Yıllar sonra bekar kadın olmak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Merhaba Hanımlar,
Bugün doğum günüm. Yeni yaşıma bekar girmekten çok memnunum. Ancak alışmam, yeniden öğrenmem gereken şeyler var galiba.

Geçen gün kamu kurumunda çalıştığını söyleyen biri sosyal medya hesabım üzerinden bana ulaştı ve tanışmak istediğini söyledi. Kendisi de bekarmış ve 30 yaşındaymış. Benden çok küçük ve tanımadığım biri olduğu için reddettim. Ancak hayır kelimesini kabul etmediğini, evimin önüne kadar gelip benimle yüz yüze görüşmek istediğini söyledi. Ev ve iş adresimi bildiğini söyleyince tedirgin oldum.
Niyetini bilmiyorum. Kamuda çalıştığı için aşırı bir hareket yapmaktan çekineceğini düşünüyorum. Bu durumlara nasıl engel olacağım konusunda fikirler istiyorum hanımlar.

Zoraki edit: Sert kırıcı veya empati gereği duymadan sadece konuyla alakalı doğrudan fikirlerini yazanlara sonsuz saygı duyuyorum.

Ancak kendi konum dışında, diğer konularda da sürekli dalga, alay ve kıskançlık içerikli cevaplar yazan arkadaşların gerçek hayatında çok mutsuz, ezik ve görünmez olduğunu düşünüyorum. Kişilere saldırı dili kullanmak yerine konu odaklı ve düzgün cevaplarınız olsa, herkese en azından ufak bir şey katabilirsiniz. Ancak bu şekildeki davranış, üslup ve itici tavırlarınızla kadınları bu forumdan uzaklaştırıyorsunuz. Sizin gibiler yüzünden insanlar konu açtığına pişman oluyor ve üyelik iptali yaptırıyor bence.

O yüzden sizin gibileri dikkate almamayı öğrendim. Siz kendi aranızda bir grup olarak gülüp eğlenebilir kendi acılarınızı unutabilirsiniz.

Şurada 10 sayfa mesaj varsa 9 sayfası sizin hiçbir işe yaramayan, ego tatmini yapmaya çalıştığınız mesajlardan ibaret.
Cok yakın iki arkadaşım var, biri 7 yıl biri de 2 yıl oluyor bosanali. Öğretmeniz hepimiz. Bazen tanıştırma teklif edenler oluyor. Ama israrcilik, sosyal medyadan rahatsızlık verme, telefonla arayıp herhangi bir teklifte bulunma gibi durumlarla karşılaşmadık şimdiye kadar. Tabi biz buyuksehirdeyiz, yaşadığınız yerden de kaynaklanıyor olabilir. Ama üç çocuklu, yeni boşanmış, çalışan bir kadını yine kamuda çalışan bir erkeğin rahatsız etmesi, siz hayır dedikten sonra ısrarcı olması, evinin önüne kadar gelmesi bana absürt geldi açıkçası...

Ayyy ben de bu konudan çok muzdaribim ya. 18imden sonra sıraya dizildiler. Neyse birini seçtim güç bela evlendim çünkü diğerleri düğünü falan bastılar ay ne rezillikler ne rezillikler.
Hala belki boşanır diye sırada bekleyenler var. Bir de apartman bahçe kapısının önüne sıramatik koymuşlar olası bir boşanma durumunda hak yenmesin diye herkesin sıra numarası var. O yüzden kimse ilk sıraya beni al, beşinci sıraya onu koy demiyor. Bunu güzel düşünmüşler bence.

Kahve yapıp pencereden dışarıyı izlemek istesem bahçede dizilmiş umutla bekleyen adamları görüyorum. Çimleri hep ezdikleri için kurak toprağa döndü bahçe. Adam ekmişsin gibi görünüyor. Bu konu beni bir miktar üzüyor.

Bazen bu durumu kullanıyorum ne yalan söyleyeyim, markete pazara giderken sıra numarası söylüyorum birkaç tane, benimle gelip çantamı poşetimi taşıyorlar.
Geçen gün bahçede alkış sesleri yükseldi, noluyor diye bir baktım pasta kesmişler. Meğer aralarından biri bu ay içinde çantamı üç defa taşımış. Onu kutluyorlar.

