- 25 Aralık 2014
- 5.669
- 4.736
- 118
Ay konuyu uzatmayayım diyorum ama bir şey demeden geçemeyeceğim.
Bazı patronlar vardır mühendisten haz almazlar. Bizzat işin içinde olduğum için biliyorum. Kendisi okumadığından mı bilemiyorum ama bazılarının böyle ciddi bir yarası var. O yüzden okumuş patronunun olması müthiş bir ayrıcalık. Benim patronum da mühendis, yani mürekkep yalayan adam başka oluyor. Senin verdiğin örnek için de bir de mühendislere sormak lazım patron hakkında neler düşünüyorlar, çalışma şartları falan nasıl. Mühendisin iyisi kötüsü olduğu gibi, patronun da iyisi, kötüsü kesinlikle vardır.
Bir de okulu honor dereceyle bitirmek çok kar etmiyor. Okulda öğrediklerinin çok az bir kısmını işte kullanıyorsun. Hayta ama iş hayatında daha çok zaman geçirerek mezun olmuş biri daha başarılı olabilir.
Çok uzun bir konu.
o bahsettiğim patron on numara bir insan biliyor musun?
kendisi okuyamadığı için okuyan insanları da ayrıca çok ayrı tutar, okuttuğu bir sürü de öğrenci var üniversitede...
o kovduğu mühendislerin de her birinin altına son model şirket arabası verdi
maaşlarından ayrı, bir sürü para veriyordu, aylıkları nerdeyse 10.000 tl ye geliyordu
ayrıca babacanlığı da bir kenarda yani yarası olan bir adam değil sizin sandığınız gibi...
mühendisleri de bir zahmet doğru düzgün çalışıverseydi
tabiki yoktur...Mühendis düzgün çalışsın değil bence herkes işini düzgün yapsın.
Vatanını en çok seven işini en iyi yapandır. Bunun mühendisi, öğretmeni, bilmem neyi yoktur.
o bahsettiğim patron on numara bir insan biliyor musun?
kendisi okuyamadığı için okuyan insanları da ayrıca çok ayrı tutar, okuttuğu bir sürü de öğrenci var üniversitede...
o kovduğu mühendislerin de her birinin altına son model şirket arabası verdi
maaşlarından ayrı, bir sürü para veriyordu, aylıkları nerdeyse 10.000 tl ye geliyordu
ayrıca babacanlığı da bir kenarda yani yarası olan bir adam değil sizin sandığınız gibi...
mühendisleri de bir zahmet doğru düzgün çalışıverseydi
Nasil yok yahu? Kamuda evet yoktur da ozel sektör neredeyse tamamen mezun oldugu universiteye bakar
en sonuncusu...3 mühendisin 3 ünü de aynı sebeple kovması değişikmiş,
benim aklıma yine başka ihtimaller geliyor.
genelde mühendislerin imza yetkisi olduğu için, yeterliliği olmayan kısımlarda imzaya zorlanmış olabilir kişiler,
ya da işçi sağlığı ve güvenliği konularında yanlış kararlar veriliyor olabilir şirkette.
ya da sizin dediğiniz gibi gelen 3 mühendisin üçü de verimsizdir.
en sonuncusu...
mutlaka çok daha iyileri de bulunur,
olmaz demeyin şansınızı deneyin,
bence hemen o patron umutsuzluğa kapılmasın, canavarlar var yeni nesilde, bulur birini.
ben de mühendisgillerdenim, mesleğimi severek yapıyorum, ama elbette insan olarak bir çok şeyden etkilenip verimsiz çalışıyorum dönem dönem.
Yani sadece üniversiteye bakmiyorlar tabiki ama ilk etapta mezun oldugu universiteye bakarlar demek istedim anlatamamisim kendimi :)bu yönde bir çok örnek olduğu gibi aksi örnekler de mevcut.
farklı disiplinlerden mezun olup mühendislik yapanlar, hatta mezun bile olmayıp meslekte iyi yerlere gelen kişiler var.
ama elbette üniversite önemsiz diyemeyiz,
kaldı ki iyi üniversitelerin hakkını da asla yiyemeyiz.
artık sorunları mı var kendisinde mi iş yok onu bilemiyorum
bir aile dostumuz var, iş makinesi fabrikası var 3 mühendis çalıştırıyor yanında, üçünden de illallah ediyor adam..
kendisi hiç okumamış ama dişiyle tırnağıyla gelmiş bu günlere, kendisini yetiştirmiş
ben bunlara 5000 tl maaş veriyorum ama her işi kendim yapmak zorunda kalıyorum dedi
geçen gün üçünü de çıkartmış işten
yani var böyle örnekler de...
