Engeli olmak ve insanların bakışları

Nur özel değilse özel gereksinimin nedir ? Çünkü biz tipik gelişim göstermeyen bireyleri gereksinimli diye adlandiririz engelli etiketli kullanılmaz. Daha önceki konuda ailene baktığını evin yükünü işlerini üstlendiğini söylemişsin?
Soruyu okumadınız mı acaba ?

Biraz arkadaş ortamını, aile ve akraba ilişkilerini değiştirmeyi deneyebilir misin. Eminim hayata karşı pozitif bakan ve seni destekleyen insanlarla bir arada olmak daha mutlu hissettirecektir. Zorbalığa ve olumsuz söylemleri engellemek için fevri çıkışlar yapmalısın. Belli bir zaman sonra seslerini keseceklerdir. Benim sevdiğim bir arkadaşım görme engelli. Çok güzel sosyal sorumluluk projeleri yapıyor. Şehir şehir dolaşıyor. Çevresini eğitimli, anlayışlı, bilinçli insanlarla doldurmuş. Elbette sınırlılığın getirdiği zorluklar vardır. Bunları yaşayanlar bilir. Birbirimize her daim destek olmalıyız. Yarın ne olacağını bilmediğimiz bir Dünyada yaşıyoruz.

Hii nasıl laflar bunlar 😟 İnsanlar çok zalim. Lütfen herkese haddini bildirin. 1-2-3 sonrasında asla hadlerini aşmazlar. Annem de 55 yaşına kadar gayet sağlıklıydı ama sonradan engelli oldu. Hayat bu ne getireceği belli olmuyor. Herkes söylediği ile sınanır, siz içinizi ferah tutun ama asla kendinize de laf söylettirmeyin ♥️

Işte o insanlar bok gibi insanlar. Ve bu bakışları görebilmen kalplerini de görebilmen demek. Net bir şekilde uzak durman gereken insanları önceden bilebilirsin bu sayede. Aynı bok gibi insanlar bize de güzel bakıp iyi görünüp kötü kalpleriyle hayatlarımıza pislik bırakan insanlar. Hiç üzülme lütfen. Eminim bir yerlerde iyi insanlar da var. Inşallah onlara bolca denk gelesin.

Bu hayatta kimin başına ne geleceği hiç belli olmuyor ve sizin “güzel” bulduğunuz kızların da başlarına korkunç şeyler gelebiliyor, Allah bahtınızı güzel eylesin 🙏

Kusur dedikleri şey, aslında başkalarının eksik bakış açısı. Senin hayatın sadece senin… Ne yaşarsan yaşa, lütfen unutma değerin, görünüşünden ya da başkalarının yargılarından çok daha büyük. Bu hayatta seni olduğu gibi görecek, sevecek ve anlayacak insanlar mutlaka var. Zor zamanlar geçiyor ama sen geçmiyorsun, ayakta kalıyorsun. Ve bu başlı başına bir başarı. Benim de gözümde şaşılık problemi var. Okula gittiğim tüm süreçte zorbalık yaşadım; insanlarla göz teması kuramadım, yüzüme karşı dalga geçtiler. Sonra büyüdüm, kendimi olduğum gibi sevdim, özgüven sahibi oldum. Ve bunu başardığımda kimse dış görünüşüme odaklanmadı. Seni çok iyi anlıyorum. Hayatından, motivasyonunu düşüren kişileri uzaklaştırmaya çalış. Onların söyledikleri senin gerçeğin değil.

Kızlar merhaba
aslına bunu yazmak hiç istemiyorum kaldıramıyorum bu durumu
Ama anlatmak da isterim çünkü toplum engelli insanlara çok garip bakıyor...