Evliyken bu derece mağdurum, boşansam başımı alamam. Çok iyi anlıyorum sizi o yüzden. Hofff ne yapacağız biz yaa. :KK43:

şimdi ayıp olacak ama kocaman ohaaaa demek istiyorum
daha yeni boşandın began bu ne hız ve ne cesaret
ya biri seni işletiyorsa? iyi misin sen?
İyidir zaar.
Bilemiyorum altan
İnsanın en içinde bitirdigi evlilikten bile çıktından sonra 3 çocugu ile hayata adapte olma süreci mantıklı diyerek özellikle altını çiziyorum mantıklı ve aklı selim insanların bir adaptasyon süreci olur.
Her kendisine atlayana ''acaba farklı mı'' diyerek bir ışık yakmaz.
3 çocugu var, elin ipsizi sapsızı evinin önüne geleyim konuşalım diyecek kadar sohbet edebilmiş ve hayırı bir cevap olarak kabul etmiyorum diyebilmişse önce çocuklarının can güvenliğini düşünür.
mimir diyi kiti bir siyi yiltinmiz diyi disiniyirim demez yani hhshs

Birinde okuldaki öğretmen sıraya geçiyordu, diğerinde sosyal medyadan mesaj atan devlet memuru kapına gelirim diyor.
Azıcık daha geliştir kendini Began, abaza tiplemesi değilde daha kültürlü, aklı başında kişiler uydur kendine asılan. Ben hikaye yazsam orada bile kendime yakıştırmam şu tipleri. :KK70: Ha pazulu delikanlı vardı birde.
Nasıl bir fantezi dünyan varsa artık. 🫠

Began Hanım, ben eskiden edebiyat öğretmeniydim. Şu an kamuda memurum. Okuduğumu çok iyi anlıyorum. Sizi hiç tanımıyorum. Herkes sizi yadırgarken ben size dinleyeceğimi yazdım, beni hiç iplemediniz. eski konularınızı bilmediğim için bu konunuzda yorum yapamadım, eski konularınıza profil kısıtlamanızdan dolayı bakamıyorum. Bu mesajı hiç üstüme alınmadım :63: @KudrAlobar sen üstüne alın, sen kadın düşmanısın :KK53: @Calcifer de bildiğim kadın düşmanlarından :KK53:
Ben de milletin abidik gubidik dilekçelerini okumaktan hık deseler aaaa aynı zamanda da zık vardı di mi diyecek duruma geldim. Evet zık diye bir şey varmış.

twitter'da gökçe hız diye bir kadın vardı. acaba bu hanım da gökçe hız mıdır?

Çok haklısın Began'cım
30 yasında senden 15 yaş küçük bir kamu memuru irkekin niyetini bilmeyip bize sorman, eski konunda da aynı minvalde yakındıgın derdine istinaden sana yazılanları zerre anlamadığını göstermiş ve 3 çocukla nasıl olmuşsa hala peçeteden kendi imkanları ile doğmaya çalışan bir optimist (çünkü dünya düzeni bu kadar iyi niyete çok fazla) olarak tekrar bize sormuşsun.
Oysaki biz sana bunu künefeyle anlattık.
Saksafonla anlattık.
Saksıyla anlattık.
Klaksonla anlattık.
İkidir aynı konuyla buraya gelip ''Niyetini bilmiyore'' diyerek türkçe dersinden anlamanız kıt diye sınıfta bıraktığın kadınlara sana bir şeyleri anlatma gayretine 100 verip beklemen de ayrı bir ironi tabikisi.

Bu mesaj nedeniyle yönetimden alkış butonu eklenmesini istiyorum beğeni eksik kalıyor. 👏👏

