YGS birincisi samimi konuştu: ‘Hayvan’ gibi çalıştım

o bahsettiğim patron on numara bir insan biliyor musun?
kendisi okuyamadığı için okuyan insanları da ayrıca çok ayrı tutar, okuttuğu bir sürü de öğrenci var üniversitede...
o kovduğu mühendislerin de her birinin altına son model şirket arabası verdi
maaşlarından ayrı, bir sürü para veriyordu, aylıkları nerdeyse 10.000 tl ye geliyordu
ayrıca babacanlığı da bir kenarda yani yarası olan bir adam değil sizin sandığınız gibi...
mühendisleri de bir zahmet doğru düzgün çalışıverseydi

Mühendis düzgün çalışsın değil bence herkes işini düzgün yapsın.

Vatanını en çok seven işini en iyi yapandır. Bunun mühendisi, öğretmeni, bilmem neyi yoktur.

Mühendis düzgün çalışsın değil bence herkes işini düzgün yapsın.

Vatanını en çok seven işini en iyi yapandır. Bunun mühendisi, öğretmeni, bilmem neyi yoktur.
tabiki yoktur...
ben olayda bahsi geçen mühendisler için söyledim bunu

3 mühendisin 3 ünü de aynı sebeple kovması değişikmiş,
benim aklıma yine başka ihtimaller geliyor.

genelde mühendislerin imza yetkisi olduğu için, yeterliliği olmayan kısımlarda imzaya zorlanmış olabilir kişiler,
ya da işçi sağlığı ve güvenliği konularında yanlış kararlar veriliyor olabilir şirkette.

ya da sizin dediğiniz gibi gelen 3 mühendisin üçü de verimsizdir.

Nasil yok yahu? Kamuda evet yoktur da ozel sektör neredeyse tamamen mezun oldugu universiteye bakar

bu yönde bir çok örnek olduğu gibi aksi örnekler de mevcut.

farklı disiplinlerden mezun olup mühendislik yapanlar, hatta mezun bile olmayıp meslekte iyi yerlere gelen kişiler var.

ama elbette üniversite önemsiz diyemeyiz,
kaldı ki iyi üniversitelerin hakkını da asla yiyemeyiz.

en sonuncusu...

Ha yani iki lafı bir araya getiremiyorsa tıp okusun öyle mi? Çok enteresan yorumlar var cidden. Herkes sevdiği işi yapsın, puanı yüksek diye işsiz kalmasın diye tıp yazmasin. Zira iki lafı bir araya getirmeyen doktor da çekilmiyor.

olmaz demeyin şansınızı deneyin,

bence hemen o patron umutsuzluğa kapılmasın, canavarlar var yeni nesilde, bulur birini.

ben de mühendisgillerdenim, mesleğimi severek yapıyorum, ama elbette insan olarak bir çok şeyden etkilenip verimsiz çalışıyorum dönem dönem.

mutlaka çok daha iyileri de bulunur,
mesleğini severek yapanlara ne mutlu, böyle olması gerekir zaten...

Konu nerelere gelmiş yaw.
Okuduğun üniversitenin önemi yok nedir anlamadım.
Bir kere işe alınırken belli üniversite mezunlarını öncelikli görüşmeye çağırır firmalar. Veya çok dolu bir CV isterler.O dolu CV içinde okuduğunuz okulun size sunduğu imkanlar önemlidir. Örneğin erasmusla Amerika'nın en iyi üniversitelerine veya Polonya nın tırışkadan bir okuluna gitmek aynı etkiyi bırakmaz işverende. Buda okuduğunuz üniversitenin hangi okullarla anlaşması olduğuna bağlıdır. Veya bir Boğaziçi öğrencisiyle karınca gibi türeyen özel üniversitelerden birinin( Bilkent,Koç be Sabancı hariç) öğrencisi bir tutulmaz staj başvurusunda.Tabii ki istisna durumlar illaki vardır. Her ODTÜ , Boğaziçi mezunu harika işler başaramaz ama aldığı eğitim, kendine sunulan olanaklarla diğerlerinden önde başlar yarışa.
İşe girdikten sonraki dönemde önemlidir girişkenlik, kendini ifade etme .. Vs gibi özellikler.O firmada ne kadar yükseleceğinizi ve kalıcı olup olmsyacağınızı belirler.

