Yılda 3 ay kayınvalide ile yaşamak?

Abisi kabul edecek mi sanki.
Erkekler neden böyle kendi bekar hayatı yaşarken ayrı yaşasın.
Evlenince anneyle.
Neden gelin hem anneye bakacak hem kendine köle ve hizmetçi sınıfından yani.
Üstelik çalışan ve maaşlı. Çocuk da doğursun ohh miss.
Tek maaşla annesini işten çıkartamıyor ama evlenınce neden çünkü kadının parası olacak ona güveniyor.
Anne boşanıp çalışıp evladı okuttu belki çok masraf etti. Oğlu vefa borcu varsa evlenmesin anneyle yaşasın o zaman işten çıkarsın.

Ne biliyim ya. Kadın iyi de olsa zor yani. Siz aşık olmuşsunuz sanırım çok toz pembe bakıyorsunuz. Nişanlınıza çok güveniyorsunuz.
4 sene nişanlılık neden?
Maddiyattan ötürü mü?

Abisi kabul edecek mi sanki.
Erkekler neden böyle kendi bekar hayatı yaşarken ayrı yaşasın.
Evlenince anneyle.
Neden gelin hem anneye bakacak hem kendine köle ve hizmetçi sınıfından yani.
Üstelik çalışan ve maaşlı. Çocuk da doğursun ohh miss.
Tek maaşla annesini işten çıkartamıyor ama evlenınce neden çünkü kadının parası olacak ona güveniyor.
Anne boşanıp çalışıp evladı okuttu belki çok masraf etti. Oğlu vefa borcu varsa evlenmesin anneyle yaşasın o zaman işten çıkarsın.

Ne biliyim ya. Kadın iyi de olsa zor yani. Siz aşık olmuşsunuz sanırım çok toz pembe bakıyorsunuz. Nişanlınıza çok güveniyorsunuz.
4 sene nişanlılık neden?
Maddiyattan ötürü mü?
Şu an annesiyle yaşaması mümkün değil annesinin işi ve kendi işi uzak olduğundan. Benim kazandığım parayla annesini geçindirmeyi düşünmüyor tabii ki. 4 sene kendi işi dolayısıyla erişeceği maddi konum için gerekli. Şu an yüksek lisans yaptığı için yarı zamanlı çalışıyor. 4 sene nişanlı kalmayacağız seneye evleneceğiz nasipse.

Merhaba arkadaşlar, bir süredir bu siteyi takip ediyorum ama hiç konu açmam gerekmemişti. Nişanlımın annesi yalnız bir kadın, çok şükür bakıma muhtaç değil, eşinden boşandığından beri fiziksel olarak zorlayıcı bir işte çalışıyor. Nişanlım annesiyle benim gözlemlediğim kadarıyla çok sağlıklı bir ilişkiye sahip. Uzun bir süredir nişanlım okul iş sebebiyle uzakta yaşıyor ancak iletişimleri çok güzel.
Nişanlımın şu ana kadar en büyük hayali abisiyle birlikte maddi açıdan durumu yeterli olduğunda annesini işten çıkarmak ve rahat ettirmek. Bunu bana zaten ilk görüşmeye başladığımızda da söylemişti ve ben de çok desteklemiştim. Açıkçası benim annem de aynı durumda olsa aynısını isterdim. Ve nişanlımın bu konuda kendi kurduğu aileyi aksatmayacağına, annesini rahat ettirmek uğruna kurduğu aileyi zora sokmayacağını da biliyorum.
Şöyle ki bu maddi açıdan yeterli duruma ulaşmak planlarımıza göre 4 yıl sürecek. Bu sürede annesi memleketindeki evini aktif hale getirmek istiyor. Yılın yarısı belki daha fazlası orada yaşayacağını söyledi nişanlım. Kendisinin teklifi annesini olabildiğince erken işten çıkarmak için yılın üç ayı annesini bize davet edip diğer kısmında abisinde ve memleketindeki evinde yaşamasını sağlamak. Ben açıkçası aynı evde zor olacağını ama yakın oturabileceğimizi söylemiştim. Fakat böyle bir durumda annesine ayrı bir ev tutmak maddi açıdan zor olacak ki yılın büyük bir kısmı da ev boş kalacak.
Ben de müstakbel kayınvalidemin yalnız kalmasını istemiyorum doğrusu. Nişanlımın da aramızdaki adaleti sağlayabileceğine inanıyorum. Bu teklif evliliğimizin ilk yılları için olsaydı büyük ihtimalle kabul etmezdim ancak 4 yıldan sonra nişanlımla da birbirimize daha da alışmış olacağımız ve en hareketli zamanlarımızı geçirmiş olacağımız için kabul edilebilir geldi.
Bu arada nişanlımın annesinin bu konudan haberi yok, ben oğlumla yaşayacağım demez yani. Ama böyle bir durumda mutlu olacağını tahmin ediyorum.
Sizce kabul edilebilir bir durum mu? Ya da başka bir öneriniz olur mu?
Hayir kabul etmem.