Benim bir gözüm hiç görmüyor bu dışardan da belli ediyor bir gözüm çok küçük biri çok büyük yüzüm ufak ve anlim olduğundan fazla açık insanlar iğrenç bir şekilde bakıyorlar lisede bile bunu çokça hisetim

Ona bakan ailesine yazık , Annesine Allah yardım etsin ben böyle bir çocuk istemezdim , ailesi buna nasıl bakıyor
Nasıl bir yük , evleneceği kocaya yazık kim ister bunu tabi evlenirse

İnsanlar bir şey demeden bile bana bakarken yüzlerinde bir igrenme var ve bu beni çokça kırıyor

Yakın bir akrabam bana sen nasıl dayaniyorsun senin yerinde olsam intihar ederdim dedi.

Ben bunu kendi evimde de hissediyorum annem ile benimle konuşurken çok tuhaf bakıyor yüzüme insan salak olsa anlar da çok ça söyledi annem işte seni sağlam biri istemez kusurların var öyle büyük şeyler bekleme illaki onunda bedeninde kusurları olacak

Artık arkadaşlık yapmıyorum
Liseden de sırf bu yüzden çıkmak istedim
Çok zoruma gidiyor yaşıtlarım çok güzel olması bırakın güzelliği hastalık olmamasını
Bu lafları duymamalari
Her gece düşünüyorum neden imtihanım bu kadar fazla kör olurmuyum ileride her gece korku ile yaşıyorum neden ?
Kendime çokça bakıyorum bu sene bakmama rağmen bu sözler aklımdan çıkmıyor bir kere güzel görüsem aklima duyduklarım geliyor geliyor her okuldan geldiğimde ağlardım bir bunu hatırlıyorum

İnanın bana kimse böyle yaşamak istemez
Derdi kaldirabiliyorum ama insanları kaldıramıyorum...
Kendinizi olduğunuz gibi kabul edin, sevin. İnsanlar mutlaka konuşacak bir şey bulur. Korkularınızı değil umutlarınızı besleyin. Kendinizi meşgul edin, geleceğinizi inşa edin. Değiştiremeyeceğiniz şeyler için üzülmeyi bırakın lütfen. Özgüveninizi oluşturun ve hadsiz laflar söyleyen herkese cevabını verin.

Kızlar merhaba

Benim bir gözüm hiç görmüyor bu dışardan da belli ediyor bir gözüm çok küçük biri çok büyük yüzüm ufak ve anlim olduğundan fazla açık insanlar iğrenç bir şekilde bakıyorlar lisede bile bunu çokça hisetim

Ona bakan ailesine yazık , Annesine Allah yardım etsin ben böyle bir çocuk istemezdim , ailesi buna nasıl bakıyor

İnsanlar bir şey demeden bile bana bakarken yüzlerinde bir igrenme var ve bu beni çokça kırıyor

Yakın bir akrabam bana sen nasıl dayaniyorsun senin yerinde olsam intihar ederdim dedi.

Ben bunu kendi evimde de hissediyorum annem ile benimle konuşurken çok tuhaf bakıyor yüzüme insan salak olsa anlar da çok ça söyledi annem işte seni sağlam biri istemez kusurların var öyle büyük şeyler bekleme illaki onunda bedeninde kusurları olacak

Çok zoruma gidiyor yaşıtlarım çok güzel olması bırakın güzelliği hastalık olmamasını
Bu lafları duymamalari
Her gece düşünüyorum neden imtihanım bu kadar fazla kör olurmuyum ileride her gece korku ile yaşıyorum neden ?
Kendime çokça bakıyorum bu sene bakmama rağmen bu sözler aklımdan çıkmıyor bir kere güzel görüsem aklima duyduklarım geliyor geliyor her okuldan geldiğimde ağlardım bir bunu hatırlıyorum

