirsin
Kastettiğim Amerikan Pitbull Terrier veya American Staffordshire Terrier ırkı köpekler.Malteser Terrier neden yasaklı olsun ki küçücük köpek süs gibiler ?
Anladım evet onlar kötü teyzemin köpeğini parçaladıKastettiğim Amerikan Pitbull Terrier veya American Staffordshire Terrier ırkı köpekler.
Ne yaptılar bu cana böyle, o kadar üzgünüm ki. Maalesef söz konusu yasa, zâlimlere güç verdi.Al bakalım günün şenlensin insan marifeti seviyorsun sen böyle şeyleri. Çok da açtı bu arada belki bir nebze daha keyiflenirsin
Ama biz hep olacağız ve bu hayvanları asla ölüme ve açlığa terketmeyeceğiz.
Bu arada konuyu okuyan hayvanseverler için hayvan beslemenize engel olan birisi olursa derhal polisi arayın sokak hayvanlarını herhangi bir yerde beslemeye engel olmak suçtur. Ve ilgili şahısla sonuna kadar uğraşın. Bu aralar şeytanların sesi çok çıkmaya başladı halk güvenliği kisvesi altında. En ufak fırsat vermeyin
Artik beni evladimin gözünde bile gülünç duruma sokan fobimi artik yenmek istiyorum.Fobim köpek hani ay köpekten korkarim ben tarzi bir korku degil sokaga cikamayacak ciktigimda ise sürekli saga sola arkaya bakip kontrol ettirecek derecede disaridan baktigimda cok komik gorunuyorum belki de koskoca yaz geldi gecti kira bayira gidemedim köpek var diye en son gittigim yerden de aglaya aglaya geri döndüm her yer köpek dolu diye.Herkes keyifle otururken ben anin tadini bile cikaramazdim zaten surekli arkama bakmaktan saga sola bakmaktan stresten ter icinde kalmis sekilde eve dönerdim kim sorarsa kira bayira serinlemeye gittim.Son 2 yildir kendi basima disari sadece köpek olmadigina emin oldugum yerlerde ciktim.Ya da ise gittim geldim o da servisle.Simdi 2 kizim var büyük olan kreşe basladi ufak olan 1 aylik simdiye kadar arabayla ben getirip götürdüm ama araba esime lazim daha uzak mesafeye tasindi is yeri ve yürüme gitme sansi yok servis ters guzergahta kaliyor diye girmiyor.Kizimin kresi ise 5 dk mesafede 4 gündür annemle götürdük aldik kizimi p.tesi o da eve dönmüs olacak benim getirip götürmem lazim ama nasil olacak bilmiyorum.Elimde degil köpek görünce sadece yanindan gececegim göz temasi kurmayacagim diyorum arkaya bakmayacagim geliyor mu diye diyorum ama yok yapamiyorum.
Söylediğinizi hiç hatırlamadım ancak sokaklarda hayvan istememe fikrim konusunda herhangi bir ikiyüzlülüğüm yok. İstemiyorum, çünkü güvenli değil.Yine sen ve yine hayvan düşmanlığı. En son paramızı nereye harcadığımıza karışıyordum ben de hayvanseverim ama paralarını mamalara yatırıyorlar bana garip geliyor diye. Ben o laflarınız altındaki iki yüzlülüğü direkt anlarım o zaman da söylemiştim.
Beni biriyle karıştırıyor olabilir misiniz? "Böyle şeyleri" sevdiğimi nereden çıkardınız mesela? Ben kimsenin ne yaptığına karışan biri falan değilim, bana ne. Sadece sokaklarda saldırgan köpeklerin varlığından rahatsızım. İsteyen beslesin isteyen beslemesin. Kimseye müdahale etmişliğim de yok. Şeytan falan, siz hayırdır?Al bakalım günün şenlensin insan marifeti seviyorsun sen böyle şeyleri. Çok da açtı bu arada belki bir nebze daha keyiflenirsin
Ama biz hep olacağız ve bu hayvanları asla ölüme ve açlığa terketmeyeceğiz.
Bu arada konuyu okuyan hayvanseverler için hayvan beslemenize engel olan birisi olursa derhal polisi arayın sokak hayvanlarını herhangi bir yerde beslemeye engel olmak suçtur. Ve ilgili şahısla sonuna kadar uğraşın. Bu aralar şeytanların sesi çok çıkmaya başladı halk güvenliği kisvesi altında. En ufak fırsat vermeyin
Hay ağzınız bal yesin.. bizim ülkemiz Hindistan olma yolunda hızla ilerlediği içinher an köpek saldırısına uğrayabiliriz sağlık bakanlığı verilerine göre geçen yıl milyonun üstünde kuduz aşısı uygulanmış. Sokakta başıboş köpek olmaz denince hayvan düşmanı olarak algılanıyoruz. Aslında tam tersi kendileri 3-5 mama verip vicdan masturbasyonu yapacaklar diye köpekler karda kışta yazın sıcağında sokaklarda perişan oluyorlar
Çevremde çoğu insanda köpek fobisi vardı.Evet hayal mayal hatirliyorum 2 bucuk yaslarindayken falan balkondaki köpegimize parmagini uzatmistim sanirim canini yaktim farkinda olmadan o da bana havlamisti o sesten korktugumu hatirliyorum onun disinda ilk cocuguma hamileyken motora binme gibi bir hata yapmistim köpek motoru kosturmustu o günden sonra daha da artti