Şu an annesiyle yaşaması mümkün değil annesinin işi ve kendi işi uzak olduğundan. Benim kazandığım parayla annesini geçindirmeyi düşünmüyor tabii ki. 4 sene kendi işi dolayısıyla erişeceği maddi konum için gerekli. Şu an yüksek lisans yaptığı için yarı zamanlı çalışıyor. 4 sene nişanlı kalmayacağız seneye evleneceğiz nasipse.
Önce evlenin, evliyken de ilişkinizi oturtun, bu sırada kayinvalideniz ile anlaşıp anlasamayacaginizi anlayın hala ikiniz de istiyorsanız o zaman karar sizin, hayat sizin.

Ancak nişanlınız önden bir söz alma ve herkesi kendi planına uydurma peşinde gibi, bu oldukça sakıncalı. Yani siz de şu anda sanki bu görüşe katılmış gibi yazmışsınız ama oldu da ben istemiyorum deseniz olay inanılmaz büyüyecek ve ayrılmanıza dahi sebep olurmuş gibi geldi bana. Özetle bu durumun nisanliniz için ne derece hayati oluğunu ve size hayır deme opsiyonu verip vermediğini doğru tayin etmelisiniz derim.

Tabi, memleketindeki evi yazları yaşamaya uygun. Yılın diğer kısmında üç ay bizde yaşamasını teklif etmek istiyor. Diğer üç ay da abimle yaşar diyor
Abinin esi istemezse? 6 ay sizde demek. Cocuk da olunca ne guzel cocuga bakiyor olacak. Biraz saf gordum sizi.

Merhaba arkadaşlar, bir süredir bu siteyi takip ediyorum ama hiç konu açmam gerekmemişti. Nişanlımın annesi yalnız bir kadın, çok şükür bakıma muhtaç değil, eşinden boşandığından beri fiziksel olarak zorlayıcı bir işte çalışıyor. Nişanlım annesiyle benim gözlemlediğim kadarıyla çok sağlıklı bir ilişkiye sahip. Uzun bir süredir nişanlım okul iş sebebiyle uzakta yaşıyor ancak iletişimleri çok güzel.
Nişanlımın şu ana kadar en büyük hayali abisiyle birlikte maddi açıdan durumu yeterli olduğunda annesini işten çıkarmak ve rahat ettirmek. Bunu bana zaten ilk görüşmeye başladığımızda da söylemişti ve ben de çok desteklemiştim. Açıkçası benim annem de aynı durumda olsa aynısını isterdim. Ve nişanlımın bu konuda kendi kurduğu aileyi aksatmayacağına, annesini rahat ettirmek uğruna kurduğu aileyi zora sokmayacağını da biliyorum.
Şöyle ki bu maddi açıdan yeterli duruma ulaşmak planlarımıza göre 4 yıl sürecek. Bu sürede annesi memleketindeki evini aktif hale getirmek istiyor. Yılın yarısı belki daha fazlası orada yaşayacağını söyledi nişanlım. Kendisinin teklifi annesini olabildiğince erken işten çıkarmak için yılın üç ayı annesini bize davet edip diğer kısmında abisinde ve memleketindeki evinde yaşamasını sağlamak. Ben açıkçası aynı evde zor olacağını ama yakın oturabileceğimizi söylemiştim. Fakat böyle bir durumda annesine ayrı bir ev tutmak maddi açıdan zor olacak ki yılın büyük bir kısmı da ev boş kalacak.
Ben de müstakbel kayınvalidemin yalnız kalmasını istemiyorum doğrusu. Nişanlımın da aramızdaki adaleti sağlayabileceğine inanıyorum. Bu teklif evliliğimizin ilk yılları için olsaydı büyük ihtimalle kabul etmezdim ancak 4 yıldan sonra nişanlımla da birbirimize daha da alışmış olacağımız ve en hareketli zamanlarımızı geçirmiş olacağımız için kabul edilebilir geldi.
Bu arada nişanlımın annesinin bu konudan haberi yok, ben oğlumla yaşayacağım demez yani. Ama böyle bir durumda mutlu olacağını tahmin ediyorum.
Fikir teoride güzel olsada pratikte sizi çok yorar.şuan nişanlının yapacağını düşünmediğin şeyleri evlenince yapabilir.evlenince erkekler aile konusunda çok değişiyor.şuan sorun etmediğin şeyleri de sen sorun edebilirsin.bense ilişkiler ne kadar uzak ve sınırlı o kadar iyi aynı yerde yaşayıp kb memnun olan insan çok çok azdır

