Yiğenimi annesi bizimle görüştürmüyor

Kurkmantolu

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Mayıs 2008
3.951
531
37
Abim 2003 yılında teyzemlerin aracı olmasıyla 21 yasında yurtdısına evlenerek gitti resmi bir evlilikti ama 3 gün içinde tanışıp karar verdiler. 2 kardeşiz bir abim birde ben varım şuanda ben 25 abim 31 yasında.Biz ona nekadar git me yapma etme desekte bana karıimayın dedi ve gitti. Biz hep onu huzurlu zannediyorduk her yıl gelmeye çalışıyorlardı türkiye 'ye 15 gün kalıyorlardı o süre zarfı içinde yengemle hep iyiydik pc de telde görüşürdük bi sorunumuz yoktu bizim ama abimi yiyip bitiyormuş meger ve bize abim asla hiç bişey söylemedi evlendikten 5 yıl sonrada çocukları oldu biz hep 5 yılda temelli oturum alacak onu bekliyor zannetsekte meger abim bilerek çocuk yapmıyormuş. yengemde ondan gizli tedavi oluyormuş erkek işte bir zaman gelmiş nefsine yenik düştü heralde tedavide olurken yengem gizlice hamile kaldı ve meleğimiz nehir doğdu.

Hani kadınlar anlatır ya kaynanasından ve onun ailesinden psikolojik şiddet görür. İşte abim aynı böyle çekmiş ayrı evde yaşıyorlar ama her an her dadika baldızları ve kaynanası basındaymış ve bizim gram haberimiz yok abim kendi isteğiyle gittiği için gurur yapmış.Abim önlisan makina mezunu ama almanya sevdasına yaktı kendini. yengemi severdim bana ve aileme bi kötü kelime konuşmuluğu yoktur ki uzaktayız zaten.Ama abimin canını yaktılar. yıl 2011 ve ben annemle almanya'ya ilk kez abime gittik. meger biz gitmeden önce hep abime baskı yapmışlar gelmesinler ne işleri var diye hep gitmeyi istemiştik ama hep bahane uydurdular maddi açıdan biz iyi olamadık gidememiştik ama ensonunda onalrda hayır diyemedi ve biz gittik ben 1 ay lık annem 2 aylık vize aldık.

Gitmez olaydık.. nehirim şuanda 5 yasında kreşe gidiyor. çocuğu bizimle vakit bile gerçirtmiyorlardı. sabah annesi işe giderken kreşe brakıyor. ananesi alıyor ve kendi evlerine götürüyordu e bırakında bizde biraz vakit geçirelim bunca yıl zaten doydunuz siz çocuga akşam olunca getirirlerdi 2 saat oynardık ki çocugu doldururlardı bize karşı hiç oynamak istemezdi akşam da 8 annesi kendi yatak odasında uyuturdu malum gece sevmeye gideriz çocugu ve biz bunları o süre zarfında hiç anlamadık son zamanlara dogru anladık böyle oldugunu ve olan oldu. yenge hanım bizden rahatsız olmuş ki işe gidip geliyor haftasonuda ailesi çocugu parka götürces bilmem ne yapcas diyip çocugu yine alıyorlardı. annem bi gün dayanamadım abime bunlar neden böyle yapıyor azcık çocugu bıraksınlarda bizde görelim dedi. cannım annem 2 ay oglunun evinde rahat edemedi. yemek yaptı gelinim gelin ce yorulmasın yemek işiyle oğlum anne yemeği özlemiştir dedi. kötü oldu gelinim yorulmasın dedi çamasırı makınaya attı,çıkardı astı kötü oldu.

Velhasıl kelam herşeyi anladık annem herşeyi sordu abime ve abim döküldü cinnet geçiricem anne ya kendimi öldürücem ya da karımı dedi gurur yaptım şimdiye kadar anlatmadım dedi. ayagında bir ayakkabı var 7 yıldır ayagındaymış gelinin de maaş kartı annesinde duruyormuş (gelinin annesi,babası, 2 kız kardeşi çalıştıgı halde) asla almıyormuş parasını gelin,direk annesi kendisi çekip kullanıyormuş benım abim bi basına çalışıp eve bakıp kira ve diger gelirleri ödeyip birde para biriktirip türkiye'ye gelecek bide. canıma abim mahfetti kendini.

