• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yıllar Sonra Görüşen Anne-Oğul Birbirlerine Aşık Oldu!

Bunun düşünülen sebepleri arasında insanların bilinçaltında kendilerine benzer eşler seçmek istemeleri ve seneler sonra yetişkin olarak karşılaştıklarında bu sebeple birbirlerinden etkilenmeleri varmış.

Dünyada milyarlarca insan varken ana baba çocuktan sevgili olmaları gerçekten iğrenç

O zaman tüm ensest ilişkiler ben GSA yım diye kendini aklasın...

Bunun düşünülen sebepleri arasında insanların bilinçaltında kendilerine benzer eşler seçmek istemeleri ve seneler sonra yetişkin olarak karşılaştıklarında bu sebeple birbirlerinden etkilenmeleri varmış.

Dünyada milyarlarca insan varken ana baba çocuktan sevgili olmaları gerçekten iğrenç

O zaman tüm ensest ilişkiler ben GSA yım diye kendini aklasın...
Ne üstüme geliyorsunuz ya ağlarım şimdi ama :D
Adamlar yazmış ben çevirdim. Valla masumum hakim bey.

Ya chess bilinçli bir eylem değil, içten gelen ve engelleyemedikleri bir şey anladığım kadarıyla.
Çok fazla araştırma yok bu konuda, mesela istatistik aradım kaç ailede bir oluyor diye yok.
Ha iğrenç mi iğrenç.
Ama şunu düşünmek lazım, o kişiler karşısındaki kişiyi bizim anladığımız anlamda anne, baba, kardeş olarak görmüyor. Tamamen bir yabancı olarak görüyor, düşünüyor. Bir araştırmaya göre bu kişilerin üvey aileleriyle herhangi bir cinsel etkileşim, ilişki veya istismar yokmuş. O yüzden ensest olarak görmüyorlarmış. Ama ensest mi ensest. Ana baba ya, öff.

bilemiyorum shot, senin dediğin eşcinsellikte falan olur engellenemeyen şeyler ama buna o gözle bakamadım ama dediğim gibi tiksinçte bakamadım çünkü gerçekten fantastik:KK53:

bilemiyorum shot, senin dediğin eşcinsellikte falan olur engellenemeyen şeyler ama buna o gözle bakamadım ama dediğim gibi tiksinçte bakamadım çünkü gerçekten fantastik:KK53:

bence sen bunu normalleştirmeye algı yaratmaya çalışıyorsun tüm suçlu sensin:KK70::KK70::KK70:

Ay ne biliyim öyle bi hırsla okudum ki sanki haber gibi senin yazdığını unuttum
:KK70:

Aa bu ne ayol :D Bir dövmediğiniz kaldı :D
Chess valla bu hiç savunabileceğim, arkasında durabileceğim veya rasyonelize edebileceğim, hoşgörebileceğim bir şey değil. O yüzden bir şey diyemeyeceğim, ben sadece okuduklarımı ilettim.

Aa bu ne ayol :KK70: Bir dövmediğiniz kaldı :KK70:
Chess valla bu hiç savunabileceğim, arkasında durabileceğim veya rasyonelize edebileceğim, hoşgörebileceğim bir şey değil. O yüzden bir şey diyemeyeceğim, ben sadece okuduklarımı ilettim.

biliyorum canım şaka:KK48::KK48:

o konuyu taşıyıcı anneyle çözeceklermiş nasıl olacaksa, sanırım sadece ileri yaşta hamilelik olayını çözsek yeter diye bakıyorlar:confused::confused::confused:
İyi de taşıyıcı anne dediğin, kadının yumurtası ve adamın spermi ile döllenen kadın. Buradaki ana bozuntusu doğuramayacağı için zira yaş 51 (ki aktif yumurtalık hücresi de var mı o bile muamma) böyle manasızca bir yola girmişler.
Arkadaş, sen bir bebe doğurmuşsun, sonra ona hallenmişsin, nedir yani bir tane daha doğurayım kafası 70 yaşına stok mu yapıyorsun? O zaman sevgili bulamazsam oğluma/kızıma yürürüm diye.

Ya chess bilinçli bir eylem değil, içten gelen ve engelleyemedikleri bir şey anladığım kadarıyla.
Çok fazla araştırma yok bu konuda, mesela istatistik aradım kaç ailede bir oluyor diye yok.
Ha iğrenç mi iğrenç.
Ama şunu düşünmek lazım, o kişiler karşısındaki kişiyi bizim anladığımız anlamda anne, baba, kardeş olarak görmüyor. Tamamen bir yabancı olarak görüyor, düşünüyor. Bir araştırmaya göre bu kişilerin üvey aileleriyle herhangi bir cinsel etkileşim, ilişki veya istismar yokmuş. O yüzden ensest olarak görmüyorlarmış. Ama ensest mi ensest. Ana baba ya, öff.

Dedim ya hatırladım diye, 2-3 sene falan oluyo sanırım, başka bi çift yüzünden yine gündemdeydi bu konu.