Dertsiz başına dert arıyosun. Ev ev üstüne olmaz

Of gerçekten 30 yaşından önce evlenmek yasaklansin ya. Bu kadar da saf olunmaz ne diyeyim. Bir de hayat görmemiş cahil sandım çocuk yüksek lisans yapıyormuş😒 o kadar meraklıysa otursun annesiyle neden evleniyor? Bir de hem annesi hem nişanlısı hem abisi üstünden plan yapıyor, çok tehlikeli birisi ya bu. Kendini ne zannediyor da herkesin üstünden plan yapabiliyor?

Baştan herşeyi konuşun 4 yıl sonra ne olacağı belli olmaz. Baştan kabul ettin derse sesinizi cikaramazsiniz.

Hastalık, yaşlılık durumu hariç böyle bir plan yapılmasını doğru bulmadım açıkçası. Daha siz evlenmemissiniz nişanlıniz annesinin 4 yıl sonraki planlarını yapıyor. Bu kadar önemliyse evlilik öncesi annesini rahat ettirecek adımlar atsaydı. Ayrıca abisi, esi kabul edecek mi bakalım bu teklifi?Fikir sizden çıkacağı için aksi bir durumda sorumlulukta sizde olur.
Hali hazırda çalışacak sağlıkta, yaşta olan bir kayinvalideyi işten çıkarıp aylarca sizde kalacak şekilde plan yapılmasını çok gereksiz.
Sizin suan evlilik planları hayalleri yapmanız gerekiyor kayinvadenin rahatlığı hayalini değil.
Baz erkeklere de annelerine sahip çıkma istegi evlendikten sonra, evlilik sürecinde geliyor hikmetse.

Hayat size simdi toz pembe gozukuyor ama hic oyle bir durum olmayacak emin olun. Simdi sekerpare olan iliskiniz kayinvalideyle ayni eve girince nasil yerle bir olacak deneyip gorun isterseniz. Bakalim abisi bu durumu kabul edeck mi 6 ay sizde kalabilir kayinvalide kisisi o zaman ne yapacaksiniz. Belki simdi sizinle muhatap olmamak adina iyi gosteriyor kendini kayinvalide adayiniz evlendiginizde degisecek. Belki iyi sandiginiz anne ogul iliskisi aslinda ana kuzusu modunda. Evlenmeden bunlari bilemezsiniz ancak simdiden konusup ev ev ustune olmayacagini aciklayin. Simdiden sinirlarinizi cekin.

Of gerçekten 30 yaşından önce evlenmek yasaklansin ya. Bu kadar da saf olunmaz ne diyeyim. Bir de hayat görmemiş cahil sandım çocuk yüksek lisans yapıyormuş😒 o kadar meraklıysa otursun annesiyle neden evleniyor? Bir de hem annesi hem nişanlısı hem abisi üstünden plan yapıyor, çok tehlikeli birisi ya bu. Kendini ne zannediyor da herkesin üstünden plan yapabiliyor?
Size çok katılıyorum. Başkalarının adina oturmuş plan yapmış.Oysa gelin görün ki evdeki hesap çarşıya hiç bi zaman uymaz.simdiden nişanlısının manipule etmeye çalışıyor. Oysa bunlar hem annenin hem agbinin varsa agbi eşinin vs oturup ortak bir konuşmayla alınacak kararlar.Konu sahibi şimdiden evet derse bütün ipleri nişanlısının eline verecek ve hiç bir söz hakkı olmayacak ileride sanki vekalet vermis biri gibi.Kendisi bilir tabii,aşkın gözü kör oluyor maalesef.

Asla kabul etme. Sonra yalniz yasayamam. Korkuyorum ayaklarina gelir. Omrunden omur gider. Benim oyle oldu. Psikolojini dusun biraz. Benim esim evlenmeden once deseydi hayatta evkenmezdim. Gerci simdi ayriliyorum artik. Anasina da hizmet edecek bir kole bulabilirse bulur. O kadinda omur biyu vicdan azabiyla yasadin dicem de ilmaz gamsiz insanun halu baska oluyor.

X