Şimdi ise 1 yıldır ayrı yaşıyorlar mahkeme ye verdi ayrılmak için ama gelin hanım abimi yurtdısı etmek istiyor yalanları ve çirkeflikleri yüzünden nehiri abim 2 haftada bir 5 saat görüyor ve şimdi yine yalanlar atarak çocugu hiç göstermemek için her hafta şikayet ediyormuş. 5 yasındaki çocugun günahı ne bir çocuk babasız nasıl büyür. enazından çocugunu düşün haftada bir görmesine izin ver. abim boşanmak istediği için " seni sürüm sürüm süründürücem " diyormuş birde ben kocamı seviyorum geçen yıl kaynanam geldi o bozdu bizim aramızı diyormuş. nehir artık telefonda bile bizim le konuşmuyor annesi baskı yapıyor sanırım birde gelin hanım çocuk babasından geldiğinde basını duvarlara vuruyormuş benı zorla telefnda babannemle görüştüler diyormuş 5 yasındaki çocuk. zaten telefonda konuşmuyordu ama sesini duyuyorduk biz konuşmasakta artık oda yasaklandı canımızın canının sesini bile duyamayacagız.

Rabbim bizide bununla sınıyor imtihandayız. Güc kuvvet istiyoruz. rabbim çirkef insanlardan bizi korusun. Sizden bu minik kızım için dua istiyorum rabbim meleğimi babasından ayırmasın...

Eklentiler

• $DSCF1661.jpg
    48,5 KB · Görüntüleme: 351
Son düzenleme:
Çok üzüldüm inanın , okurken gözlerim doldu.. Benim de yeğenim var 2,5 yaşında.. Başka bir şehirdeler, uzakta ama her gün telefonda görüşüyoruz sesini duymak bile yetiyor, ayda yılda bir görüşsek bile iyi geliyor.. Ne kadar üzülüyorsunuzdur, canınınız ne kadar yanıyordur tahmin edebiliyorum. Allah size sabırlar versin , o anneye de akıl fikir, vicdan versin inşallah..

Son düzenleme:
çok çok üzüldüm ya miniğim ne kadar da tatlı maşallah. bir anne bir çocuğu babasından nasıl bu kadar rahat ayırabilir, nasıl bir vicdandır bu anlamak mümkün değil. ama var böyle insanlar, bir tanesi de size denk gelmiş ne yazık ki. 2 hafta da 5 saat kime yeter ki? peki babası karşı dava açamıyor mu bu durumda? ya da abiniz Tr'ye dönünce görüşmeleri nasıl olacak?

Son düzenleme:
su testisi su yolunda kırılır.akıllı abiniz almanya zenginlik kadın evlenmek vatandaşlık hayalleriyle gitmiş almanyaya ama ava giderken avlanmış bence iyide olmuş.3 gün içinde tanışıp zenginlik yada herneyse o hayallerle birinin peşinden giderse böyle olur.bide sinsice planlara bak bilerek çocuk yapmamak filan.eşide onun gibi tencere yuvarlanmış kapağını bulmuş.böyle bi evlilikten ne bekliyosunuz ki ?

O anne oldugu için dava sı bir işe yaramıyor çünkü o "ANNE". gelin hanım ve abım türk vatandası nehir ise alman vatandası. Nehir oldugu için abim türkiye'ye kesin dönüş yapamıyor nehir olmasa 5 dk orda durmazdı. Bir ümit tek basına cocugu için yasıyor orada abim. Biz zaten annesinden ayırmak istemıyoruz çocugu ama yeterki babasıyla görüşebilsin ayırmasınlar babadan.

ama arada çocuğa yazık olmuş

Abim anlaşamadıgını anladıgı için çocuk yapmak istememiş. TERBİYESİZSİN!

Abim anlaşamadıgını anladıgı için çocuk yapmak istememiş. TERBİYESİZSİN!

burdan herşey net gözüküyo abinin neden evlendiği 3 günde aşık olupta evlenmedi heralde hemde 21 yaşında ya para ya alman vatandaşlığı hayaliyle gitti oraya.anlaşamıyordu boşansaydı o zaman iki yüzlülük yapıp vatandaşlık beklemeseydi bu hale düşmezdi.yaranıza tuz basıncada biz terbiyesiz oluyoruz doğru söyleyeni 9 köyden kovarlar işte.

Son düzenleme:
Kimseye üzülmem acımam da kocaman kocaman insanların büyük hesaplarına çocuklar kurban gidiyor. Yeğeniniz için üzüldüm.

Bende abime acımıyorum kendi etti kendi buldu. yengeme hiç acımıyorum. ben sadece yeğenime acıyorum o çocugun psikolojisini düşünün. ben sadece dua istiyorum ne annesinden ne babasından ayrılsın.

