• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yilarcaa kumbarasini acmayan var mi?

Burda bi arkadaş 10 kiloluk damacana kutularına atıyor. Ama sadece 50 ve büyükleri atıyordu kaç kere de doldurdular. Gelirin iyiyse neden olmasın sene sonuna kadar dolar. Ben de irade yok kenardaki parayla ne alsam diye düşünüp duruyorum :-)

@trelelli ydi sanki nicki hatırlayamadım.
Hadi ya nerdesin @tryelli mı nikcini de bilmiyozz

Ben tl biriktirip toprağa yatıralım diyenlerdenim ve bankada tl olarak biriktiriyorum
Hiç zarar etmedim şu ana kadar .
Kumbara çalınırsa psikolojiniz bozulur

Okul baslarken buyuk bir kumbara alirim hazirana kadar tutarim.Istwr 1 lira 50 kurus yeri gelir 50 lira 100 lira atarim.Sonra da yazin onu tatil parasi yapar yerim :D Cunku keyifci olmak bunu gerektirir.Esiniz biraz fazla abartmis.Ne saniyor?Ev ,araba parasi cikacagini falan mi :)

Okul baslarken buyuk bir kumbara alirim hazirana kadar tutarim.Istwr 1 lira 50 kurus yeri gelir 50 lira 100 lira atarim.Sonra da yazin onu tatil parasi yapar yerim :KK70: Cunku keyifci olmak bunu gerektirir.Esiniz biraz fazla abartmis.Ne saniyor?Ev ,araba parasi cikacagini falan mi :)
Tatil ya da araba yükseltme diye düşünüyoruz :) ama su an arabamiz yok hahaha

Ben genelde yılda bir kez açıyorum ve içinde biriken para ile altın alıp kızım için birikim yapıyorum

Belli ki adam heves etmis birak kullansin. Dans kursuna gitmis ona para vermissiniz gibi dusun. Birbirinizi kirdiginiza degmez. Siparis aliyor mu esin :)

Kumbara olarak değil de aynı mantık aslında ben kendimi bildim bileli hep elimdeki madeni paraları bir kavanoza atarım. Kavanoz dolunca da bütünletip harcarım.
Nedense ordaki paraları harcamak ayrı zevkli gelmiştir bana sanki havadan para gelmiş gibi :)
Bunu öğrenciyken de yapardım, şimdi çalışıyorum ama hala yaparım:)

Belli ki adam heves etmis birak kullansin. Dans kursuna gitmis ona para vermissiniz gibi dusun. Birbirinizi kirdiginiza degmez. Siparis aliyor mu esin :)
Haha güzelmiş oyle dusuniyim :)) sende onun kafadasin anlasildi :)

Babamın müthiş bir anısı var, bununla ilgili. :D Dur onu da anlatayım madem. Eh biz ailecek para konusunda sabıkalıyız. :D Daha doğrusu para yeme konusunda.
Şimdi halamın böyle kilitli kumbarası varmış, tabi daha çocuk/ ergen çağları. Babaannem demiş ki bunlar biriksin, sana bayrama üst baş alırız. Garibim hevesle biriktirmeye başlıyor tabi.
Babamın da o dönem tam deli çağı, serserilik uçlarda. Sigara parası kalmıyor bir gün, bunun bir de halaoğlu var ki o da babamdan beter tabi. O diyor ki senin bacının kumbarasını patlatalım, bizimki oğlum annem anlarsa kötü olur diyor. Anlamaz anlamaz, diyor planı kuruyorlar. Önce kilidi kırıyorlar, paranın hepsini alıyorlar. İnsaf yani bari insan azıcık bırakır değil mi? Ağırlığı anlaşılmasın diye de avuç avuç çivi koyup, kilidi geri takıyorlar. Benim saf halam biriktirmeye devam ediyor tabi. Neyse bayram yaklaşınca bir açıyorlar ki içi çivi dolu. :D Halamın paralarının üstünde yeller esiyor. Hala anlatır anlatır güleriz. :KK53: Tabi sonrasında oklava şov olmuş, babamlar o parayı geri vermişler sonra.

Galiba evet ama hic oyle buyuk kumbaram olmamisti heyecanlandim duyunca:KK48:
Biz de yapalım bi tane. Ben de gaza geldim :D ben başlangıç olarak büyük boy teneke kumbara yapacağım. Daha önce 5 kiloluk su şişesinden yaptım ama çabuk geçti hevesim...

Ben yaptım, yıllarca değil ama tam 1 yıl sürdü. Ve açılmayan kumbara almıştım, 1 yıl boyunca açmayacağım sözü verdim kendime. Açtığımda da cidden hatırı sayılır bir miktar vardı ve havadan gelmiş gibi sevindirdi beni. Çünkü o 1 yıl boyunca sürekli bir işim yoktu. 5 kuruşlar, 10 kuruşlar ile damlamıştı o para. Uzun vade de mantıksız belki ama 1 2 yıl eğlendiriyor insanı :) Bütünleştirme için de Bim'i kullandım tavsiye ederim no sıkıntı :KK6:

Evet ben de buldum. KK da bu işin ustası tr_lelli tr_lelli . Ondan gaza gelip ben de uğraştım ama beceremedim. Şimdi senle yine gaza geldim. Damacanayı bulamadım ama daçacanadan çıkanı çekmişti onu buldum. Bu linkte aşağı doğru in. Sadece 10-20 falan atmışlar yanlış hatırlamışım.

https://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/birikim-yapabilmenin-yollari.852671/page-16
Heeyyt be massallah 11bin lira :KK76: gaza geldim eve gidip 10tl atcam

Back
X