- 24 Aralık 2014
- 4.971
- 6.718
-
- Konu Sahibi leylosvemecnun
Sizi böyle bu denli korkuya sürükleyen bi tranvanız mı oldu zamanında. Tekrar yardım alıp bunu aşmanız lazım çünkü çocuklar büyüyüp okula başladı mı bir ayağı sürekli dışarıda oluyor insanın.Artik beni evladimin gözünde bile gülünç duruma sokan fobimi artik yenmek istiyorum.Fobim köpek hani ay köpekten korkarim ben tarzi bir korku degil sokaga cikamayacak ciktigimda ise sürekli saga sola arkaya bakip kontrol ettirecek derecede disaridan baktigimda cok komik gorunuyorum belki de koskoca yaz geldi gecti kira bayira gidemedim köpek var diye en son gittigim yerden de aglaya aglaya geri döndüm her yer köpek dolu diye.Herkes keyifle otururken ben anin tadini bile cikaramazdim zaten surekli arkama bakmaktan saga sola bakmaktan stresten ter icinde kalmis sekilde eve dönerdim kim sorarsa kira bayira serinlemeye gittim.Son 2 yildir kendi basima disari sadece köpek olmadigina emin oldugum yerlerde ciktim.Ya da ise gittim geldim o da servisle.Simdi 2 kizim var büyük olan kreşe basladi ufak olan 1 aylik simdiye kadar arabayla ben getirip götürdüm ama araba esime lazim daha uzak mesafeye tasindi is yeri ve yürüme gitme sansi yok servis ters guzergahta kaliyor diye girmiyor.Kizimin kresi ise 5 dk mesafede 4 gündür annemle götürdük aldik kizimi p.tesi o da eve dönmüs olacak benim getirip götürmem lazim ama nasil olacak bilmiyorum.Elimde degil köpek görünce sadece yanindan gececegim göz temasi kurmayacagim diyorum arkaya bakmayacagim geliyor mu diye diyorum ama yok yapamiyorum.
Bunun icin psikolojik destek de aldim ama yenemedim evladim icin yenmek zorundayim ufak 2 cocukla yola cikacagim yollarda izlerde rezil olmamam onlar icin güclü olmam lazim nasil olacak bana bir taktik söyler misiniz nasil gececek bu korku komik görünmekten eve kapanmaktan biktim gittigim tek yer mahalle parki oraya da cevresi çitle kapali diye gidiyorum geri kalan her yere ya esimle ya arkadasimla biriyle gidiyorum cok sıkıldım bu durumdan.Hayvansever biriyim ama bu korku öyle bir hal aldi ki köpek görünce aman her yerde bunlardan var diye sacmalar hale geldim tabii ki olacaklar ben korkuyorum diye yok olamazlar benim alismam lazim ama nasil.Disarida aslan görsem bu kadar korkmam herhalde o an gözüme perde iniyor araba gelse farketmem belki de.Cok sıkıldım bu durumdan basina gelen cözen var mi ,?
Evet hayal mayal hatirliyorum 2 bucuk yaslarindayken falan balkondaki köpegimize parmagini uzatmistim sanirim canini yaktim farkinda olmadan o da bana havlamisti o sesten korktugumu hatirliyorum onun disinda ilk cocuguma hamileyken motora binme gibi bir hata yapmistim köpek motoru kosturmustu o günden sonra daha da arttiSizi böyle bu denli korkuya sürükleyen bi tranvanız mı oldu zamanında. Tekrar yardım alıp bunu aşmanız lazım çünkü çocuklar büyüyüp okula başladı mı bir ayağı sürekli dışarıda oluyor insanın.
O cihazlar hayvanlarin canini yakiyor diye biliyorum o yüzden almadimBu kadarı oldukça fazla korkunuzun ama haksız da değilsiniz. Gelişmiş toplumlarda sokakta köpek saldırısı sonucu ölme ihtimaliniz olmaz. Ne yazık ki bizim ülkemizde bu ihtimal olduğu için ve sıkça yaşandığı için haklısınız. Bir ses çıkarıp köpekleri uzaklaştıran cihazlar var onlardan edinip kendinize güvenmeye çalışabilirsiniz
Ya normal insan kadar korksam yetecek ben sanki ejderha görmüs gibi oluyorum herkes korkar saldiran köpekten ama benimki cok fazla.Kedileri kucagima alirim öperim minciririm ama köpegin yeni dogmus yavrusundan bile korkarim.Kayinpederimin bir kopegi var mesela ondan korkmuyorum yanindan gecebiliyorum sadece 1 mt kadar yakinima gelirse korkuyorum disaridakilerden o kadarcik korksam yetecek bana hayvan 5 mt ötede uyuyor mesela ondan da korkuyorum uyuyan hayvan ne yapacak sanki dimiBence Eskiden yaşadığınız olay düzünden korkuyorsunuz bilinç altınızda size bir şey yapacakları korkusu destek almayı deneyin isterseniz hayatınız normalleşir tepkileriniz düzelir . Benim kuzenimde kedilerden delicesine korkuyor 9 10 yaşlarında merdivenlerde kedi ile karşılaştı ikisi de korktu tabi kedi bunun üstüne gelince kaçmak için bundan fena derece de kedi fobisi oluştu sizin gibi tepkiler veriyor asla aynı ortam da bulunamıyordu şuan destek ile kendisini kontrol edebiliyor
Beni de küçükken horoz kovalamıştı hehehehmesela aynı ortam da olmak istemem atlayacak üstüme gibi geliyor
Evet anladim kimi kastettiginizi ama yuzyuze goruserek yenecegimi dusunuyorum uzaktan danismanlik fobilerde ise yaramaz bencePsikolojik destek ama iyi bir yerden özellikle bu tarz korkulara çalışan diyeyim tavsiye ederim..Bir tanidigimin eşi bu şekilde kedi fobisini yendi evde kedi köpeği bile var artık..Bir de nette kesin denk gelmissinizdir bir isim var burada vermem uygun olmaz belki o da bu tarz çalışmalar yapıyor hatta kitabını araştırın isterseniz ..Özelden yazayım size .