Abim in eşini boşamak istediğini anlayınca gizliden tedavi olmuş işte. hamile kalınca abım katlanıyor. ben abim haklı demiyorum kesinlikle haksız ve ne abime ne yengeme asla acımıyorum ben sadece yegenıme üzlüyorum. mahfettiler meleğimi.

pardon da abin hem boşanmak istiyor hem de fanfinfondan geri kalmıyor?

Nasıl insanlarız ?
Kız abisini korumuyor, abiminde hatası var diyor .
Küçük masum bir yavrucak için dua istiyor !
Yanımda birileri olmasa , ağlayacağım şimdi nasıl içim acıdı bu meleğin resmini bile görünce .
Ama bazılarımız, abiye çemkiriyor . Bu neyin kini , bilemiyorum.
Neyse, ben bu melek için yatarken dua edeceğim. Anne ve ya babadan ayrı kalmak nedir bilirim. Şuan çok üzgünüm.

Son düzenleme:
canım durumunuza nasıl üzüldüm anlatamam.ben de teyzeyim ben de halayım.aslında abini de anlıyoorum.20li yaşların başında bi erkek yurt dışı yeni fırsatlar cazip gelmiştir.insanları yargılamak hem de böylesine acımasızca bana çk anlamsız geliyor.unutmayalım neyi kınarsak onu yaşamadan ölmeyeceğiz.bazen hemcinslerimi de anlayamıyorum.sen nasıl bi annesin nasıl kıyarsın çocuğuna.ne diyeceğimi bilemiyorum.senin için yarın cuma saati dua edicem.ben de eşimden ayrıyım.o iş için başka bi şehirde ben de işimi bırakıp gidemiyorum.ahh bu ayrılıklar uzaklıklar mesafeler keşke hiç olmasa(işte herkesin bi imtihanı oluyor canım bu hayatta.Allah yengenizi islah etsin ve kalbine merhamet versin inş...

Çocuk için çok ama çok üzüldüm.
Zavallı yavrucak.O'nun hiç mi hiç günahı yok...
Tüm günah anne ve babada.
Babaya da fazla yüklenmek istemiyorum.
Erkek adam sonuçta cinselliğe elbet düşkün olacak eşiyle beraber olacak.
Suçun büyüğü yengende.
Demek yengenin çocuğu olmuyordu.
Tedavi olup hamile kaldı.
Çok günah bu yaptığı sonuçta kocasının rızası yok.
Başına buyruk huyu varmış.
O kadınla büyümesi ona zarar verir.
Umarım babaya verilir.
Mübarek cuma günü hürmetine tüm kalbimle dua edeceğim...

Allahım hakkınızda hayırlısını nasib etsin dua ederim tabi ki meleğiniz zarar görmden atlatır inş bunları

Keşke insanların kalbini kirmasaniz. Kötü bir düşünceniz varsa içinizde saklasaniz. Bende konu okurken aklımdan herşey geçiyor ama yazmiyorum. Ne gereği var sorun çıkarmanin? ...

yurt disinda yasayan ve bazi olaylari görerek konu sahibine anliyorum...

bazilari yurt disinda yasamak icin evlenip sonra m i kötü oldu diyor..

ama bircok kisi ya türkiyeden gelin getiriyorlar ama insan yerine koymuyorlar,eziyorlar sanki gelen kisi anne kuzusu degil gibi,

kimide ayni sekilde erkekleri ama onlarada ayni sekilde,aile olmalarina izin verilmiyor,ben cok kisi gördüm getirilen damatlarin maasini bile kayinbaba aliyordu,

minnet borcu görüyor,kimisi dövüyor evet erkegi bil,en büyük problem aile olmalarina izin vermiyorlar kadin ya da erkekte eslerine arka cikmiyor..

abi belkide almanya sevdasina geldi ama bu sekilde olmayida haketmez..

cogu kisi mantik evliligi yapiyor bu suc degil..

ama kadin ya da erkek bosanacksa bile cocuklarini zehirlememeli..bunu kendine hak bilmemeli,

o yavru babasini,babaannesini diger aile bireylerini bilmeden ya da kötü bilerek büyünce belki karsi taraf zafer kazandim saniyor

ama en büyük kötülügü yavrusuna yapiyor

Maalesef canım abin yuva kuurma ümidiyle yola çıkmış, kendince hayaleri varmış ama hayat ona istediklerini verememiş belli ki.
Çocuğa çok üzüldüm ama abine de bir o kadar üzüldüm. O kadar programlı planlar yapan insanlarla anlaşabilmek için cin gibi olmak lazım. Çok zor abinin işi ama kendi hayatını da bırakmamazı lazım. Çocuk elbet birgün doğruyu yanlışı anlayacak yaşa gelecek. O güne kadar yavrusuna kendini unutturmasın yeter.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…