Hayret ediyorum aslinda. Bu sitede birçok muhafazakar insanin olmasina ragmen, sadece 1 kisi biraz hemfikir oldu bu protestoyla, diger herkez protestoya karsi çikti.
Ilginç buldum.
- Muhafazakarlar belki de ''Türkiye ve Dünya Gündemi işte Siyaset Meydanı'' alt başlıklarını henüz farketmemişlerdir ne dersin
- Veya olaya iyimser bakacak olursak muhafazakarlar da gündem ve siyasetle yakından ilgilenen NOEL(25 Aralık) ve YILBAŞI(31 Aralık) kavramının farkını bilen bilinçli ve araştıran kişilerdir...
noel değil yılbaşı kutluyoruz diyenler neden çam ağacı süslüyo ve noel baba için çorap asıyo
yiyip içip eğlencez diyenlere sözüm yok
valla çorap asmak son yüzyılda amerikalıların uydurduğu bişey diye biliyorum yani zaten bi geçmişi dayanağı hristiyanlıkla bi alakası yok
aynı şekilde çam ağacınında hristiyanlıkla bi ilgisi yok diye biliyorum hatta bazı bilim adamlarına göre eski türk adetiymiş, (islamiyeti kabul etmemişken)
ben ikisinide yapmam yapanı da yadırgamam, kim nasıl eğlenmek isterse öyle eğlensin, dışarda bunca hırsız, katil, yetim hakkı yiyen, tecavüzcü, tacizci ve bilumum sosyopat, psikopat varken insan neden kafayı yılbaşı kutlayanlara takar anlamış değilim
dikkatimi çeken bi noktada şu, mesela anneler günüde ecnebi gavur(!) icadı ama herkes kutlar, kutlamayana anne düşmanı diye bakıp ayıplarlar, halbuki o da son yüzyılda amerikada çıkmış bi adet,
yılbaşının suçu ne diyorum
noel değil yılbaşı kutluyoruz diyenler neden çam ağacı süslüyo ve noel baba için çorap asıyo
sevgili arkadaşım bu soruyu sorma hakkını kendinizde bulmanız bile çok ilginç.
size zorla yılbaşını mı kutlatıyor birileri? ağzınıza hindi mi tıkıyorlar?
hem belki hristiyanlardır? belki de ateistlerdir? belki de benim dinim inancım iki çorap asmayla mı gidecek diyen, dinin ne olduğunu kendine göre iyice özümsemiş insanlardır? belki de ben bir müslüman olarak kutsal kitabımın tanıdığı bir peygamberin (Hz. İsa) doğum gününü kutlamak istiyorum diyen biridir?
dip not: ben yılbaşını kutlamayan bi insanım. geçen sene 11de uyuyakalmıştım.
Yarasınnn komşucumm
sevgili arkadaşım bu soruyu sorma hakkını kendinizde bulmanız bile çok ilginç.
size zorla yılbaşını mı kutlatıyor birileri? ağzınıza hindi mi tıkıyorlar?
hem belki hristiyanlardır? belki de ateistlerdir? belki de benim dinim inancım iki çorap asmayla mı gidecek diyen, dinin ne olduğunu kendine göre iyice özümsemiş insanlardır? belki de ben bir müslüman olarak kutsal kitabımın tanıdığı bir peygamberin (Hz. İsa) doğum gününü kutlamak istiyorum diyen biridir?
dip not: ben yılbaşını kutlamayan bi insanım. geçen sene 11de uyuyakalmıştım.
nasıl soru sormam gerektiğini sizden öğrenecek değilim
yılbaşı kutlamayan bir insansanız benim soruma cevap verme hakkını nasıl buldunuz kendinizde ben kutlayanlara soruyorum size değil
Ben kutluyorum. O zaman ben cevap vereyim soruna.
Yeni bir yıl yeni bir umut demek... Herkesin planları , beklentileri , hedefleri var. Kutlamak için sebebiniz olması gerekmiyor. Sevgilisi olmayanlar için sevgililer günü anlamsız olabilir ya da annesini kaybeden biri için anneler günü hazırlıkları ne ızdırap vericidir kimbilir? Ama yeni yıl öyle değil.Herkes için bir umut var... Taze bir başlangıç umudu...Kimileri için üniversiteye giriş yılı olacak , kimilerinin çocuğu doğacak ,kimileri evlenecek velhasıl her yıl olduğu gibi acı tatlı olaylar yaşanacak. İnsanlar da kendileri ve sevdikleri için iyi bir yıl beklentisi içine girecekler.
O ağaç süsleme de hrıstiyanlıktan müslümanlıktan çok çok eski bir adet. İnsanlar bunu yapmaktan hep keyif almış. Ben de alıyorum. Eğleniyorum. Başka süs önerin varsa onu da değerlendiririm.
Ben cevap vereyim kutlayan biri olarak...
Çam ağacı süslüyoruz, bu bana yeni yılı ve yeni umutlarımı planlarımı hatırlatıyor. Evin bir köşesinde o ağacı görünce mutlu oluyorum ışıklı ışıklı...
Çorap konusuna gelirsek...Noel baba için çorap asmıyoruz, olmayan biri için çorap asılır mı? Benim için dekoratif amaçlı bir süs. Ama aslen süsleme olayı Avrupadan çıkmış ve çorap asmak küçük çocuklar tarafından oluşturulmuş bir fikir. Küçük çocuklar ağaca çoraplarını asarmış, aileleri de hediyelerini çoraplara bırakırmış. Ben bunun dini boyutunu göremedim? Gayet masumane, isteyen çorap asar isteyen boş ayakkabı kutusu koyar dolsun içi diye
Lafım size değil, ama yabancı adeti kutlamayalım diyenler için söylüyorum bunu o zaman anneler günü, babalar günü, sevgililer günü vs. hiç birini kutlamayalım çünkü bunların hepsi Amerikan veya Avrupalılardan gelen adetler. Yılbaşının bu kadar karalanmasının sebebi keyfi olarak tükettiğimiz alkol ve gece eğlencesi tü kaka günah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?