Ay cok kötüBabamın müthiş bir anısı var, bununla ilgili.Dur onu da anlatayım madem. Eh biz ailecek para konusunda sabıkalıyız. Daha doğrusu para yeme konusunda.
Şimdi halamın böyle kilitli kumbarası varmış, tabi daha çocuk/ ergen çağları. Babaannem demiş ki bunlar biriksin, sana bayrama üst baş alırız. Garibim hevesle biriktirmeye başlıyor tabi.
Babamın da o dönem tam deli çağı, serserilik uçlarda. Sigara parası kalmıyor bir gün, bunun bir de halaoğlu var ki o da babamdan beter tabi. O diyor ki senin bacının kumbarasını patlatalım, bizimki oğlum annem anlarsa kötü olur diyor. Anlamaz anlamaz, diyor planı kuruyorlar. Önce kilidi kırıyorlar, paranın hepsini alıyorlar. İnsaf yani bari insan azıcık bırakır değil mi? Ağırlığı anlaşılmasın diye de avuç avuç çivi koyup, kilidi geri takıyorlar. Benim saf halam biriktirmeye devam ediyor tabi. Neyse bayram yaklaşınca bir açıyorlar ki içi çivi dolu.Halamın paralarının üstünde yeller esiyor. Hala anlatır anlatır güleriz. Tabi sonrasında oklava şov olmuş, babamlar o parayı geri vermişler sonra.
Tamam ben varim yapalim.Biz de yapalım bi tane. Ben de gaza geldimben başlangıç olarak büyük boy teneke kumbara yapacağım. Daha önce 5 kiloluk su şişesinden yaptım ama çabuk geçti hevesim...
3.5 ularda vardır. Ayyy para biriktirmeye para harcayarak başlıyoruzTamam ben varim yapalim.Su sisesinin ici gorunuyor ondan ayni zevki vermez. Nerede bulunuyor bu buyuk kumbaralar. Bende hep minnak boylardan var. :)
Dur o zaman para harcamiyoruz. 5 lt'lik sisenin kapagina bozuk 1 tl sigacak kadar delik acip huniyle baska siseye bosaltalim. Boylece sisenin kapagi acilsa belli olur. D Daylongg kusura bakma :)3.5 ularda vardır. Ayyy para biriktirmeye para harcayarak başlıyoruzbaşka katılan olursa topik açalım hep beraber.
Tamam ben varim yapalim.Su sisesinin ici gorunuyor ondan ayni zevki vermez. Nerede bulunuyor bu buyuk kumbaralar. Bende hep minnak boylardan var. :)
Adi da büyük kumabarasi olanlar olsun haha3.5 ularda vardır. Ayyy para biriktirmeye para harcayarak başlıyoruzbaşka katılan olursa topik açalım hep beraber.
Ben konuyu ilk gordugumde boyle kumbarasi olan baska yoktur diyordum. Hayatimda gormedim. Zuccaciyelerde de yok maalesef.Burda züccaciyelerin önünde vardı bayağı büyük çöp kovası gibi
Tenekeden ve galiba konserve açacağı ile açılıyor
hoş piyasada konserve açacağı da yok galiba artık konserveler elle açılıyor
Senin techizat tamam zaten. Hem o kumbara ne kadar cabuk dolarsa o kadar cabuk kurtulursun bu isten.Ay ben nolcam
Ben konuyu ilk gordugumde boyle kumbarasi olan baska yoktur diyordum. Hayatimda gormedim. Zuccaciyelerde de yok maalesef.
O zaman ben eve gidip para atayım o kumbarayaSenin techizat tamam zaten. Hem o kumbara ne kadar cabuk dolarsa o kadar cabuk kurtulursun bu isten.
bi kumbaram bile yok keske olsaydı hemen tatile gideridim :)))))))))) ekstra paraMerhabalar. Dun eşim bi kumbara yapmis getirmis demirden. Boyutunu şöyle anlatiyim eski bilgisayar monitörlerinden birazcik daha buyuk. Acilmicak sekilde yapmış. Ve dolana kadar acmicam diyo. Hedefi bu. Yahu nasil dolcak o kumbara ? Kac yil sürer? Eve hirsiz girse ilk götüreceği sey olmaz mi?
Dolduğunda acinca napariz o parayi? Ne kadar cikar?
Daha once böyle bisey yapan var mi kizlar? Nekadar cikti kumbaranizdan naptiniz o parayla mesela?
Kalitesi arttıkça fiyatı çoğalır ama. Boşa para harcamayalım.. Onu kumbaraya atalım.Bursa da bir cadde var üstünde meşhur ev eşyası satıcıları var
Sokakta gördüm ben de
Hani bu bir milyoncu tarzı yerlerde de vardır belli de benim dediğim yerler az daha büyük ve kaliteli ürün satıyor
Supersin. Ben de dedigim gibi siseyi hazirliyorum aksama.Ben sadece kağıt paraları biriktirecek bir kumbara alacağım. Hatta şu an çıktım gidiyorum almaya
Bozuklar için evde bişey ayarlayayım....
@yesa1 gel yine birikime başladık.
Tamam ben varim yapalim.Su sisesinin ici gorunuyor ondan ayni zevki vermez. Nerede bulunuyor bu buyuk kumbaralar. Bende hep minnak boylardan var. :)
Ben simdilik 5 lt siseyle basliyorum. Ama Bursa'ya gelirsem mutlaka arayacagim o kumbaralardanBursa da bir cadde var üstünde meşhur ev eşyası satıcıları var
Sokakta gördüm ben de
Hani bu bir milyoncu tarzı yerlerde de vardır belli de benim dediğim yerler az daha büyük ve kaliteli ürün satıyor
Merhabalar. Dun eşim bi kumbara yapmis getirmis demirden. Boyutunu şöyle anlatiyim eski bilgisayar monitörlerinden birazcik daha buyuk. Acilmicak sekilde yapmış. Ve dolana kadar acmicam diyo. Hedefi bu. Yahu nasil dolcak o kumbara ? Kac yil sürer? Eve hirsiz girse ilk götüreceği sey olmaz mi?
Dolduğunda acinca napariz o parayi? Ne kadar cikar?
Daha once böyle bisey yapan var mi kizlar? Nekadar cikti kumbaranizdan naptiniz o parayla mesela?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?