Yıllardır beni böyle sindirmişler :)

Mesafe koymuşsunuz zaten sizi aşağı cekmelerine izin vermeyin konuşurken sizde cevap verin aşağıda kalmayin onların da cani sıkılsn. Ve Umarım evlilik hayatınız güzeldir
Çok şükür ki Allah eşimden yana yüzümü güldürdü
Artık bilerek böyle davrandığını anladığım için onayını almaya çalışmayacağım

Görüşmem
Kendi aileme odaklanır çocuğumu büyütürüm. Kendi sosyal çevremle yeni bir düzen kurarım. Onlar da ana kız otursunlar , düğünde cenazede görürüm yeter

Ailen bile olsa kimsenin sana böyle davranmasına izin verme. Bazı insan bu aile de olsa samimiyeti kaldıramaz malesef onlarla olabilecek en asgari seviyede mesafeli olman gerekiyor huzurun için.

Walla canım bilmiyorum ama bence hepsi anneden kaynaklanıyor annen kardeşini de bu psikolojiye koymuş sürüklüyor mesafeni koru kendi mental sağlığın için mesafeni korumak zorundasın.. mesela bende anneme bazen kızarım abilerim aramaz sormaz ama gerçekten aramaz sormazlar ayda bir kez belki hiç. Mesela boşuna yapıyorum anneme sitem ediyorum halbuki onun suçu yok onunla konuşamadığım için ikisiyle anneme sitem ettiğimi fark ettim meğerse annemi de babamı da çok aramıyorlarmış o yüzden sustum artık kimseye zorla bir şey yaptıramıcağımı anladım. Bu sadece örnek kardeşin de sorunu anladığı zaman susacak biyerden sonra kesecek sesini .. sen fazla fazla yaptıysan için rahat olsun

Bu ve benzeri bir çok cümle yüzünden senelerdir terapi alıyorum. Siz yinede benden daha sağlıklı görünüyorsunuz sakinlikle karşılamışsınız. Ben bu farkındalığa vardıktan sonra 2 yıl evlerine gitmedim girmedim. 2 yıl bir fiil süren tedaviden sonra ancak görüşebildim.diyebileceğim çok bir şey yok. Mesafe koyup kendinizi kullandırtmamayı başarırsanız ne mutlu

Babanıza benzediğiniz icin içinde biriktirdiği öfkeyi size kusuyor. Tek suvunuz babanıza benzemeniz. Kardesinizde muhtemelen annenize ya da o tarafa benziyordur eminim. Bu yüzden ayrımcılığa ugruyorsunuz ben babamla iletişimi kestim psikolojik şiddet uygulayan bir adamdı. Ama size kesin diyemem etkilenmeyeceginiz bir mesafede durun.

Ailen bile olsa kimsenin sana böyle davranmasına izin verme. Bazı insan bu aile de olsa samimiyeti kaldıramaz malesef onlarla olabilecek en asgari seviyede mesafeli olman gerekiyor huzurun için.
İzin vermediğim için cezalandırılıyorum ailem tarafından :)
Yani tabi ama kardeşimin de aklı var. O da böyle olmayı seçiyor demek ki..
Neden silmiyorsunuz onları?
Aile olmasalar, çoktan silmiştim..
gecmis olsun size de.. terapi ise yariyor mu peki.. bende suçluluk hissi kalktı ama değer görmemişliğim, kullanılmışlığım yüzüme çok acı çarptı.. öfke duymamaya çalışıyorum
Kardeşimin huyu suyu annem.. herkes de söylüyor sen onlardan farklısın diye. Evlat ayrımcılığına uğradığımı söylüyorlar ve ben bunu bu yaşımda fark edebildim..

Kardeşimin huyu suyu annem.. herkes de söylüyor sen onlardan farklısın diye. Evlat ayrımcılığına uğradığımı söylüyorlar ve ben bunu bu yaşımda fark edebildim..

Konduramamanız normal ama şu anda hem çocuğunuz için hem de kendiniz için sınırlı bir iletişim halinde bulunmanız sizin için daha iyi olur

Kendine biraz saygın varsa komple iletişimi kes
Ben ailem diye sabrediyorum, annem benimle iletişimi kesti şu an :)
Konduramamanız normal ama şu anda hem çocuğunuz için hem de kendiniz için sınırlı bir iletişim halinde bulunmanız sizin için daha iyi olur
Evet bana yaptıklarını eşime de yapmaya çalıştılar. Çocuğuma da yapacaklar biliyorum..

Şöyle düşünün aynı seyleri eşinizin annesi size yapsa ve eşiniz ailemdir diyip hicbirsey yapmasa ne hissedersiniz. Sınırlı iletişim her daim iyidir.
Yok zaten uzağa taşındım evlenirken. Eşimi hep uzak tuttum. Ona rağmen yapmaya çalıştılar. Cüretkarlıklarını siz düşünün :)

Annenizden ve kardeşinden duyduğunuz cümleler çok ağır. Bir anne evladına bedduam tutmadı kimin duasını aldın cümlesini nasıl söyler. Lütfen üzmeyin kendinizi önünüze kendi ailenize bakın. Maalesef aile bakımından çoğu kişi yaralı. Siz iyi olun ve annenizi kardesinizi geride bırakın. Siz iyi olacaksınız ki kendi cocugunuz da iyi olsun. Unutmayın çok kıymetlisiniz.

Ömrünü yemişler. Kan emici gibi. Benzetmemi mazur görün. Bacım biri annen biri kardeşin. Tamamen ilişkini koparma. Ama araya çok büyük bir mesafe koy. Sana böyle aşağılayıcı cümleleri kuramamaları lazım. Sen mesafe koyduğunda yine sen kötü olursun öyle derler. Ama sen onların lafına değil kendine bakacaksın. Bir insan seni öyle tanımlıyor diye sen öyle olacak değilsin. Can yakması çok kolaydır bu dil tutılmazsa. Sen sınır koy büyüklük sende kalsın. Bırak onlar kendi zehirlerinde boğulsun

Yok zaten uzağa taşındım evlenirken. Eşimi hep uzak tuttum. Ona rağmen yapmaya çalıştılar. Cüretkarlıklarını siz düşünün :)

Ben herkesin bir imtihanı olduğunu biliyorum dizinde imtihaniniz aileniz umarım hayırlısı olur sizin için :)

Çok sağolun.. ve işin acısı ben emziriyorum. Hiç düşünmüyorlar üzmeyeyim diye. Annem şu an özellikle canımı acıtmaya çalışıyor. Uzak duruyorum..
O çok büyük mesafeyi koyamadım yıllardır. Çünkü annem bizim için yıllarca çok büyük fedakarlıklar yaptığını empoze edip durdu. Hep vicdan azabı, hep suçluluk yüklüydüm. Ama artık suçluluk hissetmiyorum. Ben elimden geleni yaptım. Bundan sonrası dediğiniz gibi mesafe..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…