Evet ben de hep bebek arabasiyla gidiyorum annem vardi yanimda bugun kuzenle gittik mesela p.tesiyi dusunuyorum simdiden inadina da en az 5 6 tane kopek goruyoruzKendimi bildim bileli kopeklerimiz vardi, su an ciftlikte bir ordumuz var oyle diyeyim ama ben bile sokaga çıkarken kopeklerden korkuyorum, yani haksiz degilsiniz.
Ama bu travmanizin ustune gitmelisiniz, kopek egitmenleri instada kopek saldirisini engellemek icin neler yapacaklariniza dair videolar hazirliyorlar, onlari izleyip belki davranis modeli belirleyip sakin kalabilirsiniz. Bir de aklinizda olsun kopekler bebek arabalarindan sanirim korkuyor, benim kizi gezdirirken kopekler bize hic yanasmiyor dikkatimi cekti.
O cihazlar hayvanlarin canini yakiyor diye biliyorum o yüzden almadim
Kuzenimde sizin gibi korkuyor, el fenerine benzer bir cihaz almisti korkunc bi ses cikartiyor o alet kopeklere ne yapıyor bilmiyorum ama kendim bir kere basacak oldum aklim cikti,Evet ben de hep bebek arabasiyla gidiyorum annem vardi yanimda bugun kuzenle gittik mesela p.tesiyi dusunuyorum simdiden inadina da en az 5 6 tane kopek goruyoruz
Artik beni evladimin gözünde bile gülünç duruma sokan fobimi artik yenmek istiyorum.Fobim köpek hani ay köpekten korkarim ben tarzi bir korku degil sokaga cikamayacak ciktigimda ise sürekli saga sola arkaya bakip kontrol ettirecek derecede disaridan baktigimda cok komik gorunuyorum belki de koskoca yaz geldi gecti kira bayira gidemedim köpek var diye en son gittigim yerden de aglaya aglaya geri döndüm her yer köpek dolu diye.Herkes keyifle otururken ben anin tadini bile cikaramazdim zaten surekli arkama bakmaktan saga sola bakmaktan stresten ter icinde kalmis sekilde eve dönerdim kim sorarsa kira bayira serinlemeye gittim.Son 2 yildir kendi basima disari sadece köpek olmadigina emin oldugum yerlerde ciktim.Ya da ise gittim geldim o da servisle.Simdi 2 kizim var büyük olan kreşe basladi ufak olan 1 aylik simdiye kadar arabayla ben getirip götürdüm ama araba esime lazim daha uzak mesafeye tasindi is yeri ve yürüme gitme sansi yok servis ters guzergahta kaliyor diye girmiyor.Kizimin kresi ise 5 dk mesafede 4 gündür annemle götürdük aldik kizimi p.tesi o da eve dönmüs olacak benim getirip götürmem lazim ama nasil olacak bilmiyorum.Elimde degil köpek görünce sadece yanindan gececegim göz temasi kurmayacagim diyorum arkaya bakmayacagim geliyor mu diye diyorum ama yok yapamiyorum.
Bunun icin psikolojik destek de aldim ama yenemedim evladim icin yenmek zorundayim ufak 2 cocukla yola cikacagim yollarda izlerde rezil olmamam onlar icin güclü olmam lazim nasil olacak bana bir taktik söyler misiniz nasil gececek bu korku komik görünmekten eve kapanmaktan biktim gittigim tek yer mahalle parki oraya da cevresi çitle kapali diye gidiyorum geri kalan her yere ya esimle ya arkadasimla biriyle gidiyorum cok sıkıldım bu durumdan.Hayvansever biriyim ama bu korku öyle bir hal aldi ki köpek görünce aman her yerde bunlardan var diye sacmalar hale geldim tabii ki olacaklar ben korkuyorum diye yok olamazlar benim alismam lazim ama nasil.Disarida aslan görsem bu kadar korkmam herhalde o an gözüme perde iniyor araba gelse farketmem belki de.Cok sıkıldım bu durumdan basina gelen cözen var mi ,?
+1 çok haklı bir yorum. Benim de liseye giderken sokak köpekleri saldırması sonucu yerleşen bir travmam var ve bacağımda hala dikiş izi bulunur. Konu sahibi kadar olmasa da ben de çok korkuyorum köpeklerden ancak şu an Türkiye'de ki köpek popülasyonu aşırı fazla ve pek bir şey yapılmıyor konuyla ilgili. Ben artık sokak köpeği gördüğümde hızlıca yolumu değiştirmeye, ara sokaklara girmemeye ve akşamları motorla çıkmamaya başladımBu kadarı oldukça fazla korkunuzun ama haksız da değilsiniz. Gelişmiş toplumlarda sokakta köpek saldırısı sonucu ölme ihtimaliniz olmaz. Ne yazık ki bizim ülkemizde bu ihtimal olduğu için ve sıkça yaşandığı için haklısınız. Bir ses çıkarıp köpekleri uzaklaştıran cihazlar var onlardan edinip kendinize güvenmeye çalışabilirsiniz