20 yıldır erkeklerle çalışıyorum,iş ortamında.
erkekler konusunda hiç yanılmadım ,iyi tanırım.
hiçbir erkek, 3 çocuklu boşanmış kadına ,isterse angelina jolie olsun,o kadından ışık bulmazsa cesaret edip de yavşamaz kusura bakmayın
ha yavşayan vardır ama onlar da istisnadır,ya sapık ya takıntılıdır.
ama genel olarak inanmam.
bazı arkadaşlarım bana gelip dertlenirdi,ay işte şu adam bana şöyle bir kelime kullandı diye.
niye bana söyleyemiyorlar,ya da benim gibi bir başkasına,neden sen? insan bunu düşünmesi lazım...
ben sınırları net biriyim, güler eğlenirim hatta eğlenceli oldupumu söylerler,arkdaş çevrem bu yüzden geniş ,ama hiç bir yavşama ile karşılaşmadım bugüne kadar.
bir de sabahtan akşama erkeklerle çalışıyorum.
çok çirkinim galiba:)
bakıyordum arkadaşlarımın tavırlarında sıkıntı var,fazla genişler,o kadar geniş olup da neden sızlanıyorsun
istemiyorsan tavrını ona göre koyacaksın.
bu arkadaşlarla samimi olmamak demek değil,eğlen,gül yeri geldiğinde .
ama her zaman bir sınır olacak ki karşındaki durması gereken yeri bilecek,öğreteceksin
böylece saygı çerçevesinde kurulmuş arkdaşlıklar oluyor ve uzun süre devam ediyor.
burada kadınları suçlamıyorum,ama kadınların gücünü anlatmaya çalışıyorum
siz istemedikten sonra hiçbir erkek size yavşayamaz,açık net.
ayrıca ben bir gün boşanacak olsam, çocuklarımdan başka birey düşünmezdim.
çünkü 3 evladımla tekrar evlenmek aklımın ucundan geçmezdi,kendi hayatımı elbette ki en güzel haliyle yaşar,gezer tozardım ,ama 3 çocuklu, hele de çalışan bir kadının flörtmüş,bana bir iyavşamış vs filan düşünmeye vakti bile olmaz.
3 çocuklu çalışan bir kadın olarak söylüyorum bunları.
+1000
Ses tonu bile mesafe koyar insana benimde bu şekilde saygıyı geçecek durum yaşamadım Face Abaza mesajlara da cvp vermem . Farklı platformlardaki üyelerlede sizli bizli konuşurum hiç sorun yaşamadım heryere evliyim diye bağırmadan kısaca üslup çok önemli

Son düzenleme:
Kıskançlık içerikli cevaplar yazıyorsunuz demiş bir de. Kendi konusunu ayrı tutup diger konularda diyerek de belirtmiş ki beni kıskandınız havası estirmesin diye ama yemezler.
Peki şu forumda kim 45 yasında 3 çocuklu işe yaramayan bir herifi boşanmış ve yeni atanmış bir öğretmeni kıskanır ?
Kıskanacak olsam theblackswan theblackswan kıskanırım yahu
Bir kere kadın güzel abi.
Yani hayatı dolu dolu da yaşıyor.
Baktıgımda maşallah da çekiyorum.
Ne yani şimdi ?

Son düzenleme:
+1000
Ses tonu bile mesafe koyar insana benim de bu şekilde saygıyı geçecek durum yaşamadım Face Abaza mesajlara da cvp vermem . Farklı platformlardaki üyelerle de sizli bizli konuşurum hiç sorun yaşamadım heryere evliyim diye bağırmadan kısaca üslup çok önemli
şuan sosyal medyamda hesabım gizli ve onay vermeden kimse beni ekleyemiyor,abartmıyorum 1.000 küsr erkek takipçi duruyor ekranda ,onay vermediğim için ekleyemiyorlar.
minyon bir kadınım,yaşımı göstermiyrıum, 38 bedenim,3 çocuk doğurduğuma kimse inanmaz,profil resmim kendi gözlerim,gözlerimle döverim:) farklı bir giyim tarzım var ,hemen dikkat çeker, hatta moda ile de ilgilen deyip durur arkadaşlar bana, 3 üniv bitirdim, güzel bir işim var, cv desen dopdolu ,yani genel geçer standartlarda herkesin isteyebileceği bir profilim var.
ama tüm bunlara rağmen en ufak bir ima bile olmadı bu zamana kadar.
yok ,öyle kolay değil o işler
kadın istemesin hele,o anlamda bir adım dahi kimse yanaşamaz.
şu psikoljiyi kıramayan kadınlara üzülüyorum .
bunlara gerek varmı?
hem kendilerine hem etrafındakilere yük yeminle.
angelina olsan ne olur,açıkçası bana bu durumda biri yavşamış olsaydı ben kendimi sorgulardım,acaba bir hareketimden cesaret mi aldı diye?

Kıskançlık içerikli cevaplar yazıyorsunuz demiş bir de.
Yani şu forumda kim 45 yasında 3 çocuklu işe yaramayan bir herifi boşanmış ve yeni atanmış bir öğretmeni kıskanır bilmiyorum.
Kıskanacak olsam theblackswan theblackswan kıskanırım yahu
Bir kere kadın güzel abi.
Yani hayatı dolu dolu da yaşıyor.
Baktıgımda maşallah da çekiyorum.
Ne yani şimdi ?
Ben Yengeç diyorum 🧿😙

instagramdan hesap ayarlarına gir, orada arkadaşlarımdan başka kimse mesaj atmasın seçeneği var ona tıklayabilirsiniz. bundan sonra kimse mesaj atmaz size.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X