Yani sadece üniversiteye bakmiyorlar tabiki ama ilk etapta mezun oldugu universiteye bakarlar demek istedim anlatamamisim kendimi :)

Canım kusura bakma da akraban bence tipik türk patronu. Bunlardan o kadar var ki. Kurumsallaşma karşıtı, herşeyi ben bilirim, mühendis müdür ne bilir mantığında adamlar. Bu firmayı ellerimle, dişimle, tırnağımla ben kurdum elin mühendisinden iş mi öğrenicem derler. Kimseye güvenmezler, herkesi potansiyel iş düşmanı, para düşmanı görürler, mühendis işini yapsa da yapmaz derler, mühendis bunu yapmamız gerek derse sen ne bilirsin ben senelerce böyle yaptım böyle devam derler. Yeniliğe kapalıdırlar, ARGEye zırnık para yatırmazlar.

Çooook gördüm bu tipten, akraban olabilir ama bu adamlar ne çok büyürler, ne de çok uzun ayakta kalırlar.

Bence mühendise b.k atacağına biraz insanlara ve eğitimlerine güvenmeyi denesin, bişey kaybetmez.

emin ol öyle bir insan değil...

emin ol öyle bir insan değil...

Çalışmadan kimseyi bilemezsin, insan olarak ben de patronlarımı severdim, ama yapılması zorunlu bir şeyler karşılarına geçip bakın yönetmelik bunu zorunlu kılıyor yapalım dersin asla umursamazlar, para harcamazlar. Sonra da bu mühendis ne iş yapıyor derler, asla memnun edemezsin. Ama insani olarak otur konuş offf nasihat verirler, eğitime önem verirler, dişleriyle tırnaklarıyla yaptığını anlatırlar, ama icraat yok.

Yani senin akraban, sosyal tanıdığın biri, iş ortamıyla sosyal ortam çok farklıdır.

kendisinin yanında 2 sene çalıştım, iş ortamında nasıl bir insan olduğunu, çalışanlarına da nasıl davrandığını çok iyi biliyorum
onları hem maddi hem de manevi anlamda hep rahat ettirmeye çalışan birisidir
allah herkese böyle patron nasip etsin

Artı eklemek ısterım kı muhendıste bır keramet olacagına kendını ınandırmıs olab patron ıse alır almaz ımkanlarını bıle gozden gecırmeden dedıgın arge olayı muhendısın elınde sıhırlı bır degnek olmasını ıster.hokus pokus yapınca fıresız uretım,kar vs vs.bekledıgını bulamayınca hanı boyacı kupu degıl ya ıyı muhendıs olmaz.ben de cok tanıyorum bunlardan.

Su da enteresan bır ayrıntı kı aylıgı 10 bıne gelen uc muhendıs ssk prımlerı vs yere vursan 40 bın malıyet demek.bunlara ıs yaptıramıyor da her seyı kendı yapıyorsa orada da sorun vardır.patron ya da lıder olacak vasıfları yoktur.ha 3 muhendısın ısını yapıp fırmasını 40 bınden kurtarıyorsa zaten devam etsın.uretıp satmak bu kadar kar ettırmıyor su devırde.

isteyen istediği gibi düşünebilir
ben bizzat yaşayıp şahit olduğum şeyleri yazdım
eminim sizin hayat tecrübelerinizde de daha farklı şeyler vardır
ama en ufak bir hesabı bile yapamayıp, basit hatalar yapan adamın da aldığı eğitime diyecek kelime bulamıyorum

adamcağız zarar ettiği için yol verdi o kişilere zaten

Herkes ne olmak istediğine takılmış da herkesin hayali başka
Bunu bana da yapmışlardı zamanında, hukuk çok meşhurdu o zaman psikoloji ne ki vs amaaan zırt
Ne güzel dürüstçe söylemiş çok daha sempatik olmuş
Ben de hayvan gibi çalışmıştım valla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…