o yüzden odtüden boğaziçinden mezun olması benim için herşey demek değil
adam okulu kazanana kadar hayvan gibi çalışmış ama sonra salmış kendini( belkide psikolojisi bozulmuş artık) okulu 7-8 senede bitirmiş
e bu adam bitirmiş mezun olmuş da, nasıl olmuş
iyi bir dereceyle bitirmek var vasat şekilde bitirmek var
emin ol öyle bir insan değil...Canım kusura bakma da akraban bence tipik türk patronu. Bunlardan o kadar var ki. Kurumsallaşma karşıtı, herşeyi ben bilirim, mühendis müdür ne bilir mantığında adamlar. Bu firmayı ellerimle, dişimle, tırnağımla ben kurdum elin mühendisinden iş mi öğrenicem derler. Kimseye güvenmezler, herkesi potansiyel iş düşmanı, para düşmanı görürler, mühendis işini yapsa da yapmaz derler, mühendis bunu yapmamız gerek derse sen ne bilirsin ben senelerce böyle yaptım böyle devam derler. Yeniliğe kapalıdırlar, ARGEye zırnık para yatırmazlar.
Çooook gördüm bu tipten, akraban olabilir ama bu adamlar ne çok büyürler, ne de çok uzun ayakta kalırlar.
Bence mühendise b.k atacağına biraz insanlara ve eğitimlerine güvenmeyi denesin, bişey kaybetmez.
emin ol öyle bir insan değil...
kendisinin yanında 2 sene çalıştım, iş ortamında nasıl bir insan olduğunu, çalışanlarına da nasıl davrandığını çok iyi biliyorumÇalışmadan kimseyi bilemezsin, insan olarak ben de patronlarımı severdim, ama yapılması zorunlu bir şeyler karşılarına geçip bakın yönetmelik bunu zorunlu kılıyor yapalım dersin asla umursamazlar, para harcamazlar. Sonra da bu mühendis ne iş yapıyor derler, asla memnun edemezsin. Ama insani olarak otur konuş offf nasihat verirler, eğitime önem verirler, dişleriyle tırnaklarıyla yaptığını anlatırlar, ama icraat yok.
Yani senin akraban, sosyal tanıdığın biri, iş ortamıyla sosyal ortam çok farklıdır.
Artı eklemek ısterım kı muhendıste bır keramet olacagına kendını ınandırmıs olab patron ıse alır almaz ımkanlarını bıle gozden gecırmeden dedıgın arge olayı muhendısın elınde sıhırlı bır degnek olmasını ıster.hokus pokus yapınca fıresız uretım,kar vs vs.bekledıgını bulamayınca hanı boyacı kupu degıl ya ıyı muhendıs olmaz.ben de cok tanıyorum bunlardan.Canım kusura bakma da akraban bence tipik türk patronu. Bunlardan o kadar var ki. Kurumsallaşma karşıtı, herşeyi ben bilirim, mühendis müdür ne bilir mantığında adamlar. Bu firmayı ellerimle, dişimle, tırnağımla ben kurdum elin mühendisinden iş mi öğrenicem derler. Kimseye güvenmezler, herkesi potansiyel iş düşmanı, para düşmanı görürler, mühendis işini yapsa da yapmaz derler, mühendis bunu yapmamız gerek derse sen ne bilirsin ben senelerce böyle yaptım böyle devam derler. Yeniliğe kapalıdırlar, ARGEye zırnık para yatırmazlar.
Çooook gördüm bu tipten, akraban olabilir ama bu adamlar ne çok büyürler, ne de çok uzun ayakta kalırlar.
Bence mühendise b.k atacağına biraz insanlara ve eğitimlerine güvenmeyi denesin, bişey kaybetmez.
Su da enteresan bır ayrıntı kı aylıgı 10 bıne gelen uc muhendıs ssk prımlerı vs yere vursan 40 bın malıyet demek.bunlara ıs yaptıramıyor da her seyı kendı yapıyorsa orada da sorun vardır.patron ya da lıder olacak vasıfları yoktur.ha 3 muhendısın ısını yapıp fırmasını 40 bınden kurtarıyorsa zaten devam etsın.uretıp satmak bu kadar kar ettırmıyor su devırde.kendisinin yanında 2 sene çalıştım, iş ortamında nasıl bir insan olduğunu, çalışanlarına da nasıl davrandığını çok iyi biliyorum
onları hem maddi hem de manevi anlamda hep rahat ettirmeye çalışan birisidir
allah herkese böyle patron nasip etsin
adamcağız zarar ettiği için yol verdi o kişilere zatenSu da enteresan bır ayrıntı kı aylıgı 10 bıne gelen uc muhendıs ssk prımlerı vs yere vursan 40 bın malıyet demek.bunlara ıs yaptıramıyor da her seyı kendı yapıyorsa orada da sorun vardır.patron ya da lıder olacak vasıfları yoktur.ha 3 muhendısın ısını yapıp fırmasını 40 bınden kurtarıyorsa zaten devam etsın.uretıp satmak bu kadar kar ettırmıyor su devırde.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?