GSA yı ilk kez duydugumdan ben de merak edip bakmıstım baya.

Bilinçli bi eylemden ziyade beynin bilgiyi hatalı yorumlaması, kurulamayan duygusal ve hormonal bağı eksik ve yanlış yollardan da olsa tamamlama çabası bi nevi.

Yani ahlaksızlık ya da midesizlik demiyorum çünkü ortada sağlıklı aile iliskisi gelistirebilmis bi birey yok. Psikolojik ve fizyolojik krizler üzerinden ahlaki degerlendirme yapmak istemiyorum.

Ki dedigin gibi cok detaylı araştırılmış bi alan da degil henüz. Ama çıkan sonuçlar da daha önce de dedigim gibi "bu yoldan aynen devam aferim size" demiyor zaten.

Yani bu "bizde hiçbi sorun yok. bak bilimsel literatürde bi adımız da var o zaman yaptıgımız her sey olagan. çocuk da yapıcaz hahayt" tavrı da sinir bozuyor gercekten.

Westermarck effect çarpsın şu ana oğulu /müstakbel çifti ne diyeyim.

Not: KK da neden kusma efekti yoktu:63:

İyi de taşıyıcı anne dediğin, kadının yumurtası ve adamın spermi ile döllenen kadın. Buradaki ana bozuntusu doğuramayacağı için zira yaş 51 (ki aktif yumurtalık hücresi de var mı o bile muamma) böyle manasızca bir yola girmişler.
Arkadaş, sen bir bebe doğurmuşsun, sonra ona hallenmişsin, nedir yani bir tane daha doğurayım kafası 70 yaşına stok mu yapıyorsun? O zaman sevgili bulamazsam oğluma/kızıma yürürüm diye.
Aynı zamanda torunu olacak. Off benim beynim yandı ya. :confused:

Dedim ya hatırladım diye, 2-3 sene falan oluyo sanırım, başka bi çift yüzünden yine gündemdeydi bu konu.

GSA yı ilk kez duydugumdan ben de merak edip bakmıstım baya.

Bilinçli bi eylemden ziyade beynin bilgiyi hatalı yorumlaması, kurulamayan duygusal ve hormonal bağı eksik ve yanlış yollardan da olsa tamamlama çabası bi nevi.

Yani ahlaksızlık ya da midesizlik demiyorum çünkü ortada sağlıklı aile iliskisi gelistirebilmis bi birey yok. Psikolojik ve fizyolojik krizler üzerinden ahlaki degerlendirme yapmak istemiyorum.

Ki dedigin gibi cok detaylı araştırılmış bi alan da degil henüz. Ama çıkan sonuçlar da daha önce de dedigim gibi "bu yoldan aynen devam aferim size" demiyor zaten.

Yani bu "bizde hiçbi sorun yok. bak bilimsel literatürde bi adımız da var o zaman yaptıgımız her sey olagan. çocuk da yapıcaz hahayt" tavrı da sinir bozuyor gercekten.

Westermarck effect çarpsın ne diyeyim.
Bir baba-kız vardı onu mu diyorsunuz acaba? Kız bayağı teenager yaşlarında falandı hatta, seneler sonra babasını bulmuş ve sevgili olmuşlardı.

Aynı zamanda torunu olacak. Off benim beynim yandı ya. :confused:
Kadının hem torunu hem çocuğu, adamın hem çocuğu hem kardeşi.
Yani çocuğun annesi aynı zamanda babaannesi, babası aynı zamanda abisi olacak.

Yok artık
Annesine ya da oğluna öyle düşünebilen insanlar genetik manyak olabilir en fazla bence

Şahsım adına asla kabul edebileceğim bir şey değil, babam dünya ahiret babamdır yani, aksini düşünmek bile imkansız. Bizde kuzen evliliği bile olmaz, kuzen kardeştir. Ama yine de eğer böyle bir şey varsa en azından neymiş onu okurum. Nitekim GSA dedikleri Genetic Sexual Attraction zımbırtısını da araştırdım.
Araştırmacı gazeteciliğimin sonuçlarını paylaşmayı borç bilirim.

Efem GSA olarak da bilinen Genetic Sexual Attraction (Genetik Cinsel Etkilenme yani), 1980lerde popülerleşen bir terimmiş. Terimi ortaya atan ablamız, kendisi de evlatlık oğluyla tekrar buluştuğunda sıradışı duygular yaşayan ve evlatlıklar ile yeni buldukları akrabaları için bir destek grubunun kurucusuymuş.

GSA, düzgün duygusal bağlar kurma şansını kaybetmiş, yetişkinlikle tekrar birleşen genetik olarak akraba insanlar arasında oluşan yoğun cinsel arzuyu ifade ediyormuş. Genetik Cinsel Etkilenme herhangi bir yakın genetik akraba çift, kardeşler, kuzenler ve hatta ebeveyn ve uzun süredir kayıp olan çocukları arasında olabilirmiş.

