KK'nın 5-6 yıl belki 10 yıl önceki kişiliklerin profillerine bakarsanız daha empatik, daha anlayışlı, daha saygılı.
Daha kadından yana daha kollayıcı tavırlar sergileniyordu. İnternetin yaygınlaşması nedeniyle mi emin değilim ama pervasız bir grup ortaya çıktı ve bu kişiler azınlık olmasına rağmen bence sesleri fazla çıkıyor. Sadece Instagram Twitter Facebook veya herhangi bir mecrada değil internet ile alakalı tüm sosyal mecralarda etkileşim almak, göze girmek veya sırf linç etmek için yazanlar var. Haliyle KK'da da var olan linççi tayfayı ben dikkate almıyorum çünkü ben kendimi biliyorum. Meşhur Kızılderili atasözü der ki benim ayakkabılarımı giymeden benim hakkımda konuşma. Her insan ayrı bir dünya. Herkes farklı şeyler yaşıyor. Bunlar uçuk kaçık olabilir ama yaşanan şeyler.
O yüzden tekrar söylüyorum konulara yorum yaparken kişisel algılamak yerine odak neyse ona dair yorum yapın. Ve insanlar sizin eleştirilerinizi dikkate almıyor, kendi bildiği gibi davranıyor diye düşmanlık beslemek gibi saçma bir tavra bürünmeyin.
Sonuçta burası anonim bir ortam ve herkes istediği kadarını anlatıyor. İşinize geleni alırsınız, gelmeyeni görmezden gelirsiniz.