benim 10 yaşındaki evladım bile bunun bilinciyle büyüyor,kocaman kocaman insanların cahilliğine bak,sadece ibadetle cennete gideceğini sadece görgü kurallarına uyarak medeni olacağını zanneden ne kadar çok insan var,oysaki herkes kendi odununu sırtlanmış götürüyor haberi yok,farklılıklar olabilir bu dünyada her tipte insan var ama niyeyse ısrarla ötekileştiriyoruz,hiç merak etme bugün güzellik yarışmasına katılsa birinci olacak insanlada dalga geçip tuhaf bakıyorlar,insanların görünüşü,akıl sağlığı,zekası,yaşam biçimi vs herkese dert,üç kuruşluk insanlar için can sıkmaya değermi sence?sana tavsiyem asosyal olma ama kendini keşfet dış görünüşün o kadarda önemli olmadığını kavra,bu dünyada kötü insanlar elbetteki var ama sadece sen izin verirsen sana zararları dokunur onları sen dışla sen görüşme görmezden gel,ben düşüncesini sevdiğim,karakterini beğendiğim bir insanın görünüşünü zerre umursamam eminim bu konuda tek değilimdir,sen seni sevecek birisiyle muhakkak karşılaşacaksın ama öncelikle sen kendini sev sen kendini kabul et,kusursuz olanı herkes sever önemli olan bir insanı kusurlarıylada sevebilmek gerçek olanda budur zaten,iş e kendini sevmekle başla hobiler edin müzik,resim vs gibi, yap kahveni al eline güzel bir kitap yada aç güzel bir film yada dizi ama yabancı olsun,türk kültüründen uzakta insanların nasıl yaşadığını keşfet nasıl saçma bir cehaletin pençesindeyiz onu kavra inan bana hayata bakışın değişecek,sonra sen bu insanlara acıyıp üzüleceksin dalga geçeceksin.

Canım benim çevredendeki insanlar çok kötü ve kalpsiz, insanın yakın zannettikleri bunları diyince ne kadar üzüldüğünü anlayabiliyorum. Sırf bir gözünde engel var diye başka engelli bir bireyle olabileceğini ima etmek ne kadar korkunç. Canım, sevgi gibi şeyler bunun üzerine kurulu değil, sen de bunları kusur sayıp kendinle küsme. Bugün sapasağlam olan bir insanın yarın ne olacağı belli değil, lütfen seni eleştirenlere sesini çıkar, çıkarmadıkça içine yük olacak. Çok sinirlendim gece gece, "senin yerinde olsam intihar ederdim" nasıl bir cümle ya, desene senin gibi biri olacağımı bilsem asıl ben bu yüzden intihar ederdim. Hayat dediğimiz şey vücudumuzda bir engel var diye yaşamaya değmeyecek bir şey mi? Bu nasıl bir kafa yapısı, sana tavsiyem işin falan varsa durumun yeterse uzaklaş bu insanlardan, gerekirse sil hayatından. Bu arada bir şey sormak istiyorum, pitozis mi gözünüz, ameliyat ile çaresi var mıdır?

Son düzenleme:
Canım benim çevredendeki insanlar çok kötü ve kalpsiz, insanın yakın zannettikleri bunları diyince ne kadar üzüldüğünü anlayabiliyorum. Sırf bir gözünde engel var diye başka engelli bir bireyle olabileceğini ima etmek ne kadar korkunç. Canım, sevgi gibi şeyler bunun üzerine kurulu değil, sen de bunları kusur sayıp kendinle küsme. Bugün sapasağlam olan bir insanın yarın ne olacağı belli değil, lütfen seni eleştirenlere sesini çıkar, çıkarmadıkça içine yük olacak. Çok sinirlendim gece gece, "senin yerinde olsam intihar ederdim" nasıl bir cümle ya, desene senin gibi biri olacağımı bilsem asıl ben bu yüzden intihar ederdim. Hayat dediğimiz şey vücudumuzda bir engel var diye yaşamaya değmeyecek bir şey mi? Bu nasıl bir kafa yapısı, sana tavsiyem işin falan varsa durumun yeterse uzaklaş bu insanlardan, gerekirse sil hayatından. Bu arada bir şey sormak istiyorum, pitozis mi gözünüz, ameliyat ile çaresi var mıdır?
O akrabam dediğim kişi aile içinde bir üye :)
Annemin dediklerini saymıyorum bile
18 yaşımda olduğuma hiç bakmayın yıllarca ne çektiğimi bir Allah bilir.
Anneme kızdığım da hayatın gerçeklerini sana söylüyoruz diyorlar
Önceki sene beni bir kişi istemişti annem yanımda ağladı çevremdeki insanların daha bebeken bana ne dediklerini anlatı
İçim cız etti aileme yük olmayayım diye kabul ettim
Karşı taraf da iyi insanlarda daha çok gencim
Sonra it gibi pişman oldum
Benim herşeyden sonra haberim oldu kapanacakmışım işte isteme hemen olacak
Anneme istemiyorum dedim annem ile her gün tartışıyordum bağırma ,çağırma,şiddet.
çocuğa çok soğuk davrandım.
Sonradan Karşı taraf istemedi
Bundan sonra ailemin yüzlerine söyledim bir daha herhangi bir ilişki isteme gibi durumlarda yanıma gelmeyin bana fikrinizi söylemeyin ki söylediğiniz de gram umrumda olmayacak
Bundan sonra ilişkilerim benim kararım