Öeh demek istiyorum izninizle. Senelerdir görmemiş olsan da anan baban yahu!
Açıkçası ben bu GSA'nın saptırılmış bir teori olduğunu düşünüyorum. Şimdi kızlarda Electra erkeklerde Odepius Kompleksi sık rastlanır ve doğru bir anne/baba/cinsel kimlik gelişimi için gereklidir de.
Çünkü insanoğlu türünü "rekabet" üzerine kurdu ve evin içindeki en güçlü rakip de aynı cinsiyeti paylaştığın ebeveyn. Yani bir nevi bebek kendini yetişkinlikte yaşayacağı rekabete hazırlıyor. Sorun zaten bu dönem geçtikten sonra çocuğun hala aynı duygularda kalmasıyla başlıyor.
Çocuk için anne/baba kokusu güvenlik, korunma, beslenme, hayatta kalma gibi çok temel dürtülere hitap ediyor, beynin en gizli ve evrimimizin en temel noktaları.
Türümüzü devam ettirmek için gerekirse ölürüz. Yavrumuzu korumak için içgüdüsel olarak ölümü kabulleniriz.
Bebeğimizin kokusuna ihtiyacımız var ve onun da bizim kokumuza ihtiyacı var.
Ben bu "cinsel çekim" adı taktıkları zımbırtının tamamen bu yeni doğum döneminin gelişkin bir taklidi olduğunu düşünüyorum.
Ortada bir yetişkinin karşı cinsine/hemcinsine hissedebileceği türden bir çekim yok, bence. Sadece böyle olduğunu düşünüyor/kurguluyorlar. Hissettikleri bu olabilir ama bence gerçekte var olan sadece yeni doğdukları evreyi kopyalıyorlar.

evet ben de öyle bi baba kız hatırlıyorum hatta bir değil bir kaç tane ama ana oğul ilk defa okuyorum

Bir baba-kız vardı onu mu diyorsunuz acaba? Kız bayağı teenager yaşlarında falandı hatta, seneler sonra babasını bulmuş ve sevgili olmuşlardı.

Kadının hem torunu hem çocuğu, adamın hem çocuğu hem kardeşi.
Yani çocuğun annesi aynı zamanda babaannesi, babası aynı zamanda abisi olacak.
Çok iç içe bir durum değil mi ya?

Tövbe bismillah... Yemin ederim hayattan soğuttular beni Allah belanızı wersin.

Açıkçası ben bu GSA'nın saptırılmış bir teori olduğunu düşünüyorum. Şimdi kızlarda Electra erkeklerde Odepius Kompleksi sık rastlanır ve doğru bir anne/baba/cinsel kimlik gelişimi için gereklidir de.
Çünkü insanoğlu türünü "rekabet" üzerine kurdu ve evin içindeki en güçlü rakip de aynı cinsiyeti paylaştığın ebeveyn. Yani bir nevi bebek kendini yetişkinlikte yaşayacağı rekabete hazırlıyor. Sorun zaten bu dönem geçtikten sonra çocuğun hala aynı duygularda kalmasıyla başlıyor.
Çocuk için anne/baba kokusu güvenlik, korunma, beslenme, hayatta kalma gibi çok temel dürtülere hitap ediyor, beynin en gizli ve evrimimizin en temel noktaları.
Türümüzü devam ettirmek için gerekirse ölürüz. Yavrumuzu korumak için içgüdüsel olarak ölümü kabulleniriz.
Bebeğimizin kokusuna ihtiyacımız var ve onun da bizim kokumuza ihtiyacı var.
Ben bu "cinsel çekim" adı taktıkları zımbırtının tamamen bu yeni doğum döneminin gelişkin bir taklidi olduğunu düşünüyorum.
Ortada bir yetişkinin karşı cinsine/hemcinsine hissedebileceği türden bir çekim yok, bence. Sadece böyle olduğunu düşünüyor/kurguluyorlar. Hissettikleri bu olabilir ama bence gerçekte var olan sadece yeni doğdukları evreyi kopyalıyorlar.
Kuzum ne söylesem yalan olur. Açıkçası ilk kez bu konuda duydum ve kısaca bir şeyler okudum. Zaten henüz çok fazla bilim çevresi tarafından araştırılan bir şey değil.

Ama şöyle bir şey var, bu çocuklar sonuçta (genel olarak söylüyorum) düzgün bir ailede, normal bir gelişim çağında büyüyor. Yani Electra'yı da Oedipus'u da üvey ebeveyniyle yaşıyor. Şehvet beslediği öz anne/babasını taa 20 yaşında, 25 yaşında tanıyor. Anne/baba olarak göremiyor.
Kaldı ki bu olay genelde kardeşler arasında oluyormuş.

Bu arada koku dedin ya, araştırma yapılan 8 kişiden çıkan sonuçlarda yeniden buluştukları ve cinsel çekim duydukları akrabalarının önce fiziğine/benzerliğe, sonra kokusuna dikkat etmiş. O geldi aklıma.

Çok iç içe bir durum değil mi ya?
Olay zaten iç içe :(

Back