• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yilarcaa kumbarasini acmayan var mi?

İçine dolar ya da euro veya çeyrek/gram altın atacaksanız sorun olmaz.

TL atacaksanız, kocanız çıldırmış olmalı
Kız döviz altın almak okadar kolaymı dev gibi kumbara altınla dövizle dolduracak paraları var madem kumbara niye yapsınlar eğlencesinemi richi rich mi bunlar :KK70:

Yeni konu acabiliriz veya konu sahibi izin verirsen adminlerden konuyu uygun yere tasimalarini rica edip konu uzerinden devam edebiliriz hem sana da destek olur :)

Okadar buyuge gerek yok ben once normal kumbarayı doldurup onu bıraz daha buyuge koya koya 2 bın tl ye yakın liralıklar bırıktırmıstım
Ama kasayı dolduracak kadar para imkansız para tedavulden kalkar mecbur bankaya verırsınız yıne dolmaz

WP_20170204_12_52_20_Pro.webp

Kumbaram hazır. Aslında daha büyükleri de vardı da 500 Euro gaza getirir diye bunu aldım. :D dolarsa yenisini alırım. hadi bakalım cüzdanımda kalan bütün kağıt paraları attım. Siftahı yaptım. Şimdi demir paralar için bişey bulayım... İnşallah bu gazla devam ederim... :KK73:

Kız döviz altın almak okadar kolaymı dev gibi kumbara altınla dövizle dolduracak paraları var madem kumbara niye yapsınlar eğlencesinemi richi rich mi bunlar :KK70:
Aslında illa 100 dolar vs almak gerekmiyor 2 dolar 5 dolar atılabilir. Ama dolar almaya gidene kadar harcanıyor o para. Onu da denedim ben. Çok sıkı irade olması lazım.

Ya benim vardı çocukken İş Bankası'nın hem de çok güzeldi. Baktım baya para atmışım içine ama tabi eski paralar. Bankaya götürdüm açtılar biraz da para verdiler bana ama yani az tabi, bir yemek ya da bir kıyafet alabileceğim kadar. :) Evliyken bankaya atmak yerine çocuklara para biriktirmeyi öğretmek için kullanılan kumbaraların kullanılması ne kadar doğru bilemedim. Güvenlik açısından da sıkıntılı.

Geldim kızlar yettim :)
Kumbara yöntemini pek seven bir ciftiz.
3defa lt su sisesiyle birikim yaptik esimle.
2defa 5lt
1defada 10lt yaptik.
10lt olan 5-10-20-50-100tl seklideydi
9ayda 11.000tl cikti
2defa 5lt yaptik
Sadece 50-100tl attik.
(Tam dolmadan acmak zorunda kaldik yalniz tatil donemlerimize tekabul etti evde birakamzdik)
1. 7.500tl cikti
2.5.000 tl

Kumbaranin resmi topigimin ilk sayfasinda var

Paralar suan hesapda harcamadik yani
Ayrica altin olarakda biriktiriyorum.

Ya benim vardı çocukken İş Bankası'nın hem de çok güzeldi. Baktım baya para atmışım içine ama tabi eski paralar. Bankaya götürdüm açtılar biraz da para verdiler bana ama yani az tabi, bir yemek ya da bir kıyafet alabileceğim kadar. :) Evliyken bankaya atmak yerine çocuklara para biriktirmeyi öğretmek için kullanılan kumbaraların kullanılması ne kadar doğru bilemedim. Güvenlik açısından da sıkıntılı.
Çocukken bizim de vardı sadece bankanın anahtarıyla açılıyordu. Onları babam bankaya attı hep ortaokula gelince bilgisayarlar çıktı bilgisayar almıştık :)))

Benim patronumun kızları yapmıştı 2 sene boyunca dolunca açtılar 1500e yakın para çıkmıştı içinden

Evet ben de bunu düşünüyorum. Arkadaşlar 3-4 ay biriktirip açmak gene mantıklı da yapmayın yıllarca, hadi 1 yıl olsun açmamak ne demek. Sadece ocak enflasyonunu duydunuz. Para inanılmaz değer kaybediyor. 1 yıl boyunca ulan yeseymişim şu parayı değmezmiş demek var. Faiz olayına girmek istemediğimden döviz hesabımız var. Uzun zamanlardan ve büyük paralardan bahsediyorsunuz iyice ölçüp tartmadan girmeyin böyle şeylere.

Evet ben de bunu düşünüyorum. Arkadaşlar 3-4 ay biriktirip açmak gene mantıklı da yapmayın yıllarca, hadi 1 yıl olsun açmamak ne demek. Sadece ocak enflasyonunu duydunuz. Para inanılmaz değer kaybediyor. 1 yıl boyunca ulan yeseymişim şu parayı değmezmiş demek var. Faiz olayına girmek istemediğimden döviz hesabımız var. Uzun zamanlardan ve büyük paralardan bahsediyorsunuz iyice ölçüp tartmadan girmeyin böyle şeylere.
Ben 31 aralıkta açmayı düşünüyorum. Maksat para biriltirmek. Ayda 100 atsam 11.000 yapar ki sene sonunda bana hiç kimse 11.000 vermeyecek. Evet doviz almak altın almak mantıklı ama iradem yok maalesef.. Öyle ha deyince bi koşu bankaya yatırayım bi koşu altın alayım durumum yok. Eşim maaşını elden alıyor zaten. Ben çalışmıyorum evde kendi çapımda uç beş kuruş geçiyor elime.

Ben 31 aralıkta açmayı düşünüyorum. Maksat para biriltirmek. Ayda 100 atsam 11.000 yapar ki sene sonunda bana hiç kimse 11.000 vermeyecek. Evet doviz almak altın almak mantıklı ama iradem yok maalesef.. Öyle ha deyince bi koşu bankaya yatırayım bi koşu altın alayım durumum yok. Eşim maaşını elden alıyor zaten. Ben çalışmıyorum evde kendi çapımda uç beş kuruş geçiyor elime.

11.000 ne yaa :D 1100

1 sıfır fazla olmuş ama tabi sene sonunda kimse 1100 de vermiyor haklısınız.
Aslında internet bankacılığı bile sizin için daha iyi olabilirdi. Çok rahat döviz hesabı açıp bankadaki paranızdan istediğiniz kadar döviz hesabınıza aktarmak 2 dklık bir işlem.
Bilemiyorum 100 lirada istikrar gösterebiliyorsanız bes bile yastık altından daha mantıklı olabilir.
Ayrıca kumbara dediğin şeyi açmak çok kolay bence. İçindeki paraya 1 yıl dokunmayacak iradeniz varsa kesinlikle iradesiz değilsiniz. Gerekli motivasyonlarla çok da iradelisiniz bence.

Çocukken bizim de vardı sadece bankanın anahtarıyla açılıyordu. Onları babam bankaya attı hep ortaokula gelince bilgisayarlar çıktı bilgisayar almıştık :)))

Kenara atmışım atmışım unutmuşum. Keşke ben de bilgisayar alsaydım :)

Back
X