Her konuda bir tecrübem var bir insanın hayatı az da olsa yolunda gitmez mi diye çokça düşünüyorum

Önceki sene beni bir kişi istemişti annem yanımda ağladı çevremdeki insanların daha bebeken bana ne dediklerini anlatı
Anneme istemiyorum dedim annem ile her gün tartışıyordum bağırma ,çağırma,şiddet.
Bundan sonra ailemin yüzlerine söyledim bir daha herhangi bir ilişki isteme gibi durumlarda yanıma gelmeyin bana fikrinizi söylemeyin ki söylediğiniz de gram umrumda olmayacak

Her konuda bir tecrübem var bir insanın hayatı az da olsa yolunda gitmez mi diye çokça düşünüyorum
Annen çok cahil bir insan.sanirim çevrende öyle.en iyisi iyi bir meslek edinip oradan uzaklaşman.Allah herkesin dengine göre veriyor.annen düşünmesin seni kimin alıp almayacağını

Canım sen tepkini ve mesafeni koy, açık açık yaptıkları şeyleri bence dile getir. Çünkü içine attıkça daha çok üzüleceksin, liseyi bırakmışsın, açıktan bitirip üniversite sınavına hazırlan bence. Üniversite gerçekten orta ve iyi bir üni olmak şartıyla liseli ergenli zorbalardan pek bulunmuyor. Ortaöğretim KPSS'ye de seneye girebilirsin, memurluk için.

Kızlar merhaba

Bu lafları duymamalari

Keşke bir gün bu hadsizlerden birine elinin tersiyle vursaydınız, içimiz soğurdu🙄 ne demek yerinde olsam intihar ederdim, insan bu kadar merhametsiz olmamalı ya. Sizin engeliniz gözünüz değil, çevrenizdekiler. Bir insanla böyle konuşmak hiç normal değil çünkü. Bazen toplu taşımada gözüm bir yere dalınca utanıyorum acaba karşımdaki onun bir yerine bakıyorum sanıp rahatsız mı oldu diye. İnsanlara gözünü dikip bakmanın ne kadar saygısızca olduğunu bilmeyen insanlarla yaşıyoruz ne yazık ki.
Ne olursa olsun değerlisiniz. Engelli olmanız hayattan, insanlardan beklentilerinizi düşürmeniz gerektiği anlamına da gelmiyor

Sosyal medyada görmüştüm bedensel engeli olan yeşil güzel gözlü genç bir doktor kendisini tarif ederken hani şu yeşil gözlü güzel doktor diye tarif eden hastasından bahsediyordu çok hoşuna gitmişti. Bir an sizi de o şekilde hayal ettim okumuş çok iyi yerlere gelmiş biri olarak. Umarım hayal ettiğim gibi olur Allah yolunuzu bahtınızı açık etsin.

Canım sen tepkini ve mesafeni koy, açık açık yaptıkları şeyleri bence dile getir. Çünkü içine attıkça daha çok üzüleceksin, liseyi bırakmışsın, açıktan bitirip üniversite sınavına hazırlan bence. Üniversite gerçekten orta ve iyi bir üni olmak şartıyla liseli ergenli zorbalardan pek bulunmuyor. Ortaöğretim KPSS'ye de seneye girebilirsin, memurluk için.
Ben önceden ses çıkarmıyordum sadece dışarıda değil evin için de öyle asla konuşamaz dim şimdi işler değişti artık konuşmadan kendimi savunmadan anladım ki ilerleyemez mallesef son 1 senedir konuşuyorum ses ediyorum bundan önce öyle değildi adımı sorsanız söyleyemezdim utanıyordum çekiniyordum ve evet açıktan okuyorum üniversite önceden bir hayalim yoktu bu sene üniversite ye giden kızlar ile konuştum lise gibi değil olgun insalar var dendi ben de tekrardan heveslenip çalışmaya başladım

Sağlık o kadar büyük bir nimet ki kimse kaybedene kadar değerini anlamıyor. Sana böyle bakan böyle söyleyenlerin yarın senin yaşadığını yaşamama gibi bir garantileri mi varmış? Bir an. O kadar. Belki bir kaza belki durup dururken her an her şey gelebilir insanın başına. Algısızlar şunun bilincinde olsalar her güne sağlıkla uyanabilmenin kıymetini anlarlardı.
Sana böyle konuşanların yüzü güzel olsa nolur kalpleri çirkin. Herkes nihayetinde kalbinin ekmeğini yer.
Üniversitede bir kız arkadışımız vardı gözlerinde çok derin şaşılık vardı. Kız sınıfa öyle bir girerdi ki neşe saçılırdı resmen parlardı özgüveni kıyafet gibi giyerdi üstüne resmen. Özenmişimdir hep hiçbir zaman onun gibi özgüvenli enerjisi yüksek olamadım. Tavsiyem sende kendine iyi bak değerli gör. Canını sıkanın canı cehenneme herkes biricik bu hayatta asla kendini ezdirme kimseye ananda olsa babanda olsa.

Kızlar merhaba

Bu lafları duymamalari

İnsanlar gerçekten çok kötü empatiden yoksun lütfen kendini üzme kendine yüklenme.kötü hissetirdikler için senden onlar adına ben özür dilerim. Kalbinden öpüyorum 💐💙

Ben önceden ses çıkarmıyordum sadece dışarıda değil evin için de öyle asla konuşamaz dim şimdi işler değişti artık konuşmadan kendimi savunmadan anladım ki ilerleyemez mallesef son 1 senedir konuşuyorum ses ediyorum bundan önce öyle değildi adımı sorsanız söyleyemezdim utanıyordum çekiniyordum ve evet açıktan okuyorum üniversite önceden bir hayalim yoktu bu sene üniversite ye giden kızlar ile konuştum lise gibi değil olgun insalar var dendi ben de tekrardan heveslenip çalışmaya başladım
İnşallah gönlüne göre olur, güzel bir üniversite kazanıp gidersin. Bir seneni feda edip çalışırsan iyi vakıf üniversitelerinde burslu okuyabilirsin, bunları da araştır. Okurken sana burs ve yurt imkanı sağlayan iyi vakıf okulları var, seçeceğiniz bölümün iş imkanlarına falan bakın.

her çeşit insan var maalesef arkadaşım.
üzüldüm okurken ama o kalpsiz insanlar için. Keşke insanlar bu kadar acımasız olmasa. Senin kalbin çok güzel belli ki, bunu göremeyenlerin sorunu bu. Lütfen kendini yalnız hissetme, iyi ki yazmışsın. Öpüyorum seni çok .

Back
X